کد خبر 281218
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱

قانونی شدن مصرف «ماری جوانا» در دو ایالت کلورادو واشنگتن در آمریکا بحث های زیادی را برانگیخته است.

به گزارش مشرق، برگ شاهدانه، ماری جوانا، علف یا گراس، ماده روان گردانی است که این روزها موضوع داغ آمریکا است. باراک اوباما در گفت و گویی با مجله نیویورکر گفته است: خطر ماری جوانا برای کسانی که آن را مصرف می کنند از خطر الکل یا توتون بیشتر نیست.

بی بی سی در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته و این جمله اوباما را نقل کرده است: " این موضوع پنهانی نیست که من هم در نوجوانی علف می کشیدم. اما این کار را عادتی ناپسند و کاری بد می دانم و تفاوت زیادی با سیگار ندارد. من از دوران جوانی تا سال ها بعد سیگاری بودم."

رئیس جمهوری آمریکا در همین مصاحبه گفته است : «بازداشت اقلیت های قومی و افراد کم درآمد به جرم داشتن ماری جوانا بیشتر از همین رقم برای افراد طبقه متوسط است. او گفت: "بچه های طبقه متوسط به خاطر کشیدن علف به زندان نمی افتند ولی بچه های فقیر، چرا. »

در دو ایالت کلرادو و واشنگتن، مصرف ماری جوانا قانونی شده است. شاید همین امر یکی از دلایل ورود رئیس جمهوری آمریکا به این بحث باشد. اما برای دولت اوباما، تغییر نظر رای دهندگان آمریکایی هم به همان اندازه مهم است، آن هم در حالی که ده ماه دیگر انتخابات کنگره برگزار خواهد شد.

در ماه اکتبر گذشته، یک نظر سنجی نشان داد برای نخستین بار، اکثریت آمریکایی ها ، یعنی ۵۸ درصد از آنها، با قانونی شدن ماری جوانا موافقند. در همان نظرسنجی، ۳۹ درصد پرسش شوندگان اما گفتند که ماری جوانا باید غیرقانونی باقی بماند. نتایج نظرسنجی از تغییری بزرگ در طرز فکر آمریکایی ها حکایت می کند زیرا در سال ۱۹۶۹ تنها ۱۲ درصد از آنها موافق قانونی شدن ماری جوانا بودند.

اکنون سیاستمداران دو حزب رقیب دموکرات و جمهوریخواه با احتیاط در حال سنجش پیامدهای سیاسی این تغییر رویکرد در انتخابات آینده هستند. به نوشته جرج زورنیک در روزنامه واشنگتن پست، موضوع قانونی شدن ماری جوانا ممکن است در سال جاری میلادی در ایالت فلوریدا به رای گذاشته شود. دموکرات ها ممکن است از این موضوع برای بالا بردن میزان مشارکت جوانان در انتخابات بهره گیری کنند. ایالت های آریزونا، کالیفرنیا و اورگان نیز احتمالا شاهد رای گیری در باره ماری جوانا خواهند بود.

مهم ترین استدلال موافقان قانونی شدن مصرف ماری جوانا این است که مصرف کننده به هر حال ماده مورد نیاز خود را از طریقی پیدا خواهد کرد، در نتیجه اگر ماری جوانا از حالت قاچاق خارج شود، دست باندهای مواد مخدر از این بازار کوتاه می شود و میزان جرم و تبهکاری پایین می آید. اما مخالفان قانونی شدن ماری جوانا می گویند کاهش سخت گیری ها در این زمینه می تواند به پایین آمدن سن مصرف علف و بالا رفتن میزان تصادفات رانندگی منجر شود.


اوباما گفته است باید دید قانونی شدن ماری جوانا در ایالت های کلرادو و واشنگتن چه نتیجه ای خواهد داد هر چند خود اضافه کرده «مصرف قانونی علف تاثیر چندانی بر حل مشکلات اجتماعی نخواهد داشت و ممکن است تالی های فاسدی هم داشته باشد». او گفت: «اگر ماری جوانا کاملا قانونی شود، ممکن است زمانی می رسد که عده ای می پرسند آیا می توان مقدار مصرف مشخصی برای کوکائین هم تجویز کرد که زیان آورتر از ودکا نباشد؟» وی آنگاه گرسیده است:« آیا آماده ورود به چنین بحثی هستیم؟»

در همین حال، آخرین نظرسنجی انجام شده در ایالت نیویورک نشان می دهد بیشتر ساکنان این ایالت با قانونی شدن آزمایشی مصرف درمانی ماری جوانا موافقند. اندرو کومو، فرماندار نیویورک قصد دارد مصرف درمانی علف را در ۲۰ بیمارستان به شکل آزمایشی آزاد کند. هم اکنون در۲۰ ایالت آمریکا ماری جوانا با تجویز پزشک و برای مصارف درمانی مجاز است..

در بیشتر کشورهای جهان داشتن ماری جوانا از اواخر دهه ۱۹۳۰ غیرقانونی بوده است. اما بسیاری از کشورها، به خصوص در آمریکای شمالی و جنوبی و اروپا، داشتن مقادیر اندک از این ماده را قانونی کرده اند. در کشورهای زیادی نیز مصرف ماری جوانا تحمل می شود و مصرف کنندگان مورد پی گرد قرار نمی گیرند. دو ماه پیش، اوروگوئه نخستین کشوری بود که توزیع و فروش ماری جوانا را قانونی اعلام کرد.

برخی ناظران می گویند گفته های اخیر باراک اوباما، برای بسیاری از والدینی که مایل نیستند فرزندانشان به ماری جوانا گرایش پیدا کنند، خوشایند نیست. اوباما اما می گوید در مقام یک پدر البته که به دخترانش - ساشا و مالیا - در باره خطرات این ماده هشدار می دهد و هم چنان به آنان یاد اور می شود: مصرف ماری جوانا کار درستی نیست و اتلاف وقت است.

منبع: عصر ایران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس