به گزارش مشرق، معصومه ابتکار در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه در تبریز اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه باید با نگاه زیست بوم و توجه به ظرفیتهای طبیعی آن صورت گیرد.
وی ادامه داد: تزریق آب مجازی به دریاچه ارومیه لطمات بیشماری را در بخش منابع اقتصادی به دنبال خواهد داشت.
ابتکار با تاکید بر استفاده از پتانسلهای علمی کشور در تحقیقات مرتبط با دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: اگر جمعبندیهای نهایی به مداخله دیگر ظرفیتهای منطقه بینجامد این موضوع نیز با تاکید بر نگاه زیست بومی دریاچه بررسی میشود.
وی نقش مردم در روند احیای دریاچه ارومیه را یادآور شد و گفت: بحث مشارکتهای مردمی نقش کلیدی را در احیای این دریاچه دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه افزود: عدم خاک ریزی و احداث میانگذر یکی از دلایل خشک شدن دریاچه است و نباید تبخیرهای موجود را دلیل کافی برای اتفاقات پیش رو بدانیم.
وی ادامه داد: در وضعیت فعلی رها سازی حق آبه دریاچه از سدها به علت عدم تبخیر و حداقل استفاده کشاورزان در این فصل راهکار عملی در کوتاه مدت است.
میانگذر دریاچه ارومیه یکی از متهمان خشک شدن دریاچه
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شاخصهای علمی نشاندهنده وضعیت نگرانکننده در همه حوزههای زیست محیطی است.
به گزارش ایسنا، ابتکار همچنین در جلسه شورای اداری استان، اظهار کرد: متاسفانه طی 10 سال گذشته در ردهبندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست، کشور ما 61 پله سقوط داشته است و شاخصهای ملی ما نیز نشان میدهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد.
وی با اشاره به توجه دولت به مسائل زیستمحیطی گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامههای دولت تدبیر و امید از طرف دکتر روحانی ارائه شد توجه به موضوع محیط زیست بوده است و در همین راستا یک برنامه از 11 برنامهای که رئیس جمهور به مجلس ارائه کرد در خصوص توجه به محیط زیست و اهمیت این موضوع بود.
ابتکار، احیای شورای عالی محیط زیست بعد از هفت سال تعطیلی را نوید بخش آغاز حرکتهای جدید در عرصه زیست محیطی دانست و افزود: در این شورا باید تهدیدات به درستی احصاء شده و برای آنها راهکارهای کارشناسی ارائه شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روند خشک شدن پارک ملی دریاچه ارومیه را تلنگری برای دیگر حوزههای زیست محیطی دانست و گفت: میانگذر دریاچه ارومیه یکی از متهمان اصلی وضعیت فعلی آن است و سرنوشت این دریاچه مثال عینی برای دیگر تالاب های کشور است.
ابتکار افزود: اگر قرار است توسعهای در کشور اتفاق بیافتد باید محیط زیست این توسعه را مدیریت کند و با لحاظ کردن پارامتر های زیست محیطی توسعه ممکن خواهد بود.
وی با اشاره به مصرف بیش از حد انرژی در کشور ادامه داد: در حال حاضر طبق آمار مصرف انرژی در کشور ما 3.5 دهم بیشتر از ظرفیت کشور است.
وی آلودگی هوا را از جمله مشکلات بارز زیست محیطی شهرهای بزگ کشور عنوان کرد و افزود: سوخت در کشور یکی از مسائل مهم در آلودگی هوا است و به هرقیمتی شده است باید تنها سوخت استاندارد در کشور استفاده شود.
ابتکار ادامه داد: بنزین پتروشیمی ترکیب خطر ناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است و به طور رسمی از وزیر نیرور خواستهام این نوع بنزین دیگر عرضه نشود.