به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، عبدالرضا رحمانی وزیر کشور در حاشیه دیدار با هلن کلارک معاون مدیرکل سازمان ملل اظهار داشت: موضوع اصلی بحث امروز ما موادمخدر بود و من به وی گفتم که جمهوری اسلامی ایران نقش جهانی در مبارزه با مواد مخدر ایفا میکند و تاکنون هزینههای مالی، امنیتی، انتظامی و جانی زیادی را داده است.
وی افزود: توقع ما از خانم کلارک این بود که ایران و سازمان ملل همکاریها در حوزه موادمخدر را بیشتر کنند و انتظار داریم سازمان ملل هماهنگی میان کشورها در مبارزه با مواد مخدر را زیاد کند.
وزیر کشور ادامه داد: ما همچنین در این دیدار از معاون رئیس سازمان ملل خواستیم تا در مورد کشت حشیش و خشخاش در افغانستان کمک کنند تا کشت جایگزین انجام شود و در مرحله دوم کاشتی در این کشور انجام نشود و در مرحله سوم نیز کمکهای تجهیزاتی و مالی را برای مبارزه با موادمخدر در اختیار قرار دهند.
همچنین در این دیدار به وی اعلام کردیم در مورد درمان و بازپروری معتادین 5300 مرکز در ایران کار میکنند و 700 نهاد مردمی فعالیت میکنند و از معاون رئیس سازمان ملل تقاضا کردیم تا برای فعالیت بیشتر این گروهها کمکهایی را انجام دهند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه معاون رئیس سازمان ملل نقش ایران در مبارزه با مواد مخدر را مهم ارزیابی کرد و گفت: وی از ما تقاضا کرد تا با توجه به تجربه ایران در حوزه پیشبینی حوادث غیرمترقبه تجربیاتمان را در اختیار سازمان ملل قرار دهیم که بنده در این زمینه مسئولان مربوطه را معرفی کردم تا انشاءالله همکاریهای لازم انجام شود.
وزیر کشور ادامه داد: باید در عرصه مبارزه با موادمخدر نهضت جهانی ایجاد کنیم چرا که امروز تجارت موادمخدر پرسود و دارای منفعت مالی زیاد است که این امر برای بسیاری تحریککننده است، لذا اگر مبارزه جدی با موادمخدر صورت نگیرد با توجه به پیدا شدن مواد مخدر صنعتی امکان شیوع آنها زیاد است و این مواد مخدر جدید و نو مانند شیشه میتواند نابودکننده باشد.
وی با اشاره به رویکرد وزارت کشور برای مبارزه با مواد مخدر گفت: رویکرد وزارت کشور اجتماعیمحور است و ما معتقدیم در تمام حوزهها حتی در حوزه مقابله با مواد مخدر از مردم کمک بگیریم.
رحمانی فضلی افزود: با سیاست جدید وزارت کشور 80 درصد مبارزه با موادمخدر در مرزها انجام میشود و با اقدامات خوب نیروهای امنیتی و انتظامی و همکاری وزارت کشور و انسداد مرزی با حفر کانالها و خاکریزهای مرزی، ورود مواد مخدر از طریق مرزها به شدت کاهش پیدا کرده است. البته این اقدامات هنوز کافی نیست و باید تلاشهای بیشتری انجام شود.
وزیر کشور در ادامه تاکید کرد: باید از توان نیروهای مردمی در حوزه اطلاعاتی و حتی نیروهای بسیجی و انتظامی نیز در حوزه مبارزه با موادمخدر استفاده کنیم. همچنین تکیه ما به سازمانهای مردمی و خیریهای است تا از آسیب به خانوادهها در حوزه موادمخدر جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: توقع ما از رسانهها این است که دغدغه و نگرانیهای اصلی در مورد مواد مخدر را به خانوادهها منتقل کنند تا خانوادهها بدانند تا بلای خانمانسوزی مانند موادمخدر روبهرو هستند چرا که متاسفانه در حال حاضر خیلی از خانوادهها این موارد را نمیدانند. ما نقش خبرنگاران و رسانه ملی را در این زمینه مهم میدانیم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: سیاست ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر ابتدا پیشگیری، سپس مقابله و درمان است تا بتوانیم موضوع را حل کنیم و مردم را از این دغدغه راحت کنیم.
وزیر شور همچنین تاکید کرد: ما مشکلی در خصوص ابزارهای کشف موادمخدر نداریم و در زمینه تجهیزات فنی و امور مربوط به کشف مواد مخدر مشکلی نیست.
وزیر کشور با بیان اینکه با سیاست وزارت کشور ۸۰ درصد مبارزه با موادمخدر در مرزها انجام میشود، گفت: بعد از اتخاذ این سیاست ورود مواد مخدر از طریق مرزها به شدت کاهش پیدا کرد.