کد خبر 28159
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۷

با وجود برخي زمزمه ها در خصوص انحلال نهضت سواد آموزي و محول شدن اقدامات آن به وزارت آموزش و پرورش، بعد از بررسي هاي انجام شده و تصميم گيري هاي سطح بالا در کشور، فعلا اين موضوع منتفي شد.

به گزارش مشرق به نقل از آينده، در يکي دو سال اخير بحثهايي در خصوص انحلال نهضت سوادآموزي با توجه به افزايش نرخ با سوادي به بالاي 85 درصد نهضت سوادآموزي مطرح شده بود تا مسووليتهاي آن زير نظر معاونت مقطع ابتدايي آموزش و پرورش قرار گيرد.
پيش از اين برخي اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به اين که نهضت سوادآموزي به خوبي فعاليت خود را انجام داده و به مرحله‌اي رسيده که فعاليت آن را بايد به آموزش و پرورش سپرد، گفته بودند: بايد از تعدد مراکز آموزشي پرهيز کنيم و ضمن قدرداني از زحمات کارکنان اين سازمان نيازي به ادامه فعاليت آن نداريم.

با اين وجود بعد از اين اظهار نظرها، در اين مورد گروهي جهت پيگيري و تحقيق در اين زمينه مشخص شده اند و بعد از جمع بندي اين تحقيقات، تصميم بر عدم انحلال نهضت گرفته شده است.
با اين حال از سوي مقامات عالي نظام به اين نهضت ابلاغ شده که در مورد به صفر رساني بي‌سوادان در جامعه تا انتهاي برنامة پنجم، تمامي مسئولان طبق وظيفه خود اقدام کنند و فعلا نهضت سوادآموزي ‌‌بايد تا پايان برنامة پنجم باقي بماند و در مورد چگونگي و ادامه در همان زمان تصميم‌گيري خواهد شد.
با اين وصف به نظر مي رسد حجت الاسلام قرائتي هم‌چنان به عنوان نماينده ولي‌فقيه در اين نهضت مسئول مانده و مسئوليت سازمان با فرد منصوب وزير باشد.
همچنين مقرر شده وزارت آموزش و پرورش برنامه جامعي را براي مبارزه با بي‌سوادي تدوين کند و کليه بودجه و امکانات لازم جهت استخدام آموزش ياران نهضت، از طرف آموزش و پرورش فراهم گردد.
زمزمه انحلال چرا مطرح شد؟
نهضت سواد آموزي از زمان انجام سرشماري همگاني در سال 85 با يک سوال رو به رو شد و به زعم منتقدان اين سازمان، عملکرد اين سازمان در فاصله 10 ساله انجام دو سرشماري منفي بوده است.
بر اساس آمارها تعداد بي سوادان سال 85 نسبت به سال 75 تنها حدود 5/1 درصد کاهش داشته است. منتقدان اعتقاد داشتند که اين رقم نشان ناکامي سازمان نهضت سواد آموزي در ريشه کني بي سوادي در کشور است و انجام طرح‌هاي ضربتي ريشه کني بي سوادي در قالب طرح‌هايي چون سرباز معلم و آموزش بي سوادان توسط اعضاي باسواد خانواده ثمر چنداني نداشته است،ا ما در ارديبهشت سال 88، حجت الاسلام و المسلمين قرائتي پرده از کسري بودجه قابل ملاحظه اين سازمان برداشت. وي ميزان اين کسري بودجه را دوهزار ميلياردتومان اعلام کرد که به معناي زمين‏گير شدن بخش اعظمي از فعاليت‌هاي نهضت بود.
وي گفته بود: در حالي که امسال براي نهضت سوادآموزي بيش از سه هزار و 800 ميلياردريال اعتبار در نظر گرفته شده، تنها هزار و 800 ميلياردريال آن تحقق يافته است و بيش از دو هزار ميليارد آن تاکنون محقق نشده و تحقق آن هم تقريباً نزديک به غيرممکن است.

مدافعان ادامه کار نهضت
مدير برنامه ريزي نهضت سوادآموزي معتقد است: با توجه به اين که طبق سرشماري سال 85، حدود 9 ميليون و 800 هزار نفر بي سواد در کشور وجود دارد، نهضت سوادآموزي اولويت را به دوره‌هاي مقدماتي و تکميلي داد و سعي کرد به بي سوادان حداقل آموزش داده شود.

قيصر تصريح کرد: اولويت برنامه چهارم توسعه سوادآموزي به گروه‌هاي سني 10 تا 29 سال بود و طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اولويت سوادآموزي گروه سني 10 تا 49 سال براي برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.بر اين اساس بايد پوشش سوادآموزي گروه سني 10 تا 49 سال تا پايان برنامه پنجم توسعه يعني سال 93 کامل شود و تعداد بي سوادان در اين گروه سني به حداقل برسد.

البته مدافعان نهضت سواد آموزي به مقايسه وضعيت سوادآموزي در کشور نسبت به زمان قبل از آغاز فعاليت اين سازمان مي‌پردازند. بر اساس آمارهايي که سازمان نهضت سوادآموزي در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌دهد از زمان تشکيل تاکنون، سازمان نهضت سوادآموزي با توجه به محروميت بيشتر زنان از نظر سواد و آموزش نسبت به مردان، در راستاي اهداف «آموزش براي همه» و به منظور «کاهش اختلاف وضعيت سواد و آموزش بين زنان و مردان»، حدود ‌7/82 درصد فعاليت خود در سال ‌1385 در دوره مقدماتي، ‌6/86 درصد در دوره تکميلي، ‌5/89 دصد در دوره پاياني، ‌90 درصد در دوره پنجم بزرگسال و در مجموع ‌5/85 درصد از مجموع دوره‌ها را به زنان اختصاص داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس