به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر، در ابتداي نشست مدير عامل مؤسسه ضمن خيرمقدم به روزنامهنگاران حاضر در نشست خبر صدور مجوز مجموعه دوجلدي سيره و سرگذشت امام موسي صدر را داد. اين کتاب برگردان کتاب «السيره و المسيره» است، به بيان زندگي و وجوه مختلف انديشه امام موسي صدر ميپردازد و مهدي سرحدي آن را به فارسي ترجمه کرده است.
سپس مهدي فيروزان در ادامه مباحث مطرحشده در جلسه قبل نکاتي را درباره پرونده پيگيري ربودن امام موسي صدر مطرح کرد. به گفته فيروزان سه ملاحظه اساسي در سير حقوقي پرونده وجود داشته است. نخست اينکه پس از ربوده شدن اين سئوال بود که در کجا امکان تشکيل پرونده حقوقي بوده است. فيروزان در اينباره گفت: «وقتي جرمي در کشور ديگري واقع شده وقتي ميتوانيم در کشوري ثالث پرونده تشکيل بدهيم، که دادگاههايش صلاحيت لازم را داشته باشند. اولين مشکل اين بود که آيا دادگاه هاي لبنان دادگاههاي صالح هستند يا نه و زماني که دولت لبنان تحت عنوان تهديد امنيت ملي کشور، اين پرونده را پيگيري کرد، صالحهبودن دادگاهها تائيد شد». به گفته فيرزوان نکته ديگري که وجود داشت و در اسنادي که تاکنون منتشر شده، نيامده است مسئله ساختار قدرت و طايفهاي بودن آن در لبنان است. مسئله که مدتها کار سياسي احتياج داشت تا همه گروهها همموضع شوند. به اين مسئله بايد وضعيت سياسي لبنان و جنگهاي داخلي اين کشور را نيز افزود. ولي با همه اين مشکلات لبنان به ثبات رأيي مناسب در اينباره رسيد. نکته سومي که مورد اشاره فيروزان قرار گرفت اين بود که به نتيجه رسيدن اين احکام، حتي اگر وکلاي قوياي مانند «شبلي ملاط» و «يوسف حاج شاهين» وجود داشته باشد، باز هم ملاحظاتي سياسي در اينباره وجود خواهد داشت که مانع روند حقوقي پرونده ميشود. فيروزان در اين مورد به پرونده شارون اشاره کرد که با همت ملاط در دادگاههاي دانمارک برگزار شد و مدارک متعددي نيز عليه وي وجود داشت و در آستانه صدور رأي دادگاه تغيير قانون اساسي دانمارک سبب شد که دادگاه اين کشور صلاحيت صدور رأي را از دست بدهد.
يکي از نقدهاي مطرح شده در اين نشست و نشست قبلي طرح نشدن برخي از حقايقي بود که خانواده از آنها مطلع هستند ولي رسانهاي نميشود. فيروزان با اشاره به اينکه به لحاظ حقوقي ادله محکم و قوي در اثبات ربودن امام موسي صدر از سوي دولت ليبي وجود دارد، طرح نشدن شماري از خبرهاي رسيده را به اين دليل دانست که هم مستندات محکمي وجود دارد و هم اينکه ارجحيت خانواده اين است که تنها خبرهايي را منتشرکند قابليت استناد و ارجاع حقوقي دارند.
فيروزان درباره انتقادهايي که به خانواده امام موسي صدر ميشود، گفت که ما يا مقصريم يا قاصر و در هر دو حالت چون امام آزاد نشده در اقدامات خود موفق نبودهايم.
خانم صدر، نيز در بخشي از سخنانشان در پاسخ به اين پرسش که چرا هنوز امام در بند قذافي است، گفت مجموعه دلايلي که امام را براي آن ربودند هنوز هم پابرجاست و به قوت خود باقيست. وي با اشاره به اينکه از ابتداي قضيه ربودن خانواده اين مسئله را يک مسئله خانوادگي، لبناني يا ايراني صرف نميدانست. صدر با تاکيد به اين نکته گفت که من خودم را بيش از جوانان حرکت المحرومين و همراهان امام موسي صدر، فرزند امام موسي صدر نميدانم.
مجموعه بحث ها و نظرهاي مطرحشده در اين نشست بر اين نکته استوار بود که تاکيد بر انديشه امام موسي صدر و مشي و روش ايشان در برخورد با مشکلات متعدد لبنان و جهان اسلام به طور عام و شيعيان به طور خاص، ميتواند حول شکلگيري هويتي جهانشمول از امام قرار گيرد. يکي از اين توصيهها فعال کردن افکار عمومي جهاني در مورد پرونده و ساختن تصويري جهاني از جلوههاي شخصيتي امام موسي صدر بود.
کد خبر 2564
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۵
- ۰ نظر
- چاپ
دومين نشست همانديشي با روزنامهنگاران براي آزادي امام موسي صدر در دفتر مؤسسه و با حضور خانم حورا صدر، مدير مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر و مهدي فيروزان عضو هيئت مديره مؤسسه و شماري از اصحاب رسانه برگزار شد.