کد خبر 279091
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۸

عربستان مشغول بازی خاموش کردن بهار عربی است. ریاض طی سه سال گذشته تلاش بسیار زیادی به عمل آورده تا امواج انقلاب عربی را خاموش کند و تاکنون در این زمینه مبالغ بسیار زیادی را بی‌دریغ هزینه کرده است.

به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:

هاآرتص: اجرای توافق ژنو به سود مشترک آمریکا و اسرائیل است

«مقامات ارشد آمریکا و اسرائیل پیش از آغاز اجرای توافق هسته‌ای ژنو از طریق ویدئوهای امن، مذاکرات زیادی با یکدیگر داشتند زیرا مسئله اجرای این توافق برای اسرائیل، بالاترین اهمیت را دارد و منفعت مشترک اسرائيل و آمریکاست.»

روزنامه صهیونیستی هاآرتص که این خبر را از قول یک مقام آمریکایی منتشر کرده، همچنین نوشت: هیئتی از دولت آمریکا در هفته جاری برای گفت‌وگو در مورد آغاز اجرای توافق هسته‌ای ایران، راهی بیت‌المقدس می‌شود.

به نوشته هاآرتص، فیلیپ گوردون مشاور باراک اوباما رئيس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه ریاست هيئت آمریکایی اعزامی به اسرائیل، شامل کارشناسان اتمی و امور تحریم‌ها علیه ایران را بر عهده دارد.

روزنامه اسرائیلی معاریو نیز می‌نویسد: دولت نتانیاهو گروهی از کارشناسان خود در نهادهای مختلف این کشور را مامور کرده که اجرای توافق ژنو از سوی ایران را به دقت رصد کنند تا پرونده تخلفات احتمالی ایران را تهیه کرده و آن را به قدرت‌های مذاکره‌کننده در برابر ایران ارائه کنند.

بنیامین نتانیاهو اخیراً در دیدار نخست‌وزیرکانادا گفته بود: ما منتظر پیمان نهایی هسته‌ای با ایران می‌مانیم. توافق نهایی باید به نحوی تهیه شود که قطار برنامه‌ هسته‌ای ایران را از ریل خارج کند. اسرائیل خواستار توقف کامل برنامه اتمی ایران است.

از خلیج فارس حرف می‌زنند اما از شیوخ عرب دستور می‌گیرند

یک رسانه وابسته به طیفی از عناصر ضد انقلاب تصریح کرد اپوزیسیون جمهوری اسلامی به دور از مردم است و از تناقضات متنوع رنج می‌برد.

ایرانیان دات‌کام در توصیف بخشی از این تناقضات نوشت: آنها از دموکراسی می‌گویند اما به اعضاء خود اجازه نمی‌دهند که در امور سیاسی و تشکیلاتی دخالت کنند. از جبهه ملی، مصدق و نهضت مقاومت ملی می‌گویند اما با کودتاگران ]آمریکا و انگلیس[ همکاری می‌کنند.

این سایت ادامه می‌دهد: اپوزیسیون از طبقه کارگر می‌گویند اما از کانال‌های تلویزیونی استفاده می‌کنند که صاحبان آنها با کارگران مهاجر در اسرائیل و کشورهای عربی همچون برده رفتار می‌کنند. از کلمه دهان پرکن تفکر و تعقل جمعی می‌گویند اما وسیله و ابزاری همچون این وبسایت برای دخالت جمع فراهم نمی‌کنند. از سیاست‌های رژیم انتقاد می‌کنند اما از لاشخورهای وهابی و سلفی در سوریه دفاع می‌کنند.

ایرانیان دات‌کام افزود: این طیف از خلیج فارس سخن می‌گویند اما از شیوخ عرب دستور می‌گیرند. یا از حقوق بشر می‌گویند اما از امکانات مالی و دستگاه‌های تبلیغاتی ضد بشری‌ترین رژیم‌های عربی در منطقه استفاده می‌کنند، از برتری نژاد آریا می‌گویند و به مردم عرب توهین می‌کنند. اما شیوخ عرب تبعیض‌گر را می‌ستایند و با دستگاه‌های تبلیغاتی آنها همکاری می‌کنند.

مخالفان سفر استانی روحانی تندرو هستند

همکار نشریات اصلاح‌طلب می‌گوید، رادیکال‌ها مخالف سفرهای استانی رئیس‌جمهور هستند.

سعید لیلاز در مصاحبه با آریا گفت: ایده سفرهای استانی از دوره آقای احمدی‌نژاد شکل گرفت و بنده هم به عنوان یکی از موافقین این موضوع بودم و از این ایده نیز دفاع کردم. همچنین معتقدم که چنانچه قرار باشد انتقادی از قدرت یا دولتی صورت بگیرد باید در زمان روی کار بودن آن شخص باشد و هنگام برکناری از قدرت انتقاد از عملکرد آن شخص کار بی‌فایده است.

وی افزود: هر عمل یا ایده‌ای که آقای احمدی‌نژاد انجام داده نباید عملکردی منفی تلقی شود و همچنین نباید متمرکز بر این قضیه باشیم که بگوییم آقای روحانی موظف است متفاوت یا دنبال‌روی آقای احمدی‌نژاد باشد و همین شاخص قرار دادن رفتارهای آقای احمدی‌نژاد نباید به یک هنجار تبدیل شود که این یک عمل بسیار نادرست به شمار می‌رود.

لیلاز گفت: هنگامی که آقای احمدی‌نژاد به طرح ایده سفرهای استانی پرداخت با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شد چرا که یکی از مشکلات کشور ما مسئله توسعه‌نیافتگی جغرافیایی است و اینکه خارج از تهران همه‌جا به صورت خرابه وجود داشته باشد جای تاسف دارد.

اخیرا کسانی چون صادق زیباکلام و مرتضی کاظمیان (از اعضای فراری گروهک ملی مذهبی) سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان را شبیه سفرهای استانی احمدی‌نژاد خوانده و ضمن پوپولیستی خواندن این سفرها، ابراز تاسف کرده بودند.

لوموند: تغییر در عربستان دور نیست آل ‌سعود به آخر خط رسیده‌اند

«در حالی که عربستان مشغول بازی خاموش کردن بهار عربی است، ایران به حکومت سعودی به عنوان دولتی که در حال فروپاشی است، می‌نگرد.»

روزنامه فرانسوی لوموند در تحلیلی نوشت: عربستان مشغول بازی خاموش کردن بهار عربی است. ریاض طی سه سال گذشته تلاش بسیار زیادی به عمل آورده تا امواج انقلاب عربی را خاموش کند و تاکنون در این زمینه مبالغ بسیار زیادی را بی‌دریغ هزینه کرده است.

سعودی‌ها در همین راستا با بذل دلارهای نفتی از نظامیان مصر در کودتای اخیر در برابر اخوان‌المسلمین و انقلابیون این کشور حمایت کردند. عربستان سعودی همچنین در سوریه از شورشیان این کشور حمایت می‌کند تا به این وسیله با ایران مقابله کرده باشد.

کریستف ایاز در ادامه این تحلیل با مرور حوادث تونس، مصر، یمن، لیبی و بحرین و خیزش‌های مردمی در این کشورها می‌افزاید: به دنبال خیزش‌های مردمی در برخی کشورهای عربی، شعله اعتراضات عمومی در بحرین نیز زبانه کشید. جوانان بحرین که اکثریت آنان را شیعیان تشکیل می‌دهند در اعتراض به حکومت «آل‌خلیفه» به خیابان‌ها ریختند. در واکنش به این رویداد، عربستان سعودی و امارات عربی متحده با اعزام بیش از یک هزار نیروی نظامی به بحرین از حکومت آل‌خلیفه در برابر معترضان پشتیبانی کردند.

نویسنده سپس به جنگ‌افروزی در سوریه می‌پردازد و می‌نویسد: از ژوئن سال 2013 و پس از سقوط منطقه استراتژیک القصیر در مرز سوریه و لبنان، بشار اسد گامی به جلو برداشت، در حالی که شورشیان دچار انشعاب شدند.

لوموند در عین حال با مرور رفتار جنون‌آمیز رژیم سعودی در دامن زدن به عملیات تروریستی از جمله علیه سفارت ایران در بیروت می‌نویسد: ایران به عربستان به عنوان رژیمی که در حال فروپاشی است و به آخر خط رسیده، می‌نگرد. ملک عبدالله 89 سال دارد و تغییرات در این کشور چندان دور نیست.

آلبرایت: از توافق ژنو خیلی خرسندیم اما نبرد اصلی در پیش است (خبر ویژه)

کارشناسان غربی می‌گویند توافق نهایی هسته‌ای میان ایران و آمریکا دور از انتظار بوده و تعارض اصلی در پیش است.
دیوید آلبرایت بازرس سابق آژانس در مصاحبه با المانیتور گفت: ما از توافق موقت ژنو  خیلی رضایت داریم اما نبرد واقعی در راه است. دستیابی به توافق جامع به شدت سخت است.

وی می‌افزاید: دولت آمریکا از ایران می‌خواهد که سانتریفیوژهای خود را از 19 هزار عدد به 5 هزار عدد کاهش دهد. این در حالی است که ایران می‌خواهد تعداد سانتریفیوژهای فعلی را حفظ کند که از جمله شامل 8 هزار سانتریفیوژ نصب شده اما غیرفعال می‌شود.

المانیتور همچنین می‌نویسد: واشنگتن همچنین به دنبال باقی ماندن این محدودیت‌ها به مدت 20 سال است اما ایران گفته است که در بهترین حالت با 10 سال موافقت می‌کند و ظریف وزیر خارجه ایران نیز از 3 تا 5 سال سخن گفته است.

در همین حال مارک فیتز پاتریک مدیر برنامه خلع سلاح در انستیتو مطالعات استراتژیک لندن نیز معتقد است لغو تحریم‌های اصلی علیه ایران به اعتبار دشمنی کنگره آمریکا با ایرانی‌ها بسیار سخت است.

وی در مصاحبه با رادیو فردا گفت: من به دستیابی به توافق جامع خوش‌بین نیستم. من نسبت به این خوش‌بینم که این وضعیت توافق شش‌ماهه حفظ شود و حتی تمدید شود. اما دستیابی به یک توافق جامع بسیار هدف سختی است و من درباره آن خوش‌بین نیستم.
فیتز پاتریک درباره آغاز اجرای توافق ژنو و توقف بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران گفت: این یک روز مهم است. اولین روز از شش ماهی است که گسترش توانایی هسته‌ای ایران  متوقف می‌شود. منظورم از توقف این است که این‌ها توسعه پیدا نمی‌کند.

وی می‌گوید: این مسئله خصوصا در واشنگتن کار سختی است که تحریم‌ها را بخواهند رفع کنند آن هم با توجه به دشمنی‌ای که در میان اعضای کنگره علیه ایران وجود دارد.

یادآور می‌شود جی‌ کارنی سخنگوی کاخ‌سفید  در بیانیه‌ که در مورد اجرای توافق ژنو منتشر کرد، خاطر نشان نمود: ما به تعهد تخفیف اندک در تحریم‌ها عمل خواهیم کرد در عین حال، به اعمال تهاجمی تدابیر مربوط به تحریم‌های اصلی در طول این 6 ماه ادامه خواهیم داد. این توافق راه توافق بلندمدت برای مهار برنامه هسته‌ای ایران را هموار خواهد کرد.

از سوی دیگر سایت وزارت خارجه آمریکا ضمن انتشار بیانیه‌ای خاطر نشان کرد: ما با ایران به توافق  اولیه‌ای بر مبنای عقب‌گرد در بخش‌های کلیدی برنامه هسته‌ای این کشور دست یافته‌ایم همان طور که در برنامه اقدام مشترک نیز قید شده است، تفاهم اولیه شامل اولین محدودیت‌های معنی‌دار در مورد برنامه هسته‌ای ایران در یک دهه گذشته است. گروه 5+1 در ازای گام‌های مهم برای محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران، کاهش محدود، هدفمند و قابل بازگشت تحریم‌ها را در شش ‌ماه آینده پذیرفته است.

در همین حال و در حالی که رئیس‌جمهور کشورمان امروز در اجلاس گروههای جهانی اقتصاد (داووس) شرکت می‌کند، کلاس شواب بنیانگذر و رئیس‌ این مجمع به آسوشیتدپرس گفت: هنوز خیلی زود است، که رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران در داووس مذاکراتی را برای سرمایه‌گذاری اقتصادی در این کشور آغاز کنند. به گفته شواب در گام نخست آنها باید اعتماد جامعه جهانی را در مورد احترام خود به توافق اتمی به دست آورند.

بازی شطرنج اصلاح‌طلبان با هاشمی

خبرگزاری اصلاح‌طلب ایسنا به نقل از یک سایت همسو نوشت؛ هاشمی در شطرنج سیاست، مشغول بازی با مهره‌هایی نظیر روحانی و سیدحسن خمینی است.

ایسنا به نقل از نامه‌نیوز و در مطلبی با عنوان «شطرنج هاشمی در زمین خبرگان»  هاشمی را یک شطرنج‌باز ماهر خوانده و ادعا می‌کند: آیت‌الله مهدوی‌کنی تمایلی به حضور در انتخابات مجلس خبرگان ندارد. هاشمی اما استراتژی ویژه‌ای دارد و به دنبال آوردن حسن روحانی و سیدحسن خمینی است. اما پروژه اصلی هاشمی رفسنجانی در کنار حضور حسن روحانی، دعوت از سیدحسن خمینی است؛ دعوتی که چندی پیش از سوی برخی اصلاح‌طلبان انجام شد. برخی چهره‌های با سابقه اصلاح‌طلب از حاج‌سیدحسن آقای خمینی که سالیانی را در قم به تحصیل علوم حوزوی پرداخته خواسته‌اند خود را برای انتخابات خبرگان نامزد کند.

در پایان این نوشته آمده است: شاید مجلس خبرگان آخرین زمین بازی هاشمی 80 ساله در فضای سیاسی ایران باشد؛ بازی‌ای که وی سعی می‌کند تمام مخالفین خود را از صحنه سیاسی ایران حذف کند.»‌(!)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس