به گزارش مشرق به نقل از العالم، يمن که يکي از فقيرترين کشورهاي عربي به شمار ميرود بيش از سه دهه است تحت حکومت ژنرال علي عبدالله صالح است و در طول دو سال اخير شاهد اعتراضات گستردهاي عليه فساد موجود بوده است.
در اين ميان رئيس جمهور يمن که مانند ديگر سران عرب از رسيدن دامنه اعتراضات مردمي به کشورش به شدت واهمه دارد، اعلام کرده است هرگز اجازه نخواهد داد برخي افراد که آنها را اشوب و هرج مرج طلب ناميد – زينالعابدين بن علي آنها را مشتي تروريست خطاب کرده بود - کشور را آنچه که وي به ورطه نابودي خواند، بکشانند.
به گزارش پايگاه خبري البشير، علي عبدالله صالح، در جمع فرماندهان نيروهاي مسلح کشور مخالفان دولت را متهم کرد که مي خواهند کشور را دچار بحران و اشوب کنند.
رئيس جمهور يمن که به شدت با بحران داخلي در شمال و جنوب کشورش روبهرو است، بدون نام بردن از فرد يا جريان خاصي تاکيد کرد: مخالفان بايد بدانند که يمن تونس نيست و مخالفان نمي توانند به اهداف خود برسند و قدرت را بدست بگيرند.
رئيس جمهور يمن که به نظر ميرسد از سرنوشت بنعلي تا اندازهاي درس گرفته باشد در ادامه با بيان اين موضوع که دولت همواره مخالفان را به گفتگو هاي مسالمتآميز درباره مسائل کشور فرا خوانده است، تأکيد کرد: يمن، تونس نيست که شهروندان آن نتوانند وارد مساجد شوند مگر اينکه کارت شناسايي ويژه دال بر مسلمان بودن خود ارائه کنند.
صالح در ادامه سخنان خود براي تحريک افراد ارتش و در کنار خود داشتن اين قدرت مهم در کشورش خطاب فرماندهان نيروهاي مسلح يمن گفت: هدف مخالفان نابودي ارتش و کشور است و آنها بايد از کشور مراقبت و محافظت کنند.
رئيس جمهور يمن اظهار داشت در يمن نظام جمهوري دمکراتيک و ضد مورثي! حاکم است و برخي گزارشها درباره تلاش دولت براي مورثي کردن قدرت در کشور هرگز واقعيت ندارد.
وي در ادامه مخالفان دولت در داخل و خارج کشور را به گفتگوهاي جدي و مسالمتآميزفرا خواند و گفت: گفتوگو تنها راهکار ممکن براي برون رفت کشور از بحران است.
از سوي ديگر به گزارش اسلام تايمز به نقل از شبکه الجزيره، مقامات دولت يمن تعدادي از فعالان سياسي در اين کشور را همزمان با افزايش درگيري در صنعاء دستگير کرده اند.
الجزيره در گزارشي با اشاره به افزايش ناآراميهاي مردمي در يمن عليه حکومت علي عبدالله صالح افزود: اعتراضات در پايتخت يمن همچنان ادامه دارد.
اين شبکه در ادامه افزود: دولت يمني "توکل کرمان " روزنامه نگار و فعال حقوقي زنان را دستگير کرده است.
تلويزيون الجزيره با پخش تصاويري از ضرب و شتم زنان و مردان در خيابانهاي صنعاء توسط نيروهاي امنيتي گزارش داد که پليس يمن دوربين فيلمبرداري اين شبکه را توقيف کرد.
از سوي ديگر صدها تن از دانشجويان يمني برضد دولت علي عبدالله صالح تظاهرات کردند و خواستار کناره گيري وي از قدرت شدند.
الجزيره به نقل از کارشناسان اعلام کرد که دستگيري فعالان حقوقي توسط دولت يمن نشان دهنده سردرگمي دولت يمني در رويارويي با اعتراضات داخلي است.
چند روز پيش نيز صدها دانشجوي دانشگاه صنعاء با برپايي تظاهراتي گسترده در پايتخت يمن، خواستار ايجاد تغييري دموکراتيک در روند سياسي کشور خود و کنارهگيري "علي عبدالله صالح " رئيسجمهور اين کشور از قدرت شدند.
تظاهراتکنندگان صنعاء با سردادن شعارهاي عليه حاکمان عرب از انتفاضه مردمي تونس حمايت کردند و شعرهاي حماسي عربي را بر زبان آوردند.
فراگير شدن تب اعتراضات مردمي در کشورهاي عربي و فرو ريختن ترس مردم از حکام دائمالعمر اين کشورها، وحشت اين حکام را برانگيخته تا جايي که اين افراد براي مقابله با اعتراضات مردمي تدابير خاصي در نظر گرفتهاند.