کد خبر 261948
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۶

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود درباره مذاکرات ژنو نوشت: بازی رسانه‌های غرب و تبلیغات‌چی‌های رسانه‌ای آنها با کلماتی نظیر «توافق بزرگ» نمی‌تواند واقعیت‌های جاری در مذاکرات را کتمان کند. مذاکرات ژنو همچنان در آغاز یک راه پرسنگلاخ است. ضمن حمایت همه جانبه از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران، باید از ایجاد انتظار و امید خلاف واقع پرهیز کرد.

به گزارش مشرق، متن یادداشت کیهان که به قلم محمد ایمانی نوشته شده به شرح ذیل است: ژنو سوئیس پنجشنبه و جمعه پر ازدحامی را پشت سر گذاشت. فضاسازی رسانه‌ای بر این شلوغی ناظر به مذاکرات 1+5 با ایران می‌افزود. دیروز وزیر خارجه آمریکا از تل‌آویو به ژنو رفت تا در مذاکرات سه‌جانبه با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران شرکت کند. کری برای سومین بار در دو هفته اخیر بود که به تل‌آویو رفته و در آنجا گفته بود هدف ما و اسرائیل در قبال برنامه هسته‌ای ایران یکی است. بعد از ظهر جمعه خبر آمد که وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان نیز به ژنو می‌روند. رسانه‌ها از احتمال یک توافق سخن گفتند و برخی از آنها از توافقی بزرگ نوشتند. اما تا دیشب جزئیات مذاکرات و توافقات همچنان در هاله ابهام باقی ماند.
آیا می‌توان به استناد قرائن و شواهد، برخی از ابهامات را برطرف ساخت و نگاه شفاف‌تری به مذاکرات ژنو- که آغاز راه است و نه پایان آن- داشت؟ آیا آمریکا به دنبال یک توافق متوازن و پایاپای با ایران است یا مهندسی جدیدی برای تداوم خدعه و خیانت با ایران در میان است؟ آیا صرف مخالف‌خوانی دیروز نتانیاهو با توافق احتمالی- که ممکن است براساس یک تقسیم کار با آمریکا باشد - می‌تواند مؤید درستی مسیر مذاکرات باشد؟ و بالاخره اینکه یک توافق خوب حاوی چه مشخصاتی است؟
توافق خوب از نگاه ما با نگاه آمریکایی- صهیونیستی متفاوت و متعارض است. از نگاه جمهوری اسلامی توافق خوب، ناظر به حقوق بین‌المللی و به‌رسمیت شناختن کامل حقوق مشروع ایران در قبال اقدامات شفاف‌ساز در چارچوب قانونی است. هیئت ایرانی همچنین امیدوار است در راستای این شفاف‌سازی و سلب بهانه از طرف مقابل، تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی لغو شوند.
 اما در نقطه مقابل، تلاش اصلی بر این راهبرد استوار است که ایران به صورت گام‌به گام از حقوق مشروع خود در زمینه غنی‌سازی خلع شود و فشار اصلی تحریم‌ها به مثابه شمشیر داموکلس محفوظ بماند. در این تلقی گام به‌گام، غرب مایل به تعلیق غنی‌سازی 20درصد، کاهش تعداد و سرعت فعالیت سانتریفیوژهای تاسیسات نطنز (غنی‌سازی 5/3درصد)، اجرای پروتکل الحاقی و احیاناً خروج بخشی از مواد غنی‌سازی شده است و البته سرانجام، ایده‌ال خود را همان چیزی می‌داند که 10 سال پیش به دست آورد؛ تعلیق کامل غنی‌سازی! پیداست که فاصله دو تلقی بسیار است. به همین خاطر هم هست که دکتر عراقچی معاون وزیر خارجه در جمع خبرنگاران در ژنو گفت:‌«احتمالا سندی امضا نمی‌شود و در این حد خواهد بود که یک بیانیه مشترک صادر شود. این بیانیه در خصوص جزئیات گام اول، گام آخر و هدف مشترک و اقداماتی که باید صورت بگیرد، است». همزمان دکتر ظریف نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «امکان دارد به یک بیانیه مشترک یا چیزی مانند آن برسیم. این که نیاز به امضای آن باشد، بحث دیگری است.» دکتر ظریف در عین حال در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفته است «برنامه غنی‌سازی به طور کامل تعلیق نمی‌شود. ما در سال‌های 2003 تا 2005 برنامه غنی سازی را به طور کامل تعلیق کردیم اما نتایج مثبتی به همراه نداشت و دیگر این مسئله را مورد آزمایش قرار نمی‌دهیم.» این سخن البته احتمال گفت‌وگو بر سر بخشی از غنی‌سازی 20 درصد را تلویحاً تایید می‌کند.
آنچه در رسانه‌ها از قول مقامات آمریکایی طی چند روز اخیر منتشر شد، به تصریح و تلویح نشان می‌دهد واشنگتن مایل به توافقی نامتوازن است. اوباما روز پنجشنبه به سی‌ان‌ان گفت‌«توافق مورد بحث به طور جزئی، تحریم‌ها را کاهش می‌دهد اما ساختار تحریم‌ها حفظ شود. امکان دارد به توافق مرحله‌ای با ایران برسیم که بر اساس آن در مرحله اول گسترش فعالیت هسته‌ای ایران متوقف شود.» جی‌کارنی سخنگویی کاخ سفید در توضیح بیشتر گفت که ‌«کاهش تحریم‌ها، محدود و هدفمند و برگشت‌پذیر است و ساختار اصلی تحریم‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌هد اما پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند. ساختار کلی تحریم‌ها پابرجا خواهد ماند.»
 اما همزمان تیم جانسون رئيس کمیته بانکی سنا اعلام کرد «بسته تحریمی جدید علیه ایران بعد از پایان مذاکرات ژنو در این کمیته بررسی خواهد شد.» از سوی دیگر روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی خاطرنشان می‌کند‌«اگر چه آمریکا به طور رسمی در مورد جزئیات گام‌هایی که باید از سوی ایران برداشته شود سخنی نمی‌گوید، یک مقام دولتی آمریکایی می‌گوید این اقدام‌ها درصد غنی‌سازی، ذخیره مواد هسته‌ای، قابلیت‌های تاسیسات هسته‌ای و همچنین راستی‌آزمایی برنامه اتمی ایران را در برمی‌گیرد.
به گفته این مقام آمریکایی مدت زمان تعلیق برنامه هسته‌ای ایران هنوز مورد مناقشه است، اما تعلیق 6 ماهه یکی از چارچوب‌هایی است که مورد بحث قرار گرفته است. در مقابل احتمال رفع مسدودیت بخشی از اموال و دارایی‌های ایران در خارج مورد بحث است.»
در واقع همان‌گونه که در گمانه‌زنی‌های قبلی رسانه‌های غربی نیز مطرح بوده،آمریکایی‌ها قصد ندارند حتی اندکی از تحریم‌های اصلی را حذف کنند بلکه در نهایت مایلند امکان دسترسی ایران به بخشی از درآمدها و دارایی‌های مسدوده شده در خارج- رقمی بین 3 تا 10 میلیارد دلار- را فراهم کنند و نام آن را کاهش تحریم‌ها بگذارند!
روزنامه دیلی‌تلگراف به شکل دیگر این خبر را تایید کرده و به نقل از یک منبع در سنای آمریکا می‌نویسد: « در توافق محتمل اجازه [!] غنی‌سازی محدود به ایران داده می‌شود اما برنامه هسته‌ای آن به مدت 6ماه فریز می شود. قدم اول توافق شامل توقف غنی‌سازی 20 درصد و اکسید کردن ذخایر اورانیوم 20 درصد، کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال در غنی‌سازی 5/3 درصد، عدم بهره‌برداری از رآکتور آب سنگین اراک در 6 ماهه مورد بحث و عدم استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته آی‌آر2 است و در مقابل آمریکا برخی از سرمایه‌های بلوکه شده ایران را آزاد می‌کند.» همین مضمون را خبرگزاری فرانسه نیز منتشر کرده است.
از دیگر سو خبرگزاری رویتر- و ایسنا- اظهارات یک مقام بلندپایه آمریکایی در جمع رسانه‌های این کشور را منتشر کرده‌اند که تاکید می‌کند «ما در گام اول به هیچ وجه درباره تحریم‌های اصلی صحبت نمی‌کنیم... ما از تحریم‌ها که نقش مهمی در آوردن ایران پای میز مذاکره داشته‌اند حمایت می‌کنیم و به دنبال ایجاد تغییر در استراتژي دولت ایران هستیم... ما به یک توافق اولیه که تحریم‌های موردی، محدود و موقتی را لغو ‌کند، دست می‌یابیم... ما به کنگره گفتیم اجازه دهند یک توقف کوتاه به وجود بیاید. ما همه طرفدار تحریم هستیم که نقش مهمی داشته است... ایرانی‌ها در حال حاضر برنامه غنی‌سازی دارند بدون اینکه چنین حقی را داشته باشند. ما در گام اول دنبال آن هستیم که سطح و ذخایر و توانایی‌های غنی‌سازی پیشرفت نکند... ما معتقدیم ایران و هیچ کشوری حق غنی‌سازی ندارد»!
در این سناریو، رژیم صهیونیستی هر چند مخالف‌خوانی و تظاهر به مخالفت می‌کند- که در اظهارات نتانیاهو پس از ملاقات با کری ظاهر بود- اما در واقع با مقامات آمریکایی هماهنگ است. این حقیقت را روزنامه هاآرتص روز چهارشنبه گذشته اذعان کرد آنجا که نوشت «شرمن در مصاحبه با شبکه 10 اسرائيل با بیان اینکه آمریکا بر توقف برنامه هسته‌ای ایران در طول مذاکرات تاکید خواهد کرد، به برخی تقاضاهای اسرائيل پاسخ گفت. مقامات اسرائیل می‌گویند اگر مصالحه آمریکا با ایران شامل تغییر اساسی و چشمگیر تحریم‌ها نشود و تعلیق برنامه هسته‌ای ایران را تضمین کند، تل آویو این مصالحه را به طور تلویحی می‌پذیرد. یک مقام ارشد اسرائیل در طول مذاکرات اخیر با مقامات آمریکا گفت آمریکایی‌ها به جای کنار گذاشتن تحریم‌ها، آزاد کردن حدود 3 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران در بانک‌های غربی را مورد توجه قرار داده‌اند. و اسرائیل هیچ مخالفتی با این امر ندارد... اسرائيل از توافقات با آمریکایی‌ها در هفته‌های اخیر خرسند است. یک مقام ارشد تل‌آویو می‌گوید ما مذاکراتی را که در آن صحبت از کاهش تحریم‌های موجود بود به ممانعت از اعمال تحریم‌های جدید تغییر دادیم.»
قضاوت دقیق درباره مذاکرات ژنو منوط به انتشار جزئیات قطعی است. اما در جبهه ایران درباره بدگمانی و بی‌اعتمادی به رویکرد اخیر مقامات آمریکایی تقریبا هیچ تردیدی وجود ندارد. یک سند درباره این مدعا مقاله روز چهارشنبه حسین موسویان عضو و سخنگوی اسبق هیئت مذاکره‌کننده ایرانی (از معتمدان دکتر روحانی) است که با اشاره به همین موضع‌گیری‌های رسمی و رسانه‌ای در آمریکا (آزادسازی برخی اموال مسدود شده ایران به جای کاهش یا حذف تحریم‌ها در ازای دریافت برخی امتیازات) نوشت «رئیس‌جمهور سابق ایران از پیشنهاد گام به گام لغو تحریم‌ها و شناسایی حق ایران در مقابل اقدامات اعتمادساز ایران استقبال کرد اما طرف آمریکایی این مذاکرات را به شکست کشاند... تندروهای اسرائیلی و آمریکایی در دور جدید مذاکرات هسته‌ای، آزادسازی بخشی از اموال بلوکه شده بدون لغو تحریم‌ها را مطرح می‌کنند و این را به اعطای امتیاز ربط می‌دهند. پذیرش این شرایط توسط ایران، به ساختار رژیم تحریم‌های یکجانبه و چندجانبه لطمه نمی‌زند. در همین حال موافقت نکردن ایران، به بلوکه کردن پول‌هایش در خارج و قرار گرفتن تحت تحریمی مجازی منجر می‌شود. بنابراین پیشنهاد مورد نظر چیزی جز یک اسب تروا نیست. این سیاست نه تنها می‌تواند مانع تحقق توافق شود بلکه معما را پیچیده‌تر هم می‌کند... رسیدن به توافق پس از یک دهه، مشروط به آن است که آمریکا در زمینه لغو تحریم‌ها به اقدام واقعی بپردازد.»
اکنون خوش‌بین‌ترین سیاستمداران و دیپلمات‌های ایرانی، شیوه آمریکا را فریبکاری و تعبیه اسب تروا در پوشش اعطای امتیاز به ایران تلقی می‌کنند که کاملا با واقعیات هماهنگ است.
 بنابراین طبیعی است بازی رسانه‌های غرب و تبلیغات‌چی‌های رسانه‌ای آنها با کلماتی نظیر «توافق بزرگ» نمی‌تواند واقعیت‌های جاری در مذاکرات را کتمان کند. مذاکرات ژنو همچنان در آغاز یک راه پرسنگلاخ است. ضمن حمایت همه جانبه از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران، باید از ایجاد انتظار و امید خلاف واقع پرهیز کرد.
 توهم‌پراکنی و خیال‌پردازی به جای واقعیت‌ها، شیوه مبنایی رسانه‌های غربی و دنباله رسانه‌ای آنها در داخل است. در حقیقت همین جریان رسانه‌ای است که می‌کوشد اسب تروا را امتیاز آمریکا جا بزند و روند پرهزینه 10 سال پیش را بازسازی کند. آن هنگام، همچنان که اصل تعلیق‌ها خسارت بزرگی بود، شکستن همان تعلیق‌ها نیز هزینه بزرگی را تحمیل کرد.



مخاطبان محترم گروه سیاسی مشرق، از این پس می‌توانند اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، گزارش‌ها، مطالب نقد و تصاویر خود را به آدرس politics@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در صورت داشتن قابلیت انتشار، در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر برای ارتباط با گروه سیاسی مشرق اینجا را کلیک کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • معتدل ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    مگه رهبری نگفتن بنده قرص محکم پشت مذاکره کنندگان ایستادم پس این حرفا چیه ؟! باز دارین جلوتر از رهبی حرکت میکنین
  • سید امیر ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    دم کیهان گرم. عالی بود
  • علیرضا ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    این علامت تعجبه خیلی بجاست. "در توافق محتمل اجازه [!] غنی‌سازی محدود به ایران داده می‌شود." خیلی باید یه نفر پررو و بیشعور باشه که برگرده بگه«ما معتقدیم ایران و هیچ کشوری حق غنی‌سازی ندارد»! چه "اسب تروا" با خودشون بیارن چه شمشیر "داموکلس" ما حسینی هستیم و از هیچ چیز باک نداریم.لبیک یا حسین(ع).لبیک یا حسین(ع).لبیک یا حسین(ع).لبیک یا حسین(ع).لبیک یا حسین(ع).............
  • ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    احسنت مثل هميشه با سند و دقيق(البته از يه ديد ديگه بجاي سند و دقيق، افراطي و تندرو)
  • امیر ج ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    تا زمانی که کل انرژی هسته ای ، فناوری فضایی و موشکی ، به قول خودشون مسئله حقوق بشر ، سپاه و بسیج و ... منحل نشود این خون خواران تحریم ها را لغو نمیکنند. بهانه برای تحریم زیاد است مثلا ایجاد پایگاه نظامی داخل ایران توسط ناتو و آمریکا برای کنترل ایران همان کاری که پس از جنگ جهانی در آلمان و ژاپن کردند و در بسیاری از کشور های دیگر این ها به خون ملت ما تشنه اند اینو یادمون باشه امام حسین (ع) حتی آب را هم به رویش بستند و تحریمش کردند از چیزی که ما به راحتی مصرفش کرده یادمون باشه تو این کشور هنوز بنز و پورشه وارد میشه ،خانه های میلیاردی ساخته میشه هنوز به جایی نرسیدیم که دشمن آب را به رویمان ببندد که اگر میتوانست لحظه ای درنگ نمیکرد تا آنجا که میتوانست حتی دارو هم تحریم کرد در کل این خون خواران تا زمانی که اسم مبارک حسین (ع) تو این مملکت برده میشه با ما مشکل دارند. لبیک یا حسین
  • مهدی ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    ای بابا از دست این کیهان.این حرف ها چیه؟نمیگید اقایون روحیشون ظریفه دوباره مریض میشن می افتن رو دستمون؟بعد کی بر مذاکره کنه؟کی مملکته را اداره کنه؟لطفا یه کمی لطیف تر مقاله بنویسید
  • ۰۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    واکنش نتانیاهو بعد 13 آبان واقعی بود یا اونم...
  • محسن اعتمادی پور ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    درج خبر کامل و به دوروستی پیشرفت مذاکرات در جهت اهداف غرب وامریکایی هاست تعلیق غنی سازسی یعنی از دست دادن زمان و سازش . . . بهتراست کار را یکسره کنیم در دراز مدت این بنفع ایران عزیز است. با تشکر
  • شهروند ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    در صورت موفقيت مذاكرات بايد براي نتانياهو پيام تسليت فرستاد
  • نجف ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    آقا مهدی بجای خوشمزگی و مزه پرانی دعاکن خداوند این گروه مذاکره کننده را که فرزندان این ملت و انقلابند و دلسوزی آنها برای ملت و نظام کمتر از جنابعالی نیست توفیق دهد.
  • ammar ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    معتدل جان، رهبري گفتن كه از تيم مذاكره كننده حمايت ميكنن، اما نگفتن كه خودمون رو ــ (در صورتيكه هوشيار نباشيم) ــ توي چاه بندازيم.
  • ايران ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    حرف دوستان و بزرگواران ميتن و قابل احترام است ، اما واقعا" آيا شرايط زمان حال جامعه ايراني اسلامي شباهت به زمان حضرت امام حسين عليه السلام دارد يا شباهت به شرايط زمان امام حسن عليه السلام يا ديگر از اين بزرگواران كه همگي الگوي راه و عملكرد هستند ، در اين موضوع بايستي قدري تأمل كرد.
  • میترا1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    همون رهبری هم فرمودند ........ اما ملت هوشیار باشند ! حالا اگه تو میخوای بخوابی ! شب بخیر !
  • میترا1 ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله هیهات من الذله
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    ساده ایا!!!
  • سعید ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    به نظر من شروع توافق از طرف هر دو طرف مشگل است مهم اینه که ما با هوشیاری از فضای به وجود امده به نفع مردم استفاده کنیم مردم دیگه تحمل فشارهای بیشتر رو ندارن
  • ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    دیشب امریکا ناو هواپیمابر خود را از خلیج فارس خارج کرد.این را هم پوشش بدید لطفا
  • سعید ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    به نظر من شروع توافق از طرف هر دو طرف مشگل است مهم اینه که ما با هوشیاری از فضای به وجود امده به نفع مردم استفاده کنیم مردم دیگه تحمل فشارهای بیشتر رو ندارن
  • ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    آیا ارزش مواد غنی سازی شده و سرمایه گذاری روی آن کمتر از 10 میلیارد دلار است سارقین بین المللی مال ملت را محبوس کرده اند باج سر گردنه می خواهند تا مال ملت را اجازه برداشت بدهند - تیم دیپلماسی ایران نباید از پذیرش شرزی که که هردو موضع بطور غیر قانونی بنفع شیطان بزرگ از جیب ملت ایران هزینه دارد قطعا تیم دیپلماسی ایران بصیرت کامل دارد اما از حرفهای طرفهای باجگیر دنیای وحشی غرب اینگونه بر می آید که کبر ونخوت و رفتارهای پست تصرف مال غیر بوسیله آن ها مشروعیت دارد - لذا تیم دیپلماسی ایران نباید اینگونه بازی هارا قبول کند و شب دارز است و قلندر بیدار پیام صبر و مقاومت بزرگان ما است روزگار فرصت را در بلند مدت فراهم می کند و روسیاهی این قطاع الریق های مجرم در آینده شفاف تر می شود و قانون طبیعت و دست انتقام طبیعت این شیطان صفت هازا ادب خواهد کرد - نصر من الله و فتح قریب - مرگ برآمریکای مردم فریب
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    نیان یابو دنبال مشروعیت است که حتی کسی یک فحش به اوبدهد که بگوید من اثربخشم هستم که فحش می دهند لذا در این اندازه ها نیست که حتی فحش به او بدهند تا برسد به تسلیت
  • ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    البته دولت سازندگی و اصلاحات دوقدم آن را برداشتند حذف جهاد سازندگی - حذف امور تربتی بقیه گام ها در دست تدبیر است
  • سيد ساداتي ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    مگر گوش نكرديد اوباما ديشب دوباره گفت اين مذاكرات ربطي به تحريم ها نداره و همه چيزروي ميزاست حتي گزينه نظامي .پس اين مذاكرات فقط براي تفريح و خنده كردن آقايان با خانم ها است كه هرچند وقت يكبار روحيه بگيرند.از آمريكا نامردتر اسرائيل و ازاسرائيل نامردتر آمريكا است .
  • شفق ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    در واقع نتانیاهو در این زمین مذاکره با فضاسازی خبری خود در سطح بین الملل با پیروز نشان دادن ایران در مذاکرات بدنبال این است که طرف ایرانی را تحت تاثیر قرار دهد تا بیشترین امتیاز را برای طرف غربی که همان توافق بر سر کاهش غنی سازی و پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران در پی داشته باشد.
  • رضا ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    به جان حسین(ع) این تحریم ها نعمت است در آینده خواهید دید تمدن اسلامی شیعی الگوی نمونه در جهان میشودبدون نیاز به این جهان خواران0
  • محمد ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    دقيقاً امير جان. كاش مردم به همان اندازه كه در محرم لباس سياه بر تن مي‌كنند- و نه بيشتر- به همان اندازه هم راه و مسكل امام شهيدشان را الگو قرار مي‌دادند. كاش هيهات من الذله، در متن زندگي ما بود، نه در طاقچه.
  • ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    از طرف مردم صحبت نكن. مردم علت مشكلات را در بيرون نمي‌دانند. بگو خودم ترسيدم!
  • ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    خرج سنگین و بودجه نظامی آمریکا کمر شکن شده و بیش از این نمی توانند در دنیا کمر راست کنند - مرک آمریکا نزدیک است
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    شرایط شما را ما نمی دانیم اگر از نوکیسه ها هستید طبعا جرینگ جرینگ طلاهای و سکه های معاویه زمان (اردوگاه مضمحل غرب) برای شما مفید تر است اگر از مخلصین هستید شیعه منتظر است و هرگز یاس به خود راه نمی دهد شیعه صاحب دارد
  • سلامت ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    در صورت ناسازگاری غرب خروج ایران از npt تکیه بر توان ملی داخلی که دندان شکن ترین پاسخ به نامردمی غرب در راس آن شیطان بزرگ است. - تیم دولت ایران باید این پیام ار از مردم ایران دریافت نماید یعنی همان پیامی که در شروع تجاوز صدام سرود کودکانمان بود{ هرگز تمی هراسیم از رنج بی غذایی - دشمن خیال کرده مثل بی خداشیم...} - این سرود را در صورت امکان با ترکیبی از صحنه های دفاع مقدس سیما و صدا و مشرق عزیز در کامنها بگذارید تا نگرانی دولت رارفع کند و از وضع هسته اصلی مردم نگران به خود راه ندهند و با خاطر جمعی خاص فعالیت دیپلماتیک داشته باشند که ملت عزت را می خواهند دیلماتها روحیه بگیرند. - ملت ایران پیرو اهل بیتی هستند که صدقه خور کسی نیستند همان اهل بیتی که زیننب سلام الله علیها در مسیر اسارت توزیع صدقه بین اهل بیت را قدغن کرد فرمود صدقه گرفتن بر اهل بیت حرام است ما پیروان اهل بیت پیامبریم و این وحشی های غرب از اردوگاه کفر هستند. به آن ها باید این سوره مبارکه را قرائت کرد: اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمین الرحیم قل یا ایهاالکافرون ........ لکم دینکم ولی دین
  • ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    اين روزها كه بحث سياست استعماري غرب و انگليس از حدود ٢٠٠ سال قبل در باره ايران است و سريال كلاه پهلوي و ديالوگ هاي قسمت اخر ان به عنوان اعلاميه دولت بريتانيا و متعاقبأ اظهارات جك استرا وزير خارجه اسبق انگليس با همان مضمون و تحليل كارشناسان از صدها قرارداد و معاهده استعماري در تاريخ معاصر.... و اكنون نيز مذاكرت هسته اي و نرمش قهرمانانه.. اگر دقيق به وقايع تاريخي نگاه كنيم مشخص ميشود كه تمام معاهدات و قراردادهايي كه برايند و نتيجه انها اكنون به عنوان خيانت يا امتياز دادن و استعماري عنوان ميشود و در ان زمان به عنوان پيروزي و افتخار يا منفعت و واژه هايي اين چنين و مضمون نرمش قهرمانانه و... براي دولتمردان و مردم ان زمان قلمداد و عنوان ميشد يا اينگونه تفسير ميشد.
  • ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    عربده عمر سعد از آمریکا به گوش می رسد. کسی که از سلاح هسته ای استفاده کرده است حق ندارد در مورد دیگران صحبت کند.
  • رویا70 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    0 0
    زمان احمدی نژاد مشکلات از سومدیریت بود حالا از تحریم هاست ماهم که هیچی یادمون نمیاد!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس