کد خبر 288174
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹

پژوهشگران شیوه نوین و کم تهاجمی برای مسدود کردن حفره های ایجاد شده در عروق خونی و دیواره های قلب ارائه کرده اند.

 به گزارش مشرق، این چسب جدید که جزئیات آن در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است پس از چند ثانیه و در پی قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش در جای خود محکم می شود.

جراحانی که از روش های کنونی برای ترمیم ترک های قلبی ناراضی هستند می توانند از این شیوه جدید بهره مند شود. در شیوه کنونی ترمیم، ترک و حفرات دوباره عود کرده و انجام جراحی های مجدد ضروری می شود.

درمان آسیب دیدگی قلب با چسب

برای درمان این حفرات و ترک ها از بخیه و بست استفاده می شود که اغلب آسیب دیدگی بافت لطیف قلب را در پی دارد و در ضمن نمی تواند به صورت فوری یک مانع نفوذ ناپذیر را شکل دهد.

علاوه بر این، اغلب چسب های جراحی کنونی به خوبی به بافت مرطوب نمی چسبند و نمی توانند در برابر فشاری که ضربان قلب به بطن و عروق خونی وارد می کند دوام بیاورند. برخی دیگر نیز اگر با خون واکنش شیمیایی بدهند، بی اثر می شوند.

محققان بیمارستان کودکان بوستون و انستیتو فناوری ماساچوست MIT می گویند در ساخت این چسب از طبیعت الهام گرفته اند؛ آنها ترشحات چسبناک حلزون و کرم ماسه را بررسی کردند تا توانایی آنها را در ساخت پیوندهای باثبات در زیر آب دریابند.

آنها در نهایت موفق شدند پلیمر غیرسمی بسازند که با آب ترکیب نمی شود، وقتی در معرض نور فرابنفش قرار می گیرد به سرعت به محل مورد نظر می چسبد و خاصیت کشسانی خود را حفظ می کند از این رو می تواند با بافت قلبی خم و راست شود.

این دانش پژوهان تاثیر چسب خود را با پوشش وصله های قلبی با این چسب و استفاده از آن ها برای ترمیم حفرات ایجاد شده در عروق کاروتید و دیواره های قلبی چهار خوک در حالی که قلب این حیوان ها هنوز می تپید نشان دادند.

اگرچه پیش از آزمایش انسانی این شیوه باید آزمایش های حیوانی بیشتری انجام شود اما محققان می گویند ماده آنها می تواند به جراحی های قلبی بسیار کم تهاجمی منجر شود چرا که این چسب و نور را می توان با ابزار های بسیار نازک به بدن وارد کرد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس