به گزارش مشرق به نقل از مهر، وي گفت: من به جشنواره به عنوان يک حقيقت ادبي که با واکنش جمعي روبهرو ميشود، نگاه ميکنم و از اين حيث جايزه غنيپور موفق بوده است.
اين منتقد ادبي با توجه به ضرورت نظريه و انديشه ادبي در تعالي ادبيات امروز يادآور شد: تقويت جريان ادبيات يا بنا نهادن خاستگاه انديشه با توجه به ضرورت شکلگيري فهم و بررسي اديبانه و تفسيرهاي علمي قابل پيگيري و بررسي است.
وي بحث آسيبشناسي در کارهاي فرهنگي را مبرم خواند و تاکيد کرد: تا زماني که توانايي خلق آثار از سوي نويسندگان مطلوب نباشد و خوانندگان فراگير وجود نداشته باشد و ضرورتها و تناسبات فرهنگي و ملي نباشد کار فرهنگي و ادبي به خوبي پيش نخواهد رفت.
شاکري ديد و جهانبيني فلسفي و ديني را معنابخش و الهامدهنده برشمرد و اضافه کرد: حوزه آموزش در ادبيات بسيار مهم است، اما آنچه به سادگي قابل انتقال نيست ديد و جهانبيني فلسفي و ديني مبتني بر ارزشهاست که بايد در ضمير نويسندگان متعهد نفوذ داشته باشد.
وي ضرورت بحثهاي بومي و ملي را در کار جشنوارهها حائز اهميت خواند و گفت: بالغ بر 50 جشنواره به صورت منطقهاي، کشوري، خصوصي و وابسته به ناشران در کشور فعال است؛ منتها بايد به اين توجه داشته باشيم که اگر آنها حرف دارند تا چه ميزان حرفهاي آنها مبتني بر خواست ملت است.
شاکري بسياري از گروهها يا نويسندگان را دنبالهرو و نمايندههاي فکري ناقص غرب دانست و اظهارکرد: مفاهيمي چون فرمگرايي و ساختارگرايي در ادبيات ما وارد شده و بسياري اينها را از روي ترجمههاي ناقص خوانده و اظهارات ناقصتري عرضه ميکنند.
وي با پر رنگ خواندن نقش جايزه شهيد غنيپور عنوان کرد: ما همواره در جلب مخاطب موفق نبودهايم و کارهايي که در جشنواره برگزيده شدهاند، تيراژ بالا پيدا نکردند. اما اميدوارم اين روند با رشد خوبي دگرگون شود.
احمد شاکري گفت: جشنوارهاي چون شهيد غنيپور يک جشنواره تخصصي در حوزه داستان است و حقيقتش اين است که يک اتفاق ادبي قابل توجه در حوزه ادبيات دفاع مقدس است.