گروه فرهنگی مشرق، مراسم اختتامیه بخش تجلی اراده ملی سیودومین جشنواره فیلم فجر شامگاه جمعه 9 اسفندماه با حضور مسئولان سینمایی، سینماگران نمایندگان نهادهای مختلف و اصحاب رسانه در تالار ایوان شمس به کارگردانی بیژن میرباقری و با اجرای احسان کرمی برگزار شد.
براساس این گزارش، در شروع این برنامه پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران احسان کرمی به همراه سامان احتشامی روی سن آمدند و به اجرای موسیقی پرداختند که خوانندگی احسان کرمی در این بخش بسیار زیبا و غافلگیرکننده بود.
براساس این گزارش در ادامه ناصر باکیده مدیربخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر با حضور بر روی صحنه در سخنانی گفت: خداوند را حمد و سپاس میگویم و خسته نباشید و خدا قوت به نهادها و هنرمندان سینما میگویم. این تجلیگاه خاستگاهی است تا همه نهادها آثار را رصد کنند و متصل شوند نسبت به جریان تولید و حمایت از سینماگران.
وی افزود: تشکر ویژهای دارم از دبیر جشنواره که شاید سه ما قبل فرمان آغاز کار را صادر کرد و دبیرخانه به سرعت تشکیل شد و ارتباط با نهادهای مختلف شکل گرفت که ماحصل آن حضور 24 نهاد در این بخش بود و این حضور سرآغازی است برای حرکت به سمت اهداف عالی سینمای ایران.
باکیده در خاتمه اظهار داشت: بالغ بر 120 نفر از کارشناسان و هنرمندان سینما در 24 گروه هیئت داوری گرد هم آمدند و آثار دو بخش مسابقه سینمای ایران و فیلمهای اول را بازبینی و جمعبندی کردند و امشب ماحصل نظرات دوستان را شاهد هستیم.
* رضاداد: سینما مسئله ملی است و حمایت ملی احتیاج دارد
براساس این گزارش در ادامه مراسم علیرضا رضاداد دبیر جشنواره سی و دوم در سخنانی اظهار داشت: امشب مطالبی را آماده کرده بودم اما اقتضای زمان به گونهای نیست که بتوانم همه آنها را بیان کنم اما سپاسگزارم از تمام سازمانها و نهادهایی که آمدند و در این بخش مشارکت کردند.
وی افزود: از سالهای گذشته این انتظار و امید وجود داشته است که تجلی اراده ملی گزارش کار نهادهایی باشد که در طول سال به سینما کمک میکنند و از ظرفیتهای سینما برای پیشبرد اهداف کشور استفاده میکنند. سینما ظرفیتهای وسیعی دارد و هرچقدر از آنها بیشتر استفاده شود در جهت کمک به پیشرفت کشور مؤثر است.
رضاداد ادامه داد: این مراسم قرار بود یکی دو هفته قبل انجام شود اما به دلیل برگزاری همزمانی جشنواره در 31 استان که کار عظیمی بود و در 22 استان شاهد برگزاری مراسم اختتامیه بودیم و این مراسم را به تأخیر انداخت.
دبیر جشنواره سی و دوم خاطرنشان کرد: این آخرین مراسم رسمی جشنواره فجر است و هفته آینده با برگزاری مراسم تقدیر و تشکر از هیئتهای انتخاب و داوری پرونده جشنواره بسته خواهد شد و از سال آینده شورای سیاستگذاری جشنواره سی و سوم تشکیل میشود و با استفاده از نظرات همه صاحبنظران به گونهای برنامهریزی خواهد شد که نقاط ضعف برطرف شود.
وی تصریح کرد: سپاسگزارم از داوران این دوره تجلی اراده ملی به جهت آن که تفکیک آنها از محل نمایش رسانهها کمک کرد تا هر دو بخش را به خوبی سامان دهیم البته یک نگرانیهایی هم بود که اگر عادت سالهای گذشته تغییر کند ممکن است نتایج خوبی حاصل نشود اما علیرغم اینکه کار ما در حوزه سینما بیشتر شد اما به آرامش هر دو بخش کمک کرد و باید از آقای باکیده و همکارانشان برای برگزاری این بخش تشکر کنم.
رضاداد خاطرنشان کرد: امسال سال تغییر دولت و طبیعی بود که برخی از نهادها آمادگی حضور را نداشته باشند اما واقعیت این است که آیین تجلی اراده ملی باید بازبینی آثاری باشد که خود سازمانها و نهادها در تولید آنها مشارکت داشتهاند.
دبیر جشنواره فیلم فجر در ادامه صحبتهایش تأکید کرد: به هر حال سینما مسئله ملی است و حمایت ملی احتیاج دارد و هرچه بتوانیم دست به دست هم بدهیم تا این بار برداشته شود سینمای رو به پیشرفتی خواهیم داشت و امیدوارم برنامهریزی برای تجلی اراده ملی در سالهای بعد به گونهای باشد که بشود آییننامهای تدوین و برای همه سازمانهایی که میخواهند از این ظرفیتها استفاده کننده تبیین شود و یک کار دسته جمعی برای پیشرفت سینمای کشور صورت گیرد.
براساس این گزارش، در ادامه این مراسم با حضور مهدی مسعودشاهی قائم مقام بنیاد سینمای فارابی و محمدرضا فرجی مدیر امور سینماهای جشنواره سی و دوم از برترین سینماها، متصدیان سینما و برترین پردیس سینمایی جشنواره تقدیر شد و در ادامه با حضور محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل فارابی و مجید میرفخرایی جوایز برگزیدگان نخستین نمایشگاه تخصصی تجهیزات سینمایی ساخت ایران اهدا شد و برگزیدگان بخش فنی سینمای ایران معرفی شدند.
* امیدوارم این روزنه امید را تبدیل به ناامیدی نکنیم
براساس این گزارش، در ادامه این مراسم حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی طی سخنانی با اشاره به بیتی از شمس تبریزی در مورد شاد زیستن گفت: وقتی میشود شاد بود غم را رها کرد چرا باید غم را بپرستیم. بنده هم مثل آقای رضاداد مطالبی را آماده کرده بودم اما به دلیل کمبود وقت مجبورم کوتاه صحبت کنم اما امیدوارم روزی در یک جمعی بنشینیم و حسابی با یکدیگر حرف بزنیم.
ایوبی ادامه داد: تشکر میکنم از همه کسانی که برای برگزاری این مراسم زحمت کشیدند جشنواره سی و دو امشب پروندهاش بسته میشود و امیدوارم بلافاصله پرونده جشنواره سی و سوم را باز کنیم و مشکلات را با همدلی و همراهی شما کاهش دهیم.
وی افزود: امشب شب خوبی است چرا که برای تقدیر دور هم جمع شدهایم. سینما یک امر ملی است و آثارش هم جهانی و هم ملی است و از یک سازمان سینمایی به تنهایی کاری ساخته نیست و امیدوارم این روزنه امید خدای ناکرده تبدیل به ناامیدی نشود من کار خیلی سختی دارم و آرزو میکنم هیچکدام از شما در جای من قرار نداشته باشید.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: این تجلیلهایی که میکنیم کار بسیار خوبی است اما کافی نیست اگرچه تجلیل و تقدیر از زحمات عوامل فیلم که در طی سالیان سال زحمت میکشند تقدیری نمادین است اما آقای درویش یک دهه تلاش کردند و چگونه میشود از این تلاش تقدیر کرد و به جای اینها چگونه میشود خرید کاری را که با عشق انجام شده است.
* آنقدر اشعار شمس و مولانا را میخوانم تا در مورد آن فیلم بسازیم
ایوبی در ادامه خطاب به فیلمسازان اظهار داشت: فیلمنامههایی را که به دستم میرسد با عشق میخوانم اما همچنان منتظر هستم تا یک فیلمنامه با موضوع ملاقات افسانهای شمس و مولانا به دستم برسد چرا که جهان در انتظار این است که ما بتوانیم تصویری از این ملاقات ارائه کنیم و اگر نشود بنده اینقدر از جملات شمس و مولانا برایتان میخوانم تا مجبور به این کار شوید.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه تأکید کرد: انتظار ما از نهادها و سازمانها این است که کنار سینما بیاید یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که سینماکارت و کارتخوان را ما آماده میکنیم اما حداقل شما برای کارکنان خودتان در چند نوبت این کارت را شارژ کنید تا کارکنانتان به سینما بروند این سینما باید مخاطب داشته باشد.
* اینقدر سینماسلام را برگزار میکنم تا مردم سینما رفتن را تجربه کنند
معاون وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: من اینقدر سینما سلام را برگزار میکنم ولو اینکه تمام شیشههای سالنها شکسته شود تا مردم سینما رفتن را تجربه کنند برای اینکه سینما رفتن جذاب است و بگذارید صنعت سینما به طور طبیعی راه بیفتد. فعلاً خرج سینما با دخلش نمیخواند سالی 100 میلیارد هزینه میشود تا فیلمها تولید شود اما کل فیلمها 25 تا 30 میلیارد فروش میکنند که از این مبلغ شهرداری، گیشه، و پخشکننده سینما پول میگیرند و عملاً مبلغی برای تولید باقی نمیماند.
* اینقدر بولتنسازی نکنید/ برخیها با بولتنسازی نگرانی و اضطراب در جامعه ایجاد میکنند
افزود: امروز خوشحالم که بگویم صد و شصت و نهمین سالن سینما هم دیجیتال شد و امیدوارم این دیجیتال شدن کمک کند تا اکران خوبی داشته باشیم اما دیجیتال کردن به تنهایی کافی نیست چرا که همه میخواهند ما را رصد کنند بولتن در بیاورند و ما را نقد کنند اما ما خودمان آنها را بلد هستیم و این کارها کمکی به سینما نمیکند. بولتنسازیها نگرانی و اضطراب ایجاد میکند و خیلیها را نسبت به سینما نگران میکند.
ایوبی در ادامه بیان داشت: خیلی از علما شریف و بزرگوار هستند و وقتی ما موضوعات را برایشان توضیح میدهیم قانع میشوند اما بولتنی توزیع شده بود که امسال در 23 فیلم تبلیغ سیگار کردند اما نیامدند ببینند که شخصیتهای منفی فیلمها سیگار میکشند و این معنایش تبلیغ سیگار نیست.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه خطاب به منتقدان اظهار داشت: این سینمای شریف و پاک را قدر بدانید.این سینمای باشکوه را باید حفظ کنیم و همه ما باید به آن احترام بگذاریم.
ایوبی در بخش دیگری از صحبتهایش با تکریم سینمای ایران گفت: کدام سینما است که هر خانوادهای و بدون آنکه که بداند چه فیلمی در حال پخش است چشمبسته بروند سینما فیلم ببینند نمیگویم فیلم تلخ و بد نداریم اما فیلمهایی میسازیم که خانوادهها میتوانند بروند آنها را ببینند و سه دهه است که فیلمهایی میسازیم که سینمای انقلاب و دفاع مقدس در آنها جاری است و دیدیم در جشنواره امسال که چگونه سینمای انقلاب و دفاع مقدس تکریم شد.
* زدن حرفهایی نظیر فجر چه ربطی به انقلاب دارد ضد انقلابی است
رئیس سازمان سینمایی در بخش پایانی صحبتهای خود با انتقاد از کسانی که میگویند جشنواره فجر ربطی به انقلاب ندارد، گفت: چرا میگوییم دهه فجر چه ربطی به فستیوال فجر دارد و این جشنواره به انقلاب ربطی ندارد. آیا واقعاً ربطی ندارد؟! انقلاب اسلامی رنسانس هنر در همه رشتهها است و چرا میگوییم چه ربطی به انقلاب دارد و این حرفها، حرفهای ضدانقلابی است که برخی دوستان آگاه یا ناآگاه میزنند. دهه فجر کارنامه سینمای انقلاب است که همه به آن افتخار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم همه نهادها باور کنند که سینما میتواند کمک کند و هر کدام از سینماگران که بخواهند فیلم بسازند کارشناسان برجستهای در همه حوزهها وجود دارند که اگر بخواهند از هر کدام استفاده کنند تمامی هزینههای آنها را سازمان سینمایی میدهد تا این کارشناسان در کنارشان باشند و آمادهایم تا فیلمهایتان غنای بیشتری پیدا کنند.
رئیس سازمان سینمایی در خاتمه اظهار داشت: مجموعهای از برنامههای تدوین شده دارد به نتیجه میرسد و مجموعهای از برنامههای حمایتی با رویکرد حمایت بعد از تولید در دست اقدام است و گروهی از اهالی سینما تاکنون 10 جلسه برگزار کردند با این رویکرد چگونه جریان هنری را در سینما حفظ کنیم. امیدوارم دوستان و همکاران شما در سازمان سینمایی به گونهای عمل کنند تا این امید به وجود آمده همواره پایدار بماند.
براساس این گزارش مولاوردی معاون امور زنان رئیس جمهور، احمدرضا درویش، بهروز افخمی، محمدمهدی عسگرپور، رضا میرکریمی، ابوالحسن داودی، رامین حیدری فاروقی، رویا نونهالی، حبیب اللهیاری، محمدحسین قاسمی، محسن محسنینسب، حسن آقاکریمی، مقصود جباری، مجتبی فرآورده، منوچهر شاهسواری، محمدهادی منبتی، هومن سیدی، مریلا زارعی، سیمون سیمونیان، مسعود احمدیان، شاهرخ بحرالعلومی، سعید منتظرالمهدی، محمدرضا فرجی، محمدرضا منصوری، منصور لشگری قوچانی، جواد عزتی، سیدعلی قائممقامی، حجتالله ایوبی، علیرضا رضاداد، محمدرضا جعفری جلوه، مهدی مسعودشاهی، ناصر باکیده، عزتالله علیزاده، حمیدرضا دیبایی، احد میکائیلزاده و جلیل اکبریفر از جمله سینماگران و مدیران حاضر در این مراسم بودند.
خیلی از علما شریف و بزرگوار هستند و وقتی ما موضوعات را برایشان توضیح میدهیم قانع میشوند اما بولتنی توزیع شده بود که امسال در 23 فیلم تبلیغ سیگار کردند اما نیامدند ببینند که شخصیتهای منفی فیلمها سیگار میکشند و این معنایش تبلیغ سیگار نیست.
منبع: فارس