به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، قیمت جهانی نفت در هفته گذشته روندی نزولی را طی کرد و بیشترین کاهش هفتگی از اواخر اکتبر تاکنون را تجربه کرد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال طی هفته گذشته بیش از 2 دلار کاهش یافت و به 108.83 دلار در پایان معاملات هفته رسید.
درحالی قیمت نفت طی روزهای گذشته کاهش داشته است که سرمایه داران نگران کاهش سطح سیاست محرک اقتصادی آمریکا هستند. همچنین تجار در انتظار بازگشایی بنادر شرق لیبی هستند.
آمارهای مثبت از وضعیت اقتصادی آمریکا نگرانی ها در مورد احتمال تعدیل قریب الوقوع سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو در هفته جاری را افزایش داده است. این اقدام می تواند ارزش دلار را تقویت کند و تقاضا برای خرید کالاهای ارزش گذاری شده به دلار همچون نفت را افزایش دهد.
در لیبی، دولت برای بازگشایی سه بندر شرقی این کشور در روز یکشنبه آماده می شود که می تواند میزان صادرات نفت این کشور را از 250 هزار بشکه در روز افزایش دهد. لیبی قبل از سرنگونی رژیم قذافی بیش از 1.2 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کرد اما از آن زمان به بعد نتوانسته است به طور مداوم این سطح را حفظ کند.
قیمت نفت برنت با وجود کاهش 2 دلاری طی هفته گذشته در معاملات روز جمعه نسبت به روز قبل از آن 16 سنت افزایش یافت و به 108.83 دلار در پایان این روز رسید. اما نفت سبک آمریکا با 90 سنت کاهش به 96.6 دلار در هر بشکه رسید.
در بازار جهانی طلا قیمت فلز زرد در روز جمعه با افزایش 10 دلاری نسبت به روز قبل از آن مواجه شد و به 1234 دلار در هر اونس در پایان معاملات هفته رسید.
قیمت طلا در هفته گذشته مجموعا 13 دلار افزایش داشته است.
احساس حاکم بر بازار به دلیل افزایش احتمال تعدیل قریب الوقوع سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو آمریکا و سرعت گرفتن خروج سرمایه صندوق های سرمایه گذاری باعث شده است تا بازار طلا وضعیت شکننده ای داشته باشد.
طلا در آستانه ثبت اولین کاهش قیمت در طی 13 سال اخیر است.
قیمت نفت در معاملات هفته گذشته بازار جهانی با کاهش ۲ دلاری به ۱۰۸.۸۳ دلار در هر بشکه رسید و هر اونس طلا با افزایش ۱۳ دلاری در برابر ۱۲۳۴ دلار در پایان هفته معامله شد.