به گزارش مشرق، سید عطاءالله صدر در گفتوگو با فارس اظهار داشت: هماکنون مساحت آبهای ملی کشور 190 هزار کیلومتر مربع است اما بیمهری به دریا به قدری است که گاهی در تعیین مساحت کشور، این مساحت آبها را جزو مساحت کشور قلمداد نمیکنیم.
* مساحت نوار ساحلی 58 هزار کیلومتر مربع
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یک سوم طول مرزهای کشور آبی است، تصریح کرد: مرزهای آبی برای ایران مزیتی ایجاد کرده است که باید از آن استفاده مناسب به عمل آید در حالی که در گذشته تاریخی، از آن چندان استفاده نشده است.
صدر ادامه داد: طول سواحل کشور بر اساس «مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور» که توسط سازمان بنادر و دریانوردی به اتفاق 18 دستگاه موثر در بهرهبرداری سواحل و دریاها، در کشور انجام داده است، با احتساب مقیاس یک بیستوپنجهزارم برابر با 5800 کیلومتر است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: اگر عرض پسکرانه بنادر را حدود 10 کیلومتر هم در نظر بگیریم با احتساب 5800 کیلومتر طول سواحل کشور، مساحت نوار ساحلی با عرض 10 کیلومتر حدود 58 هزار کیلومتر مربع است که این رقم، پتانسیلی خدادادی است و باید به بهترین نحو از این ظرفیت سواحل استفاده کرد.
* حمل 90 درصد کالای بینالمللی از طریق دریا
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حمل و نقل دریایی در کل دنیا نقش بسیار اساسی در جابهجایی کالا دارد، اظهار داشت: 90 درصد کالای تجارت جهانی از طریق دریا حمل میشود و این سیستم حمل و نقلی نقش اساسی در اقتصاد جهانی دارد.
صدر با بیان اینکه در کل دنیا حمل و نقل دریایی با سرعت بالایی رو به رشد است، گفت: حجم قابل توجهی از سرمایهها در حمل و نقل دریایی در قالب سرمایهگذاری زیربنایی در تجهیز و ساخت بنادر، توسعه ناوگان، ساخت کشتیهای بزرگ، شیپییاردها و کشتیسازیها، تاسیسات، تجهیزات و ادوات تخلیه و بارگیری کانتینر و فله هزینه میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در واقع حمل و نقل دریایی، بخش عمدهای از سرمایههای دنیا را به خود اختصاص داده است و بر همین مبنا نقش قابل توجهی در اقتصاد بینالمللی ایفا میکند.
صدر با تأکید بر اینکه در کشور ایران هم حمل و نقل دریایی نقش بسزایی در ترانزیت کالا و واردات و صادرات دارد، اضافه کرد: ایران به خاطر قرار گرفتن در منطقه خاورمیانه و چهار راه ترانزیتی دنیا، از موقعیت ممتاز جغرافیایی سیاسی و اقتصادی برخوردار است.
* ایران جزو لیست سفید دریانوردی دنیا
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: دریانوردان در اقتصاد بینالمللی نقش حیاتی دارند و بدون آنها اقتصاد بینالمللی و تجارت جهانی مختل میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر در کل دنیا 1.5 میلیون نفر دریانورد داریم، اضافه کرد: در کشور ایران حدود 200 هزار نفر دریانورد در بخشهای مختلف دریایی فعال هستند که 93 هزار نفر از این دریانوردان گواهینامههای شایستگی دریانوردی دارند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: دریانوردانی که گواهینامه شایستگی دریانوردی دارند، طبق قوانین کنوانسیون مربوط به این گواهینامههای شایستگی (کنوانسیون S.T.C.W)، که ایران هم عضو این کنوانسیون است، میتوانند در تمام خطوط بینالمللی دریایی دریانوردی کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این گواهینامهها اعتبار جهانی دارد، اظهار داشت: گواهینامههای دریانوردی که توسط سازمان بنادر و دریانوردی ایران صادر میشود از اعتبار بینالمللی برخوردار است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: ایران جزو لیست سفید دریانوردی دنیا هست و این جایگاه بسیار ارزشمندی برای ایران است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از نظر نیروی انسانی در بخشهای مختلف شامل شناورهای بزرگ اقیانوسپیما و شناورهای کوچک، این 93 هزار نفر که گواهینامه شایستگی دریانوردی برای سفرهای دور را دارند، در اقیانوسهای مختلف اجازه دریانوردی دارند.
مدیرعامل سازمان بنادر با بیان اینکه ایران جزو لیست سفید دریانوردی دنیاست، گفت: ۹۳ هزار دریانورد دارای گواهینامه شایستگی دریانوردی داریم که طبق قوانین کنوانسیون مربوط به این گواهینامه، میتوانند در تمام آبها دریانوردی کنند.