به گزارش مشرق، دکتر يوسف رشيدي امروز جمعه در گفت و گو با ايسنا، با اشاره به برآورد آلودگي هوا در کشور گفت: بر اساس آمارهاي ارائه شده تنها براي چهار آلاينده ذرات معلق کمتر از 10 ميکرون، منوکسيدکربن، دي اکسيد گوگرد و دي اکسيد نيتروژن سالانه 8 ميليارد دلار خسارت به کشور وارد ميشود که 30 درصد آن متعلق به تهران است.
وي افزود: اگر خسارت ناشي از آلايندگي ذرات معلق کمتر از دو و نيم ميکرون را نيز به اين خسارت اضافه کنيم، قطعا رقم خسارت منشاء آلودگي هوا بيشتر از اين خواهد شد.
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا با اشاره به اين که سالانه 6/1 ميليون تن آلاينده تنها توسط خودروها وارد هواي تهران ميشود افزود: به اين ترتيب روزانه حدود چهار هزار و 500 تن آلاينده در هواي پايتخت وارد ميشود که اکثر آنها ذرات معلق کمتر از 10 ميکرون هيدروکربنهاي نسوخته، دياکسيد نيتروژن و دياکسيد گوگرد است.
وي با اشاره به اين که در تهران در فصل پاييز و زمستان دو پيک آلودگي هوا داريم، گفت: پيک اول بين ساعت 7 تا 8 صبح و پيک دوم بين ساعت 20 تا 21 است.
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا تصريح کرد: هر چه به ساعات پاياني شب و مياني روز نزديک مي شويم از غلظت آلايندهها کاسته ميشود.
وي با توصيه به بيماران قلبي و تنفسي و شهروندان افزود: توصيه ميکنيم شهروندان در اين دو پيک آلودگي از ترددهاي غيرضروري در شهر خودداري کنند.
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا در خصوص مناطق آلوده تهران به ايسنا گفت: هسته مرکزي شهر و مناطق شمالي پر ترافيک همچنين آزادي، مناطق نزديک به بزرگراهها و معابر پر تردد مهمترين بخشهاي آلودگي تهران هستند.
وي با اشاره به اين که در هفته گذشته شاخص کيفيت هواي تهران در تمامي روزها در شرايط «ناسالم» بوده است، گفت: پيشبيني ميشود تا روز شنبه وضعيت آلودگي هوا با توجه به وزش باد مناسب بهتر شود.