هرچند این نمایشگاه برای اولین بار در کشور برگزار می شود، اما حضور مخاطبان خاص در این نمایشگاه قابل توجه است.
برای لابراتوآرهای دیجیتال ورک شاب برگزار کنند
یکی از شرکت های حاضر در این نمایشگاه شرکت پیشگامان سینمای آریا است، فرامرز بیگلو مسئول غرفه این شرکت با اشاره به اینکه برخلاف دیگر شرکت های حاضر در این نمایشگاه که تجهیزات سینمایی را به نمایش گذاشته اند، این شرکت تنها به نمایش محصولات سینمایی خود از جمله بازسازی فیلم های قدیمی سینمای ایران پرداخته است، گفت: فعالیت اصلی شرکت پیشگامان سینمای آریا، تبدیل نگاتیو به دیجیتال، بازسازی تصویر، تهیه نسخه مناسب از فیلم های قدیمی است که از آن جمله می توان به شهر زیبا، خیلی دور خیلی نزدیک، به همین سادگی و گاو اشاره کرد.
وی ادامه داد: تمام تجهیزات این شرکت مطابق با استانداردهای روز دنیا است و با توجه به اینکه چنین فعالیتی در ایران نسبت به دیگر کشورهای دیگر با قیمت ارزان تری تمام می شود، می تواند تبدیل به یک صنعت قابل توجه شود.
بیگلی در خصوص برگزاری این نمایشگاه گفت: هرچند امروز دومین روز از برگزار این نمیشگاه است، اما استقبال خوبی از سوی اهالی سینما صورت گرفته است. البته بازدید کنندگان خارجی نیز به این نمایشگاه سرزدند و از تجهیزات مختلف حاضر در این نمایشگاه بازدید گردند.برگزاری چنین نمایشگاه هایی باید و نبایدهای بسیاری دارد، اما می توان گفت در اولین تجربه نمایشگاه خوبی برگزار شده است.
وی توضیح داد: یکی از مسائلی که وجود دارد، این است که تنها سه شرکت مانند پیشگامان سینمای آریا وجود دارد، هرچند حضور این شرکت ها در چنین نمایشگاهی به دلیل فضای کاری متفاوت، درست نیست، اما همین که توانستیم خود را نشان دهیم خوب است. امیدوارم شرایطی پیش آید که ما بتوانیم نمایشگاه خاص لابراتوآرهای دیجیتال را در کشور برگزار کنیم.
بیگلو بیان کرد: بهتر بود برای لابراتوآرهای دیجیتال، یک ورک شپ یا محلی برای نمایش فیلم هایی که تصحیح شده است، فراهم می شد تا ما بتوانیم در بهترین شرایط تولیدات خود را به نمایش گذاریم و بازدیدکنندکان از نزدیک با نوع کار ما آشنا شوند.
تبلیغات برگزاری این نمایشگاه بسیار ضعیف بود
بهروز قرائی مسئول غرفه شرکت فاکو هم با بیان این مطلب که به صورت تخصصی برروی دستگاه های dali slider یا (سورتمه دورانی دوربین) کار می کنند، گفت: تمامی سیستم های سورتمه دورانی دوربین به صورت بومی در کشور توسط این شرکت ساخته می شود و البته با توجه به اینکه چنین تجهیزاتی برای اولین بار در دنیا ساخته شده در حال حاضر در مرحله ثبت اختراع است.
قرائی وی در پاسخ به این سوال که معمولا نگاه مثبتی به تولیدات داخلی در کشور وجود ندارد، بیان کرد: کار تولید در ایران سخت و هزینه بر است، بعد از تولید بازاریابی از اهمیت بالایی برخوردار است. متاسفانه از تولید کننده داخلی به خوبی حمایت نمی شود، در چنین شرایطی تنها شرکت هایی می توانند در این بازار رقابت کنند که بتوانند از روابط خود نهایت استفاده را کنند، اگر رابطه نداشته باشید، ادامه دادن در این صنعت بسیار سخت است.
قرائی ادامه داد: شرکت هایی مثل شرکت ما تنها با حمایت بخش خصوصی سینما روی پای خود ایستاده و سینماگران قدیمی معمولا حمایت های خوبی را از ما دارند.
وی با اشاره به اینکه طی سه روز گذشته کشورهای مختلف با دیدن تجهیزات این شرکت بسیار متعجب شده اند، توضیح داد: نماینده کشورهایی چون عراق، ترکیه و دیگر کشورهای خلیج فارس، به ما پیشنهاد داده اند که تجهیزات خود را در نمایشگاه هایی اکه این کشورها برگزار می کنند، حاضر شویم و قول دادند که با کیفیتی که این تجهیزات دارد می تواند با استقبال بالایی همراه شود.
وی ادامه داد: جعفری جلوه مدیرعامل سینمایی فارابی روز گذشته از این نمایشگاه بازدید کرد و بعد از دیدن تجهیزات شرکت ما، قول همکاری و تبلیغات مناسب را داد. همچنین به ما اعلام کرد که شرایطی را برای معرفی مصرف کننده از این تجهیزات برای ما فراهم خواهد کرد.
قرائی گفت: تعدادی از بازدیدکنندکان خارجی با دیدن کیفیت سورتمه دورانی دوربین تولید این شرکت، تفاوت نوع جنس آن را با تجهیزات متفاوت آن در چین دیده و قبول کرده اند که این تجهیزات از کیفیت مناسبی برخوردار است و پیشنهاد استفاده از این تجهیزات را به ما داده اند.
الفبای سینمای ایران با برگزاری این نمایشگاه نوشته شد
حسین علی گمرکی مسئول غرفه موسسه سینمایی تصویر هزار و یک شب در خصوص برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: با برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات سینمایی در کشور، القبای استاندارد سینمای ایران نوشته شد. برگزاری چنین نمایشگاه هایی در کش.ر می تواند سطح سینمای ایران را بالا برده و ما را به سینمای بین المللی نزدیک کند. امیدوارم این جشنواره مانند هرچیز دیگری که اول خوب برگزار می شود و بعد به فراموشی سپرده می شود، نباشد. این نمایشگاه شرایطی را فراهم کرد تا مدرن ترین تجهیزات روز سینمای ایران را به نمایش گذاریم.
گمرکی بیان کرد: ما در این نمایشگاه تجهیزات سین استار را به نمایش گذاشته ایم. مدل همین تجهیزات در هالیوود هم وجود دارد. اما تجهیزات مورد نظر تا 50 درصد بومی سازی شده که قابل توجه است. اگر بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی از نظر هزینه به موسساتی مانند ما کمک کند. می توانیم به موفقیت های بسیاری اشاره کنیم.
وی با اشاره به دستگاه ربات پارس که برای اولین بار توسط مهندسان ایرانی ساخته شده است، گفت: این دستگاه برای اولین بار در دنیا ساخته شده است که می تواند در صنعت سینما بسیار تاثیرگذار باشد. اگر برنامه ریزی و بودجه مناسب برای چنین فعالیت هایی در کشور در نظر گرفته شود، بی شک می توانیم با تجهیزات سینمای هالیوود رقابت کنیم. هر چند این ادعای بزرگی است، اما ما می توانیم چنین فعالیت هایی را انجام دهیم.
گمرکی ادامه داد: شرکت ما در حال حاضر دو نمونه دستگاه سینمایی را در حال بومی سازی است که اگر شرایط آن فراهم شود، تا 80 درصد می توانیم آن را بومی سازی کنیم که البته در کاهش هزینه خرید آن بسیار تاثیرگذار است. به عنوان مثال این نمونه ها در حال حاضر 50 میلیون تومان است اما اگر بخواهیم آن را بومی سازی کنیم، هزینه خرید آن به 10 تا 12 میلیون تومان می رسد. این تجهیزات تنها از نظر ظاهر با تجهیزات خارجی متفاوت است که آن هم به دلیل نبود دستگاه برش کربن در کشور است.
وی توضیح داد: اگر ادعا می کنیم که محصولات ما قابل رقابت با تجهیزات خارجی است، به راحتی می توانیم آن را ثابت کنیم، به همین دلیل مدیران دولتی باید در این زمینه ما را همراهی کنند. با توجه به اینکه ساخت چنین تجهیزاتی در ایران نسبت به کشورهای دیگر ارزان تر انجام می شود، به راحتی می توانیم تولید چنین تجهیزاتی را تبدیل به صنعت کنیم.
همایون صالحی مسئول غرفه فرادید هنر و صنعت با بیان این مطلب که این شرکت با پروژه های بزرگ سینمایی از جمله محمد رسول الله، اخراجی ها، معراجی ها، لاله و لامپ 100، همکاری داشته است، گفت: ممترین تجهیزاتی که توسط این شرکت تولی می شود، دوربین های هوایی تا زیر 300 متر است، فضایی که نه توسط هلیکوپتر و نه توسط دوربین های زمینی قابل تصویر برداری است.
وی بیان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در این نمایشگاه برگزار شد، تخصصی بودن آن است و این خود قابل ستایش است.برگزاری این نمایشگاه یک اتفاق خوب است چرا که همه فعالان در این عرصه با آخرین دست آوردهای خود آشنا شده و تبادل اطاعات می کنند. در چنین شرایطی است که شرکت هایی مانند شرکت فرادید هنر و صنعت می تواند با شرکت های جدید آآشنا شده و برای پیشرفت خود تلاش کند.
صالحی توضیح داد: تا امروز با گروه های فیلمسازی کشورهای مختلفی از جمله اسپانیا، ایتالیا، ژاپن و ... همکاری کرده و از تجهیزات فیلمبرداری هوایی خود در پروژه های آنها استفاده کرده ایم که مورد توجه این گروه های فیلمسازی قرار گرفته است. به گونه ای که استرارو یکی از فیلمبرداران مطرح هالیوود که توانسته جوایز متعدد اسکار را دریافت کند، بعد از همکاری با ما، در یک مجله هالیوودی از سیستم فیلمبرداری هوایی ما نام برده و با چاپ عکس آن گفته است که تا امروز سیستم فیلمبرداری هوایی با این کیفیت ندیده است که البته چنین تعریفی برای ما باعث افتخار است.
شرکت های خارجی بیشتر از تولیدات ایرانی استقبال می کنند
شرکت سیستم های رسانه ای بعثت یکی از معدود شرکت های بزرگ تولید تجهیزات سینمایی در کشور است که به صورت حرفه ای در این زمینه کار می کند. سید سعید رضوی مدیرعامل این شرکت گفت: این شرکت نزدیک به 30 سال است که در حل فعالیت است، ما تنها شرکتی هستیم که یک کارخانه بزرگ خاص تولید تجهیزات سینمایی را داریم. تمام تجهیزاتی کخ توسط این شرکت تولید می شود، همه ساخت ایران است.
وی ادامه داد: متاسفانه شرکت هایی مثال ما با مشکلات بزرگی از جمله عدم حمایت دولتی مواجه است، به عنوان مثال هزینه تجهیزاتی که ما تولید می کنیم نصف قیمت تجهیزات خارجی نیست، اما سازمانی مانند سازمان صدا و سیما به جای آن که از تولیدات داخلی استفاده کند، ترجیح می دهد از کمپانی های خارجی از جمله کشورهایی مانند امریکا و اروپا خریداری می کنند. این در حالی است که ما با کشورهای لبنان، سوریه، عراق، پاکستان فروخته ایم به گونه ای که هزینه فروش تجهیزات به کشور پاکستان 250 هزار دلار بود.
رضوی با اشاره به اینکه در دولت های قبلی هیچ حمایتی از کارخانه و شرکت ما نشده است، گفت: چند روز پیش جعفری جلوه با آگاه شدن از وجود شرکت ما شبانه از این کارخانه بازدید کرد و قول همکاری های بسیاری داد. همچنین بعد از دیدن این کارخانه بلافاصله پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را در طول برگزاری جشنواره به مسئولان برگزاری داد.