به گزارش مشرق، حسين فتاحي نويسنده و مدرس کارگاه داستاننويسي حوزه هنري در گفتوگو با پايگاه خبري اين مرکز اظهار کرد: اگر ناشران به کتابهاي در انبارمانده و يا آثاري که در سيستم اداري، ماندهاند نگاهي بياندازند، ميبينند که بسياري از آثار منتشر شده، به دليل تيراژ پايين، عدم توزيع مناسب و اطلاعرساني مهجور هستند و ميتوان با تجديد نظري بر اين آثار، روح تازهاي به ادبيات انقلاب دميد.
نويسنده رمان «فصل کبوتر» در ادامه تصريح کرد: اگر مسئولان فرهنگي به همان اندازه که به فکر توليد کتاب هستند، به توزيع مناسب و رساندن کتاب به دست مردم نيز فکر ميکردند، ادبيات انقلاب و به طور کلي ادبيات داستاني با چنين وضعيتي روبهرو نبود.
وي به تيراژ پايين کتاب در جامعه اشاره کرد و گفت: چطور است که ما براي يک جامعه چند ده ميليوني، تيراژ سه هزارتايي در نظر ميگيريم؟ اين تيراژ يعني براي چندهزار نفر يک کتاب! به اعتقاد من هم مسئولان و هم دستاندرکاران فرهنگ بايد به فکر ايجاد يک سيستم براي توزيع باشند تا کتاب به دست مخاطب برسد.
فتاحي در اين باره تاکيد کرد: اگر کمي توجه کنيم، متوجه ميشويم که مردم بايد از تمام نقاط، به ميدان انقلاب بيايند و کتاب تهيه کنند که اين مساله سخت است.
وي متذکر شد:در شهرستانها نيز ما با وضعيت بدتري روبهرو هستيم. اين در حالي است که بقيه اجناس همچون اجناس خوراکي و ... را در بازارهاي محلي، به ميان مردم مي بريم اما براي کتاب و کالاي فرهنگي چنين برنامهاي نداريم.
اين نويسنده در ادامه ضمن مثبت ارزيابيکردن فعاليت حوزه هنري و سوره مهر در توليد و انتشار آثار به ويژه آثارمربوط به ادبيات انقلاب گفت: اگر سيستم فروش و توزيع کتاب در سطح کلان، اصلاح شود، به طور حتم، حوزه هنري و سورهمهر نيز از آن بهرهمند خواهند شد. اين در حالي است که سوره مهر و ديگر ناشران، خود کارشان را به درستي انجام ميدهند.
وي در پايان تاکيد کرد: ايجاد بازارهاي محلي و اصلاح شبکه توزيع کار سختي نيست و تنها با يک برنامهريزي و سرمايهگذاريقابل اجرا خواهد بود.