اکران فیلم «طبقه حساس» که با مشارکت «سازمان تبلیغات اسلامی» ساخته شده است و به سرگروهی سینماهای تحت مدیریت همین سازمان در حال اکران است فرصت خوبی‌ست تا ببینیم ایا چنینی خروجی‌هایی واقعا در راستای فرهنگ انقلاب است یا در تقابل آن.

مشرق--- «یک مسئله هم مسئله‌ى فرهنگ است؛ که آقایان هم حالا معلوم شد که نگرانى دارید، بنده هم نگرانم. مسئله‌ى فرهنگ، مسئله‌ى مهمى است. اساس این ایستادگى، این حرکت و در ‌‌نهایت ان‌شاءالله پیروزى، بر حفظ فرهنگ اسلامى و انقلابى است و تقویت جناح فرهنگى مؤمن، تقویت این نهال‌هایى که روییده است در عرصه‌ى فرهنگ؛ بحمدالله جوانهاى مؤمنِ خوبى داریم در عرصه‌ى فرهنگ و هنر؛ فعالیت کردند، کار کردند؛ حالا بعضى جوانند، بعضى دوره‌ى جوانى را هم گذرانده‌اند؛ ما عامل فرهنگى کم نداریم. ما حتماً در مسئله‌ى فرهنگ‌ [باید توجه کنیم‌]، دولت محترم هم باید توجه کند، دیگران هم توجه کنند. بنده هم در این نگرانى با شما سهیم هستم و امیدوارم که مسئولین فرهنگى توجه داشته باشند که چه می‌کنند. با مسائل فرهنگى شوخى نمی‌شود کرد، بى‌ملاحظگى نمی‌شود کرد؛ اگر چنانچه یک رخنه‌ى فرهنگى به‌وجود آمد، مثل رخنه‌هاى اقتصادى نیست که بشود [آن را] جمع کرد، پول جمع کرد یا سبد کالا داد یا یارانه‌ى نقدى داد؛ این‌جورى نیست، به این آسانى دیگر قابل ترمیم نخواهد بود، مشکلات زیادى دارد.» 

این بیانات صریح رهبر انقلاب در دیدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى در چند روز گذشته بازهم مسئلهٔ «فرهنگ» را در رسانه‌های مختلف و در بین کار‌شناسان و صاحب‌نظران به مسئلهٔ اصلی و محور اکثر بحث‌ها و گفت‌و‌گو‌ها تبدیل کرده است، اما در این میان جز تمرکز به حق بر خروجی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول و مجری سیاست‌های فرهنگی دولت، طبق گفتهٔ رهبر انقلاب باید بر خروجی‌های سازمان و نهادهای فرهنگی دیگر نیز تمرکز کرد و آن‌ها را با محصولات فرهنگی مطلوب انقلاب مطابقت داد تا میزان انحراف هرکدام از این نهاد‌ها با وضعیت مطلوب به درستی مشخص گردد. 
 
در این میان اکران فیلم «طبقه حساس» که با مشارکت «سازمان تبلغات اسلامی» ساخته شده است و به سرگروهی سینماهای تحت مدیریت همین سازمان در حال اکران است فرصت خوبی‌ست تا ببینیم ایا چنینی خروجی‌هایی واقعا در راستای فرهنگ انقلاب است یا در تقابل آن. 
 
یک کمدی سخیف جنسی با بودجه سازمان تبلیغات! 
 
فیلم داستان مرد پارچه فروش سنتی و مذهبی‌ست که همسرش فوت می‌کند و او را در قبری دو طبقه دفن می‌کنند. بعد از مدتی متوجه می‌شویم که به اشتباه مرد دیگری را در طبقه دوم این قبر دفن کرده‌اند و این آغاز ماجراست. غیرت مرد اجازه نمی‌دهد که این وضعیت را تحمل کند. طبق دیالوگ‌های صریح فیلم او نمی‌تواند تحمل کند که «مرد دیگری روی زنش خوابیده باشد» و این بهانه‌ایست برای مضحکه کردن غیرت. وضعیت روحی مرد خراب می‌شود و شب‌ها خواب می‌بیند که همسرش با این مرد در جایی شبیه بهشت هستند و خوش‌ می‌گذرانند. در ‌‌نهایت مرد بدون اذن شرعی دست به نبش قبر می‌زند و جنازه مرد غریبه را از قبر خارج می‌کند. 
 
فیلم البته چیزی بیش از آن همین ایده‏ یک خطی بامزه ندارد. به جز تعدادی شوخی‌ جنسی که قطعا با فرهنگ خانوده ایرانی نمی‌خوانند چیزی به مخاطب ارائه نمی‌دهد. یک فیلم بی‏درد که از ایده‏ی خود به خوبی استفاده نمی‌‏کند و خیلی زود به تکرار می‌‏افتد. داستان مدام در عرض پیش می‌‏رود و موقعیت اولیه دائم تکرار می‌‏شود. بد‌تر آنکه نویسنده در ده دقیقه‏ی پایانی ناگهان متوجه می‌‏شود، فیلمنامه‏اش هیچ مضمونی ندارد و بنابراین پایان فیلم، عجیب و غریب، بی‏ربط و شعاری شده است تا از خلال یک ساعت و نیم شوخی جنسی، یک مضمون انسانی حاصل شود. فیلم ادامه‏ی افول «کمال تبریزی» است که حتی به واسطه‏ی تعدد شوخی‏های جنسی‌اش، به درد سرگرم شدن خانواده‏‌ها هم نمی‌‏خورد. 
 
کمال تبریزی کارگردان فیلم در گفت‌وگویی عنوان کرده که نیتش در «طبقه حساس» نقد سنت‌های غلط و برداشت‌های نادرست از باور‌ها بوده است؛ استدلالی که احتمالا در فیلم قبلی‌اش با نام «پاداش» نیز مد نظر کارگردان بوده اما محصول چیز دیگری درآمده است. 
 
تبریزی اگرچه در «طبقه حساس» سعی کرده یک روحانی را بعنوان تمییزدهنده برداشت‌های درست و غلط از باور‌ها معرفی کند و در پایان فیلم هم شخصیت فیلم به شکل کاملا جهشی! متحول می‌شود (چیزی که در فیلم پاداش هم آن را شاهد هستیم)، اما این تمهیدات آنقدر دم دستی و ضعیف است که تماشاگر چیزی که در ذهنش می‌ماند‌‌ همان کلیشه همیشگی سینمای ایران است که متاسفانه کارگردان مذهبی سینما هم در دامش افتاده؛ زدن غیرت به بهانه تعصب، آنهم با استفاده مکرر از شوخی‌های جنسی. شوخی‌هایی که صدای برخی منتقدان را هم درآورده است. 
 
نیت این مطلب البته نقد فیلم نیست. اما این‌ها وقتی مهم می‌شود که بدانیم هزینهٔ ساخت چنین فیلمی را شرکتی داده است که «سازمان تبلغات اسلامی» هم از سهامداران اصلی آن است. «طبقه حساس» با سرمایه شرکت پویامهر ساخته شده است. در معرفی این شرکت که در سایت آن آمده نوشته است: «شرکت نرم­ افزاری پویامهر با هدف سرمایه‌گذاری و مشارکت در ایجاد و توسعه صنایع فرهنگی بر بستر هنرهای دیجیتالی، کامپیوتری و صنعت انیمیشن در سال ۱۳۸۴ تاسیس و فعالیت­های خود را در این زمینه سازماندهی و پیگیری می‌نماید.» 
 
اما این شرکت علی‌رغم اینکه فعالیتش را تولید انیمیشن عنوان کرده از ساخت سه فیلم سینمایی حمایت کرده است که آخرین آن «طبقه حساس» است، فیلمی که تولید آن هیچ نسبتی با اهداف سازمان تبلیغات ندارد و حتی می‌توان گفت عکس آن نیز هست. 
 
نکتهٔ جالب هم آن است که مرتضی کاظمی رییس شرکت پویامهر بعنوان سرمایه گذار فیلم در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر عنوان کرده که «طبقه حساس» یک طنز فاخر است و قابلیت ارائه جهانی دارد. این نشان می‌دهد رییس شرکتی که باید در خط مقدم فرهنگی، به فکر برطرف کردن نیازهای استراتژیک انقلاب در حوزه سینما باشد و یا اینکه حداقل در این مسیر حرکت کند چگونه می‌اندیشد و اولویت‌هایش چیست. 
 
 «طبقه حساس» اولین فیلم مسئله‌دار است؟ 
 
جز این‌ها اما سوال اساسی این است که سرمایه‌گذاری روی ساخت فیلمی ماند «طبقه حساس» اولین اشتباه مدیران «سازمان تبلیغات اسلامی» است یا این مسئله نمونه‌های دیگری هم دارد؟ برای پاسخ به این سوال نیازی به مرور تمام تولیدات «حوزه هنری» که مسئول اصلی تولید آثار سینمایی سازمان تبلیغات اسلامی‌ست نیست و تنها اشاره به برخی از تولیدات عجیب این سازمان که بسیاریشان هم با دستور مستقیم رئیس فعلی سازمان تبلیغات ساخته شده‌اند کفایت می‌کند. تولیداتی که اغلبشان هنوز هم توقیف‌اند. 
 
۱۳۸۴، «زمان می‌ایستد» (علیرضا امینی). فیلم ماجرای دختر آبستنی را روایت می‌کند که همراه دوست پسرش می‌خواهد از مرز ایران فرار کند، اما به دلیل خیانت پسر، وی با نیروهای انتظامی ایران درگیر می‌شود و از مرز فرار می‌کند. در ادامه دختر با کاروانی فراری مواجه می‌شود که همهٔ آن‌ها از سرما یخ زده و مرده‌اند و سرآخر هم، خود دختر یخ زده و می‌میرد. 
 
این فیلمی‌ست که به دلیل مضمون نامناسب و سیاه‌نمایی تا همین امروز در توقیف به سر می‌برد. اما این تنها شاهکار سازمان تبلیغات در سال ۸۴ نبود. در همین سال، رفیع پیتز -که مقیم فرانسه است و بعد‌ها در فیلم ضدایرانی «آرگو» نیز بازی کرد- برای ساخت فیلم به ایران دعوت شد و «زمستان است» را با الهام از داستانی نوشتهٔ محمود دولت آبادی ساخت. 
 
 «زمستان است» دربارهٔ زنی است که شوهرش برای کارگری به کویت می‌رود اما پس از مدتی خبری از شوهرش نمی‌شود و زن تصمیم به ازدواج می‌گیرد؛ این در حالی است که مرد پس از چند سال که یکی از پا‌هایش را از دست داده به ایران بر می‌گردد.... 
 
این هم فیلمی بود که با وجود موفقیت در جشنواره‌های جهانی، به دلیل سیاه‌نمایی افراطی توقیف شد تا وزارت ارشاد مخالفت خود را با سیاست‌های سینمایی حوزه هنری وقت علنی کند. اما قطعاً عجیب‌ترین محصول سینمایی این دوره، فیلم مشهور «آفساید» به کارگردانی جعفر پناهی است که با حمایت مستقیم سازمان تبلیغات اسلامی ساخته شد. فیلم در جشنوارهٔ برلین جایزهٔ خرس نقره‌ای را تصاحب کرد اما در ایران اجزهٔ نمایش نیافت. فیلم روایتگر شرح حال دخترانی است که حاضرند هر کاری انجام دهند تا بازی ایران-بحرین را در استادیوم آزدی تماشا کنند. آن‌ها هرکدام با لباسی مبدل سعی می‌کنند وارد ورزشگاه بشوند اما توسط سربازان دستگیر شده و به کمیته منتقل می‌شوند. نهایتاً در راه، به علت برد ایران در بازی با بحرین خیابان‌ها شلوغ می‌شود و دختر‌ها به این ترتیب فرار می‌کنند. 
 
جز این‌ها اما سال۸۷ فیلم توقیف‌شدهٔ بعدی ساخته می‌شود. تولید فیلم «زادبوم» (ابوالحسن داوودی) توسط حوزهٔ هنری و توقیف آن، اعتراض‌های فروانی را‌‌ همان زمان هم برانگیخت. فیلمی که گروهی آن را پرهزینه‌ترین فیلم جشنواره فیلم فجر آن سال می‌دانستند و همین هم بر میزان انتقادات افزود. 
 
اما نکتهٔ مهم این است که شعارهای سیاسی فیلم انقدر زیاد و گل‌درشت است که هیچکدام از مدیران سازندهٔ آن نیز مدافع آن نیستند. به عنوان مثال؛ در یکی از صحنه‌های فیلم «زادبوم» گروهی از جوانان با ظاهری بسیجی و حزب‌اللهی، از دیوار ستاد تبلیغات انتخاباتی یکی از کاندیداهای انتخابات بالا می‌روند و در حالی که شعار «حقیقت برو گم شو» را می‌دهند، اوضاع آن جا را با خشونت تمام به هم می‌ریزند. 
 
اين‌ها تنها دو-سه مورد از آثار توقيف‌شده‌ي چند سال اخير است براي دريافتن بهتر اين مسئله كه توليد «طبقه حساس» يك اتفاق نيست و پيش از اين نيز سابقه توليد آثار بسيار بدتر هم وجود دارد.
 
وظایف رسمی «سازمان تبلیغات اسلامی» چه بود؟ 
 
بعد از این اوصاف احتمالا نگاهی به وظایف رسمی «سازمان تبلیغات اسلامی» بهتر می‌تواند میزان انحرافی که در تولید آثاری مثل «طبقه حساس» در این سازمان رخ داده را بهتر نشان دهد. 
 
 
سایت سازمان تبلیغات اسلامی در معرفی این نهاد نوشته است که: «سازمان تبلیغات اسلامی از جمله نهادهایی است که با هدف اعتلای فرهنگ نغز و پربار اسلام راستین و تبلور حیات معنوی و تعیین و ترویج شاخص‌های اعتقادی بنیاد نهاده شد. طی سال‌هایی که از فعالیت این سازمان سپری شده است به اقتضا، نیازمندی‌های مطرح در سطح جامعه و به تناسب سیاست‌های کلی نظام اسلامی فعالیت‌های این سازمان دستخوش تغییر و تحول بوده است. در گذشته این سازمان توسط بزرگانی چون آیت‌الله احمد جنتی، حجت‌الاسلام محمود محمدی عراقی و قبل از آن توسط شورایی متشکل از شهید حقانی، شهید شیرازی، آیت‌الله جنتی، آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله امامی کاشانی اداره شده است. در همین راستا و با فرمان مقام معظم رهبری، طی حکمی در تاریخ سوم مهرماه سال ۱۳۸۰ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی به ریاست این سازمان منصوب گردید.» 
 
در اساسنامه سازمان تبلیغات الاسلامی، بند ۲ ماده پنجم در معرفی اهداف تشکیل سازمان نوشته است: «دفاع از اصول اسلام، نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلاب اسلامی و شناخت توطئه‌های فرهنگی- تبلیغی بیگانگان و تبیین انحطاط و بطلان مکتب‌های الحادی و انحرافی و مبارزه با آفت‌های التقاط و تحجر با تکیه بر جامعیت اسلام. در بند۳ ماده ششم شرح وظایف سازمان تبلیغات اسلامی آمده است: تحقیق و بررسی در خصوص شیوه‌ها و ترفندهای تبلیغاتی سوء و تهاجم فرهنگی علیه جامعه اسلامی و اتخاذ تدابیر لازم برای خنثی‌سازی و مقابله با آن‌ها و تنویر افکار عمومی.» در همین ماده بند ۱۲ می‌گوید: «هدایت و نظارت و عندالاقتضای پشتیبانی و هماهنگی فعالیت‌های تبلیغاتی و شعائر مذهبی مردم در جهت نیل به تحقق اهداف انقلاب اسلامی.» 
 
کلام آخر: 
 
 «طبقه حساس» یک فیلم ضعیف است که در جشنواره فجر هم مورد اقبال هیچ گروهی قرار نگرفت، اما ساخته شدن چنین فیلمی با سرمایه یکی از بزرگ‌ترین نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی و اکران آن با سرگروهی سینماهای همین نهاد یکی از مسائل مهمی‌ست که باید به آن پرداخت. آن‌هم بعد از ابراز نگرانی صریح رهبر معظم انقلاب درباره فرهنگ. 
 
در همین روز‌ها قسمت دوم فیلم «۳۰۰» روی پرده سینماهای جهان است و چندین فیلم ضدایرانی از جمله فیلم «گلاب» با محوریت فتنه۸۸ در آمریکا در حال ساختند، اما در چنین شرایطی که سازمات تبلیغات بعنوان بازوی فرهنگی رهبری انقلاب باید در این عرصه جلودار باشد، شرکتی که سهامدار آن سازمان تبلیغات است سرمایه گذار فیلمی می‌شود که با شوخی‌های جنسی و تمسخر غیرت می‌خواهد به مخاطبش خوراک فرهنگی دهد. 
 
این‌ها البته به آن معنا نیست که بعد از سخنان رهبری تمرکز را از روی وزارت ارشاد به سمت نهادهای دیگر منتقل کنیم. همچنان مسئول اصلی فرهنگ کشور وزارت ارشاد است و تمرکز اصلی بر روی خروجی‌های این وزارت‌خانه، اما طبعا نباید خروجی‌های جایی به اهمیت «سازمان تبلیغات اسلامی» نیز از دایره رصد رسانه‌ها و اصحاب فرهنگ خارج شود.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.
منبع: رجا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • fff ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    1 1
    حالا اگه همينو ده نمكي مي ساخت هيشكي صداش در نميومد.
  • مجید ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    0 0
    از آقای خاموشی بعید نیست
  • ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    0 0
    وقتی رئیسی استراتژی نداشته باشد، زیرمجموعه آو را مدیریت می کنند
  • محمدی پناه ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    0 0
    فرض کنیم امام زمان علیه السلام امده و اقای سید مهدی خاموشی می خواهد محصول کار سازمان تبلیغات را به ایشان ارائه دهد . ایا واقع شرم اور نیست تولید این محصولات به اسم سازمان تبلیغات اسلامی ؟ ایا ایشان می تواند جواب ان حضرت و این ملت شریف را با این محصولات مزخرف بدهد ؟
  • ahmad ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    0 0
    واقعا براتون متاسفم که برای فروش هرچه بیشتر فیلم خودتون و هم فکراتون(معراجیها) دارین یه فیلمو مقابل سران نظام قرار میدین برام مهم نیست مثل خیلی دیگه از نظراتم پخش نشه ولی گفتم که بدونین رسالت رسانه ای این نیست
  • ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    1 0
    یاد فیلم محلل نصرت کریمی افتادم!!!البته با راهی که قاسم خانی میرود بعید نیست فیلمی شبیه فیلمهای دین ستیز دهه40 ایران ساخته شود!!
  • ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    سال 96سال خروج مردم ایران از این انفعال است. دولت بهار خواهد آمد.اگر زودتر نیاد دیرتر هم نمی آید. ان شاءالله
  • sad ۰۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    تبلیغات درسته نه تبلغات!
  • میترا1 ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    ............ و دشمن در همین نزدیکیست !! وقتی مشی یک سازمان بجای باروری فرهنگ اسلامی ایرانی میشود رقابتهای سیاسی و جناح بازی ! نتیجه اش میشود .......... راستی این بودجه های عظیم فرهنگی کجا خرج میشود ؟؟؟!!!!!!!!!!! خروجیش چیست ؟؟؟؟؟؟؟؟
  • امير ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    ادم با داشتن اين دوستان در دفتر... ظاهرا ديگه نيازي به دشمن نداره البته كار خرابتر از اين حرفاست كه قابل ذكر باشه !!! متاسفانه تو اين چند دهه به نام دين سر دين رو بريدند !! به قول خود مشرق اون سر دنيا دارن برعليه ما كار ميكنن؟! اونوقت مخابرات خودمون كه در هر ثانيه ميلياردي پول در مياره در ايام محرم براي دادن پيامك سخنان اباعبدالله تقاضاي پول ميكنه !!!!!!!!!!!!!!!!!! بخدا بايد اين دردا رو به كي گفت
  • افشردی ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    من از نا محرمان هرگز ننالم پدر فرهنگ رو همین متصدیان کار فرهنگی در آوردن آقا از اوایل دهه 70 دارند می فرمایند ، هشدار می دهند ، نصیحت می کنند ....اون وقت ما میگیم ما اهل کوفه نیستیم . مگه اهل کوفه چه شکلی بودند ، نه شاخ داشتند نه دم ، خواصشون مطیع ولی الله نبودند ولی عوامشون دقیقا مطیع خواصشون بودند.
  • علی ازمشهد ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    مشرق جان یک کم منطقی وبه دورازاحساسات به موضوعات بپردازی بدنیست.چون امیدواری هست که جمودفکری درکشور کمتربشه
  • مهدي ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    انشاالله خدا آنان را هدايت كند
  • ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    دوست عزیز دوباره شماها هیچی پیدا نکردین رفتین سر وقت گودرز و شقایق؟ بابا ول کنید زشته. اون وقت بهتون هم که میگن ذهنتون عیب و علت داره ناراحت میشین. آخه این چه ربطی به معراجی ها داره؟ مگه الان این فیلم اکرانه که تو رقابت باشه؟ ذهن علیل شماها رو چه جوری میشه یه ذره ترمیم کرد؟ این نقد بیشتر نقد سازمان تبلیغات و رئیسشه نه نقد فیلم رفیق بی هنر شما. همین رو هم نمیتونی بفهمی؟
  • حمید ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    فقط جهاد فرهنگی! منتظر و اسیر اقدامات میلیمتری شورا و حوزه و سازمان و ... هم نمیشه موند!!! کو این قرارگاه که تو نبرد فرهنگی تمام مراکز فرهنگی رو همراستا و مدیریت کنه!؟؟؟؟؟؟ بابا الانه تو جنگیم اونم جنگ خانمان برانداز فرهنگی نه مهمونی و تأملات فرهنگی!!!
  • ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    این فیلم خیانت بار (ترویج بی بند وباری ،خیانت به ...و...کجا وآن کجا.انصاف بده
  • هامون ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    با عرض پوزش از سايت وزين! مشرق و البته با توجه به اينكه در مثل مناقشه نيست: شتر درخواب بيند پنبه دانه گهي لپ لپ خورد گه دانه دانه! اگر معتقد به آزادي بياني و فقط هواي دوست دارانت رو نداري منتشر كن
  • حجت ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    هرکس (حالا هر کی می خواد باشه) زمان ظهورو تعیین کنه دروغگو و کذابه
  • هامون ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    «طبقه حساس» یک فیلم ضعیف است که در جشنواره فجر هم مورد اقبال هیچ گروهی قرار نگرفت، جالب است همه فيلم هايي كه از سوي شما و همپالكي هايتان به عنوان فيلم هاي بي محتوي معرفي مي شود اگر فرصت اكران داشته باشند و با زور جلوي اكرانشان گرفته نشود بيشترين فروش ها را خواهند كرد و جواب دندان شكني به شما خواهد داد اما متاسفانه وضعيت به گونه اي است كه اينگونه فيلم ها به دليل نبود فضاي آزاد فرصت بروز و ظهور ندارند.
  • ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    من موندم اينايي كه منفي ميدند واقعا كي هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    وزیر فرهنگ هم از همون سازمان تبلیغات به این مقامها رسید دیگه!!
  • ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    از شما بعیده که رفتی فیلم م.... رو دیدی
  • ۰۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    نه بابا راست میگی؟!! پس 8 سال گذشته کجا بودی؟
  • محمداصفهانی نژاد ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    مردم چون اصولا کنجکاو و ذاتا حقبقت جو هستن شما وقتی میاین این فیلمو رو نقد میکنین ازروی همین کنجکاوی بیشتر تمایل پیدا میکنن ببینن این فیلم چی هست.بنابراین احساسات مردم تحریک میشه و مردم راغبتر از گذشته موضوع رو بررسی میکنن..بنظرمن نباید زیاد سختگیر بودوباید جامعه خودش به تعادل برسه.جامعه در یک فضای بسته و باانواع واقسام حصارکشی های فرهنگی واجتماعی زمینه مساعدی برای طغیان وعصیان گری رو پیدا میکنه
  • ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    شما به چه جامعه ای می گویید بسته ،در دین اسلام هیچ مخلوقی در محدودیت نیست، شما موازین شرعی و قرانی را یک محدودیت میخوانید
  • سعید ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    اشتباهی مثبت دادم
  • ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    آقای محترم هر وقت فهمیدی با خودت چند چندی بیا با هم صحبت می کنیم. . .
  • ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۳
    0 0
    نه ده نمکی که ...... بخاطر اینکه اینطور فیلم‌ها نمی‌سازند و فیلم‌هایی از جنس دیگری می‌سازند با ارزش هستند. ارزش انسان‌ها به اعمالشان هست نه ارزش کارها به اجرا کننده‌شان.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس