به گزارش مشرق، آيتالله عبدالنبي نمازي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفتوگو با فارس به مناسبت فرا رسيدن اربعين حسيني ضمن اشاره به عبرتهاي تاريخ اسلام اظهار داشت: عبرتهاي تاريخ به نوعي بعد از رحلت پيامبر اکرم(ص) آغاز شد.
وي افزود: برخي افراد که خود را از صحابه پيامبر(ص) ميدانستند به مجرد رحلت ايشان، يعني قبل از اينکه پيامبر را غسل دهند و قبل از اينکه پيامبر را کفن کنند و قبل از آنکه نمازي بر پيامبر بخوانند؛ جنازه پيامبر را گذاشتند و سراغ قدرتطلبي و ماجراجويي خويش رفتند.
آيتالله نمازي ابراز داشت: اين افراد همانهايي بودند که ادعا داشتند يار پيامبر هستند، اينها همانهايي هستند که در واقعه غدير برخاستند و با علي عليهالسلام دست دادند و به ايشان گفتند: بخٍّ بخٍّ لک يا علي»، اينها همانهايي هستند که شورا و کميته تعيين رهبري تشکيل دادند و مسير رهبري را منحرف کردند و هيچکسي هم حتي نفس نکشيد.
وي ادامه داد: اينها همان مهاجريني بودند که با پيامبر مهاجرت کرده بودند و از خانه و کاشانهشان گذشته بودند، اينها همان انصاري بودند که به پيامبر اسلام(ص) پناه داده بودند، اما متأسفانه ديديم که همه آنها رفتند و در سکوت کامل در خانه نشستند و نسبت به پايمال شدن حقوق ولايت سکوت کردند.
اين مدرس سطح عالي حوزه علميه قم با بيان اينکه اين يکي از عبرتهاي تاريخ است، ابراز داشت: خواص در اين عرصه نقش خود را از دست دادند و به هر دليل تخريب، تهديد و يا تطميع سکوت کردند و با وجود اينکه فاصلهاي هم از دوران پيامبر(ص) و بيعتش در غدير نگذشته بود، به همين راحتي بيعت شکستند و نقش خود را از دست دادند.
* خواص کوفي سکوت را بهترين راه نجات خود يافتند
آيتالله نمازي با بيان اينکه شکست خواص در سال 61 هجري قمري بار ديگر تکرار شد و آنها از حادثه سال 11 هجري که آن همه اتفاقات تلخ را بر خاندان پيامبر موجب شد؛ عبرت نگرفتند، ابراز داشت: همان شيعيان که در کوفه نامه نوشتند به امام حسين عليهالسلام و از ايشان تقاضا کردند که به کوفه تشريف بياورند، به محض ورود ابنزياد به کوفه و تهديد او همه ترسيدند و باز نيز سکوت کرده و در خانههايشان نشستند و آن را بهترين دستاويز براي نجات خود يافتند.
وي ابراز داشت: کوفيان در نامههاي خود به امام نوشته بودند که در کوفه نعمت فراوان شده است، نهرها در کوفه جاري است، بوستانهاي ما پرثمر است و با ورود مسلم عليهالسلام همه به او دست بيعت دادند اما با ورود ابنمرجانه سکوت را بهترين راه نجات خويش يافتند.
وي با بيان اينکه اينها همه درسهايي است که ما بايد از تاريخ بگيريم، اظهار داشت: امروز بايد بسيار مراقب باشيم زيرا تاريخ هميشه تکرار ميشود و ما بايد از وقايع صدر اسلام عبرت بگيريم.
عضو خبرگان رهبري در پايان خاطرنشان کرد: از ابتداي انقلاب اسلامي تاکنون بودهاند افرادي که در ظاهر، شعار خط امام را ميدادند اما در طول فتنه 88 مورد امتحان قرار گرفته و مردود شدند و بايد دانست که اينها همه ريزشهاي انقلاب است که رويشها را به دنبال خود دارد.