کد خبر 28377
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۴

علي کفاشيان در بدترين روزهاي فوتبال ملي خودش را مقصر شکست‌ها نمي‌داند و مشکلات فوتبال را فراتر از مديريت فدراسيون مي‌بيند.

به گزارش مشرق، رئيس خنده روي فوتبال با گريزي به 17دي ماه سال 86 و روزهاي ابتدايي رياستش در فدراسيون مي گويد: لجبازي علي آبادي و دادکان فوتبال را ما دچار تعليقي کرد که لطمات آن هنوز روي فوتبال ما سنگيني مي کند. دوره انتقالي هم با کشمکش و تعارض بين نمايندگان فيفا و سازمان سپري شد ... بعد در اين فضاي پرتنش اساسنامه فدراسيون تدوين شد و بحث انتخابات پيش آمد .

کفاشيان ادامه داد : آن روزها من دبيرکل کميته ملي المپيک بودم و وقتي اساسنامه جديد را ديدم گفتم واي به حال کسي که مي خواهد طبق اين اساسنامه مديريت کند، غافل از اينکه چند ماه بعد خودم رئيس فدراسيون شدم و بايد آن را اجرا مي کردم!

او تصريح کرد : "ناخواسته به فوتبال آمدم اما ذره اي براي فوتبال کم کاري نکردم". اگر زحماتم نبود همين امروز جانم را برمي داشتم و از فوتبال مي رفتم. ولي ترديد نکنيد با رفتن من مشکلات فوتبال حل نمي‌شود.

مشروح گفتگوي مهر با علي کفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال را در زير مي خوانيد :

 

* آقاي کفاشيان ما به واسطه ناکامي هاي فوتبال قصد محاکمه شما را نداريم بلکه دنبال راه حلي هستيم براي خروج فوتبال از بحران و بن بست کنوني. به نظر شما چه کسي بايد گام اول را براي اين تغييرات بردارد؟

- علي کفاشيان : طبيعي است که باني اين کار فدراسيون فوتبال است چرا که فدراسيون بالاترين مرجع در فوتبال کشور محسوب مي شود. البته اين کار شروع شده اما مي دانيد که برنامه ريزي در فوتبال زود بازده نيست و اين کار نياز به نهادهاي پايه، کار تشکيلاتي و سيستماتيک دارد.

* فوتبال يک پديده چند وجهي است آيا نقش ساير عوامل را نيز در اين تغييرات در نظر مي گيريد؟

- اشاره درستي داريد. برنامه هاي فوتبال بدون توجه به مسائل فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي پيش نمي رود. در بخش فرهنگي بايد سيستمي در فوتبال کشور حاکم شود که همه تابع يک مديريت واحد باشند. همانطور که ژاپني ها با چنين سيستمي حرکتي مي کنند و با آن نتيجه گرفته اند در بخش اقتصادي بايد بنيه باشگاه ها تقويت شود تا بتوانند روي بخش هاي پايه برنامه ريزي کنند. متاسفانه فوتبال ما هنوز در اين بخش با کم و کاستي هاي زيادي روبروست.

* به نظر مي رسد با اين شرايط فوتبال ملي ما به اين سادگي نمي تواند از بحران نتيجه گيري خارج شود؟

- بله اين وضعيت نگران کننده است. متاسفانه فوتبال ما کيفيت لازم را ندارد . شما ببينيد بازيکنان ما در ليگ بيشتر از 8-7 کيلومتر نمي دوند در حاليکه اين استاندارد در دنيا 15-14 کيلومتر است و اين نشان مي دهد که ما چقدر با فوتبال روز دنيا فاصله داريم. در همين تيم ملي زماني که قطبي يک مقدار فشار تمرينات بدنسازي را زياد مي کرد بازيکنان اعتراض مي کردند و نگران بودند که مصدوم نشوند.

* اما تيم هاي باشگاهي ما با همين شرايط در آسيا نتيجه گرفتند، فکر نمي کنيد اشکال کار جاي ديگري است؟

- فدراسيون فوتبال حاصل کار باشگاه هاست. زماني که ما باشگاه هاي قوي داشته باشيم تيم ملي هم قوي خواهد بود. ما مشکل انتخاب نفر نداريم. همه روي انتخاب نفرات تيم ملي اتفاق نظر دارند ولي درکيفيت ساختن تيم ها با مشکل روبروهستيم. ما به اين مشکل رسيديم و به همين خاطر فدراسيون وارد بحث کيفي سازي شده و تلاش دارد تا فوتبال را از اين جنبه رشد دهد.

* اما بحث کيفي سازي فوتبال بدون هزينه هاي کلان امکانپذير نيست!

- اين هم بحث واردي است. کره جنوبي درحال حاضر حداقل 20 برابر ما براي فوتبال هزينه مي کند و سالانه رقمي حدود 150 تا 160 ميليون دلار"هزينه کرد" فوتبال اين کشور است ولي ما فقط اسما حرفه اي شده ايم و هنوز از نظر اقتصادي، رفتاري ، فرهنگي زمينه هاي حرفه اي گري در فوتبال مهيا نشده است.

* به نظر مي رسد ظرف چند سال گذشته تحت فشارهاي AFC مجبور شديم به سمت استاندارد سازي باشگاه ها حرکت کنيم و به فکر ساختن باشگاه هاي حرفه اي باشيم؟

- بله اگر اين فشارها نبود ما همين شرايط نيمه حرفه اي باشگاه ها را هم نداشتيم. AFC هم اين را مي داند که فاصله بين امکانات کشورهاي شرق و غرب آسيا زياد است و بيش از اندازه نمي تواند به کشورها بياورد. ما هزينه هاي فدراسيون را يا بايد از طريق نهادهاي اقتصادي تامين کنيم يا دولت آن را بدهد يا حق پخش تلويزيوني واقعي را جذب کنيم.

* ولي هيچ کدام از اين منابع براي تامين هزينه هاي فدراسيون به طور کامل فراهم نيست؟

- دقيقا به همين خاطر مي گويم که فوتبال بايد خودش براي خودش درآمدزايي کند. متاسفانه همان سهمي هم که بايد فدراسيون فوتبال از راه خدماتي که ارائه مي دهد دريافت کند، به آن پرداخت نمي شود به طورمثال قيمت واقعي بليط فروشي مسابقات ليگ بر اساس استانداردهاي AFC براي هرمسابقه 20 هزار تومان است درحاليکه باتوجه به تاکيد سازمان ما ناچاريم اين مبلغ را 2 هزار تومان در اختيارتماشاگران بگذاريم و از اين طريق به آنها سوبسيد بدهيم و اين باعث مي شود فوتبال ما درآمد زايي واقعي را نداشته باشد.

 

* با توجه به حرفه‌اي نبودن شرايط اقتصادي فوتبال آيا مي توانيم در کوتاه مدت به جمع تيم هاي سطح اول آسيا برگرديم؟

- ما ناگزيريم همگام و همسو با فوتبال آسيا حرکت کنيم و در اين کار بايد کيفيت فوتبالمان را بالا ببريم. متاسفانه فوتبال ما بين آسيا و اروپا معلق مانده. استعدادهايي داريم که مي تواند در اروپا مطرح باشد اما امکانات ما در سطح تيم هاي درجه دوم آسياست. با اين شرايط نبايد از فوتبال ملي انتظار معجزه داشته باشيم.

* با اين شرايط چه تدبيري براي خروج فوتبال از بحران کنوني داريد؟

ما بايد به فکر برنامه ريزي بلند مدت باشيم. فدراسيون فوتبال چشم انداز بيست ساله فدراسيون را تدوين کرده و بايد خودمان را با ساختار فيفا تطبيق دهيم. در ساختار جديد باشگاه ها رکن اساسي فوتبال راتشکيل مي دهند و بايد از زير ساخت هاي قوي برخوردار باشند ولي تحقق اين شرايط در فوتبال ما در کوتاه مدت امکانپذير نيست و يک پروسه زمان بر است.

* چه تضميني وجود دارد چشم انداز فدراسيون با تغيير مديريت دستخوش تغيير نشود؟

- اين چشم انداز برنامه راهبردي فدراسيون است و هر مدير ديگري هم بيايد بايد اين مسير را ادامه دهد. شايد سليقه هاي او در تغيير مربيان اعمال شود اما اصل راهبرد فدراسيون قابل تغيير نيست چرا که اين خواسته فيفا و AFC از فدراسيون فوتبال است.

* شما بحث افزايش ارتقاء کيفي فوتبال را در حالي مطرح مي کنيد که حلقه هاي بازيکن سازي و استعداد يابي در فوتبال ما پيوستگي لازم را ندارد. با اين شرايط فکر مي کنيد مي توانيم به ارتقاء فوتبال کشور اميدوار باشيم؟

- واقعيت اين است که ما استعدادهاي خوبي داريم ولي توان مالي لازم براي پرورش اين استعدادها را نداريم. همين دو روز پيش وزير آموزش و پرورش صحبت درستي را مطرح کردند که استعدادها از کوچه ها مي آيند درحاليکه بايد مدارس بستر معرفي استعدادها به باشگاه ها باشند. منتها مشکل اينجاست که ما در مدارس فوتبال نداريم و مشکلات مالي آموزش و پرورش باعث شده نتوانيم ابزارهاي لازم مانند مربيان خوب و يا امکانات لازم را براي پرورش استعدادها در اختيار بگيريم.

 

* فکر نمي کنيد دولتي بودن باشگاه ها و وابستگي بيش از حد به بودجه هاي دولتي باعث حاضري خوري باشگاه ها شده است و آنها ديگر به فکر سازندگي نيستند؟

- دقيقا. يکي از مشکلات خود ما مديران هستيم. مدير يک باشگاه به جاي اينکه دنبال برنامه ريزي و ساختن تيم هاي پايه باشد مدام آنقدر درگير کارهاي اجرايي و رفع تنگناهاي ماليست که ازکار اصلي خود باز مي ماند. اين انتقاد به خود من هم حتي وارد است به جاي اينکه دنبال حل مشکلات فوتبال باشم آنقدر خودم را درگير تيم هاي ملي کرده ام که ديگر فرصتي براي برنامه ريزي اساسي براي رفع اين مشکلات فوتبال ندارم. همين چند روز پيش کميته فني و توسعه فوتبال براي اجرايي کردن چشم انداز بيست ساله جلسه داشت که نيمي از اعضا در آن شرکت نکردند در حاليکه اگر همين جلسه قرار بود براي انتخاب سرمربي تيم ملي انتخاب شود همه با سر و دست مي آمدند. چرا که اين کار جذابيت دارد اما برنامه ريزي کار زيربنايي زحمت دارد و کسي دنبال کار پرزحمت نيست.

* اشاره کرديد به بحث چشم انداز 20 ساله فوتبال، آيا فکر نمي کنيد تحقق اين اهداف با مشکلات ريشه اي موجود تا حدود زيادي رويا پردازي است؟

- نه. ما بالاخره بايد از يک جا شروع کنيم. شما فکر کنيد اگر فشارهاي AFC روي باشگاه ها نبود ما همين استانداردهاي فعلي را هم در ليگ برتر نداشتيم. به هر حال اگر به دنبال توسعه پايدار فوتبال هستيم اين راهي است که کشورهاي آسيايي سالها پيش شروع کرده اند و امروز نتايج آن را با صعود راحت به جام جهاني مي بينند.

* بپذيريد که پيشرفت فوتبال رابطه اي متقابل با وضعيت اقتصادي دارد؟ ولي در فوتبال ما درآمدزايي واقعي وجود ندارد؟

- حرف ما هم همين است، شما ببينيد در همين آسيا بسياري از کشورها 65 تا 70 درصداز هزينه هاي فوتبال خود را از طريق حق پخش تلويزيوني تامين مي کنند اما اين موضوع در فوتبال ما تنها 5 درصد است. البته 8 ماه است که داريم روي طرح جديدي که مي خواهيم به صدا و سيما ارائه دهيم کار مي کنيم تا بتوانيم حق پخش واقعي را جذب کنيم.

* ولي با محدوديت هاي دولتي به نظر نمي رسد اين کار امکانپذير باشد؟

- پخش مسابقات ليگ ما در خارج از کشور مشتري دارد و مي توانيم آن را 4 برابر رقمي که از صدا و سيما دريافت کرده ايم واگذار کنيم. اين طرح تا اسفندماه نهايي مي شود و براي خردادماه آماده خواهد شد تا فصل جديد را با رقم هاي تازه قرارداد ببنيديم.

* در ليگ دهم حق پخش تلويزيوني مسابقات ليگ رقمي معادل 12 ميليارد تومان شامل مي شد، پيش بيني شما اين است که با واگذاري اين مسابقات به شبکه هاي خارجي اين رقم به چه ميزاني افزايش خواهد يافت؟

- پيش بيني ما اين است اين رقم حداقل به 50 ميليارد تومان برسد که تصور ميکنم اين رقم بتواند بخشي از مشکلات فوتبال را حل کند ضمن اينکه ما در نظر داريم علاوه بر اين حق پخش مسابقات ليگ دسته اول را نيز واگذار کنيم و از اين طريق درصدي هم در اختيار تيم هاي ليگ دسته اول قرار بگيرد تا بتوانيم کيفيت اين مسابقات راهم افزايش دهيم.

* يکي از انتقاداتي که طي 3 ساله گذشته به فدراسيون شما وارد شده اين بوده که در بخش اقتصادي عملکرد قابل قبولي نداشته ايد و نتوانستيد از ظرفيت هاي فوتبال براي درآمد زايي استفاده کنيد؟

 

- نه اينطور نيست ما از طريق کميته اقتصادي فدراسيون مبالغ بالايي درآمدزايي کرده ايم که صرف هزينه هاي کلان فدراسيون شده است. قرار با شرکت لگا جذب درآمد از طريق اسپانسر مسابقات دوستانه نظير ايران - برزيل و ايران - روسيه، اسپانسر سازمان ليگ، فوتسال و فوتبال ساحلي بخش هايي بوده که توانستيم 50 تا 60 درصد هزينه هاي فدراسيون را از طريق آن تامين کنيم. ضمن اينکه حدود 20 -30 درصد از هزينه هاي فدراسيون از طريق ساير منابع نظير سازمان تربيت بدني و ... تامين شده است.

* ولي به نظر مي رسد فدراسيون دادکان از اين نظراز شما موفق تر بوده است؟

- نه اينطور نيست آنها يک قرارداد به مبلغ يک ميليارد و 250 ميليون تومان با شرکت ايرانول داشتند و قراردادشان با شرکت نايک هم در ميانه راه نيمه کاره ماند. در حاليکه درآمدزايي فدراسيون چندين برابرگذشته بوده و طي اين مدت توانستيم کارهاي زيربنايي نظير ساخت آکادمي فوتبال، خوابگاه بانوان، مرکز پزشکي، پيست تارتان و احداث دو باب هتل را انجام دهيم.

* يعني فدراسيون در طول اين 3 سال مشکل مالي نداشته است؟

- ما براي تيم هاي ملي هيچ گونه مشکل مالي نداريم. ولي براي توسعه فوتبال است که به کمک هاي فراتر از درآمدهاي فدراسيون نياز داريم. در همين آکادمي فوتبال 8-7 ميليارد تومان هزينه کرديم تا آن را از يک خرابه به محلي آبرومند تبديل کنيم. باور نمي کنيد ولي در کمپ تيم هاي ملي ساختماني بود که محل زندگي موش ها بود ولي امروز آن را به گونه اي بازسازي کرديم که مورد استفاده اهالي فوتبال قرار مي گيرد و همه خانواده فوتبال از آن بهره مند مي شوند.

* شما يک قرارداد صوري هم با باشگاه سايپا منعقد کرديد ولي اين قرارداد هيچ پولي را عايد فدراسيون نکرد؟

- بله اين ايراد به ما وارد بود. ولي به نظر من مسئولان وقت سايپا از آن بيشتر بهره برداري سياسي کردند تا کمک به فوتبال!

* در حال حاضر پوشاک تيم هاي ملي توسط شرکت لگا تامين مي شود ولي شاهد بوديم که کيفيت محصولات اين شرکت بعضا چندان رضايت بخش نبوده و تيم هاي ملي از آن ابراز گلايه کرده اند؟

- قرارداد ما با شرکت لگا، 3 ساله است و آنها متعهد هستند که به ما محصولات با کيفيت ارائه دهند. همان زمان وقتي چنين موضوعي مطرح شد از آنها نمونه خواستيم و بعد از اينکه نمونه آنها را ديديم با آنها قرارداد امضا کرديم. همين امروز هم اگر کيفيت محصولات آنها مناسب نباشد قراردادمان را با آنها لغو مي کنيم.

* شما در حالي بحث بالابردن کيفيت فوتبال ايران را مطرح مي کنيد که همه ساله شاهد ورود بازيکنان بي کيفيت خارجي به ليگ برتر هستيم چه فکري براي حل اين مشکل داريد؟

- اين مشکل را بايد سازمان ليگ حل کند. من از آنها خواسته ام تا مسابقات ليگ را آناليز کنند و طرحي را به فدراسيون ارائه دهند که بتوانيم از طريق آن کيفيت بازيهاي ليگ را بالا ببريم چرا که خروجي ليگ ، تيم ملي را مي سازد. ما امروز بايد دنبال اين باشيم که بازيکنمان از نظر دوندگي به استاندارد روز دنيا برسند ولي متاسفانه اين کيفيت را در ليگ نمي بينيم. يک بخش از اين مشکلات هم به نتيجه گرايي مديران باشگاه ها برمي گردد و مديران به جاي اينکه به فکر سازندگي و کيفي سازي باشند دنبال نتيجه گرفتن تيم هايشان هستند تا خودشان و صندلي شان را حفظ کنند و اين آفت فوتبال است.

 

* با شرايط موجود تا چه اندازه اميدواريد تا کيفيت فوتبال ما بهبود پيدا کند؟

- واقعيت اين است که من نگران فوتبال هستم و اين بايد دغدغه جامعه فوتبال باشد. ما بايد تيم هايي داشته باشيم که از نظر بازيکن دريک سطح باشند. همانطور که تيم ما درجام ملت ها چنين شرايطي را داشت و بازيکنان داخل زمين با بازيکنان نيمکت نشين فاصله اي نداشتند. باشگاه هاي ما هم بايد چنين شرايطي را از نظر کيفي فراهم کنند منتها مشکلات اقتصادي اجازه نمي دهد مديران باشگاه ها به چنين مسائلي توجه کنند و آنها به جاي آنکه بيشتر به دنبال بهبود کيفي تيم هايشان باشند به دنبال تامين هزينه هاي جاري تيم هايشان هستند .

* دادکان پيشنهاد کرده بود براي حل مشکلات فوتبال بازيکنان و مربيان يک سال رايگان در ليگ بازي کنند شما فکرمي کنيد اين براي فوتبال چاره ساز است؟

- من دليلي براي اين کار نمي بينم و تصور نمي کنم اين راه حل منطقي باشد. مشکل ما پول دادن به بازيکن نيست بلکه بايد نظارت و ارزيابي کيفي بيشتري داشته باشيم تا بتوانيم کيفيت همين مجموعه فعلي را ارتقاء دهيم.

* يکي از اشکالاتي که منتقدان به مديريت شما وارد مي دانند قراردادهايي است که با مربيان تيم هاي منعقد شد و مهمترين آن قرارداد علي دايي بود که به جنجال کشيده شد. آيا قبول داريد که در اين زمينه فدراسيون سهل انگاري داشت؟

- در قرارداد علي دايي مي پذيرم که فدراسيون مقصر بود ما در مضامين با يکديگر توافق نکرديم اما در ساير قراردادها طبق عرف بين المللي عمل کرديم و مشکل خاصي هم نداشتيم. قرارداد قطبي يک سال و نيم بود و اگر قبل از جام ملت ها با او فسخ قرارداد مي کرديم بايد تمام حق و حقوق وي را پرداخت مي کرديم. اين را هم بايد در نظر بگيريم که اگر فدراسيون قرارداد يک مربي را فسخ کند طبيعي است که بايد خسارت او را بدهد و اين در همه جاي دنيا عرف است.

* برخي ها معتقدند شما در فدراسيون از نيروهاي متخصص استفاده نمي کنيد و اين مسئله هزينه هاي مادي و معنوي زيادي به فدراسيون تحميل کرده است؟

- نه تمام اعضاي فدراسيون و هيئت مديره از نيروهاي متخصص است. کميته داوران، آموزش، انضباطي و ... همه جزء نيروهاي متخصص فوتبالي هستند. در بخش سرپرست تيم هاي ملي شايد افرادي خارج از خانواده فوتبال استفاده شده باشد که آن هم نياز به کار تخصصي ندارد و سرپرستان معمولا به امور تدارکات ، خروجي و ... مي پردازند که نيازي ندارد حتما از چهره هاي فوتبالي باشند. ضمن اينکه ما در استفاده از چهره هاي فوتبالي چندين بار اقدام کرديم اما تجربه خوبي در اين زمينه نداشتيم.

* عزيز محمدي در اظهار نظري به تازگي اعلام کرده است برخي باشگاه ها شرايط حضور در ليگ برتر را ندارند و بايد تعداد تيم هاي ليگ برتري به 12 تيم کاهش پيدا کند. نظر شما چيست؟

- برخورد کردن راحت است اما ساختن سخت است. باشگاه ما توان مالي لازم را ندارد و با شرايط سختي خود را در ليگ نگه داشته اند اما نبايد اين باعث شود که ما همه چيز را زير پا بگذاريم و آنها را از ليگ حذف کنيم هنر اين است که آنها را نگه داريم و شرايط بهتري را براي آن فراهم کنيم.

* اين روزها وقتي به کارنامه شما نگاه مي کنيم به جز قهرماني تيم نوجوانان در ازبکستان ساير رده هاي تيم هاي ملي تنها شکست و ناکامي براي فوتبال ما رقم خورده است، خودتان را تا چه اندازه در اين شکست ها سهيم مي دانيد؟

- من مقصر ناکامي فوتبال نيستم من به طور تمام وقت در خدمت فدراسيون بودم و کار تدارکات، اعزام، شتيباني از تيم هاي ملي را انجام دادم ولي به هرحال نتيجه لازم براي تيم هاي ملي به دست نيامده و اين نشان مي دهد يک جاي کار ما ايراد داشته است و خروجي هاي فوتبال ما شرايط رقابت با آسيا را نداشته است.

* قبول داريد فوتبال ما نسبت به گذشته افت کرده و ديگر نظير بازيکنان دهه 70 فوتبال ما بازيکنان بين المللي ندارد؟

- نه با اين تئوري شما موافق نيستم. فوتبال ما افت نکرده بلکه آسيايي ها با سرعت بيشتري پيشرفت کرده اند. شما ببينيد کره و ژاپن به واسطه برنامه ريزي که دارند همه ساله جزء تيم هايي هستند که از آسيا به جام جهاني صعود مي کنند اما کشوري نظير کره شمالي با يک رده پايين تر نسبت به آنها در اين کار موفق نيست اين نشان مي دهد برنامه ريزي درکنار امکانات و بکارگيري دانش روز جملگي در رشد فوتبال موثر است.

* به نظر شما چه عواملي در افزايش کيفيت ليگ مي تواند تاثيرگذار باشد؟

- شما بسکتبال را ببنيد. آنها با بکارگيري بازيکنان خوب خارجي توانستند سطح کيفي خود و بازيکنان ايراني را افزايش دهند. يکي از راهکارها هم همين است در کنار آن بايد از دانش فني مربيان کارآمد هم استفاده کنيم. ضمن اينکه فوتبال ما نياز دارد از نظرسخت افزاري تجهيز شود و امکانات امروز فوتبال ما متعلق به 30 سال گذشته است. ما قانون استفاده از بازيکنان جوانان و نوجوانان را هم در ليگ برتر از فصل آينده اجباري خواهيم کرد تا بازيکنان تيم هاي پايه ما از تجربه حضور در بازي هاي سخت ليگ برخوردار باشند و از اين طريق بتوانيم در تيم هاي نوجوانان و جوانان بازيکنان با کيفيت تري را در اختيار بگيريم.

* اين روزها بحث پرداخت پاداش برانکو ايوانکوويچ هم جدي شده است و فدراسيون تا 16 اسفند فرصت دارد مبلغي بالغ بر 450 هزار دلار به وي پرداخت کند، براي اين مشکل چه تدبيري داريد؟

- اين موضوع به لجبازي آقاي دادکان بر مي گردد که زماني که مي خواستند بروند عنوان کردند که عملکردشان رضايتبخش بوده و بايد اين ميزان پاداش به ايشان تعلق بگيرد. در واقع مقصر اصلي در خصوص اين پاداش تحميلي آقاي دادکان هستند که فقط به خاطر لجبازي با رئيس وقت سازمان خواسته اند حرف خودشان را به کرسي بنشانند.

 

* وضعيت سرمربي تيم ملي به کجا کشيد و آخرين اخبار از رايزني هاي فدراسيون در اين زمينه چگونه است؟

- ما با دو- سه مربي خارجي که شرايط لازم را داشته اند مذاکرات خوبي انجام داديم و با اولويت بندي درحال مذاکره با آنها هستيم و تاکنون به توافق مالي با آنها دست يافتيم ولي هنوز از نظرحقوقي با آنها به توافق نرسيديم ولي تصور مي کنم اين توافقات به زودي انجام شود و يک مربي در سطح کلاس اول جهاني هدايت تيم هاي ملي ما را بر عهده بگيرد.

* اينکه مي گوييد تيم هاي ملي يعني اين مربي خارجي عهده دار تيم اميد هم خواهد شد؟

- بله با نظر او تيم اميد هدايت مي شود و نگراني از اين بابت نداريم و ضمن اينکه به زودي سرمربي تيم جوانان هم انتخاب مي شود تا کار آماده سازي اين تيم ها از سر گرفته شود و خود را براي دور جديد مسابقات آماده مي کنيم.

* با شرايطي که در فدراسيون داشتيد آيا باز هم براي رياست فدراسيون فوتبال نامزد خواهيد شد؟

- يک سال تا پايان دوره چهار ساله من در فدراسيون فوتبال باقي مانده و هنوز تصميمي در اين زمينه نگرفته ام ولي در طول 3 سال گذشته برنامه ريزي هاي بلند مدتي را براي فدراسيون انجام دادم که فکر مي کنم نتايج آن در سالهاي آينده مشخص خواهد شد. شايد خيلي ها من را مقصر ناکامي فوتبال بدانند ولي مطمئن باشيد يک فرد مقصر نيست و مشکلات فوتبال فراتر از مجموعه فدراسيون است و اميدوارم دريک سالي که اين مسئوليت را بر عهده دارم بتوانم موج تازه اي را در فوتبال کشور هدايت کنم.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس