کد خبر 259357
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۴

کاخ سفید در حال ارزیابی این مساله است که آیا باید به برنامه‌های جاسوسی و نظارت بر متحدان آمریکا پایان دهد یا خیر.

به گزارش مشرق،‌ ایسنا به نقل از شبکه خبری راشا تودی نوشت: این بررسی در پی انتقادهای سناتور دایان فاینشتاین، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا مطرح شد که گفته بود به صورت کامل مخالف جمع‌آوری اطلاعات از متحدان این کشور است و اینگونه نظارت‌ها از روسای کشورهای خارجی باید سریعا متوقف شود.

وی در بیانیه‌ای گفت: کاخ سفید مرا مطلع کرده که جمع‌آوری اطلاعات متحدان آمریکا ادامه نمی‌یابد؛ اقدامی که من از آن حمایت می‌کنم، اما تا آنجا که من می‌دانم کنگره نیازمند اطلاع یافتن از این مساله است که جامعه اطلاعاتی ما چه کاری انجام می‌دهد. برای پایان دادن به این برنامه‌ها، کمیته اطلاعات سنا یک بازبینی گسترده و کلی درباره این برنامه‌ها ارائه می‌دهد.

رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا افزود: گمان نمی‌کنم آمریکا به جز موارد خاص چون انجام عملیات باید به جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها از کشورهای دیگر بپردازد.

کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد، قصد دارد تا درباره برنامه نظارتی به بررسی داخلی بپردازد.

جی کارنی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید نیز گفت: اقداماتی برای شفاف‌سازی بیشتر و همکاری با کنگره برای ایجاد اصلاحات در مورد برنامه‌های نظارتی در حال انجام است. مسائلی که قرار است بخشی از بازبینی برنامه نظارتی آمریکا باشند، شامل این موارد هستند که ما چگونه می‌توانیم به ایجاد تعادل و توازن بیشتر در ضرورت‌های امنیتی خود بپردازیم.

در واکنش به گزارش های جنجال برانگیز جاسوسی آمریکا در کشورهای متحد خود، کاخ سفید اذعان کرده باید محدودیت‌های بیشتری بر عملیات گردآوری اطلاعات آژانس‌های امنیتی این کشور اعمال شود.

جی کارنی روز دوشنبه گفت، دولت آمریکا متوجه این نکته هست که باید محدودیت‌های بیشتری بر نحوه جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات در آمریکا اعمال شود و نگرانی از نقض حریم خصوصی افراد در جلسات سیاست‌گذاری لحاظ خواهد شد.

گفته‌های کارنی پس از آن صورت گرفت که گزارش‌هایی درباره شنود مکالمات رهبران سیاسی متحد آمریکا و جمع‌آوری اطلاعات تلفنی در آلمان، فرانسه، اسپانیا، و برزیل منتشر شد. یک هیات اروپایی در واشنگتن گفته است این فعالیت‌ها باعث سلب اعتماد از آمریکا می‌شود.

سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفته است، آمریکا از توانایی خود در جمع‌آوری اطلاعات برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود استفاده نمی‌کند و رییس‌جمهوری آمریکا متعهد است که این اطلاعات تنها از آن جهت جمع‌آوری شوند که برای امنیت آمریکا لازم است.

کارنی افزود: ما باید مطمئن شویم که منابع اطلاعاتیمان در جهت اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی ما قرار دارد و به بهترین وجه ممکن محاسن و مخاطرات فعالیت‌های خود را سنجیده‌ایم.

به گفته سخنگوی کاخ سفید قرار است منابع اطلاعاتی آمریکا کاملا بازبینی شوند و "نتایج این بازبینی می‌تواند به دولت کمک کند از امنیت شهروندان آمریکا و متحدانش اطمینان یابد و درعین حال نگرانی‌های مطرح از نقض حریم خصوصی در آمریکا و کشورهای دیگر را رفع کند."

از سوی دیگر روزنامه لس‌آنجلس تایمز گزارش داد، مقام‌های کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کردند، اعضای ارشد آژانس امنیت ملی آمریکا و سایر آژانس‌های اطلاعاتی این کشور به خاطر افشای جاسوسی از مقام‌ها و رهبران سایر کشورها توسط آمریکا خشمگین هستند.

سناتور جمهوری‌خواه جان مک‌کین از کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت، کنگره باید تشکیل یک کمیته گزینش ویژه را برای بررسی استراق سمع آمریکا از رهبران کشورهای خارجی مدنظر قرار دهد.

وی در مصاحبه با خبرنگارانی در شیکاگو گفت: واضح است که ما می‌خواهیم بدانیم دقیقا باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا چه می‌داند و چه زمانی از این جاسوسی‌ها و نظارت‌ها با خبر شده است. ما همواره از تمام مردم جهان استراق سمع کرده‌ایم، اما پیشرفت تکنولوژی قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بیشتری داده و من فکر می‌کنم که شما ممکن است این مساله را مطرح کنید. برخی از این قابلیت‌ها هم برای ما و هم برای متحدانمان دردسر ساز شده‌اند.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد، زمانی که مقام‌های اطلاعاتی آمریکا در جلسه غیر علنی کنگره در هفته‌های گذشته درباره برنامه جاسوسی این کشور از سایر کشورها و مردم آمریکا شهادت دادند، خشم عموم از آژانس امنیت ملی آمریکا به خاطر جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های مکالمات تلفنی و ایمیل شدت گرفت. اما زمانی که این آژانس و سایر مقام‌های آژانس‌های جاسوسی آمریکا امروز (سه‌شنبه) در جلسه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا حاضر می‌شوند، این حضور به خاطر خشم متحدان اروپایی آمریکاست که این کشور را به جاسوسی از رهبران و شهروندانشان متهم می‌کند.

کیت الکساندر، مدیرکل آژانس امنیت ملی آمریکا، کریس اینگلیس، معاون مدیرکل، جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی و جیمز کول، معاون دادستان کل آمریکا قرار است امروز در جلسه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان شهادت دهند.

شهادت آن‌ها شامل برنامه‌های آژانس امنیت ملی آمریکا و تغییرات بالقوه در معاهده نظارت بر اطلاعات خارجی است که استراق سمع نیز جزوی از آن‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس