۶۵ نماینده مجلس در جلسه علنی امروز به رئیس جمهور در مورد برخورد نامناسب با رسانه‌های منتقد تذکر دادند.

به گزارش مشرق، یکصدوهفتادمین جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 195 تن از نمایندگان در بهارستان برگزار شد.

**دستور جلسه امروز خانه ملت

پس از به صدا درآمدن زنگ آغاز جلسه، محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه مجلس دستور جلسه امروز را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درمورد لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، گزارش کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس درمورد طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئت‌ها، گزارش کمیسیون آموزش در مورد طرح نظام رتبه‌بندی معلمان، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد لایحه موافقتنامه همکاری‌های امنیتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان، گزارش کمیسیون قضایی وحقوقی درمورد طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1387 و گزارش کمیسیون قضایی درمورد طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1387.

در ادامه جلسه امروز آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن، قرائت شد و در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص قیام 19 دی ماه 1356 و برخی موضوعات در کشور نطق پیش از دستور خود را مطرح کرد.

**لاریجانی: 19 دی‌ماه یادآور حرکت مجاهدانه قیام مردم قم در سال 56 است

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس با اشاره به قیام 19 دی مردم قم اظهار داشت: 19 دی‌ماه یادآور حرکت جهنده و مجاهدانه قیام مردم قم در سال 56 است که نقطه آغاز مجدد توفندگی انقلاب اسلامی شد.

وی ادامه داد: حکومت دیکتاتوری پهلوی با ایجاد شرایط خفقان، سخت و سرکوب آزادیخواهان دچار اشتباه محاسباتی شد و با نگارش مقاله‌ای توهین‌آمیز به امام خمینی (ره) تصور کرد که ریشه مخالفان را برکنده و می‌تواند کار را تمام شده تلقی کند که ناگاه فرزندان امام (ره) با انگیزه دفاع از مقدسات اسلام و حمایت از مرجعیت به خیابان‌های قم ریختند و توفانی به پا کردند که این توفان خشم انقلابی بود که کار رژیم سفاک پهلوی را یکسره کرد.

رئیس مجلس افزود: این نکته مهم است که جوهره انقلاب ما را مشخص می‌کند گرچه در این 35 سال پس از انقلاب هویت تئوری پردازی‌های زیادی شده است و ریشه‌های انقلاب جست‌وجو کرده‌اند و در هر یک از این تئوری‌ها نکات صادق وجود دارد؛ گاه اختلاف طبقاتی، گاه رشد طبقه متوسط، گاه رشد درآمدهای نفتی و رشد شهرنشینی، گاه فساد دستگاه حکومتی و استبداد رژیم و نظایر آن مورد اشاره واقع شده است که هر کدام وجه از انرژی متراکم انقلاب را شکل می‌داد.

لاریجانی گفت: عنصر اصلی قیام ملت در آن چیزی بود که امام خمینی (ره) در آن وقوف داشت و بارها بر آن تاکید می‌کرد که ملت برای اسلام قیام کرد؛ حرکت 19 دی و شهادت تعدادی از مردم قم جوهره انقلاب را برای کسانی که قصد فهم حقیقت انقلاب را دارند، مکشوف کرد و بعدها با مراسم چهلم شهدا در سایر شهرها به جریان وسیعی در سطح ملی بدل شد. عدم درک این واقعیت جوهره انقلاب توسط رجال سیاسی غرب و منطقه که عموماً سطحی‌نگر بودند در طول 3 دهه پس از انقلاب نیز مشکلاتی برای ملت بزرگ ایران فراهم کرد نظیر جنگ عراق و هم مصائبی برای خودشان ایجاد کرد که امروز در میانه این مشکلات در منطقه دست و پا می‌زند.

وی تاکید کرد: همین نگاه سطحی به انقلاب موجب شد که آمریکایی‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی هوس موج‌سواری پیدا کنند و تصور کنند که می‌توانند با روحیه تاجرمآبانه مجدد، سلطه استعماری خود را نگه دارند؛ اشتباهاتی که در دولت موقت صورت گرفت، این وسوسه را در آنها تقویت کرد که با نگاه نافذ امام خمینی (ره) در مبارزه با شیطان بزرگ به کلی میدان را از آنها گرفت. در جنگ صدام، آمریکا و غرب با تصور بر اینکه فشار بر دولت نوظهور انقلاب و ایجاد اختلاف در درون و ترور رهبران انقلاب می‌تواند این انقلاب را از مسیر خود منحرف کند همه‌گونه سازماندهی کمک به صدام و تحریم علیه ایران را انجام دادند اما امام(ره) دفاع مقدس را دفاع حق علیه باطل در چارچوب آموزه‌های اسلامی تبیین کردند.

رئیس مجلس اظهار داشت: این جوهره انقلاب با مجاهدت اسلامی تبلوری جدید یافت و به صورت حقیقتی قدرتمندتر از گذشته تجلی یافت که امروز در صحنه جهانی و منطقه‌ای قابل انکار نیست؛ در عین حال مجموعه قرائن نشان می‌دهد که غرب حتی دیرهنگام به درستی متوجه نشده که با چنین انقلابی ستیز از سنخ ماجراجوی هسته‌ای بی‌فایده است. در غیر این صورت با روحیه تاجرمآبانه آن هم در شرایطی که خود تقاضای مذاکرات برای حل موضوع را داشتند برخورد نمی‌کردند.

**مجلس پس از انتخابات 24 خرداد صادقانه با دولت همکاری کرد

لاریجانی با گرامیداشت یاد شهدای 19 دی در استان مجاهدپرور قم گفت: مجلس پس از انتخابات ریاست جمهوری باشکوه ریاست‌جمهوری با تحلیل دقیق شرایط کشور همکاری صادقانه با دولت را مبنای کار خود قرار داد؛ مخصوصا در مشکلات اقتصادی کشور همکاری سه‌قوه می‌تواند هم فضای تحرک را برای کارآفرینان اقتصادی فراهم کند و هم در مذاکرات هسته‌ای قدرت بیشتری برای مذاکره‌کنندگان تدارک کند.

وی افزود: به همین جهت در اولین گام به وزرای دولت رای اعتماد قابل توجه داد و من شهادت می‌دهم که نمایندگان مجلس بسیاری از سیقه‌ها را نادیده گرفتند و صرفا برای همکاری با دولت جدید و ایجاد بهبود در شرایط کشور به 15 عضو هیئت دولت رای اعتماد دادند اما اینکه 3 وزیر نتوانستند رای اعتماد مجلس را اخذ کنند، امر غیرمعقولی نبوده و غالبا در رای اعتماد وزرا برخی از افراد موفق به کسب رای اعتماد نمی‌شوند.

رئیس مجلس با بیان اینکه در لایحه اصلاح بودجه مجلس شورای اسلامی همکاری جدی کرد، گفت: روشن است که وجه دیگر وظیفه نمایندگی نظارت بر کار وزرا و هیئت وزیران و یکی از صور نظارت، سوال است و این حق نمایندگان است؛ در کل این گونه نظارت‌ها همیشه از کجی‌ها جلوگیری می‌کند و از انباشتگی اشکالات مانع می‌شود لذا نباید انتظار داشت که مجلس نقش مستقل خود را از دست بدهد؛ چرا که استقلال قوا سرمایه اصلی حیات دموکراسی و مردمسالاری است البته اگر از حق زیادتر از حد معقول استفاده شود، به ضد خود بدل می‌شود.

لاریجانی تصریح کرد: باید توجه داشت بخش مهم از انتقادپذیری و اصلاح‌گری در درون سیستم حکومتی از طریق سوال نمایندگان محقق می‌شود.

**اظهارنظرمطهری وجهی برای اعلام جرم دادستانی ندارد

وی با اشاره به سخنرانی علی مطهری در نطق میان‌دستور در خصوص فتنه سال 88 گفت: نکته دیگر در باب سخنرانی آقای علی مطهری است که موجب بحث‌هایی در کشور شده است؛ فارغ از محتوای مباحث مطرح شده که قابل نقادی است اما این حد اظهارنظر از جانب نمایندگان وجهی برای اعلام جرم توسط دادستانی ندارد و اگر تصور توهین از عبارات آقای مطهری شده است، باید از مسیر قانونی آن که در تبصره یک ماده 9 قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مصوب 15 فروردین 91 آمده است، اقدام شود و احتیاج به این همه بحث رسانه‌ای در کشور نداشت.

رئیس مجلس ادامه داد: بنده نیز برخی دعاوی آقای مطهری به خصوص آنچه نسبت به قوه قضائیه مطرح کردند را نادرست می‌دانم و قدری هم تحقیرآمیز اما بحث در درستی و نادرستی گفتار نیست بلکه بحث در این است که آن ساحتی که در قانون اساسی برای صیانت از آزادی بیان مخصوصا برای نمایندگان قائل شده است، اقتضا دارد دادستان از تفسیر محدود قانون پرهیز کند و قطعا مقصودم توسل بلاوجه در تفسیر قانون نیست بلکه مراد مر قانون است با نگاه خوشبینانه به آزادی بیان و این رویکرد برای وجهه نظام و آینده آن بهتر و نافع‌تر است.

**ادامه رسیدگی به لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درمورد لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی نخستین دستور کار امروز نمایندگان مجلس بود؛ وکلای ملت در ماده‌ای از این لایحه تصویب کردند که دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی‌شود.

**دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی‌شود

در متن این ماده آمده است: دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی‌شود. این اشخاص در صورتی که مدعی اعسار باشند باید مطابق مقررات قانون تجارت رسیدگی به امر ورشکستگی خود را درخواست کنند.

در تبصره این ماده نیز آمده است: اگر دادخواست اعسار از سوی اشخاص حقوقی یا اشخاصی که تاجر بودن آنها نزد دادگاه مسلم است طرح شود، دادگاه بدون اخطار به خواهان قرار رد دادخواست وی را صادر می‌کند.

این ماده با 159 رای موافق، 17 رای مخالف، 15 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**فردی که به دروغ خود را معسر بنامد به حبس تعزیری محکوم می‌شود

در ادامه بررسی این لایحه، نمایندگان در ماده دیگری تصویب کردند، هرگاه محکوم‌علیه در صورت اموال خود موضوع مواد 3 و 8 این قانون، به منظور فرار از اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود مطابق مقررات این قانون خودداری کند یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق، محکوم‌علیه را به حبس تعزیری درجه 7 محکوم خواهد کرد.

این ماده با 158 رای موافق، 4 رای مخالف  و 10 رای ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**مجلس محکومیت اشخاصی که سبب اعسار خود می‌شوند را تعیین کرد

بهارستان‌نشینان در ادامه با تصویب ماده 17 این لایحه محکومیت اشخاصی که موجب اصرار خود می‌شوند را تعیین کردند.

به موجب این مصوبه مجلس، دادگاه رسیدگی‌کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار، شخصی را که با ارتکاب به تقصیر موجب اعسار خود شده است، به مدت 6 ماه تا 2 سال به یک یا چند مورد از محکومیت‌های زیر محکوم می‌کند:

1- ممنوعیت خروج از کشور

2- ممنوعیت تاسیس شرکت تجارتی

3- ممنوعیت عضویت در هیئت مدیره شرکت‌های تجارتی

4- ممنوعیت تصدی مدیرعاملی در شرکت‌های تجارتی

5- ممنوعیت دریافت اعتبار و هرگونه تسهیلات به هر عنوان از بانک‌ها‌ و موسسات مالی و اعتباری عمومی و دولتی به جز وام‌های ضروری

6- ممنوعیت دریافت دسته چک

بهارستان‌نشینان ماده 17 لایحه مذکور را با 158 رای موافق، 8 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

**فردی که معسر نباشد دوباره به زندان برمی‌گردد

نمایندگان در ادامه بررسی لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، ماده دیگری از این لایحه را تصویب کردند.

در این ماده آمده است: هرگاه پس از صدور حکم اعسار ثابت شود از مدیون رفع عسرت شده یا مدیون برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است، به تقاضای محکوم‌له، محکوم‌علیه تا زمان اجرای حکم یا اثبات حدود اعسار یا جلب رضایت محکوم‌له حبس خواهد شد. در این مورد نیز مفاد مواد 4 و 5 این قانون مجری است. این حکم در مورد مدیونی که به موجب ماده 11 این قانون برای پرداخت دین او مهلت مناسب تعیین شده یا بدهی او تخصیص گردیده و در زمان مقرر دین خود یا اقساط تعیین‌شده را نپرداخته است، نیز مجری است.

این ماده با 145 رای موافق، 10 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

پیش از این نمایندگان مجلس در ماده‌ای تصویب کرده بودند که تا زمانی که محکوم‌علیه ادعای اعسارش پذیرفته نشده باشد، حبس خواهد شد و نمایندگان در این ماده تصویب کرده بودند، اگر فردی که ادعای اعسار او ثابت شده و از زندان آزاد شده باشد، پس از اینکه مشخص شود معسر نیست دوباره به زندان برمی‌گردد.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

در ادامه حجت‌الاسلام سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور را مطرح کرد. براین اساس محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، حسین مظفر نماینده مردم تهران، مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز، عباس صلاحی نماینده مردم تفرش و علی محمد احمدی نماینده مردم دهلران در مجلس به عنوان ناطقان میان دستور در صحن علنی سخنرانی کردند.

**آصفری: نمایندگان وکیل الدوله نیستند بلکه وکیل ملت هستند

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به برخورد قوه قضائیه با فتنه‌گران اظهار داشت: اگر احکام زندانیان فتنه سخت‌گیرانه بود امروز برخی‌ها اجازه نمی‌دادند آن را غیر منصفانه اعلام کنند.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد اسلامی باید مواظب باشد تا عناصر فتنه‌گر که در 9 دی از نیروهای انقلاب ضربه خورده‌اند، امروز عناصر وارد عرصه فرهنگی شده‌اند و آرایش سیاسی و فرهنگی گرفته‌اند.

نماینده مردم اراک در مجلس در خصوص انتقاد از سؤال نمایندگان از وزرا افزود: نماینده مجلس وکیل الدوله نیست بلکه وکیل ملت است؛ قرار نیست چشممان را ببندیم و به کم کاری برخی از آقایان بی‌توجه باشیم.

**مظفر: مرگ مشکوک "ماجد الماجد" نگذاشت جعبه سیاه جنایت آل سعود گشوده شود

حسین مظفر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در صحن علنی اظهار داشت: اگر چه به نظر برخی اعضای مذاکره در سومین دوره مذاکرات کارشناسی گروه ایران و 1+5 پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده، ولی تا زمان ارائه گزارش نمی‌توان به درستی اظهار نظر کرد. به ویژه اینکه اختلاف نظرهایی که در مورد تفسیر فراتر از متن توافقنامه ژنو ارائه می‌شود و اگر به درستی مدیریت نشود، اجرای توافق نامه با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: بدون تردید اقدامات دولت تدبیر و امید در حل و فصل مسئله هسته‌ای کشور قابل تقدیر است و انشاالله تلاش‌های آنها در چارچوب ارزش‌ها و آرمان‌های نظام به ثمر خواهد رسید و مسئولان و ملت موظف به حمایت از آنها خواهند بود، اما در عین حال باید اذعان کرد که عملکرد سیاه و سلطه گرانه سردمداران نظام سلطه در باج گیری از ملت‌های مظلوم و چپاول ملت‌ و منافع کشورها نشان می‌دهد که آنها برای ملت ما قابل اعتماد نیستند. بدین جهت است که نباید از لبخندهای آنها دلخوش باشیم و از اخم و تهدید آنها هراسی به دل راه دهیم.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: چهره سردمداران نظام سلطه همانند تمساحی می‌ماند که نمی‌توان حرکات او را شوخی فرض کرد، چون وقتی تمساح دهان باز می‌کند نمی‌دانیم برای خندیدن است یا بلعیدن؛ لذا تیم مذاکره کننده به ویژه در زمان اجرایی شدن توافقنامه ژنو که اوایل بهمن ماه امسال خواهد بود باید بیش از قبل مراقبت کنند تا از تصمیماتی که مصالح ملی و حقوق ملت ما را نادیده می‌گیرد، جلوگیری کنند. در صورت تخطی از چارچوب توافقنامه و اعمال تحریم‌های جدید مذاکرات به حالت تعلیق در آورد.

مظفر گفت: اگر چه اعمال سیاست‌های یک بام و دو هوا نظام سلطه در عرصه بین المللی با نمایش‌های مضحک اعضای کنگره آمریکا که هر از چندگاه یکبار با اعمال تحریم دنبال باج خواهی هستند و هرگز نمی‌تواند در اراده ملت ما خللی ایجاد کند و هیچ تاثیری در ایجاد نرمش ذلیلانه در میان تیم مذاکره کننده ما ندارد، تاریخ 34 ساله تهدید و تحریم علیه ملت ایران می‌تواند درس عبرتی برای سران استکباری باشد که نه تنها ملت ایران تاکنون در برابر این فشارها از مواضع خود عقب نشینی نکرده و حاضر به باج دهی نیست، بلکه اینگونه تلاش های مذبوحانه جز افزایش تنفر و خشم ملت ایران حاصلی نخواهد داشت و عزم ملت را برای احقاق حقوق هسته‌ای ایران مصمم‌تر خواهد کرد.

وی اظهار داشت: صدور قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی 68 سازمان ملل در متهم کردن ایران اسلامی به نقض حقوق بشر مسئله تازه ای نیست وملت فهیم ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به این قبیل بازی‌های ابلهانه در سواستفاده از سازمان‌های بین المللی علیه منافع کشورها و تامین منافع نامشروع قدرت‌های استکباری عادت کرده‌اند و این موضوع بیانگر استمرار سیاست‌های خصمانه امریکا علیه ایران و استفاده ابزاری نظام سلطه از سازمان‌های بین المللی در تامین منافع خود است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: آمریکایی‌ها در حالی مسئله حقوق بشر را برای ایران مطرح می‌کنند که برخوردهای دوگانه آنها با جنایت‌کارانی چون رژیم غاصب صهیونیستی و حمایت از رژیم های وابسته استعماری و مرتجع که مهد پرورش تروریست هستند سوالاتی را مطرح کرده است؛‌ امروزه رسوایی‌های حقوق بشری امریکا در اشغال افغانستان و عراق و کشتار صدها هزار غیرنظامی و آتش افروزی آمریکا در سوریه ،‌لبنان و عراق که با کمک سران مرتجع و هم پیمانان آنها و دلارهای نفتی انجام می‌گیرد بیانگر این است که بزرگترین ناقص حقوق بشر خود آمریکایی ها و هم پیمانان غربی و رژیم های وابسته و مرتجعی هستند که با بدمستی و حماقتی که می‌کنند، برای آتش افروزی میان مسلمانان بی رحمانه تروریست‌های تکفیری را به جان مردم سوریه و عراق انداخته‌اند و بی‌شرمانه با فرار به جلو و ایستادن بر سکوی کدخدایی قطعنامه حقوق بشری را تصویب میکند.

مظفر تاکید کرد: این روزها منطقه خاورمیانه یکی از آشفته ترین و سخت‌ترین دوران‌های خود را می‌گذراند؛ گسترش دامنه فعالیت‌های گروه‌های وابسته به القاعده از سوریه به عراق و لبنان با حمایت از شاهزاده‌های مرتجع سعودی اوضاع را وخیم تر کرده است. مقاومت ملت سوریه در مقابل دخالت‌های آنها با وجود تمام اقدامات نظامی و حمایت‌های مالی سوریه را به مثابه کابوسی برای سران مرتجع در آورده است.

وی ادامه داد: حضور هزاران نفر از افراطیون وابسته به تکفیری‌ها و سلفی‌ها در منطقه و کشتار بیرحمانه مردم، ابتکار عمل را حتی از غربی‌ها گرفته و خواب خوش آنها را سلب کرده است و سوریه را به میدان قماری تبدیل کرده که غربی‌ها با تحریک صهیونیست‌های نژاد پرست در این میدان تمام سرمایه خود را باخته‌اند و جز کشاندن سربازان و فرزندان خود به باتلاق مهلک تکفیری‌ها ثمری نبرده اند.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: رژیم موروثی آل سعود نیز با پرورش با ترورریست‌های تکفیری و سلفی و با تزریق دلارهای نفتی و نقش آفرینی در کنفرانس ژنو 2 به نحو وحشیانه‌ای وارد این باتلاق شده است و با اعزام تروریست‌ها به کشورهایی مانند عراق، سوریه، مصر،‌ لبنان و یمن دریایی از خون به راه انداخته است و گستاخی این رژیم به جایی رسیده است که رئیس دستگاه اطلاعاتی آن اخیراً‌ با هدف افزایش حملات انتحاری به سرمداران گروه های منافقین وعده داده است که ضمن تامین سلاح‌های سنگین و موشک و بمب بیش از هزار نیروی جهادی سلفی از سراسر کشور را برای این گروهک بفرستد تا با آنها برای انجام حملات تروریستی در ایران کمک کند.

مظفر خاطر نشان کرد: رفتار عربستان در ماه‌های اخیر به رفتار دیوانه ای می‌ماند که به خاطر عدم تحقق خواسته های نامشروعش در منطقه و از ترس تفاهم نامه های احتمالی میان ایران و غرب و وجه المصالحه قرار گرفتن و منزوی شدن آنان به شیوه‌های احمقانه و وحشیانه ای دست زده تا به بازیگران عرصه سیاست وجود خود را به اثبات برساند.

وی با اشاره به انفجار تروریستی سفارت ایران در لبنان گفت: این انفجار در مقابل سفارت ایران در لبنان که منجر به شهادت جمعی از مردم و مجروحیت 150 نفر شد و دستگیری عامل ننگین این اقدام تروریستی به نام ماجد المجاد رسوایی شاهزاده‌های سعودی را در این اقدامات تروریستی بیش از پیش به نمایش گذاشت؛ محاکمه این عنصر که می‌توانست افشاگر رسوایی آل سعود باشد، متاسفانه با قتل مشکوک او این موضوع تحقق نیافت و مانند مرگ مرموز بن لادن جعبه سیاه این جنایت و توطئه گشوده نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس در پایان خاطر نشان کرد: ایران اسلامی با اتکا به آموزه‌های وحیانی و هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب و پشتوانه این ملت فداکار نخواهد گذاشت آمریکایی‌ها و نظام سلطه که نتوانستند به اهداف خود برسند در عرصه‌های سیاسی و دیپلماسی و کنفرانس‌های چون ژنو 2 جبران مافات کنند و باید بر این باور باشند که بدون حضور و مشارکت ایران اسلامی به عنوان مهمترین بازیگر منطقه امکان تحقق امنیت و عدالت ممکن نخواهد بود.

**پزشکیان: به منتقدین انگ ضدانقلاب نچسبانیم

مسعود پزشکان نماینده مردم تبریز در مجلس در نطق میان دستور طی نطقی در صحن علنی مجلس اظهار داشت:‌من امروز متن صحبتم را می‌خواستم در خصوص نحوه مذاکرات هسته‌ای، بیکاری و سرعت پیر شدن جوانان اختصاص دهم ولی به دلیل برخوردی که با آقای مطهری در قوه قضائیه و مجلس شد، هم اکنون می‌خواهم در مورد اینکه ما در مجلس چه حقی داریم، صحبت کنم.

وی ادامه داد: نمایندگان باید پناهگاه مردم باشند نه دام مردم؛ ما از نظر نمایندگی حق و حقوقی داریم و می‌توانیم در امور داخلی و خارجی کشور اظهار نظر کنیم. همچنین براساس اصل 86 قانون اساسی نمایندگان در مقام ایفای نقش نمایندگی خود در اظهارنظر کاملا آزاد هستند و نمی‌توان به سبب اظهاراتی که در مجلس می‌کنند یا آرایی که داده‌اند آنها را تعقیب یا توقیف کرد.

نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: حضرت علی(ع) در این رابطه به مالک اشتر می‌گوید "برای آنهایی که نیاز و سوال دارند، زمانی اختصاص بده و خودت به آنها رسیدگی کن؛ یعنی مجلس عام تشکیل بده و لشکریانت را کنار بگذار تا کسی که حرف دارد بدون لکنت زبان حرف خود را بزند و متواضعانه با مردم برخورد کن."

پزشکیان گفت: کسی که می‌خواهد حرف بزند چرا به آنها انگ می‌زنیم؟ چپ، راست، ضدانقلاب و ضد نظام است؟ بگذار حرفش را بزند.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) فرمود که از رسول خدا شنیدم که ایشان فرمودند "هیچ جامعه‌ای که در آن جامعه بتوان حق افراد ضعیف را از آدم‌های گردن‌کلفت بدون لکنت زبان گرفت روی سعادت را نخواهد دید". بنابراین باید در جامعه مردم بدون ترس از کسانی که قدرت دارند، حرفشان را بزنند. نه اینکه حتی یک نماینده هم نتواند حرف بزند؛ اگر نماینده ای اشتباه کرده است باید این را بررسی کرده و بگوییم اینگونه نبوده، نه اینکه به خاطر حرفش بگوییم تو مجرم هستی.

نماینده مردم تبریز در مجلس خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) می‌فرماید که خشونت را تحمل کن و غرور و تکبر را در مقابل آنها بکشن و بگذار حرفشان را بزنند؛ به خاطر این کار خدا رحمت خود را به شما بسط خواهد داد. چرا که تو از خدا اطاعت کرده‌ایم.

پزشکیان با بیان اینکه ما چپ و راست به همه انگ می‌چسبانیم، گفت: عدالت این است که بگذاریم فرد حرفش را بزند؛ شهید بهشتی در گفتار خود می‌گوید ما با شعار داشتن آئین عدل امروز حرف خود را آغاز کردیم، ولی این موضوع یک شرط دارد و آن این است که حق‌پرستی در گفتار ما ظاهر شود. نه اینکه وقتی به ما نگاه می‌کنند بگوییم بروید گم شوید. بنابراین باید مراقب باشیم که اگر اندیشه ما نقد شد از کوره در نرویم.

**صلاحی: نمایندگان برای عملیاتی شدن طرح‌های دولت تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند

عباس صلاحی نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور در خصوص انتقاد از سؤال نمایندگان از وزرا گفت: نمایندگان مجلس برای عملیاتی شدن طرح‌های دولت خدمتگزار در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند و می‌طلبد تا دولت تدبیر و امید ارتباطات و تعامل خود را با نمایندگان بیشتر کند و در چنین وضعیتی است که امور کشور سریع‌تر انجام می‌شود و در غیر این صورت نمایندگان مردم مجبور به طرح سؤال از وزرا خواهند شد.

**یک ماده از لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی حذف شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان، بررسی نحوه اجرای محکومیت‌های مالی را ادامه دادند و مواد دیگری از آن را به تصویب رساندند.

نمایندگان در ادامه با وارد دانستن اخطار اصل 75 قانون اساسی به ماده 19 این لایحه، آن را حذف کردند.

در ماده 19، لایحه مذکور قوه قضائیه مکلف می‌شد که سامانه الکترونیکی شناسایی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی را ایجاد کند و پس از آن تمام مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص داشتند، مانند ثبت اسناد و املاک کشور، شهرداری‌ها،‌ سازمان امور مالیاتی، نیروی انتظامی، سازمان بورس، بانک مرکزی و کلیات بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری مکلف می‌شدند تمام اطلاعات خود در مورد اموال متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی و تغییرات راجع به آن و هر نوع نقل و انتقال را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند.

در جریان بررسی این ماده از آنجا که ماده فوق توسط اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به لایحه اضافه شده بود، برخی از وکلای ملت اخطار اصل 75 قانون اساسی را مطرح کردند و معتقد بودند که ایجاد این سامانه یک بار مالی به دولت تحمیل می‌کند.

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس نیز که ریاست صحن مجلس را برعهده داشت اخطار اصل 75 را وارد دانست و آن را به رای نمایندگان گذاشت و بهارستان‌نشینان نیز با 128 رای موافق، 54 رای مخالف و 15 رای ممتنع این اخطار را وارد دانسته و ماده 19 را حذف کردند.

**کوچک‌زاده: نماینده نمی‌تواند هر حرفی دلش خواست بزند

در ادامه مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری آیین‌نامه‌ای به استناد ماده 197 آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: از صبح تذکری را راجع به جلسه داشتم و طبق آیین‌نامه نمایندگان تذکراتشان را می‌توانند بلافاصله اعلام کنند. اگر اینطور عمل نمی‌کنید، آیین‌نامه را اصلاح کنید و بنویسید که هر موقع رئیس‌ جلسه تشخیص داد نمایندگان می‌توانند تذکراتشان را بدهند.

وی در تذکر آیین‌نامه دیگری به استناد ماده 110 مبنی بر اینکه رئیس جلسه می‌تواند در مورد حوادث مهم و مسائل فوری قبل از ورود به دستور نطق کند، گفت: ما از نطق خوب آقای لاریجانی خصوصا در مورد 19 دی تشکر می‌کنیم، اما می‌خواهم سوال کنم آیا آزادی بیان خود مردم مهمتر است و یا نمایندگان مردم؟

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در 2 روز گذشته یک نشریه را به دلیل مخالفت با اظهانظر منتقدانه نسبت به قوه قضائیه و دولت تعطیل کردند و پرونده 2 نشریه را به دادگاه فرستادند. یعنی هفته‌نامه 9 دی و روزنامه وطن‌امروز و سایتهای متعددی را به همین دلایل تعطیل کردند. آیا این قضیه مهمتر بود یا ایرادگیری به اینکه چرا دادستان یک نماینده را احضار کرده است.

کوچک‌زاده با بیان اینکه به نظر بنده آقای دادستان می‌تواند کار بهتری انجام دهد، تصریح کرد: آقای دادستان می‌تواند به جای اینکه بیانیه و شعار بدهد، کسی را که به قضات وابسته و فرمانبر بازجوها می‌گوید و هر توهینی را که خواسته انجام داده، یک شب او را می‌گرفتند و نگه می‌داشتند. بنده سوال می‌کنم اگر کسی به خود این نماینده همین نسبتها را بدهد، آیا او تذکر ماده 79 را نخواهد داد و اگر کسی به رئیس جلسه بگوید صحبتهای شما ناشی از غراوت و خویشاوندی با این نماینده مجلس بود او حداقل به ماده 79 تذکر نمی‌داد؟

وی ادامه داد: آقای رئیس بدانید اینطور نیست که هر نماینده‌ای هر حرفی را بتواند بزند. کسانی که در اینجا از نهج‌البلاغه می‌خوانند تا بگویند چرا اجازه نمی‌دهید یک نماینده مجلس به قضات کشور تهمت بزند، بداند نهج‌البلاغه‌دان در این مجلس زیاد است و اینها یک خدعه است.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) می‌فرماید " حسب موازین شرعی اگر کسی مطلع باشد که یک نفر مشخص خلاف کرده و متجاهر به فسق نباشد بگویید به قضات افشای آن فسق مخالف شرع است و اگر در ادارات یا در جای دیگری کسی مرتکب گناهی شد، نباید در تریبون افشا شود، بلکه باید به محاکم صالحه اطلاع داد تا جلوگیری شود". پس تریبون مجلس، دادگاه نیست.

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی و ابوترابی‌فرد ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در واکنش به تذکرات کوچک‌زاده گفت: مهم بودن مسئله که رئیس جلسه آن را مطرح می‌کند با تشخیص خود رئیس است و الی اگر قرار باشد هر روز رئیس از دوستان و نمایندگان بپرسد که کار پیش نمی‌رود.

در این هنگام باهنر گفت: شما که می‌گویید دادستان آقای مطهری را بازداشت کند... که در این هنگام کوچک‌زاده اعتراض کرد و گفت بنده چنین سخنی را نگفته‌ام و شما حرف دیگری را از طرف من می‌زنید و اعتراض می‌کرد که چرا تریبونش را باز نمی‌کند تا در این باره توضیح دهد.

کوچک زاده گفت: آیا وحشت دارید که تریبون من را باز نمی‌کنید که باهنر پاسخ داد من وحشت ندارم.

**پزشکیان: انگ زدن به نمایندگان مجلس فاجعه است

مسعود پزشکیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صببح امروز پارلمان در تذکری با استناد به ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس و با انتقاد از سخنان مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران گفت: بنده قسمتی از نهج‌البلاغه را خوانده‌ام و آن چیزی است که به ما به عنوان دستور‌العمل داده شده است؛ اسلامی که اجازه ندهد انسان‌ها حرف بزنند و اگر خواستند حرفی بزنند یک عده آدم‌ها تهدید کنند و پرونده بسازندو کارهایی را انجام دهند که دیگر کسی جرات نکند حرفی را بزند، نمی‌تواند در این مملکت جا بگیرد.

وی ادامه داد:  امام علی (ع) به صراحت می‌فرمایند که هیچ وقت روی سعات نمی‌بیند مملکتی که در آن آدم‌های ضعیف و کسانی که وابسته به حکومت و قدرت نیستند، اجازه ندهیم حرفی بزنند و در مجلس اجازه بدهیم که یک عده فریاد بزنند و یک عده داد بزنند و روزنامه بنویسند و وقتی کار خودشان به مشکل می‌خورد، اعتراض می‌کنند.

این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: این همه به دیگران فحش دادند و به افراد مختلفی بد و بیراه گفتند، اما هیچ کس نگفت که چرا دارید تهمت می‌زنید؛ تازه کسی به اینها چیزی نگفته و ما گفتیم که در این مملکت نماینده باید بدون ترس حرف بزند و این فاجعه است که در جمهوری اسلامی ما نتوانیم حرفی بزنیم و اگر نماینده خواست حرفی بزند به او انگی بچسبانیم.

**مطهری: نمی‌دانم کوچک زاده چه لذتی از خشونت می‌برد

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز در تذکری با انتقاد از سخنان مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران اظهار داشت: آقای کوچک‌زاده گفت که بنده به قضات توهین کرده‌ام و قضات را غیرمستقل دانسته‌ام، در حالیکه اساسا در نقل من هیچ اشاره‌ای به قضات نبود و انتقاد من به مدیریت قوه قضائیه بود که باید استقلال بیشتری داشته باشد.

وی ادامه داد: بنده در نطق خود مثال‌هایی هم در این باره زدم و کل حرف من این بود که بیایید داستان فتنه را تمام کنیم. تا کی می‌خواهیم به این قضیه ادامه دهیم؟

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر ما حق چنین اظهارنظری را نداریم، واقعا فلسفه وجود مجلس زیر سوال می‌رود.بنابراین آن اعلام جرم هم قانونی نبوده و من نمی‌دانم آقای کوچک‌زاده چه لذتی از خشونت می‌برند که می‌گوید شبانه بیایند و دستگیر کنند.

**باهنر: هیئت نظارت بر نمایندگان اعلام جرم علیه مطهری را به سرعت بررسی کند

در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: آقای رئیس مجلس هم امروز صحبت کرد و بنده هم چند روز پیش گفتم؛ بالاخره آقای مطهری یک بحثی را در نطق خود مطرح کردند و خیلی از فعالان سیاسی ممکن است که این بحث را قبول نداشته باشند، اینکه خود من هم آن موقع صحبت کردم و به محتوای بحث انتقاد داشتم، اما اکنون بحث این است که آیا این سخنان یک اظهارنظر مجرمانه بوده است یا خیر؟

وی ادامه داد: این موضوع را باید بررسی کرد و دادستان تهران هم در این باره اقدام کرد و ما هم از هیئت نظارت بر امور نمایندگان خواهش کردیم که به سرعت جلسه تشکیل دهد و این موضوع را بررسی کند.

نایب رئیس مجلس همچنین تصریح کرد: باید این موضوع مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا بحث رسیدگی به جرم در کشور سبب نشود که کسانی نتوانند حرف‌های عادی خود را هم بزنند. بنابراین دقیقا مشخص است و ما هم این موضوع را قبول داریم؛ حتی آن روز من مثالی زدم که نماینده می‌تواند به وزیر بگوید که ضعیف کار کردی و یا مدیر نیستی و این جزو اظهارنظرهای نماینده است و اشکالی هم ندارد. اما اگر یک نماینده از پشت تریبون گفت که وزیر دزد است، دیگر نمی‌توان گفت که نماینده در اظهارنظر آزاد است و می‌تواند این حرف را بزند چرا که صحبت، صحبت مجرمانه است و باید به دادگاه رفته و حرفش را ثابت کند.

باهنر ادامه داد: اینکه صحبت‌های آقای مطهری مذاکره مجرمانه بوده یا خیر، باید مشخص شود و ما خواهش کردیم که حداقل هیئت نظارت بر نمایندگان این موضوع را به سرعت بررسی کند.

**بانک مرکزی مکلف به ارائه فهرست حساب‌های مالی محکوم‌علیه به دادگاه شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان ماده 20 لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.

به موجب این مصوبه مجلس مرجع اجرا کننده رای باید به درخواست محکوم‌له به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حساب‌های محکوم‌علیه در بانک‌ها و موسسه مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند.

همچنین دادگاه باید به درخواست محکوم‌له یا خواننده دعوای اعسار به مراجع ذیربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداری‌ها دستور دهد که بر اساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک ثبتی ملکی را به احتمال تعلق آن به محکوم‌علیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.

بر اساس تبصره یک ماده مذکور، مراجع مذکور در این ماده مکلف شدند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکوم‌علیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و یا هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از صدور حکم قطعی به بعد را به دادگاه اعلام کنند.

همچنین بر اساس مصوبه مجلس در تبصره 2 این ماده مقرر شد که مفاد این ماده در مورد اجرای قرارهای تامین خواسته موضوع ماده 108 قانون آیین‌ دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21 فروردین 1379 و نیز اجرای مفاد اسناد رسمی مجرا است.

نمایندگان مجلس با 155 رای موافق، 2 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در صحن علنی ماده 20 و تبصره‌های آن را به تصویب رساندند.

**مجازات انتقال مال مدیون به دیگری با انگیزه فرار از ادای دین مشخص شد

در ادامه وکلای ملت با تصویب ماده 21 این لایحه مقرر کردند که هر یک از مدیران یا مسئولان مراجع مذکور در ماده 20 این قانون که به تکلیف مقرر پیرامون شناسایی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی عمل نکنند به انفصال درجه 6 از خدمات عمومی و دولت محکوم می‌شوند. این حکم در مورد مدیران و مسئولان تمام مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند، در صورت عدم اجرای این تکلیف مجرا است.

نمایندگان مجلس ماده 21 لایحه مذکور را با 173 رای موافق، 2 رای مخالف و 5  رای ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

بهارستان‌نشینان همچنین با تصویب ماده 22 این لایحه مقرر کردند که انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون با انگیزه فرار از از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه 6 یا جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به یا هر دو مجازات می‌شود و در صورتی که منتقل‌الیه با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال گیرنده بابت تأدیه دین استیفا خواهد شد.

وکلای ملت این ماده را هم با 144 رای موافق، 5 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

**تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان

در ادامه 5 تن از نمایندگان تذکرات شفاهی خود به مسئولان اجرایی را مطرح و پس از آن ضرغام صادقی تذکرات کتبی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.

احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی ضمن تشکر از اقدام اخیر قوه قضائیه در برخورد با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی تعاونی‌های مسکن مهر اختلاف میان هیئت مدیره و اعضای آن است که این موضوع به معضل اجتماعی تبدیل شده است و امیدواریم وزیر مسکن به این موضوع رسیدگی کند.

وی ادامه داد: همچنین از بانک مرکزی در خواست دارم که موضوع اختصاص اوراق مشارکت حرم - جمکران که در دولت قبلی قول مساعد آن داده شده بود را هر چه سریعتر اجرایی کند.

نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به اختصاص حدود 100 میلیارد تومان ارزش افزوده شهرداری‌ها به نهاد کتابخانه‌ها گفت: این رقم به نهاد کتابخانه‌ها اختصاص یافته اما این نهاد کتاب‌هایی که توسط اقوام خود چاپ شده‌اند و به صورت گسترده به کل کشور و به اجبار می‌فرستد. بنابراین در خواست می‌کنم که به جای این کار پروژه‌های نیمه‌کاره کتابخانه‌ها به اتمام برسد.

**ثروتی: چرا هنوز ایرلاین‌های خارجی میان استان‌ها فعال نشده‌اند

موسی‌الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در صحن علنی در تذکر شفاهی اظهار داشت: از آقای لاریجانی و با هنر تشکر می‌کنم که امروز دفاع خوبی را در بحث سوال از وزراء داشتند؛ آقای رئیس جمهور می‌گوید که نمایندگان کمتر سوال کنند ما هم تقاضا داریم که به قوانین عمل کنند و اگر به قوانین عمل شود، نمایندگان دوست ندارند که از وزرا مدام سوال کنند.

وی با طرح این پرسش که چرا به قانون احترام نمی‌گذارید و چرا هنوز پس از یک ماه از قول رئیس جمهور وزرای نیرو، راه و اقتصاد برای جبران جایگزینی شرکت مهاب‌قدس هنوز اقدامی نکرده است، گفت: در برنامه پنجم توسعه می‌خواستیم ایرلاین‌های خارجی را به کشور وارد کرده تا در بین شهرستان‌ها پرواز کنند.

وی ادامه داد: اما گفته شد که با این اقدام آبروی جمهوری اسلامی می‌رود و ما پروازها را خودمان تامین می‌کنیم؛ ما چندین بار از وزیر راه سوال کردیم و گفتیم که یک استان روزی دو پرواز نیاز دارد. از همکاران در کمیسیون تلفیق تقاضا دارم که در زمان بررسی بودجه سهمی به ایرلاین‌های خارجی و پرواز آنها در استانها بدهند.

ثروتی با اشاره به عدم توسعه توازن استانها تاکید کرد: بودجه دانشگاه‌های تهران بالای 30 درصد افزایش یافته است اما بودجه استانها کاهش داشته باید از رئیس جمهور پرسید که چگونه می‌خواهد توسعه متوازن بین استانها را اجرایی کند. اگر ما از وزراء سوال می‌کنیم به دلیل بی‌قانونی رئیس جمهور و وزراء است و اگر به هدفمندی یارانه‌ها و درمان مردم احترام بگذارند و قانون را محترم بشمارند، این وضعیت پیش نمی‌آید.

وی در پایان گفت: اگر رئیس جمهور می‌گوید سوال نکنید، حرفی نیست ولی خود رئیس جمهور یا رئیس مجلس پاسخ دهد، سوال نکنید.

**سلیمی: کسانی که شعار " زنده باد مخالف من"سر می‌دادند، دم از انحلال مجلس می‌زنند

در ادامه حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی اظهار داشت: عدالت اقتضاء‌ می‌کند که در واگذاری انفال بین صاحب‌ منصبان و مردم عادی تفاوت قائل نشویم ولی گاهی اوقات مشاهده می‌شود که برخی از صاحب منصبان به دلیل برخی ارتباطات از رانت‌های ویژه استفاده می‌کنند و نمونه آن یک مورد در شهرستان محلات و یک معدن است که من به دلیل حفظ حرمت برخی اشخاص از آن نام نمی‌برم ولی نسبت به آن اعتراض جدی دارم.

وی ادامه داد: در این روزها برخی افراد پیوسته شعار "زنده باد مخالف من" را می‌دادند اما امروز بحث انحلال مجلس را پیش کشیدند؛ ما از عمق وجود آزادی بیان نمایندگان را قبول داریم اما باید به صورت متعادل از مجلس دفاع شود.

نماینده مردم محلات در مجلس افزود: کسانی که انحلال مجلس را پیش می‌کشند باید غیرتی که در بحث آزادی بیان یک نماینده به خرج دادند را در این موضوع نیز نشان دهند.

حجت‌الاسلام سلیمی با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی برخی از افراد با گرایش‌های خاص سیاسی دنبال فراری دادن متهمان در پرونده‌های کلان اقتصادی هستند؛ این آشوب و ایجاد فضای غبارآلود نشان می‌دهد که آنها با مفسدان کلان اقتصادی سر و سری دارند و در پی فرار دادن آنها هستند.

غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی در دستور شفاهی طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: باید بدانیم کشور و ملت ما تجارب تاریخی از سکوت و روزمرگی مجلس و نمایندگان در اذهان خود دارند. بنابراین نماینده مملکت باید از شان استقلال مجلس دفاع کند و تحمل یکدیگر اولین قدم در این مسیر است.

وی در تذکری به رئیس جمهور خواستار تعیین تکلیف مدیران دولتی شد.

**حسینی: آقای روحانی؛ چرا برخی روزنامه‌ها را به قوه قضائیه فرستادید

حجت‌الاسلام سیدمرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی اظهار داشت: طبق قانون اساسی مجلس حق نظارت بر کارگزاران نظام را دارد و هر جا نقصی اتفاق بیفتد، نماینده در جلسه خصوصی تذکر می‌دهد و اگر برطرف نشد تذکر کتبی و شفاهی در مجلس می‌دهد و اگر باز هم برطرف نشد از وزیر سوال می‌کند و در صورتی که قانع نشد به وی کارت زرد می‌دهد.

وی ادامه داد: کجای این کار چوب لای چرخ دولت است؛ تذکر دومم به کسانی است که خود را مدافع آزادی و مظلوم می‌دانند و از آنها سوال می‌کنند که چرا از 25 شهید مظلوم بسیج که در فتنه به شهادت رسیدند، یک بار دفاع نکردید و چرا کسی که با همسرش در آن روزها بر موتور سوار بود و او را در مقابل چشم زن و بچه‌اش کتک زدند، دفاع نکردید.

نماینده مردم قزوین در مجلس گفت: چرا جرم فتنه‌گران به آبروی نظام لطمه زدند و با کسانی که در تلویزیون در یک مناظره گفتند پشتیبان موسوی و هاشمی هستند، یکی می‌دانیم. شما را چه شده است؟ کسانی که همیشه با اندیشه شهید مطهری مخالف بودند امروز همپیمان شما شده‌اند.

حجت‌الاسلام حسینی در تذکری به رئیس جمهور گفت: روز گذشته رئیس جمهور اعلام کرد که تحمل این دولت بالا است؛ چرا روزنامه یالثارات را تعطیل کردید و چرا برخی روزنامه‌ها را به قوه قضائیه فرستادید؟

**تذکر 65 نماینده مجلس به رئیس جمهور در مورد برخورد نامناسب با رسانه‌های منتقد

همچنین 65 نماینده مجلس امروز به رئیس جمهور در مورد برخورد نامناسب با رسانه‌های منتقد تذکر دادند.

**بیانیه نمایندگان مجلس به مناسبت روز عفاف و حجاب

در پایان جلسه علنی امروز، شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیانیه‌ای که به امضای 180 تن از نمایندگان به مناسبت 17 دی‌ماه روز عفاف و حجابرسیده بود را قرائت کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم‌ الله الرحمن الرحیم

سال‌ها پیش در روز 17 دی‌ماه فتنه شوم استکبار جهانی، نجابت بانوان پاکدامن و عفیف کشورمان را نشانه گرفت و به دستور رضاخان مزدور، حجاب این نماد عفت و پاکدامنی بانوان هدف آماج تیرهای آلوده دشمنان قرار گرفت.

این نقشه پلید استکبار که در زمان رضاخان با خشونت انجام شده بود، در زمان محمدرضا به‌گونه‌ای نرم و خزنده ادامه یافت، هر چند که در برهه‌ای از زمان گروهی از زنان و دختران کشورمان تمکین کردند لیکن اکثریت آنان به مقاومت برخواسته و برخی جان پاک خویش را در این راه نثار کردند و نیز همانگونه که معمار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند، همین بانوان در جریان پیروزی انقلاب اسلامی هم‌دوش مردان و گاه جلوتر از آنان حرکت کردند و به تعالیم حیات‌بخش اسلام لبیک گفتند اما اینک که استکبار جهانی تمام نقشه‌های شوم خود را در جهت گسترش فرهنگ برهنگی و عفت‌گریزی به کار گرفته است، از مسئولان کشورمان به ویژه دولت محترم می‌خواهیم اولا حمایت ویژه خود را در جهت الگوبرداری از دختران و بانوان فرهیخته میهنمان که با حجاب اسلامی و به ویژه با چادر در عرصه‌های قرآنی، ورزشی، علمی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خوش درخشیدند را مبذول دارند.

ثانیا تمامی همت خویش را در جهت اجرای دقیق مصوبه عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی به کار گرفته و موجبات ترویج این گوهر گران‌بهای مصونیت‌بخش بانوان در جامعه را بیش از پیش فراهم نمایند.

**اعلام وصول سوال حاجی از آخوندی درباره توقف طرح مسکن مهر

علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان، موارد اعلام وصولی از سوی هیئت رئیسه را قرائت کرد.

بر اساس اعلام وی، طرح ادغام سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی اعلام وصول شد.

این عضو هیئت رئیسه همچنین سوال ملی حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر از وزیر راه و شهرسازی درباره علت توقف طرح مسکن مهر را اعلام وصول کرد.

**پایان جلسه علنی امروز/ جلسه بعدی 30 دی‌ماه

محمدرضا باهنر که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پایان جلسه امروز را به صدا در آورد و زمان جلسه بعدی را روز ساعت 8 صبح دوشنبه 30 دی‌ماه اعلام کرد.

باهنر پیش از به صدا در آوردن زنگ پایان جلسه علنی صبح امروز طی سخنانی گفت: ما هفته بعد جلسه علنی نداریم و زمان سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه است. اما کمیسیون تلفیق 2 یا 3 نوبت در روز تشکیل جلسه می‌دهد تا بودجه را بررسی کند.

وی افزود: یکشنبه 29 دی‌ماه میلاد حضرت رسول (ص) است که ما جلسه علنی نداریم و فردای آن روز یعنی روز دوشنبه تشکیل جلسه می‌دهیم و پیشاپیش هم بنده میلاد پیامبر اسلام (ص) را تبریک می‌گویم.


*تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    0 0
    درود بر مهدی کوچک زاده که شجاعانه موضع می گیرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس