حققان علوم پزشکی در دانشگاه منچستر ، روشی ابداع کرده اند که با استفاده از آن می توان خطر مرگ ناشی از سرطان ها سر و گردن را پیش بینی کرد.
این روش ، نسبت به روش های کنونی ، برتری محسوسی دارد و قابل اعتمادتر است.
سرطان های دهان از جمله سرطان زبان و لوزه ها ، معمولا با مصرف الکل و توتون همراه هستند و افزایش شمار موارد عفونت با ویروس پاپیلوما نیز از جمله عوامل پیش بینی کننده سرطان است.
محققان ، وجود پروتئین موسوم به پی 16 را در بیش از 217 بیمار سرطانی بررسی کردند و از نظر داشتن یا نداشتن این پروتئین ، آنها را به دو گروه تقسیم و مقایسه کردند.
دکتر کاترین وست و همکارانش در دانشگاه منچستر و مرکز تحقیقات منچستر می گویند وجود این پروتئین در بدن بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن ،بر احتمال مرگ و میر آنان تاثیر دارد.
بر اساس مقاله این محققان که در شماره اخیر نشریه سرطان شناسی بالینی منتشر شد وجود پروتئین پی 16 در تومورهای سرطانی ، احتمال زنده ماندن افراد را افزایش می دهد.
دکتر جسیکا کربی نیز بر این باور است که با این روش می توان ، به بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن کمک کرد و از احتمال مرگ و میر آنان کاست.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، هنگامی که سلولها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می دهند این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافتهای سالم می شود و در نهایت ، سرطان ایجاد خواهد شد.
از اجتماع این سلولهای سرطانی و تخریب سلولهای بافتهای سالم توده ای به نام تومور ایجاد میشود.
اگر تومور به لایهای محدود ختم شود و به سایر بافتها و ارگانها سرایت نکند تومور خوش خیم (غیرسرطانی) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافتها و ارگانها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده میشود.
برخی از شکل های سرطان متاستاز (Metastasize) میکنند به این معنی که خصوصیت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافتهای بدن، عمدتا از طریق خون و لنف، سرایت میکنند و تومورهای جدیدی را ایجاد میکنند.
بیش از یکصد نوع سرطان شناسایی شده است و این سرطان ها در هر قسمتی از بدن می تواند تظاهر پیدا کنند.
مرگ ناشی از سرطان در سال دو هزار و پنج ، هفت میلیون و ششصد هزار نفر بوده است که سیزده درصد از کل پنجاه و هشت میلیون مرگ در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد.