کد خبر 290617
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸

رئیس انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران با اشاره به مستعد بودن مردان برای ابتلا به بیماری‌های شدید روانی، به بیان جنبه‌های مثبت و منفی تعطیلات عید نوروز برای آقایان پرداخت.

به گزارش مشرق، حمید یعقوبی رئیس انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران اظهار داشت: رابطه بین سلامت روان و جنسیت در سنین مختلف متفاوت است به گونه‌ای که در کودکی معمولاً اختلالات روانی در پسرها بیشتر دیده می‌شود. در نوجوانی نیز مسئله سلامت روان بر حسب جنسیت در دختران و پسران متفاوت است و معمولاً خانم‌ها روند نامطلوب‌تری دارند.

وی افزود: میزان شیوع اختلالات روانپزشکی و روانی در خانم‌ها بیشتر از آقایان است، به خصوص در مشکلات خفیف روانی، در حالی که مردان مستعد ابتلا به بیماری‌های شدید روانی هستند.

رئیس انجمن علمی روانشناسی بالینی تصریح کرد: میزان مراجعه خانم‌ها به درمانگاه‌های روانپزشکی و روانشناختی بیشتر از آقایان است، مردان به دلایل فرهنگی کمتر به این درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند چرا که باور جامعه مبنی بر این است که آقایان خودشان می‌توانند مشکلاتشان را حل کنند.

وی افزود: در آقایان میزان اختلالات کمتر اما استرس‌ها و فشارهای روانی گسترده‌تر است که دلیل آن استرس‌های شغلی، داشتن همزمان چند شغل و انتظارات جامعه از آنها است. با اینکه استرس‌های شغلی آقایان بیشتر است، اما این استرس‌ها به اندازه‌ای نیستند که آنها را از پای بیندازد و به بیماری و شکایت از بیماری مبدل کند.

وی با اشاره به نقش خانم‌ها در کاهش استرس آقایان گفت: وقتی استرس به فردی وارد می‌شود، برای اینکه از پس آن برآید باید همه منابع حمایت‌های عاطفی را بسیج کند، در این میان نقش خانواده به ویژه همسر اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: بر این اساس خانم‌ها و آقایان باید برای مشکلات اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و خانم‌ها از تحت فشار گذاشتن بی‌مورد از منظر اقتصادی جلوگیری کنند. صرفه‌جویی و انتقال این فرهنگ پسندیده به فرزندان می‌تواند سلامت روان آنها را تضمین کند، همچنین بانوان در صورتی که شاغل باشند می‌توانند با حمایت اقتصادی به کاهش استرس همسر خود کمک کنند.

وی ادامه داد: دو یا سه شغله بودن مرد را خسته می‌کند و وقتی به خانه می‌آید انتظار دارد تا در فضایی آرام و بدون تنش قرار گیرد، توصیه می‌شود بانوان این فضا را فراهم کنند هرچند که وظیفه آقایان است که خشونت‌های اجتماعی را پشت در خانه بگذارند.

این متخصص بهداشت روان از اختصاص وقت برای تفریح و با هم بودن به عنوان شیوه‌ای برای کاهش استرس‌های روزانه نام برد.

وی افزود: آقایان بهتر است تمام وقت خود را برای کار نگذارند و ساعاتی از روز را نیز به بودن در کنار خانواده اختصاص دهند، رفت و آمدها و صله رحم به آقایان کمک می‌کند تا خستگی‌ها و تنش‌های خود را کاهش دهند.

رئیس انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران اظهار داشت: تعطیلات آخر هفته، مناسبتی و اعیاد و جشن‌ها فرصت خوبی برای تجدید قوا است. البته این مستلزم فراهم کردن بستری مناسب برای استراحت است.

وی اذعان داشت: گاهی تعطیلات آتش‌بیار معرکه است و مسبب دعواها و نزاع‌های خانوادگی می‌شود که در این صورت بودن در خانه کارکرد منفی دارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ تعطیلات عید نوروز هم جنبه مثبت دارد و هم منفی، جنبه مثبت آن تمدد اعصاب، فرصت سفر و دید و بازدید خانوادگی است و جنبه منفی آن مسائل اقتصادی است گاهی دید و بازدیدها درآمد دو ماه خانواده متوسط را به خود اختصاص می‌دهد، بر این اساس بهتر است بانوان نقاط حساس همسرشان را بشناسند و رفتارهای او را پیش‌بینی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی رسولی ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳
    0 0
    با سلام-متأسفانه تعطیلات سال نو ما ایرانیان به زمانی طولانی برای بیکاری, رخوت,بی برنامگی , وقت گذرانی و سفرهای طولانی و شلوغی شهرهای مسافر پذیر و ترافیک جاده ها شده است و 14 یا 15 روز یا حتی گاهی عملا" بیست روز تمام اکثریت مشاغل و ادارات و دانشگاهها و مدارس و شرکتها , حتی مشاغل دولتی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در می آیند. دانشجویان از 20 اسفند ندای تعطیلی سر می دهند و تا 20 فروردین به کلاسهای درس نمی آیند و ... چرا مسئولان,دولتمردان و نمایندگان مجلس ما یک بار نمی آیند تکلیف این تعطیلات طولانی را مشخص کنند؟ تعطیلات عید سال نو به مدت چهار یا پنج روز کافی است و بیشتر از آن مایه تنبلی و خمودگی و رخوت و حتی افسردگی می شود.مثلا" ما 29 اسفند را که تصادفا" 62 سال پیش در این روز نفت ما ملی شد و البته رویداد مبارکی هم بود ( که با حوادث بعدی به تلخی رسید), تعطیل می کنیم که چه شود؟ آیا قرار است مراسمی برگزار شود؟ ( که نمی شود). روز 12 فروردین هم سالگرد جمهوری اسلامی است و تعطیل رسمی و رویدادی مبارک.آیا در این روز هم مراسمی برگزار می شود؟ سالهای اول انقلاب روز 12 فروردین مثل 22 بهمن مراسم و راهپیمایی داشتیم که اکنون سالهاست هیچگونه مراسمی نداریم و در واقع فقط به تعطیلات طولانی نوروز متصل می شود.روز 13 فروردین هم که مثلا" سیزده بدر است و یک رسم خرافی و غیر اسلامی که مربوط به دوران پهلوی بوده و هیچ ارتباطی به بعد از انقلاب ندارد , این را هم تعطیل می کنیم که مردم به دشت و دمن بروند.مگر بقیه روزهای بهار نمی شود به دشت و دمن رفت؟نگهداشتن یک رسم خرافی غیراسلامی چه معنی دارد؟ در این میان چند روز هم که واقع می شوند , عملا" تعطیل هستند. ما می توانیم تعطیلات عید فطر را که حقیقتا" عید واقعی است بیشتر کنیم و از تعطیلات غیرضروری نوروز کم کنیم .(در بسیاری از کشورهای مسلمان عیدفطر به مدت یک هفته تعطیل است). تعطیلات طولانی نوروز باعث وقفه طولانی در آموزش مدارس و دانشگاهها هم می شود.در این مدت طولانی خدمت رسانی بیمارستانها به بیماران مختل می شود , چرا که جمع زیادی از پزشکان به مسافرتهای داخلی و خارجی می روند.چه بسا بیماران حاد و اورژانس که در تعطیلات عید فقط به دلیل نبودن پزشکان و دیگر نیروهای درمانی جان خود را از دست دادند یا به عوارض و مشکلات ناشی از تأخیر در رسیدگی و درمان دچار شدند.بقیه مسائل را دیگر صاحبنظران بررسی کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس