به گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق به نقل از فارس، منيره بصير در نخستين نشست آموزشي آرمانهاي توسعه هزاره ويژه فرهنگيان که امروز در سازمان دفاع از قربانيان خشونت برگزار شد، اظهار داشت: اهداف سلامت جنسي سازمان ملل متحد، سلامت و بهداشت در مسائل توليد مثل، تنظيم خانواده، آموزش بلوغ و باروري را در بر ميگيرد و متعاقباً مسائل زنان در تمام دنيا از حساسيت خاصي برخوردار است.
وي با بيان اينکه آرمان سوم صندوق جمعيت ملل متحد در راستاي برابري جنسيت و توانمندسازي زنان در دنيا تعريف شده است، گفت: متأسفانه آمار بيسوادي زنان در تمام کشورهاي دنيا از مردان بيشتر است و چون مردان از توانمندي خوبي برخوردارند در اين راستا بايد زنان را توانمندتر کرد.
بصير با اشاره به اينکه بر اساس اهداف صندوق جمعيت ملل متحد، نابرابري جنسي بايد تا سال 2015 در دنيا ريشهکن شود، افزود: برابري، تساوي و عدالت در موضوع جنسيت، براي توانمندسازي زنان در دنيا صورت خواهد پذيرفت.
وي با بيان اينکه جنسيت با موضوع جنس، يکي نيست، اظهار دشت: جنسيت با موضوعات و مؤلفههاي اجتماعي، متغير، مفهومي و نسبت زمان به مکان شناخته ميشود و مبحث جنس با موضوعات بيولوژيک، ثابت، جهاني و در نهايت نسبت زمان به مکان تعريف ميشود.
وي با اشاره به اينکه برخلاف تصور عموم جامعه که فکر ميکنند در دنيا به زنان ظلم ميشود، گفت: در واقع اين نوع ظلمها نسبت به مردان نيز واقع ميشود و آن نيز به دليل بار مسئوليت اضافي و بيش از حد به مردان در جوامع است.
وي با اشاره به رياست مردان در تمام دنيا بر خانواده و زنان که به عنوان تحت پوشش سرپرستي شوهر، برادر و حتي فرزند معرفي ميشوند، بيان داشت: در نظامهاي سياسي نيز مردان بر اساس ساختار جنسيتي، مسئوليتهاي رسمي و سنگين و زنان مسئوليتهاي ملايمتر، غير رسمي و محلي را ميپذيرند.
نماينده و کارشناس ارشد صندوق جمعيت ملل متحد در ايران با بيان اينکه مشکل تفاوت جنسيتي در دنيا وجود ندارد بلکه مشکل در نابرابري جنسيتي است، گفت: در راستاي تفاوت جنسيتي، توجيهي براي اختصاص حقوقهاي بالاتر مردان نسبت به زنان صورت گرفته که اين روند، وضعيت نامساعد زنان در برابر مردان را به وجود آورده است.
* نابرابري جنسيتي موجب نقض برابري و عدالت اجتماعي ميشود
وي اظهار داشت: خوشبختانه در ايران به جز برخي استانها از قبيل سيستان و بلوچستان، مردم کشور از شرايط مساعد تحصيل در آموزش بين مرد و زن برخوردارند.
بصير افزود: نابرابري جنسيتي موجب نقض اصول و اساس برابري و عدالت اجتماعي ميشود و زنان را در خطر استثمار، تعدي و محروميت قرار ميدهد.
وي با اشاره به اينکه در بحرانها و به خصوص در ميان پناهندگان از هر پنج زن در سنين باروري، يک زن، نوزاد خود را متولد ميکند، گفت: در حال حاضر 50 درصد حاملگيها بدون برنامهريزي و 25 درصد به صورت ناخواسته صورت ميگيرد و در نهايت 68 هزار زن در دنيا به دليل سقط جان خود را از دست ميدهند.
کد خبر 2960
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۴
- ۰ نظر
- چاپ
نماينده و کارشناس ارشد صندوق جمعيت ملل متحد در ايران گفت: آمار بيسوادي زنان در تمام کشورهاي دنيا از مردان بيشتر است اما نابرابري جنسيتي مرد و زن بايد تا سال 2015 در تمام دنيا ريشهکن شود.