به گزارش خبرنگار فرهنگی مشرق
اکران های دومین روز از جشنواره مردمی فیلم عمار از صبح روز یکشنبه در
سینما فلسطین تهران آغاز شد و تا بامداد روز دوشنبه ادامه یافت.
در
روز دوم جشنواره 58 اثر داستانی، کوتاه، مستند، نماهنگ و
انیمیشن برای مخاطبان به نمایش در آمد. در ادامه به معرفی برخی از آثار
شاخص اکران شده میپردازیم:
1- داستانی "کرایه ها آماده" به کارگردانی حسین دارابی:
امسال در جشنواره عمار بازار مستندها داغ تر است و آثار داستانی کمتر به چشم می خورند. کرایه ها آماده اثری 16 دقیقه ای است و روایتگر ماجرای یک معلم و شاگرد او است که با هم سوار تاکسی می شوند، اما بعد از مدتی معلم به یاد می آورد که هیچ پولی در جیبش ندارد و تصور این که آبرویش قرار است نزد شاگردش ریخته شود، او را آشفته خاطر می کند.
2- انیمیشن "بهمن و بختک" به کارگردانی ابراهیم موحدی:
ظاهرا این انیمشین قرار است به صورت چند قسمتی از صداوسیما به روی آنتن برود چرا که سه قیمت هشت دقیقه ای از آن در جشنواره عمار پخش شد. این انیمشین طنز با موضوع ایام الله دهه فجر ساخته شده و داستان کودکی را روایت می کند که با پخش کردن اعلامیه، دیوار نویسی و دیگر فعالیت های انقلابی آسایش یک ساواکی ترش رو را سلب کرده است.
3- مستند "گاو خشمگین" به کارگردانی مهدی نقویان:
روایتی دیدنی از تاریخچه تمام رکودهای اقتصادی آمریکا طی 100 سال گذشته با تصاویر بکر و دیده نشده. "گاو خشمگین" یکی از آثار قابل توجه امسال جشنواره فجر است که اقتصاد آمریکا را به صورت فلاش بک و بازگشت به عقب روایت می کند. همه چیز از جنبش عظیم وال استریت آغاز شده و آرام آرام به جنگ جهانی دوم و اول و قبل تر از آن می رسد.
4- مستند "تاراج: جرم عصر ما" به کارگردانی دنی تینکر:
اثری قابل تحسین که از آمریکا مهمان جشنواره عمار شد. تاراج نگاهی تخصصی و 100 دقیقه ای دارد به سیاست های ریاضتی دولت آمریکا که در نهایت به مقروض شدن مردم این کشور به دولت شده و باعث می شود زندگی آنها تحت الشعاع تصمیمات دولتی قرار بگیرد. یکی از مهمترین مسائلی که در این مستند مورد بررسی قرار گرفت، ماجرای بیخانمان شدن هزاران امریکایی در جریان بدهی های مردمی به دولت بود. (مدت زمان این مستند به اشتباه در کنداکتور پخش 40 دقیقه عنوان شد.)
5- انیمیشن "سلامی برای روح الله" به کارگردانی بهروز خندان دل:
داستان این اثر مربوط به سال های تبعید رهبر کبیر انقلاب به فرانسه و روستای نوفل لوشاتو مربوط است. خانواده ای روستایی که از همجوار شدن با یک تبعیدی رضایت ندارند و آرزو می کنند که امام خمینی از آنجا برود، بعد از مدتی تحت تاثیر محبت و جوانمردی او قرار می گیرند و آرام آرام مهر آن مرد تبعیدی در دلشان زنده می شود. نکته جالب توجه در این انیمیشن تقلید صدای امام خمینی است که بسیار شبیه صدای آن بزرگوار از کار درآمده است.
6- مستند "ملخی که غول شد" به کارگردانی محمد تقی فهیم:
شاید برای شما جالب باشد که داستان شکل گیری و رشد و تکامل یکی از باسابقه ترین رسانه های مکتوب کشور یعنی روزنامه کیهان را ببینید و بشنوید. در این مستند فهیم به سراغ خبرنگاران قدیمی کیهان رفته و از زبان آنها نکات شنیدنی و جالبی را در مورد کیهان نقل کرده است. مستند "ملخی که غول شد" از آثار خوب و قابل قبول عمار چهارم است که به احتمال قوی جزو برگزیدگان خواهد بود.
7- مستند "صبحانه با طعم مرگ" به کارگردانی محمد علی شعبانی:
این اثر 33 دقیقه ای روایتگر زندگی تلخ یک پاسدار غیور انقلاب اسلامی است که در راه مبارزه با مجهادین خلق، تعدادی از اعضا خانواده خود را از دست داده و امروز بعد از سالها وارد کوچه ها و محله های قدیمی محل زندگی خود می شود تا از وحشیگری چند عضو مجاهدین خلق که با بی رحمی خانواده وی را ترور کردند سخن بگوید. کوچه ای که حالا به نام همسر فداکار این پاسدار، به نام "عشرت اسکندری" نامگذاری شده است.
8- مستند "مسافر ایران" به کارگردانی محسن یزدی قلعه:
سازندگان این مستند زیبا به سراغ پیرزنی لبانی میروند که فرزند او از شهدای دفاع مقدس ایران بوده و سالها است در قطعه شهدای بهشت زهرا آرام گرفته است. این مادر لبنانی که بسیار هم دلتنگ فرزند خود است، با کمک چند خبرنگار ایرانی به خاک شهید پرور ما سفر می کند و ضمن حضور بر سر مزار پسر شهیدش با چند مادر شهید هم دیدار می کند. این اثر پر از صحنه های عاطفی و تاثیر گذار است، که قطعا آن را به یکی از منتخبان جشنواره بدل خواهد کرد.
9-نماهنگ "بوی عیدی" به کارگردانی حسین زارعی:
یک اثر دو دقیقه ای با موضوع بیداری اسلامی که سازنده بر روی موسیقی معروف "بوی عیدی" صحنه هایی از اتفاقات جهان اسلام را به تصویر میکشد.
کد خبر 275129
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۰
- ۲ نظر
- چاپ
امروز بعد از سالها وارد کوچه ها و محله های قدیمی محل زندگی خود میشود تا از وحشیگری چند عضو مجاهدین خلق که با بی رحمی خانواده وی را ترور کردند سخن بگوید.