کد خبر 293317
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از شناسایی حدود ۱۱ هزار بیمار مسلول در کشور طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: با ورود دستگاه پیشرفته تشخیص نوع ویروس سل که قبلاً در انحصار آمریکا بود امکان تشخیص دوساعته این بیماری در کشور فراهم شد.

به گزارش مشرق، محمدمهدی گویا امروز در نشست خبری در مورد روز جهانی مبارزه با سل که مصادف با چهارم فروردین است گفت: به دلیل همزمانی این روز با ایام نوروز، امکان اطلاع‌رسانی به مردم کمتر فراهم می‌شود و این در حالی است که وارد مرحله جدیدی از مبارزه با سل در سطح جهان شده‌ایم که نیازمند به اطلاع‌رسانی عمومی به مردم برای مراقبت‌ها داریم.

وی گفت: در سال گذشته 10 هزار و 987 بیمار مبتلا به سل را شناسایی و تحت درمان قرار دادیم.

گویا گفت: 12 درصد از افرادی را که شناسایی کردیم تحت درمان قرار گرفته‌اند که این افراد بیشتر از کشورهای خارجی به ایران آمده بودند.

گویا گفت: قرار شده تا سال 2050 بیماری سل در دنیا حذف شود یعنی به ازای هر یک میلیون جمعیت فقط 1 نفر مبتلا باشد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر‌ وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر‌گذاری بیماری‌های غیرواگیر در ابتلا به سل گفت: به عنوان مثال بیماری سل در افراد دیابتی 4 برابر افراد عادی است و در سیگاری‌ها دو برابر بیشتر از افراد عادی بروز می‌کند.

گویا گفت: پس از انقلاب در کشور بیماری سل مورد توجه قرار گرفت در حالی که قبل از آن به اجرای هر 100 هزار نفر، 140 مورد ابتلا به سل داشتیم اما اکنون به 14 مورد رسیده است.

وی تصریح کرد: طی 21 سال گذشته میزان بروز سل در کشور 33 درصد کاهش یافته است. بروز سل به معنی این است که تعداد موارد ابتلا در طول یک سال به ازای هر 100 هزار نفر محاسبه شود.

گویا گفت: همچنین مرگ ناشی از سل طی 21 سال گذشته 36 درصد کاهش یافته است یعنی از 4.5 مورد به 2.9 در هر 100 هزار نفر رسیده است که دلیل آن تشخیص سریع و درمان رایگان بوده است.

وی ادامه داد: رایگان کردن واکسیناسیون ب ث ژ از بدو تولد و ادغام کنترل بیماری سل در برنامه مراقبت بهداشت اولیه و انجام آن حتی در مکان‌هایی مانند زندان که امکان بروز بیشتری داشت از دلایل کاهش موارد ابتلا به سل است.

گویا گفت: آزمایشگاه‌های تشخیصی را در این زمینه به حداکثر مورد‌ نیاز رساندیم به طوری که اکنون 487 آزمایشگاه سل در بخش دولتی وجود دارد و 48 آزمایشگاه با قدرت تشخیصی پیشرفته‌تر را در مراکز استان‌ها راه‌اندازی کردیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر‌ وزارت بهداشت از راه‌اندازی 8 آزمایشگاه فوق پیشرفته ظرف 3 سال گذشته خبر داد و گفت: این آزمایشگاه‌ها در شهرستان‌های مهمی که شیوع بالایی داشته یا دسترسی سایر استان‌ها به آن میسر بوده راه‌اندازی شده است. این استان‌ها شامل گرگان، مشهد، زاهدان، اصفهان، شیراز، کرمانشاه و اهواز می‌شوند.

وی افزود: در 4 سال گذشته فقط یک آزمایشگاه وجود داشت که آن هم در بیمارستان مسیح دانشوری مستقر شده بود. بدین ترتیب مدرن‌ترین تجهیزات تشخیصی سل را فراهم کردیم در حالی که قبلاً برای تشخیص نوع بیماری سل و داروی مصرفی آن دو ماه باید صبر می‌کردیم اما اکنون ظرف کمتر از 2 ساعت به تشخیص می‌رسیم. این اتفاق ظرف یک ماه گذشته فراهم شده است.

گویا گفت: دستگاه‌های تشخیصی به صورت انحصاری در اختیار کشور آمریکا قرار داشت و آنها از دادن این دستگاه‌ها امتناع می‌کردند و مدتها طول کشید تا از طریق سازمان ملل دستگاه‌ها را خریداری کنیم.

گویا گفت: این دستگاه‌های پیشرفته اکنون در 4 استان تهران، گرگان، کرمانشاه و زاهدان راه‌اندازی شده است و دو دستگاه دیگر نیز در شیراز و تهران مستقر خواهد شد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    "با ورود دستگاه پیشرفته تشخیص نوع ویروس سل که قبلاً در انحصار آمریکا بود" ممنون ای امریکا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس