به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، این درحالی است که ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه پیشتر در واکنش به اعتراض های پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و در راس آن آمریکا که عنوان کرده بودند پذیرش سلاح های چینی در یک کشور عضو ناتو قابل قبول نیست، گفته بود، موضوع واگذاری پروژه به شرکت چینی CPMIEC از نظر ترکیه تمام شده است و اگر احتمالا چینی ها از این همکاری منصرف شوند، موضوع منتفی خواهد شد.
داوداوغلو در واشنگتن تلاش کرد سردی ایجاد شده در روابط بین دوکشور بر سر تظاهرات ضد دولتی در ترکیه از پارک گزی میدان تقسیم استانبول آغاز و به تمام این کشور سرایت کرد مرتفع سازد.
او گفت، ترکیه و آمریکا روابط خلل ناپذیری دارند و هیچکس نمی تواند بین این دو هم پیمان، جدایی بیفکنند.
داوداوغلو در مورد واگذاری پروژه چهار میلیارد دلاری خرید سامانه دفاع موشکی از چین افزود، این موضوع هنوز نهایی نشده است و ترکیه آماده پذیرش پیشنهادات جدید است.
ترکیه ماه گذشته اجرای طرح بزرگ توسعه و تقویت سامانه دفاع موشکی دور پرواز خود را به شرکت چینیˈ CPMIEC ˈ واگذار کرد.
این تصمیم در خاتمه نشست کمیته اجرایی سازمان صنایع دفاعی ترکیه به ریاست ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر این کشور اتخاذ شد.
در اطلاعیه ای که به دنبال این نشست در آنکارا صادر شد، آمده بود: کمیته اجرایی سازمان صنایع دفاعی ترکیه تصمیم گرفت اجرای طرح تامین سامانه دفاع موشکی دور پرواز ترکیه را به شرکت چینی CPMIEC واگذار کند.
بر اساس این اطلاعیه، این سامانه ها و موشکهای آن بطور مشترک توسط چین و ترکیه در این کشور تولید خواهد شد.
موضوع تامین سامانه های پیشرفته و تقویت دفاع موشکی ترکیه سالهاست که مطرح است ولی در دوره اخیر همسو با بحران سوریه و بروز حوادثی بین ترکیه و سوریه با ساقط شدن یک فروند اف 4 نیروی هوایی ترکیه توسط سوریه و اصابت خمپاره ها و گلوله های توپ از سوریه به خاک ترکیه و در ماه گذشته نیز با ساقط شدن یک فروند بالگرد سوریه توسط نیروی هوایی ترکیه، موضوع تقویت پدافند هوایی ترکیه بیش از پیش مطرح شده است.
ترکیه به عنوان آنچه که تهدیدهای احتمالی سوریه علیه این کشور مطرح کرد، خواستار استقرار آتش بارهای موشکی ˈپاتریوتˈ سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در خاک این کشور شد که هم اکنون شش آتشبار پاتریوت در مناطق مرزی ترکیه با سوریه مستقر شده اند.
ترکیه بیشتر تمایل داشت آتشبار موشکی پاتریوت را خریداری کند ولی به رغم اینکه عضو ناتوست، آمریکا تمایلی به شرکت در این طرح نشان نداد و به ناچار ترکیه گزینه های دیگر را مورد بررسی قرار داد.
در نهایت در دی ماه سال گذشته به دنبال نشست چهار ساعته کمیته اجرایی سازمان صنایع دفاعی ترکیه که بالاترین مرجع تصمیم گیری در خصوص خرید و تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی برای نیروهای مسلح این کشور است، تصمیم گرفته شده بود که این طرح چهار میلیارد دلاری اجرایی شود.
وزیر دفاع ترکیه به دنبال این نشست با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که سازمان صنایع دفاعی این کشور برای خرید سامانه دفاع موشکی ماموریت یافته تا برای انعقاد قراردادهای لازم با شرکتهایی که مذاکرات با آنها نهایی شده، اقدام کند.
کد خبر 264597
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۵
- ۰ نظر
- چاپ
احمد داوداوغلوˈ وزیر امور خارجه ترکیه که در آمریکا به سر می برد، اعلام کرد، موضوع واگذاری پروژه چهار میلیارد دلاری خرید سامانه موشکی و موشک های دور پرواز پدافند هوایی از چین هنوز نهایی نشده و ترکیه آماده پذیرش پیشنهادات جدید است.