پایان بی سرانجام این دور از مذاکرات نشان داد دنیای غرب در یک بازی از قبل طراحی شده و با تقسیم نقش میان اعضای مذاکره کننده، قصد دارد با سناریو و ادبیات پاییز 83 وارد فضای معامله با جمهوری اسلامی ایران شود.

به گزارش مشرق، مذاکرات سه روزه ژنو شب گذشته در حالی به پایان رسید که طرفین مذاکره کننده پس از پشت سر گذاشتن سه روز کاری سخت و فشرده نتوانستند به توافقی دست یابند. شاید تنها نقطه روشن این دور از مذاکرات را بتوان وجود یک اجماع و اراده منسجم در طرفین مذاکره برای ادامه مذاکرات در 29 آبان دانست.
تیم مذاکره کننده ایرانی در حالی وارد ژنو شد که از پشتوانه حمایت های بی دریغ رهبر معظم انقلاب که آنان را "فرزندان انقلاب" خواندند، برخوردار بود. ایشان ضمن تعریف و تعیین چارچوب منافع ملی در مذاکرات هسته ای، منطقة الفراغی را نیز برای تیم مذاکره کننده مشخص کردند تا بتوانند میدان مانور و ابتکار خود را در مذاکرات به نمایش بگذارند.
اما پایان بی سرانجام این دور از مذاکرات نشان داد که دنیای غرب در یک بازی از قبل طراحی شده و با تقسیم نقش میان اعضای مذاکره کننده قصد دارد با سناریو و ادبیات پاییز 83 وارد فضای معامله با جمهوری اسلامی ایران شود و در این مسیر، سیاست توامان صبر و نگه داشتن طرف ایرانی پای میز مذاکره را تا رسیدن به مقصود ادامه خواهد داد.  

صورت مسئله مذاکرات ژنو چه بود؟
آنچه در مذاکرات ژنو و پشت درهای بسته گذشت چندان شفاف و روشن نیست و هنوز اخبار دقیقی به دست نیامده است اما بر اساس جمع بندی گزارش های منابع خارجی و برخی رسانه های داخلی ، محور مذاکرات بر محدود سازی دامنه، سرعت و ذخایر مواد هسته ای و همچنین افزایش شفافیت برنامه های هسته ای کشورمان متمرکز بوده که ترجمان آن به این شرح است:
1-توقف غنی سازی 20 درصد در فردو و نطنز
2-کاهش تعداد سانتریفیوژ های فعال در نطنز و فردو
3-توقف نصب ماشین های جدید در نطنز
4-عدم راه اندازی ماشین های نسل دوم در نطنز
5-تعطیلی تاسیسات اراک یا تغییر کاربری آن
6-پذیرش سقف انباشت مواد غنی شده 20 درصد و تبدیل ذخایر به سوخت یا رقیق کردن آن تا حد 5 درصد
7-تعطیلی مرکز غنی سازی فردو

در قبال این امتیازها، طرف غربی با افزودن دو امتیاز دیگر نسبت به مذاکرات آلماتی، آمادگی خود را برای اعطای این امتیازات اعلام کرده است:

1-لغو تحریم طلا و سنگ های قیمتی
2-لغو تحریم محصولات پتروشیمی
3-لغو تحریم خودرو سازی
4-آزاد سازی بخشی از دارایی های ایران به ویژه در کشورهای چین، هند و کره جنوبی

منوی ژنو چه چیزی را هدف گرفته بود؟

بررسی درخواست های غرب از ایران نشان می دهد آنها نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران که غنی سازی صنعتی است را مورد هدف قرار داده و در صدد هستند آن را به غنی سازی سمبلیک که نه ارزش سیاسی و اقتصادی دارد و نه استراتژیک، تبدیل نمایند.
آنچه امروز غرب را مجبور کرده پای میز مذاکره با ایران بکشاند و بنشاند، توان غنی سازی صنعتی ایران است که دارای ارزش استراتژیک در فضای بین الملل است، همان چیزی که غربی ها از آن به عنوان-break out- یا نقطه حیاتی و فرار نام می برند.در این مسیر ما نباید به ثمن بخس این کالای حیاتی را به معامله بگذاریم و در قبال آن، غرب به زیر ساخت های تحریم خود دست نزند و از رژیم تحریم به عنوان اهرم فشار و چماق مذاکره در آینده سود ببرد.
اگر مروری گذرا به صورت مسئله مذاکرات ژنو داشته باشیم معلوم می شود غرب درصدد است با برچیدن توان صنعتی ایران که بازگشت مجدد به آن سخت و نیازمند زمان و هزینه های سنگین است، امتیازهایی را به ایران بدهد که از ارزش استراتژیک برخوردار نیستند. ضمن آن که برای غرب بازگشت دوباره به تحریم های طلا و خودرو و پتروشیمی نه نیازمند زمان است و نه هزینه های سنگین.
و نکته اساسی تر در این میان آن است که اگر قرار باشد پشت میز مذاکره غنی سازی صنعتی را به غربی ها بدهیم تا تحریم های حاشیه ای طلا و پتروشیمی و خودرو را بردارند، در گام های بعدی و در قبال لغو تحریم های بانکی(سوئیفت) ، خرید نفت و لغو قطعنامه های سازمان ملل است چه چیزی را باید پرداخت نماییم؟

دغدغه های مذاکرات آتی چیست؟

میدان مذاکره، میدان بازی برد-برد و داد و ستد متوازن است.آنچه که می دهیم با آنچه که می گیریم باید متوازن و برابر باشد.نباید از ترس توافق نکردن با غرب به توافق ناعادلانه و نابرابر برسیم.
شاید بتوان به تیم مذاکره کننده حق بدهیم که محتوای جلسات مذاکره را محرمانه تلقی کنند اما هرگونه تفاهم و توافقنامه ای باید به اطلاع مردم به عنوان صاحبان اصلی نظام و انقلاب برسد.
برگ برنده های ایران در مذاکرات آینده به اندازه ای است که دنیای غرب چاره ای جز مماشات و همراهی با نظام اسلامی ندارد. برخی مسوولان دولت یازدهم پیش از مذاکرات ژنو سخنانی درباره میزان صندوق ذخیره ارزی،خالی بودن خزانه، تحریم های نفتی و پول های بلوکه شده بر زبان راندند که به نوعی نیاز به مذاکره در تیم ایرانی را تداعی می کرد.  
 مذاکرات هسته ای نباید به اعتبار تفکر مقاومت خدشه ای وارد سازد. دشمن سعی دارد با شرطی کردن افکار عمومی نسبت به معادله لغو تحریم و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، فضای سازشکاری و عقب نشینی از آرمان های نظام اسلامی را بر پیکره جامعه تزریق کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 52
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    تحلیل جالبی بود. باید از تاریخ عبرت گرفت و بر داخل تکیه کرد
  • مهدی ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    نکته اساسی تر در این میان آن است که اگر قرار باشد پشت میز مذاکره غنی سازی صنعتی را به غربی ها بدهیم و تحریم های حاشیه ای طلا و پتروشیمی و خودرو را برداریم، در گام های بعدی که لغو تحریم های بانکی(سوئیفت) و تحریم خرید نفت و لغو قطعنامه های سازمان ملل است چه چیزی را باید پرداخت نماییم؟ جواب:عفت مان را
  • کامرانی ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    تیم مذاکره کننده نیز باید با افراد قوی تری تقویت شود. زیرا غربی ها دست ظریف و تیم اش را خوانده اند
  • باقر ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    از ترس مرگ کسی نباید خوکشی کند
  • albert ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    مشرق خیلی خوشحالی مذاکرات نتیجه نداده??!
  • ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    تازه همه به حرف رهبری رسیدن که خوشبین نبودن به استکبار یعنی چی؟
  • شناس ناشناس ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    به نظر من محرمانه بودن مذاکرات بی معناست...وقتی فرانسه خودشو نماینده اسراییل در مذاکرات می دونه...وقتی وندی شرمن هر گونه توافق رو منوط به در نظر گرفت سیاست اسراییل می دونه.... دیگه محرمانه بودن چه معنایی دارد؟؟؟؟؟؟؟ نمی دونم چرا وقتی به خوش بینی حافظان صلح جهانی می خواهم فکر کنم به واقعه صربرنیتزا می رسم که در حضور ماموران حافظ صلح مردم این منطقه قتل عام شدن...
  • بنده خدا ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    از گرگها توقعی بیش از این نیست .تیم ایرانی زحمت خود را کشید وحسن نیت خود را نشان داد. اما گرگها همیشه وحشی وخون خوارند
  • ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    7 تا امتیاز بدیم و 4 تا بگیریم؟ 4 = 4 نه بیشتر نه کمتر
  • یا حسین ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    پیشنهادی که باید جدی گرفته شود: ایالات متحده امریکا در پیشبرد سیاست اعمال فشار و امتیاز گیری از ایران درخصوص فعالیت های اتمی، از طریق مجلس سنا خواهان القای دوگانگی سیاستی در توافق با ایران و احتمالا شانه خالی کردن از تعهدات داده شده در زمان ایفای آنهاست. ضروری است نمایندگان محترم مجلس برای ایجاد تعادل چانه زنی هیات مذاکره کننده کشور با طرف های غربی و بویژه امریکا با تصویب طرحی 3 فوریتی موضوع اقدامات مقابله مثل کشورمان در صورت تصویب تحریم های جدید را سریعا در دستور کار قرار دهند.
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    اون نتیجه‌ای که شما مفسدین اصلاحات‌چی میخواید به معنی نابودی تلاش‌های هسته‌ای ملته و باید هم خوشحال بود که حاصل نشده.
  • م ل اراکی ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    باسلام. و با آرزوی بیروزی برای تیم زحمت کش ایران در مذاکرات هسته ای. برنامه بلند مدت غرب و غربگرایان وطنی(تقی زاده های جدید) برای ایران اسلامی: - لغو بخشی از تحریمها در قبال تعطیلی غنی سازی ۲۰٪ ، بستن فردو و نیروگاه اراک. - لغو بخش دیگری از تحریمها در قبال غنی سازی ۳،۵٪ . - لغو همه تحریمها در قبال تعطیلی همه مراکز هسته ای کشور (لیبی) بعد از اینکه ایران همه کارتهای برنده را از دست داد وضع تحریمهای جدید بخاطر صنعت موشکی کشور و حقوق بشر غربی شروع میشود. - لغو تحریمهای جدیدآ اعمال شده در عوض تعطیلی مراکز ساخت موشک کشور. ایران خلع سلاح شده نتیجه را خود بهتر میدانید. متاسفانه ایرانیها غرب را هنوز درست نشناخته اند زیرا اگر اینطور بود ما اجازه وجود غربگرایان وطن فروشی را که قصد دارند ایران را دوباره دست بسته به اربابان خود تسلیم کنند و متاسفانه در جامعه فعال هستند را نمی دادیم. ما باید با غرب گرایان و سکولارهای وطنی طوری رفتار کنیم که غربیها با مسلمانان رفتار میکنند. نباید به غربگرایان و سکولارها اجازه داد که در پستهای کلیدی و مدیریتی کشور و مراکز امنیتی نظامی رخنه کنند. باید مردم مواظب اعمال و رفتار آنها باشند. به اینطور افراد باید کارهای درجه ۳ و ۴ واگذار شود حتی اگر تحصیلات دانشگاهی دارند. اگر ما موفق شویم که دسیسه های این افراد را خنثی کنیم کشور پیشرفت میکند والا دوباره غربیها برسرنوشت مملکت حاکم میشوند. از واگذاری پستهای حساس و مدیریتی به افراد دارای دو تابیعت باید جلوگیری شود (من خودم دو تابیعت دارم) اینها غیر فابل اعتماد هستند مگر عکس آن ثابت شود. امیدوارم که مسئولین به این نکات توجه کنند والا فردا باید جوابگوی تاریخ و نسلهای بعد باشند. غرب دارای پیاده نظامهای دیگری نیز هست که ماموریت دارند کشور را ورشکست کنند. دلالان، رانت خوان و قاچاقچیان کالا و ارز چند نمونه هستند. مسئولین و نیروهای امنیتی باید با این گروها برخورد قاطع داشته باشند. اینها نمونه واضع تروریسم اقتصادی هستند که خسارات جبران ناپذیری به کشور وارد کرده و میکنند. با فراریان مالیاتی نیز قاطعانه برخورد شود . اینها همه پیاده نظام غرب هستند.
  • بنده خدا ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    هشدار مردم انقلابی ایران به غرب وصهیونیست ها کربلا وعاشورای دیگر در راه است این اتمام حجت است با یزیدیان قبل وقوع عاشورا ....
  • عمار ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    من جای دولت بودم. شخص دیگری را به جای ظریف منصوب میکردم. چون ظریف نشان داد که از دنیای دیپلماسی چیز زیادی نمیدونه
  • حدیث ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    همانطور که چندنا از دوستان عزیز هم گفتند انرژی هسته ای بهانست برای آن ها، بعد انرزی هسته ای موشک بعد موشک باز یک چیز دیگر اینها با اصل اسلام مخالفند اینها بندهای شیطان هستند در زمین. اولانقلاب انرژی هسته ای در کار نبود ولی باز هم تحریم ها وجود داشت موضوع اسلام هراسی آنهاست آنها از رشد اسلامدر هراس اند اگر اسلام نباشد به همه ی منافعشون در منطقه میرسن،منم از برخی دوستان ایرانی داخل کشور تعجب می کنم که فکر میکنن اگر از مواضع هسته ای عقب نشینی کنیم تحریم ها همه برداشته میشه و همه چی گل وگلاب ولی اگه یک ذلت رو قبول کنیم باید منتظر ذلت های بعدی و بهانه های بعدی باشیم و مشکلات هم حل نمیشود تاآخر ایستاده ایم تا پیروزی نهایی
  • رضا ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    در قبال لغو تحریم های بانکی(سوئیفت) ، خرید نفت و لغو قطعنامه های سازمان ملل است چه چیزی را باید پرداخت نماییم؟مسلما شرف و عزت خود رامانند قرارداد ترکمان چای و گلستان تاریخ تکرار می شود و این بار به لطف خدا ملت ایران مثل کوه ایستاده است ما تا آخر ایستاده ایم انشاالله دولت نیز مثل ملت تا آخر بایستد.
  • رضا ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    اسمت که ایرانی نیست لااقل عزت ایرانی را پاس بدار اگر گوش شنوایی داری
  • ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    البته از نظر وزنی هم باید متناسب باشن
  • ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    بهترين كار مذاكره درباره گام آخراست تا تيم ايران بفهمند چه چيزي ته اين ماجرا براي ايران ميماندويا اينكه با الزامات مصوب مثل حق غني سازي برااساس نيازهاي صنعتي شروع نمايند وسپس وارد بحثهاي محتوايي بشوند وهر وفت به اين الزامات خدشه وارد گرديد ايران كارت فرمز بدهد بهرصورت ميدان مباحثات بايستي مشخص شود واينكه مرز مباحثات تا كجاست.عني سازي 20 درصد حاصل تلاش تيم شهيددكتر شهرياري است چرا براي اين افتخار كه رنگ خون گرفته وپاي آن ما شهيد داده ايم وقطعا" كار شبكه صهيونيستها است ما كوتاه بيائيم كه قطعا" اگر متوقف كنيم درفرداها نميگذارند مجددا" ادامه بدهيم.
  • ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    ای کاش قسمت جواب نمی نوشتید چون جوابش خیلی بیشتر از اون چیزیه که شما نوشتی
  • ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    احسنت. منم هستم. آدم يه جون بيشتر نداره. اون هم چه بهتر كه با شهادت از دست بده.
  • ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    مجلس باید ظریف را به مجلس بخواند. وی برای وزیر خارجه بودن مناسب نیست
  • ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در ادامه بیان داشت: بحث پروتکل الحاقی هم جزء مذاکرات نیست و نمی شود در مورد آن مذاکره کرد و این امر در حدود اختیارات تیم مذاکره کننده هم نیست. موضوع مذاکره و تحریم دو موضوع جدا از هم است و نمی شود از یک طرف سخن از مذاکره زد و از طرف دیگر بحث تشدید تحریم ها را مطرح کرد
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    غرب باید بداند که روش نرمش قهرمانانه همیشگی نیست و مقطعی است و اگر از این فرصت استفاده کنند به نفعشان است و اگر استفاده نکنند قطعا آنها متضرر خواهند شد.
  • رحمن ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    این مذاکرات راه به جایی نمی برد چون مسیری کاملا غلط را انتخاب کردند.مذاکره با 5+1یک غلط استراتژیک بود .و غیر از هو وجنجال چیزی نتیجه نخواهد داد .این شکست مذاکرات را باید با مذاکره مستقیم با آمریکا آزمایش می شد بدترین راه انتخاب شد .مذاکرات 5+1محکوم به شکست است.حرف زدن با یک کشور بهتر است یا مذاکره با 6کشور نتیجه دار تر است .معلوم است که 6کشور هر کدام ممکن است ساز مخالف خود را بزنند کما اینکه فرانسه ساز خودش را بنفع اسراییل زد ..آمریکا را مبباید مقابل بقیه کشورها قرار داد چون زبان همدیگر را بهتر می فهمند.از همین جا بر گردید و تا مدتی سکوت کنید بعد راه درست که مذاکره مستقیم با آمریکا است را انتخاب کنید ایران امید شیعه است با دست خود کار را به آخر نرسانید باید خوب مانور بدهید حتی با آمریکا که می دانیم راه مشکلی است.شما کار را برای ایران سختتر کردید .شما منتظر باشید و ما هم منتظر می مانیم.تا ببینیم خداوند مشیتش چه باشد.
  • ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    رئیس جمهور و وزیر امور خارجه رویه جدیدی درباره اثرگذاری تحریم ها بر اقتصاد ایران در پیش گرفتند ولی پیش از مذاکرات ژنو 5 ، اظهارات برخی از مقامات دولتی و حتی رئیس جمهور درباره اوضاع بحرانی اقتصاد، خالی بودن خزانه و ... به وضوح این پیام را به غرب منتقل کرد که ایران به دلیل تشدید فشارهای اقتصادی در شرایط بحرانی قرار دارد و به همین دلیل به دنبال توافق هسته ای است.
  • ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    خرازی با اشاره به موضع گیری های مقامات غربی در چند روز اخیر نسبت به ایران خاطرنشان کرد: با بررسی اظهارنظرهای مقامات غربی می توان دریافت که غربی ها فکر می کنند تحریم ها بر ایران اثرگذار بوده است همچنان که اوباما گفته است اگر ایران واکنش نشان می دهد نتیجه تحریم هاست.
  • سید اصولگرا ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    واقعاً این گزینه ها نهایت زیاده خواهی هست: 4-عدم راه اندازی ماشین های نسل دوم در نطنز 5-تعطیلی تاسیسات اراک یا تغییر کاربری آن 7-تعطیلی مرکز غنی سازی فردو و مخصوصاً گزینه های 4 و 5. سؤال اساسی که مطرح می شه و مشرق هم مطرحش کرده: اگر قرار باشد پشت میز مذاکره غنی سازی صنعتی را به غربی ها بدهیم تا «تحریم های حاشیه ای» طلا و پتروشیمی و خودرو را بردارند، در گام های بعدی و در قبال لغو تحریم های بانکی(سوئیفت) ، خرید نفت و لغو قطعنامه های سازمان ملل است چه چیزی را باید پرداخت نماییم؟ و یک انتقاد منطقی از دولت که طرح این مسائل قبل از مذاکرات از دکتر روحانی که خودشون دبیر شورای عالی امنیت ملی بودن و با اصول دیپلماتیک آشنایی دارن بعید بود: «برخی مسوولان دولت یازدهم پیش از مذاکرات ژنو سخنانی درباره میزان صندوق ذخیره ارزی،خالی بودن خزانه، تحریم های نفتی و پول های بلوکه شده بر زبان راندند که به نوعی نیاز به مذاکره در تیم ایرانی را تداعی می کرد.»
  • رضا ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    اگر واقعا اینجور باشد متوازن نیست. امتیاز هایی که ایران دارد می دهد در اصل برنامه هسته ای دارد متوقف میکند و اونا هم می خواهند بخشی از دارایی هایی که متعلق به خودمان هست را به خودمان بر گردانند
  • حسن ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    فراموش نکنید فابیوس یک یهودی زاده تغییر مذهب داده است به عبارتی یهودی مخفی است
  • ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    بالاتر از تلاش هسته ای ما مفسدین اصلاحات دنبال زمین زدن رژیم هستیم به بهانه هسته ای مثل دوستان اسراییلی و سعودی......بله داداش
  • ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    4 تا امتیاز!!!! عزیز جان اصلا امتیازی قرار نیست بدن می گن به تحریم های نفتی و بانکی نگاه هم نکن بعد کلا تعلیق کن تازه درباره غنی سازی محدود شاید بعدا در بلند مدت فکر میشه در ظاهر می گن هسته ای فقط مشکله ولی در عمل کاملآ مشخصه هسته ای بخشی از مشکل آنها با ماست....
  • نیک ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    واکنش جان کری به انتقادات اسرائیل: نه کور هستیم و نه احمق/یا با ایران به توافقی خوب می رسیم یا قید هرگونه توافق را می‌زنیم
  • محمد ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    پیشنهاد جالبی است، هرموقع دولت امریکا از اجرایی کردن تعهداتش به بهانه اقدامات گنگره طفره برود میتوان طرحی را هوشمندانه تصویب کرد و به نوعی قدرت چانه زنی هیات مذاکره کننده را با وسط کشیدن پای مجلس بالا برد..
  • ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    اون 7 تا ی اونا خیلی خیلی زیاده 4 تا ی ما هم یکی هم نیست.
  • ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    معامله اونها با ما اینه = شما استقلال و علم تون رو بدین ما بهتون آدامس ، بادکنک ، لواشک و... میدیم
  • ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    رهبر معطم انقلاب : مسئولين دولت فرانسه هم در چند سال اخير دشمنی‌های آشكاری با ملت ايران كرده‌اند؛ اين يك ناهوشمندی از سوی دولتمردان فرانسه است. انسان عاقل، بخصوص سياستمدار عاقل، هرگز نبايد انگيزه‌ی اين را داشته باشد كه موجودی را كه دشمن او نيست، تبديل به دشمن كند. ما با دولت فرانسه، با كشور فرانسه مشكلی نداشتيم؛ نه در طول تاريخ مشكلی داشتيم، نه در دوران حاضر؛ اما سياست غلط از زمان ساركوزی ــ كه دولت امروز فرانسه هم متأسفانه همان راه را میرود ــ دشمنی با ملت ایران است. به نظر ما این كار غلطی است، كار غیرمدبرانه و غیرعاقلانه‌ای است، كار ناهوشمندانه‌ای است
  • ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    بنظر میرسد باید «مرگ بر فرانسه» را هم به شعارهایمان اضافه کنیم.
  • هادی ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    من متأسفم که آقای رییس جمهور فکر میکند هنوز در فضای انتخابات است و هر چه توانست، ایران را در موضع ضعف قرار داد و پشت آقای ظریف رو خالی کرد. به نظرم آقای ظریف باید از سخنان رییس جمهور، کمر درد میگرفتند نه تیتر یه روزنامه! متأسفم که به راحتی با منافع ملیمون بازی میشه.
  • ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    اونوقت شما عقل کلی که غربو شناختی؟!!
  • محمد22 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    ايشا الله كه غربي ها هم بچه هاي خوب مهربوني هستن فقط يكم شيطون بلا هستن كه بايد چششون رو در آورد و
  • نادر ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    نه ... کی خوشحال است از بلاتکلیفی.
  • صادق ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد.
  • مجتبی ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    با کمال نا مردی تحریم شدیم،حالا باید فلان و فلان رو تعلیق و متوقف کنیم تا دو تا تحریم رو بردارن... این ظلم نیست؟؟ مرگ بر آمریکای ظالم
  • ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    آقای محترم قرار نیست با هر شرایطی به توافق برسیم
  • ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    بهترین پاسخ راه اندازی راکتور آب سنگین اراک است.
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    اسرائیل فرزند نامشروع امریکاست و اصلاحات نیز فرزند نامشروع اسرائیل است زنا زاده فرزند زناست. درخواست های غرب همون درخواست های اصلاحات + براندازی نظام. این مذاکرات و رفتن پای میز مذاکره سناریوهای جالبی هستن که آخرشون را آدم میتونه حدس بزنه. تحریم های خودساخته و تلاش برای برداشت اونها با دادن امتیازبه هواخواهان و گرفتن امتیاز پوچ لوس بازی از اونها،مثل یک دختر بی عفتی که خودش برای مردان زینت میکنه همه چیز بهشون میده و آخرش هیچ. ظریف فقط برا خندیدن با اشتون خوبه. دولت ایرا باید مثل یک مادر عمل کنه وقتی بچه بهانه جو میشه کمی محلش نذاره تا بیاد دنبال مادر و التماسش کنه.
  • ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    به نظرم ما در هر دو صورت بازنده ایم و غرب برنده: چون آنچیزی را که ما می دهیم مال ماست و آن چیزی را که ما می گیریم باز هم مال ماست! در اینجا غرب هیچ چیزی از دست نداده و دو سوی معامله برد برد با آنهاست. آن چیزی که ما می دهیم در درجه اول اعتبار و اقتدار استکبار ستیزی و در درجه دوم اقتدار هسته ای است. و آن چیزی که ما می گیریم باز هم مال ماست که اموال ایران در کشورها بلوکه شده که آن هم بخشی از آن آزاد می شود نه همه اش. به نظر من کشور باید روی پای خودش بایستد اما نه با این بی عدالتی و فاصله طبقاتی وحشتناک. من حساب کردم ورود یک ماشین فراری 8/5 هشت و نیم میلیاری حقوق سه سال اداره کل ماست که بیش از 300 نفر کارمند دارد. آیا این براستی با عدالت و انصاف و جوانمردی سازگار است... از همین تعداد کارمند حدود 70 نفر شرکتی هستند که متاسفانه دو ماه است حقوق نگرفته اند... اگر این جفا و نامردمی حل شود اگر حقوق ثابت یک کارمند به مقتضای فضای بازار توازن پیدا کند به نظرم کشور می تواند روی پای خودش بایستد چنانچه در دفاع مقدس چنین بود.
  • نجف ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    تو که اسمتو عمار گذاشتی با کدوم تجزیه وتحلیل و منطق به این نتیجه رسیدی که ظریف از دنیای دیپلماسی زیاد نمیدونه؟؟!!!!! چرا به راحتی به خودت اجازه میدی حرفای سخیف و بی دلیل بزنی شاید فقط دلت خوشه این یادداشت تو رو بذارن و احساس غرور کنی که بله تو هم صاحبنظری!نه عزیزم در مورد هر چیزی اول خوب فکر کن بعد صحبت کن!
  • ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    جلیلی خوبه؟ خیلی چیزها بلده.سالهای زیادی مذاکره میکرد و مدام تحریم میشدیم.یه تنه دلارو از 900 تومن آورد 4000 تومن الان یه کشور نمیتونن 100 تومن ارزونش کنن جناب جلیلی یه تنه 5 برابرش کرد.
  • ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    آبو بریز اونجایی که میسوزه.من بی ادبی نکردم این ادبیات رئیس جمهورتونه
  • ایرانی ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۱
    0 0
    ما با خونمان کشورمان را ساختیم مرگمان باد اگر دوباره زنجیر اسارت بر گردنمان بیفکنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس