این مربی که به واسطه حضورش در کشتی و آمدنش به ووشو به مربی با گوشهای شکسته معروف است به خوبی فرهنگ ایرانی را پذیرفته و میگوید که عاشورای حسینی را بسیار دوست دارد و هرساله برای دیدن آن شوق زیادی دارد. "پانگ" آنقدر فرهنگ ایرانی را درک کرده که حتی روزه هم میگیرد.
سرمربی چینی ووشوی ایران به همراه میرکی مترجم خود به سؤالات خبرنگاران این رسانه پاسخ دادند که متن کامل گفتوگوی او را در زیر میخوانید.
*چه شد به ایران آمدی؟
بعد از المپیک 2008 پکن بود که علینژاد، رییس فدراسیون ایران برای جذب یک مربی چینی درخواست کرد و من به ایران آمدم. آن سال قرارداد، مربی چینی دیگری (وانگ جای) که در ایران بود، تمام شده بود. اکنون پنج سال از حضورم در ایران میگذرد.
حضور در ایران اولین تجربه مربیگری برون مرزی من بود و قبل از آن تنها در چین مربیگری میکردم. اولین جایی که با تیم ایران رفتم مسابقات قهرمانی جوانان جهان در اندونزی بود که سه نماینده داشتیم و یک طلا و دو برنز کسب کردیم. این شروع خوبی بود.
*ووشو بانوان ایران و چین چه تفاوتهایی با هم دارند؟
در چین یک ورزشکار زن از 12 یا 13 سالگی وارد ساندا شده و فعالیت میکند، اما در ایران این سن بالاتر است و ورزشکاران از 15 یا 16 سالگی کارشان را آغاز میکنند. این تفاوت اولین نقطه قوت چینیها است.
نقطه قوت ورزشکاران ایران هم قدرت بدنی و روحیه جنگندگی آنها است که باعث شده تا حدی این فاصله با چینی ها کمتر شود. در برنامههای خودم روی این قوای جسمانی زیاد حساب کردهام و 100 درصد برای آنها برنامه ویژه دارم.
*نقاط ضعف ووشوکاران زن ایرانی را در چه میبینید؟
ضعف در حرکات پایه مهمترین چیزی است که میتوانم بگویم. اولین سالی که در ایران بودم ورزشکاران شما هنوز برخی حرکات پایه را نمیدانستند و خیلی اذیت شدم تا حرکات صحیح را یاد بگیرند. آنها آن زمان جوان بودند و حالا به تیم بزرگسالان آمده اند و کمی از مشکلاتشان حل شده است. البته تیم جوانان هم که تازه کارشان را شروع کرده اند مشکلاتی مانند اینها را دارند، ولی کمتر است. غیر از این مورد تفاوت چندانی بین ووشو کاران ایران و چین نمیبینم.
*آیا باز هم تمایل داری در ایران بمانی؟
مساله من با فدراسیون ووشوی ایران مالی نیست و هیچ گاه به این مساله فکر نکردهام. فدراسیون ووشو مثل خانواده من است و تا به حال در مورد مسائل مالی با علینژاد صحبت نکردهام. علینژاد و کهرنگی مثل خانوادهام به من محبت دارند و ملیپوشان هم مثل خواهرانم هستند.
* انتخاب سه ملیپوش اعزامی به مسابقات جهانی امسال حواشی زیادی داشت، در این مورد بیشتر توضیح دهید.
من سرمربی تیم هستم و تصمیم نهایی را میگیرم. ما در سالهای گذشته روالی مشخص داشتیم و بازیکنان را انتخاب میکردیم و سعی میکردیم که عادلانهترین شکل انتخاب صورت گیرد. حتی در ورودیهای اردوها هم رقابتهای انتخابی را با حضور بهترین داوران برگزار میکردیم تا بحثی نباشد. من بازیکنان را طبق نکات فنی و تکنیکی و شرایط حریفان انتخاب میکنم و کسانی را به مسابقات میبرم که بیشترین شانس را برای کسب مدال دارند. برای مسابقات جهانی مالزی هم بهترینها را انتخاب کردهام و مطمئنم که شاگردانم نتیجه خوبی خواهند گرفت.
*آیا به نامها توجه میکنید یا معیار انتخابهایتان چیز دیگری است؟
اصلی که در مربیگریام به آن پایبندم این است که به گذشته یک ورزشکار کاری ندارم و حال او را در نظر میگیرم. شاید یک ورزشکار سال قبل مدال گرفته باشد، اما شرایط امسال او را در نظر میگیرم، شاید امسال آن طور که میخواهم نباشد. هر کسی در شرایط اعزام آن سال بهتر باشد او را انتخاب میکنم حتی اگر جوان و یا تازه وارد باشد.
*شرایط زندگی در ایران چطور است؟
زندگی کردن در ایران را خیلی دوست دارم و فرهنگ شما را کاملا درک میکنم. زندگی کردن در کنار شما راحت است. دوست دارم سال بعد هم به ایران بیاییم، اما همه چیز در این مورد به مسائل شخصیام بستگی دارد. اگر همه چیز به من مربوط شود 100 درصد دوست دارم به ایران بیایم. اگر سال بعد دیدید که من به ایران نیامدم بدانید که مشکلات شخصیام اجازه نداد در کنار شما باشم.
*آینده ووشو ایران را چطور میبینید؟
مطمئنا من تا آخر عمر نمیتوانم در ایران بمانم، بنابراین دوست دارم چیزی خوب از من به یادگار بماند و ووشوی ایران مرا در خاطر داشته باشد. ووشوی ایران پیشرفت خوبی داشته و این پیشرفت ادامه خواهد داشت، چرا که سرمایهگذاری خوبی صورت گرفته است. ایران قطب ووشوی جهان خواهد شد.
* آیا در ووشوی بانوان ایران یک ووشوکار شش دانگ و کاملا فنی وجود دارد؟
قطعا هر کسی که ما او را برای مسابقات جهانی انتخاب میکنیم، توانمندی بالایی دارد. من به همه بازیکنانم اعتماد کامل دارم. آنها بازیکنان بسیار خوبی هستند. ما هم اکنون ورزشکارانی داریم که اگر به همین شکل ادامه دهند در آینده دیگر رقیبی برایشان پیدا نخواهد شد.
*در این پنج سال حضور در ایران آیا موردی بوده که از آن ناراحت شده باشی؟
مشکلات در طول زندگی چیزی کاملا طبیعی است، چیز خیلی ناراحت کنندهای را در این سالها نداشتم تا این که این مسابقات انتخابی آخر برگزار شد، قبلا گفتم که سعی میکنم ورزشکاران را کاملا عادلانه انتخاب کنم و بهترینها را بدون هیچ حرف و حدیثی به مسابقات ببرم. وقتی من این همه حساسیت دارم و بعد میبینم که چند نفر از شاگردانم که مانند خواهرانم هستند بعد از انتخاب نشدن در تیم چنین حرفهایی زدند، واقعا ناراحت شدم و قلبم شکست.
* اتفاق خوبی که در این سالها داشتهاید چه بود؟
اتفاقات خوب زیادی را در ایران تجربه کردهام، اما چیزی که خیلی آن را دوست دارم عاشورا است. این حادثه هر ساله در ایران تکرار میشود و من آن را میپسندم. دوست دارم امسال هم آن را ببینم.
* آیا در مورد آن (عاشورای حسینی) چیزی میدانید؟
- بله. کهرنگی و مترجمم در مورد آن چیزهای زیادی گفتهاند و کتابهایی را هم برایم خواندهاند. این مسائل واقعاً تکاندهنده است و تاثیر زیادی روی من گذاشته است.
* و حرف آخر ...
امیدوارم رسانهها از ووشو بیشتر حمایت کنند و در کنار این رشته در حال پیشرفت باشند.
در بخش دیگری از این نشست "بدرالملوک کهرنگی" نایب رییس بانوان فدراسیون ووشو به سوالات پاسخ داد که متن گفت و گوی وی هم به شرح زیر است:
*چه شد که "پانگ یان" به ایران آمد؟
بعد از رفتن خانم "وانگ جای " از ایران ، فدراسیون به دنبال جذب یک مربی سرشناس دیگر بود و مکاتباتی را داشت. در نهایت خانم "پانگ یان" بر اساس رزومهای که داشت جذب شد. او جزو دو مربی برتر بانوان چین بود. خانم پانگ از قهرمانان کشتی بود که به ووشو روی آورد و توانست در این بخش هم موفق باشد. به خاطر همین شرایط است که به خانم پانگ ، مربی با گوشهای شکسته میگویند.
*عملکرد خانم "پانگ" در این پنج سال حضور در ایران چطور بوده است؟
این مربی خوب اکنون سالهاست که با ما کار میکند و به طور کامل از عملکردش رضایت داریم. در این مدت همیشه به صورت مقطعی او را در اختیار داشتهایم، اما با نتایج بسیار خوبی که کسب کرده علاقمند بودیم و هستیم که هم چنان او را در اختیار داشته باشیم. او آنقدر مربی خوبی است که هر مسابقهای میرویم کشورهای دیگر قصد دارند وی را به خدمت بگیرند، اما قبول نمیکند.
خانم "پانگ" درک پذیری بالایی نسبت به فرهنگ ایرانی دارد و خودش هم علاقمند است که در ایران کار کند. او فرهنگ ما را به خوبی پذیرفته و ارتباط بسیار صمیمانهای با ملیپوشان ایجاد کرده است. همه این شرایط باعث شده که او در ایران بماند. ضمن این که باید بگویم بهترین روزهای ووشوی بانوان ایران در زمان حضور این مربی بوده است. او تا به حال به هر مسابقهای که رفته دست پر برگشته و این نکته بسیار مهمی است. اوج کار خانم "پانگ" در بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو بود که بانوان ما برای نخستین بار طلای بازیهای آسیایی را کسب کردند.
*آیا باز هم قصد دارید از او استفاده کنید؟
100 درصد علاقمندیم که خانم "پانگ" باز هم در ایران باقی بماند و او را در تیم ملی داشته باشیم. برنامه ما برای نگه داشتن این مربی خوب است و امیدواریم که موضوعات مالی فدراسیون به کمک کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان حل شود تا بتوانیم این مربی را حفظ کنیم. حقوقی که فدراسیون ووشو به این مربی سرشناس داده و میدهد در این چند سال تغییر چندانی نداشته و شاید در قیاس با بقیه کشورهایی که خواهان جذب او هستند پول کمی باشد، اما با این حال خانم پانگ در ایران مانده است. این حرکت بسیار ارزشمند است و امیدوارم هر طور که شده مشکلات حل شود و "پانگ" باز هم در ایران بماند.
*قرارداد "پانگ" تا چه زمانی است؟
قرارداد مربیگری خانم "پانگ" تا پایان مسابقات قهرمانی جهان (اواخر آبان ماه ) است و بعد از آن رقابتها مستقیما از مالزی به چین میرود. امیدواریم مسائل مالی حل شود و دوباره این مربی را در اختیار داشته باشیم.
*تیم بانوان چه مسابقات مهمی پیشرو دارد؟
اولین مسابقه مهم پیش روی ما مسابقات قهرمانی جوانان جهان است که فروردین 93 در ترکیه برگزار خواهد شد. حضور موفق در این رقابتها مستلزم آن است که کادر فنی تیم ملی، حداقل دو تا سه ماه قبل از این رقابتها ملیپوشان را در اختیار داشته باشند و با آنها کار کنند. این یعنی کار ما بسیار سخت است. تازه بعد از این رقابتها باید به فکر بازیهای آسیایی اینچئون 2014 باشیم که آن هم اهمیت بسیار زیادی دارد.
*اگر "پانگ" به ایران نیاید چطور؟
در صحبتهایی که با او داشتهایم علاقه زیادی دارد، باز هم در ایران کار کند، اما با توجه به این که شرایط مالی فدراسیون بسیار سخت است، نمیدانیم میتوانیم او را نگه داریم یا نه؟ نگران این هستیم که شاید "پانگ" را از دست بدهیم و این اصلا خوب نیست و پیامدهای بدی خواهد داشت.
چه برنامههایی برای آموزش مربیان داخلی و استفاده از علم "پانگ" دارید؟
برگزاری استاژهای مربیگری و آموزش مربیان سطح کشور مهمترین برنامهای مد نظر داریم. این کار باعث میشود تا علم مربیان داخلی در یک سطح افزایش یابد و نوع آموزش هم یکسان سازی شود.بیشتر این مربیان همان افرادی هستند که چند سال با خانم "پانگ" کار کردهاند و اکنون کار تربیت بقیه شاگردان را بر عهده دارند. آنها با نوع کار " پانگ" آشنا هستند و همین باعث میشود کار آموزش شاگردانشان علمیتر انجام شود.
*شرایط تیم ملی برای اعزام به مسابقات جهانی چطور است؟
مسابقات جهانی دهه اول آبان در مالزی برگزار میشود که ملیپوشان کاملا آماده هستند. ما همه ساله برای آماده سازی تیمهایمان حدود چهار ماه اردو میگذاشتیم ، اما امسال دو ماه و نیم اردو داشتیم. علیرغم شرایط بسیار سخت، اردوها کاملا منظم برگزار شد.
*انتظار شما از تیم چیست؟
انتظار من و جامعه ووشو کسب خوش رنگترین مدالها است. با توجه به عملکردی که خانم "پانگ" تا به حال داشته انتظارات بالا است. در سالهای قبل هر کشور چهار سهمیه در مسابقات جهانی داشت، اما امسال سه سهمیه شده است. در وزن 52- کیلوگرم الهه منصوریان، قهرمان آسیا و جهان و دارنده مدال برنز بازیهای آسیایی حضور دارد. در وزن 65- کیلوگرم مریم هاشمی، قهرمان 2011 جهان حضور دارد. در وزن 75- هم شهربانو منصوریان، قهرمان آسیا و جهان حاضر است، حضور این نفرات ثابت میکند که بهترین مدالها را میخواهیم.
*هدفگذاریهای شما برای بخش بانوان در فدراسیون چه بود؟
ما از سال 89 سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را مدنظر داشتیم. برنامه کوتاه مدت ما مسابقات جهانی و آسیایی و بازیهای آسیایی گوانگجو بود. برنامه میان مدت ما بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی و مسابقه آسیایی و جهان آینده بود. برنامه بلند مدت ما هم برای المپیکی شدن ووشو است.
*آیا ووشوکاران ما هنوز هم از ووشوکاران چین میترسند؟
زمانی بود که ما دوست داشتیم با چینیها روبرو نشویم، اما اکنون ووشوی ما به جایی رسیده که نمایندگان روسیه، چین، ویتنام، فیلیپین و هنگکنگ از مبارزات بچههای ما فیلمبرداری میکنند و دوست دارند که با ووشوکاران ایرانی روبرو نشوند. کار بچههای ما آنقدر خوب است که این کشورها برای شکست دادن ایرانیها برنامهریزی میکنند.
*امکانات ووشوی ایران نسبت به ووشوی جهان چطور است؟
صحبت کردن در مورد امکانات به بحث در مورد مسائل مالی بستگی دارد. فعالیت در بخش ساندا به سکو و فعالیت در تالو به تالوفیلد نیاز دارد که در این مدت برای هیاتها 17 سکوی ساندا و شش فرش تالو از سوی فدراسیون ارسال شده است. البته برخی هیاتها فعال ما خودشان چندین سکو و تالوفیلد تهیه کردهاند که باید از زحمات آنها تشکر کنم.
*از اخلاق خانم "پانگ" بگویید
"پانگ" یکی از بهترین مربیان خارجی زنی است که تا به حال به ایران آمده است. او فردی اخلاق مدار و کاملا پایبند به اصول است که حتی در طول مسابقات مهم و یا کارهای بزرگی که پیشرو دارد روزه میگیرد. بارها شاهد بودم که در روز قرعه کشی و یا مسابقات سنگینی که پیش رو دارد روزه است.
* آیا مفهوم روزه را میداند؟
بله! در صحبتهای زیادی که با هم داشتهایم این موارد را برایش توضیح دادهایم و او از آن به بعد به تمام این موارد عمل میکند. این برای ما بسیار ارزشمند است که مربی خارجی چُنین رفتاری را داشته باشد.
*نوع پوشش او با خارجیها متفاوت است و کاملا پوشیده است، در این مورد توضیح دهید.
او فرهنگ ما را پذیرفته و ما دیگر او را یک خارجی نمیدانیم. "پانگ" آنقدر به پوشش ملیپوشان در مسابقات اهمیت میدهد که برای خود ما هم این رسیدگی و توجه جای شگفتی دارد. نمونه بارز این توجه به پوشش به سال 2010 و مدال طلای خدیجه آزادپور در بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو باز میگردد که او قبل از اهدای مدال لباس و پوشش آزاد پور را مرتب کرد. در بسیاری از موارد ورزشکاران ما باید از او الگو بگیرند!
*چه غذایی را بیشتر دوست دارد؟ آیا با غذای ایرانی مشکل دارد؟
او غذاهای ایرانی را دوست دارد. شیشلیک غذای مورد علاقه اوست و در بقیه روزهای هفته هم غذاهایی ساده مصرف میکند.
*در ایران کجا را بیشتر از همه دوست دارد؟
او وقتی همراه تیم به امامزاده صالح (ع) رفته بود، خیلی به آنجا علاقمند شد و دوست دارد. دوباره به آنجا برود. البته مشهد را هم خیلی دوست دارد، ولی متاسفانه وقت نشده که به آنجا برود.