کد خبر 254759
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۳

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت ایجاد دانشگاه کارآفرین، گفت: باید تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته و اشتغال‌زایی برای متخصصان این حوزه را در اولویت برنامه‌های علمی قرار دهیم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در هشتمین جشنواره تقدیر از برتری‌های نانو در نمایشگاه بین‌المللی تهران، گفت:‌ نقشه جامع علمی کشور جهت‌گیری‌های خوبی را در توسعه علم و فناوری مشخص کرده است و بر اساس سند چشم‌انداز ایران باید در جایگاه نخست علمی منطقه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در تربیت نیروی انسانی فراتر از چشم‌انداز ظاهر شده‌ایم، گفت: در بخش تربیت نیروی انسانی وضعیت خوبی داریم و می‌توانیم تمام برنامه‌های پیشرفت و توسعه را به اتکای نیروی متخصص انجام دهیم.

وی اظهار داشت:‌ البته بر اساس سند چشم‌انداز، حاصل تلاش علمی باید در زندگی مردم حس شود و در چرخه ایده تا محصول قرار بگیرد که در این بخش هنوز نسبت به سند چشم‌انداز فاصله داریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: سهم فناوری‌ها در رشد اقتصادی دنیا در سال 2020 باید به 90 درصد برسد و سهم فناوری‌های پیشرفته حداقل 70 درصد است. در سال 1990 سهم فناوری‌های پیشرفته در رشد اقتصادی 22 درصد و سایر فناوری‌ها 78 درصد بوده است، یعنی سهم فناوری‌های پیشرفته 3 برابر شده است.

وی گفت: ما نیز بر اساس سند چشم‌انداز باید فناوری‌های پیشرفته را در اولویت قرار دهیم و امیدواریم در دولت جدید آثار علم و فناوری را در برنامه توسعه ببینیم.

عارف با بیان اینکه مهمترین الزامات در بخش علم و فناوری، ایجاد نظام ملی و نوآوری است، گفت: سیاست‌گذاری های کلان، ایجاد فرهنگ همکاری، تخفیف بودجه تحقیق و نوآوری، ارتقای کارآفرینی نوآورانه در نظام ملی نوآوری باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: توسعه همکاری‌های منطقه نیز ضروری است و ایران باید مرجعیت علمی فناوری کشورهای اسلامی را داشته باشد.

عارف اضافه کرد: بحث مالکیت معنوی نیز از مشکلات ما است و باید در این بخش نیز اقدامات بهینه‌ای را انجام دهیم.

وی افزود: ایجاد و تقویت دانشگاه کارآفرین و افزایش اشتغال‌زایی در بین فناوران نانو نیز یکی دیگر از ضروریات کشور است.

وی افزود: در حال حاضر سرانه پژوهشی کشور از تولید ناخالص ملی 7/0 درصد است که اگر بخواهیم علم به ثروت تبدیل بشود باید سهم پژوهش و تولید ناخالص ملی به بیش از 5/2 درصد برسد درحالی که در این زمینه نسبت به کشورهای منطقه نیز عقب هستیم.

وی گفت: دولت و بخصوص شورای عطف وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری باید با هماهنگی برای تقویت فناوری‌ها برنامه‌ریزی کند.

عارف با اشاره به رتبه ایران در زمینه فناوری نانو عنوان کرد: رتبه کشور در سال 82 در مقام 50 دنیا بوده است ولی امروز به رتبه 8 رسیده‌ایم. و سهم کشور ما از مقالات بین‌المللی نانو از یک دهم درصد به 99/3 درصد رسیده است که باید این دستاوردها بیشتر شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سهم ما از تولید مقاله 4 درصد است که حداقل نصف این سهم نیز باید تجاری‌سازی شود و به بازار برسد، اگر اینگونه شود در سال 2015 سهم تجاری سازی در بازار به بیش از هزار میلیارد دلار می‌رسد.

وی گفت:‌آرزوی ما این است که شیر نفت بسته شود تا با اتکا به نیروی انسانی به شاخص‌ها و اهداف سند چشم انداز برسیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس