کد خبر 255588
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۷
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

رویتر: دیپلمات‌های غربی برای اعتمادسازی به ژنو نمی‌آیند

رویکرد محافل سیاسی غرب به مذاکرات ژنو، از احتمال کارشکنی و بن‌بست در این مذاکرات حکایت می‌کند.

مذاکرات ژنو روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه و هفت ماه پس از آخرین دور مذاکرات که در آلماتی انجام شد، برگزار می‌شود.

هر چند طرف مذاکره‌کننده ایرانی پس از تشکیل دولت جدید ادبیات متفاوتی را برای تعامل با غرب برگزید اما ظاهرا طرف غربی بنا ندارد از موضع لج‌بازی، زورگویی و ایجاد بن‌بست در مذاکرات خارج شود. این در حالی است که مکالمه تلفنی دکتر روحانی با باراک اوباما و دیدارش با چند رئیس دولت اروپایی از جمله فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه و نیز دیدار و مذاکره دکتر ظریف با جان کری وزیر خارجه آمریکا به برخی تصورات خوش‌بینانه دامن زده اما به نظر می‌رسد واقعیت‌ها خبر از چیز دیگری می‌دهند.

برخلاف ذوق‌زدگی برخی رسانه‌ها که ملاقات دکتر روحانی با اولاند را شکستن فضای تحریم سیاسی ایران خوانده بودند اما اولاند روز گذشته در گفت‌وگو با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به نتانیاهو اطمینان داد که «فرانسه در برابر ایران قاطع و جدی است و از موضع اسرائیل در این زمینه حمایت می‌کند».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولاند به نتانیاهو اطمینان داد که تمام قاطعیت خود را در مورد ایران و به ویژه پرونده هسته‌ای این کشور به کار خواهد بست.

وی گفت فرانسه منتظر می‌ماند تا ببیند آیا سیاست معتدل رئیس‌جمهور جدید ایران به مرحله عمل درمی‌آید؟

نتانیاهو در گفت‌وگو با اولاند اظهار داشت فرانسه تسلیم لحن جدید دولتمردان ایران نشود. او همچنین به شبکه فرانس 24 گفت: اولاند فردی هوشیار است و من فکر نمی‌کنم ساده‌لوح باشد. او می‌داند چالش‌ها کدامند و مسئله اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. شما فرانسوی‌ها باید همچنان قوی و قاطع باشید.

روزنامه هاآرتص، چاپ فلسطین اشغالی پیش از این خبر داده بود که دو هیات نمایندگی انگلیس و فرانسه در مذاکرات هسته‌ای 1+5 با ایران، از جمله رؤسای این دو هیئت، روز چهارشنبه گذشته به فلسطین اشغالی سفر کردند تا با اسرائیل پیش از این مذاکرات هماهنگی کنند.

شایان ذکر است ملاقات نتانیاهو با باراک اوباما در حاشیه نشست سازمان ملل نیز باعث شد رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی احمقانه- و با وجود التماس به دکتر روحانی برای مکالمه تلفنی- بگوید همه گزینه‌ها به ویژه گزینه نظامی درباره ایران روی میز است!

همزمان با لحن منفعل و نوکرمآبانه فرانسوا اولاند در گفت‌و‌گو با نتانیاهو، خبرگزاری رویتر به نقل از دیپلمات‌های غربی نوشت: خطر از بین رفتن فضای مثبت حاکم بر روابط ایران و «گروه پنج به علاوه یک» وجود دارد و بعید است سیاست جدید درهای باز ایران در عرصه بین‌المللی در آینده‌ای نزدیک به نتیجه برسد و موجب لغو تحریم‌ها علیه این کشور شود.

رویتر نوشت: مقامات ارشد آمریکا و اروپا بارها اعلام کردند که تا زمانی که ایران گام‌هایی محکم در زمینه رفع نگرانی‌های بین‌المللی درباره هدف نهایی برنامه هسته‌ای‌اش برندارد، حاضر به دادن هیچ امتیازی نیستند.

رویتر افزود: به گفته دیپلمات‌های مطلع، هر چند که ممکن است این فضا خوب پیش برود، اما مذاکره‌کنندگان پنج به علاوه یک، با پیشنهادهای چندانی بیش از آنچه در نشست‌های 19 ماه گذشته داده بودند، به ژنو نمی‌آیند.

رویتر خاطرنشان کرد: مذاکره‌کنندگان پنج به علاوه یک در نشست‌های قبلی از ایران خواستند که در ازای لغو تحریم‌ها علیه طلا و صنعت پتروشیمی، ایران به عنوان اولین گام در جهت اعتمادسازی، مهم‌ترین نگرانی آنها یعنی غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را متوقف کند که ایران این پیشنهاد را رد کرد.

این خبرگزاری با بیان این نکته که «نبود پیشنهادهای جدید، مذاکره‌کنندگان ایرانی را ناامید و دلسرد کرده» افزود: ظریف یکشنبه در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران گفت که پیشنهاد قبلی کشورهای غربی به تاریخ پیوست و باید امتیازات جدید ارائه شود.

رویتر از قول یکی از دیپلمات‌های غربی نوشت: با یک اقدام اعتمادساز بازبینی شده به ژنو نمی‌رویم، بلکه برای گرفتن پاسخ مناسب ایران درباره آنچه در گذشته مطرح کردیم، به ژنو می‌رویم.

از سوی دیگر خبرگزاری آلمان در تحلیل مشابهی نوشت: در آستانه مذاکرات ژنو، به نظر می‌آید دو طرف ایران و غرب برای حل و فصل مناقشه هسته‌ای جدی هستند اما غربی‌ها اعلام کرده‌اند بعد از شنیدن حرف‌های زیبا حال منتظر اقدام عملی ایران هستند. حسن روحانی نشان داده خواهان آن است که در صورت امکان هر چه سریع‌تر مناقشه اتمی با غرب را حل و فصل کند تا تحریم‌ها علیه این کشور برداشته شود.

این خبرگزاری می‌افزاید: هر چند که رؤسای جمهور ایران و آمریکا بعد از 34 سال برای اولین بار با یکدیگر صحبت کردند و وزیران امور خارجه دو کشور نیز در نیویورک دیداری داشتند اما غربی‌ها بعد از شنیدن حرف‌های قشنگ و لحن زیبا می‌خواهند اقدام عملی ایران را ببینند.
خبرگزاری د.پ.آ خاطرنشان کرد: مشکل اینجاست که اسرائیل به عنوان مهمترین متحد آمریکا در خاورمیانه خواهان این است که ایران غنی‌سازی را به طور کامل کنار گذارد و جالب این است که مواضع دولت آمریکا در این رابطه چگونه خواهد بود.

وظیفه‌ای که دستگاه قضایی وانهاده است

رسانه‌های بیگانه در حال فضاسازی برای بازگشت برخی فتنه‌گران فراری به کشور هستند.

خبرگزاری رویتر و صدای آمریکا در این باره با نام بردن از برخی عناصر فراری که در فتنه‌های سال 88 و 78 فعالیت داشتند مدعی شدند که آنها درصدد بازگشت به کشورند اما نگرانند که در صورت بازگشت چه سرنوشتی در انتظار آنان است. این گزارش حاکی است برخی از این افراد بی‌سر و صدا و پنهانی به کشور بازگشته‌اند!

به نظر می‌رسد دیپورت شدن این افراد اقدامی هماهنگ شده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی غربی است چرا که از یک سو عناصر مذکور تبدیل به مهره‌های بی‌ارزش شده‌اند و این سرویس‌ها دلیلی نمی‌بینند بیش از این، پول و سرویس مفت به افراد مذکور بدهند و از طرف دیگر این سرویس‌ها مایلند با عودت عناصر مذکور به ایران، بتوانند آنها را در پایگاه‌های مطبوعاتی و حزبی خود مجدداً به کار بگیرند.
پیش از این وزیر اطلاعات در اظهاراتی مشروط گفته بود کسانی که مرتکب خلاف نشدند و از کشور رفته‌اند، تضمین می‌دهیم در صورت بازگشت هیچ مشکلی نداشته باشند.

با این حال برخی از عناصر فراری از دست‌اندرکاران فتنه‌های زنجیره‌ای یک دهه گذشته بوده‌اند تا آن جا که رئیس جمهور دست کم 2 بار- یک بار در جریان سخنرانی 23 تیر 78 و بار دیگر درباره فتنه‌انگیزی 25 بهمن 89 که اتفاقی به مراتب کوچک‌تر از خیانت بزرگ‌تر سال 88 بود- تأکید کرده است که عوامل این اغتشاش‌گری‌ها، به دنبال براندازی بوده‌اند، عوامل آمریکا و اسرائیل هستند و حرکت آنها ضد اسلامی و ضد ملی است. سوابق این افراد نوعاً در وزارت اطلاعات و یا مراکز امنیتی موجود است و حتی با یک جست‌وجوی ساده اینترنتی نیز می‌توان این عناصر خائن را که کشور را به لبه پرتگاه بردند و آن جنایت‌ها و خیانت‌های بزرگ را مرتکب شدند، بازشناخت. برخی از همین عناصر خائن با ناکامی در فتنه سیاسی،‌ به فتنه‌انگیزی اقتصادی پرداختند و گرای تحریم‌های فلج‌کننده را به مقامات آمریکایی و صهیونیستی و انگلیسی دادند. بنابراین وزارت اطلاعات، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و سایر مراکز اطلاعاتی و امنیتی حق ندارند کمترین مسامحه و غفلتی درباره این شبکه نفاق و ضد انقلاب داشته باشند.

گفتنی است دستگاه قضایی آمریکا هر از چند گاه به بهانه شکایت شهروندان آمریکایی و بی‌آن که سند و مدرک محکمه‌پسند و قابل ارائه‌ای در میان باشد، جمهوری اسلامی ایران را غیاباً به پرداخت مبالغ کلانی محکوم کرده و این به اصطلاح جریمه نقدی را از حساب‌های بلوکه شده کشورمان به نفع شاکیان ساختگی مصادره می‌کنند، اما، مسئولان محترم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، با وجود اسناد فراوانی که از خیانت فراریان در دست دارند، هنوز علیه آنها شکایتی مطرح نکرده‌اند! و در مراکز قضایی برای عناصر یاد شده که هر کدام جرایم و جنایات متعددی مرتکب شده‌اند سابقه‌ای وجود ندارد. انتظار آن است که مسئولان محترم قضایی بخشی از وقت و ظرفیت کاری خود را به این مسئله مهم و ضروری اختصاص دهند.

دیپلمات‌ فرانسوی: همه می‌دانند که تکرار مذاکرات گذشته با ایران ممکن نیست(خبر ویژه)

سفیر پیشین فرانسه در تهران گفت: همه می‌دانند که مذاکرات هسته‌ای با ایران به گذشته باز نخواهد گشت و غرب باید از فشارهای خود کم کند.

فرانسوا نیکولو حد فاصل سال‌های 2001 تا 2005 سفیر فرانسه در ایران بود. وی در گفت‌وگو با روزنامه فیگارو اظهار داشت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها خواستار اقدامات عینی ایران به‌ویژه در زمینه تن در دادن به انتظاراتی که در سال 2006 به طور مشخص در زمینه ادامه تعلیق فعالیت غنی‌سازی طرح شد، هستند اما همه می‌دانند که چنین درخواستی از سوی تهران پذیرفته شدنی نیست. روحانی نیز خود پس از پیروزی در انتخابات این مطلب را گفت.

نیکولو افزود: روحانی کسی است که وقتی در سال 2003 تا 2005 مسئول مذاکرات هسته‌ای بود، با چنین تعلیقی موافقت کرد بدون اینکه ما‌به‌ازاء آن چیزی به دست آورده باشد. او بابت همین امر نیز بسیار مورد انتقاد قرار گرفت. اکنون چنین تصمیمی برای وی به منزله خودکشی است.

سفیر اسبق فرانسه در تهران می‌‌گوید: اینکه ما به ضرب شورای امنیت بخواهیم چنین درخواستی را که دارای منافع محدودی است، به خورد ایران دهیم آن هم با تصور اینکه ایران در مسیر انصراف قطعی از غنی‌سازی قرار بگیرد، در واقع در دامی که خودمان پهن کردیم خواهیم افتاد.

وی تاکید کرد: به طور کلی‌تر اینکه از روحانی خواسته شود گام نخست را بدون ذکر مابه‌ازاء این اقدام، بردارد هیچ معنا ندارد. هیچ مسئول سیاسی در هیچ کشوری دست به دادن چنین امتیازی نمی‌زند مگر اینکه بتواند برای قانع کردن افکار عمومی مردم خود مدرکی دال بر سود این کار ارائه دهد.

نیکولو در این تحلیل خاطرنشان می‌کند: تحریم‌ها و مجازات‌های آزاردهنده علیه ایران تحریم‌های یکجانبه آمریکا و اروپاست و ربطی به تحریم‌های سازمان ملل که منحصر به حوزه نظامی و هسته‌ای است، ندارد.

 فرستاده آمریکا به مذاکرات ژنو در پی احضار شبح است!

«برخی اعضای دولت آمریکا از اینکه کنگره آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران نقش پلیس بد را ایفا کند، حمایت کرده‌اند.»

روزنامه نیویورک تایمز ضمن انتشار این خبر نوشت: وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا و سرپرست نمایندگان این کشور در مذاکرات هسته‌ای، به کمیته روابط خارجی سنا گفته است «تصمیم دارم شبح کنگره را برای ایرانی‌ها احضار کنم».

شرمن گفته است: من به ایرانی‌ها می‌گویم شما فرصت دارید در مذاکرات 15 اکتبر (سه‌شنبه آینده) با کاری ماهوی، تعهدی قابل تصدیق، نظارت و راستی‌آزمایی، صداقت خود را ثابت کنید؛ در آن صورت کنگره هم حرف شما را قبول خواهد کرد».

نیویورک تایمز با اذعان به بی‌اختیاری دولت آمریکا در مذاکرات و انفعال در برابر کنگره که در پنجه لابی صهیونیستی ایپک است، نوشت: کنگره در گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران حاضر نیست؛ اما نقش محوری آن در این مذاکرات به عنوان یک «پلیس بد» که منتظر ابتکار عمل ایران در این گفت‌وگوهاست، مورد قبول بسیاری از مقامات در دولت اوباما قرار دارد.

مارک اس.کرک سناتور ایالت ایلینویز که نقش ‌بسزایی در تحریم مالی و بانکی ایران ایفا کرده دراین‌باره گفته است: ما می‌دانیم تحریم‌های اعمال شده فشار خود را بر ایران وارد کرده است؛ پس اکنون لحظه افزودن بر فشارهاست نه کاستن از آنها».

خاطرنشان می‌شود به رغم این رویکرد هماهنگ دولت و کنگره آمریکا، برخی سیاستمداران دولتی در ایران توقع انفعال مطلق مجلس شورای اسلامی در قبال عملکرد دولت را دارند که نمونه آن در نوع برخورد تهدید‌آمیز وزیرخارجه با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مشاهده شد حال آن که موضع قاطع مجلس- ولو با لحن انتقادی- می‌تواند پشتوانه دولت و دیپلمات‌ها در مذاکره با طرف غربی باشد.

ارکستر هماهنگی که امید ضد انقلاب را به باد داد!

مسعود بهنود کارشناس تلویزیون BBC فارسی در آخرین برنامه «مرور هفتگی رسانه‌ها» در این تلویزیون گفت: روزنامه کیهان تنها روزنامه‌ای است که مانند یک ارکستر هماهنگ عمل می‌کند و همه بخش‌های خبری و گزارشی آن در جهت دیدگاهی است که مدیر مسئول آن در سرمقاله‌هایش مطرح می‌کند. حتی می‌شود گفت تنها روزنامه‌ای در عالم است که چنین انسجامی دارد.

اشاره مسعود بهنود در این برنامه به روند نقد عملکرد دیپلماتیک دولت در روزنامه کیهان بود که بازتاب‌های داخلی و خارجی گسترده‌ای را در پی داشت و از سوی رسانه‌های بیرونی از جمله بی‌بی‌سی با حملات گسترده‌ای روبرو شده بود. بهنود با بیان اینکه بسیاری از روزنامه‌ها، از جمله روزنامه ایران که ارگان رسمی دولت است، تلاش کردند تا از حواشی «سفر نیویورک» خود را کنار بکشند تا پس‌لرزه‌های برخی اقدامات، دامن دولت را نگیرد، ادامه داد: روزنامه کیهان به تنهایی نقش خود را ایفا کرد و این در حالی است که بسیاری از نشریات دیگر در این ماجرا صرفا تماشاگر بودند. بهنود به حجم انبوه اخبار و گزارش‌های یکطرفه‌ رسانه‌های یاد شده در این باره اشاره‌ای نکرد و از حملات گسترده آنها به کیهان که نظرات و تحلیل‌های مستقل و مستندی در این خصوص ارائه می‌کرد یاد نکرد!

از سوی دیگر تلویزیون «العربیه» نیز در گزارشی که شامگاه پنجشنبه منتشر کرد به طور مفصل به نقش کیهان در نقد دستگاه دیپلماسی کشور و رابطه با آمریکا پرداخت و گفت «باید منتظر ماند و دید که آیا گزارش‌ها و مقالات دیگری نیز در این روزنامه منتشر می‌شود تا معادلات رابطه ایران و آمریکا را به هم بریزد و وزیر امور خارجه ایران را دوباره به بیمارستان بفرستد.»

«العربیه» در پایان گزارش خود افزود: روزنامه کیهان و شریعتمداری در دوره اصلاحات بارها امیدهای هواداران رابطه با آمریکا را نقش بر آب کرده‌اند و بنابراین، این بار هم نمی‌توان به تحولی جدی خوشبین بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس