به گزارش گروه بين الملل مشرق، خبرگزاري فلسطيني معا در گزارشي به بررسي يکي از برنامههاي تحليلي تلويزيون رژيم صهيونيستي در مورد حوادث مصر پرداخته و اظهارات کارشناسان مختلف صهيونيستي در اين زمينه را آورده است.
بر اساس اين گزارش تلويزيون رژيم صهيونيستي اين روزها مملو از اخبار و گزارشهايي در مورد سقوط مبارک در مصر است و اسرائيل به اين نتيجه رسيده است که انقلاب در مصر در دست اجراست.
در يکي از ميزگردهايي که به همين مناسبت برگزار شده بود، تعدادي از تحليلگران صهيونيست شرکت داشتند، "ايلي شاکيد" سفير اسبق اسرائيل در قاهره در مورد آينده پيش روي مصر با نگراني تاکيد کرد: درست است که الان اخوانالمسلمين در اين کشور روي کار نيستند، اما آنها در عرصه مصر حضور دارند، در صورت برگزاري انتخابات [سالم] در مصر آنها ميتوانند سي تا چهل درصد کرسي هاي پارلمان را از آن خود کنند.
"اسرائيل حسون" عضو کنيست رژيم صهيونيستي و از اعضاي سابق سازمانهاي جاسوسي اين رژيم نيز گفت که آمريکا حمايت خود از "حسني مبارک" را کنار گذاشته است، "ايهود يعاري" نيز در اين زمينه با انتقاد از ارتش مصر گفت که قويترين ارتش کشورهاي عربي حتي نميتواند مقررات منع آمد و شد را در کشور اعمال کند، البته وي خشونتهاي کنوني عليه مردم مصر را کافي ندانست و مدعي شد که ارتش بايد گلولههاي خود را به سينه مردم مصر بزند.
"روني بن يشاي" تحليلگر صهيونيست نيز در اين زمينه گفت که نظاميان ارتش ارتباط خود با فرماندهان را قطع کردهاند و به همين علت آنها به همراه تانکهايشان بدون داشتن برنامه کاري معيني در خيابانها پرسه ميزنند و کودکان مصري نيز بر آن سوار ميشوند، اگر ارتش نتواند اين اوضاع را يکسره کند، ممکن است اين وضعيت تا ماهها طول بکشد.
يعاري در اين زمينه ادامه داد که اوضاع مصر بايد به ارتش واگذار شود، بايد در اين کشور دولت فوقالعاده تشکيل شود و به اين صورت است که مبارک ميتواند تا تابستان آينده که زمان انتخابات پارلماني در اين کشور است، بر حاکميت قرار داشته باشد.
اين تحليلگران موضوع مرزها را براي اسرائيل بسيار نگران کننده ميدانند، به نظر ميرسد اسرائيل به شدت از مرزهاي خود با رژيم مصر مراقبت مي کند، اما بن يشاي با مطرح کردن اين موضوع گفت که "قاچاقچي ها" الان در مرز اتوباني براي خود باز کردهاند و کسي نميتواند جلوي آنها را بگيرد.
صحبت در اين ميزگرد در ادامه به سوي تونلهاي غزه کشيده شد، همچنين اين موضوع مطرح شد که بحث تونلها همراه با نگرانيهاي خاص خود محور بررسيهاي امنيتي اسرائيل قرار دارد، اما تحليلگران حاضر در تلويزيون اسرائيل از ارائه ملاحظاتي در اين زمينه خودداري کردند.
شاکيد در ادامه اين بررسيها به فقدان وجود رهبر مطمئن و کاريزما در ميان مصريها اشاره کرده و گفت که هيچيک از افراد نظير "محمد البرادعي" رهبر جريان ملي تغيير يا "محمد بديع" مسئول اخوانالمسلمين و يا حتي "عمرو موسي" نميتوانند اين نقش را بر عهده گيرند.
"ايتمار رابينوويچ" پرفسور دانشگاه تلآويو در اين زمينه گفت که اين موج به صورت خطرناکي از تونس شروع شده و به نظر ميرسد که آمريکا نيز با اين وجود از همپيمان خود در مصر دست کشيده است، اين امکان وجود دارد که اين موج به عربستان سعودي و اردن نيز بکشد. اين در حالي است که بر اساس اظهارات وي اين اتفاقات علاوه بر آمريکا با استقبال ايران، قطر و سوريه نيز همراه شده است و به نظر ميرسد دمشق با وجود موروثي بودن رياست جمهوري در اين زمينه احساس امنيت ميکند.
شاکيد تصريح کرد: اگر رژيمهاي ديکتاتوري عربي بر اساس خواسته آمريکا ساقط شوند، در اين کشورها نظامهاي راديکالي بر سر کار خواهد آمد که وابسته به ايران خواهد بود.
کد خبر 27142
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۱
- ۰ نظر
- چاپ
تحليلگران صهيونيست سقوط ديکتاتورهاي عربي را به منزله ايجاد دولتهايي با وابستگي به ايران دانسته و از حاکميت اخوانالمسلمين در مصر و سرايت اين موج به عربستان و اردن ابراز نگراني کردند.