این برنامه که به همت اعضای بنیاد ستارگان، محفل علمی و فرهنگی فرزندان شهدا و همکاری دانشگاه تهران برگزار شد، میزبان جمعی از فرهیختگان و اندیشمندان داخلی و برخی کشورهای دیگر از جمله انگلیس، هند، مالزی و ترکیه است.
*در ابتدای این برنامه کاوند دبیر برگزاری این همایش روبروی حضار قرار گرفت و نامه ای را از طرف فرزندان و خانواده شهدا به روح شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس تقدیم کرد.
مدیرعامل بنیاد ستارگان در سخنانی اظهار داشت: بنیاد ستارگان درصدد ایجاد فضایی برای ایفای نقش فرزندان شهید است و ما به این نتیجه رسیدیم که نقش ویژه فرزند شهید حفظ و صیانت از گفتمان انقلاب است و علقه خانواده شهدا با انقلاب یک علقه خونی است. ایثار و شهادت نوعی پارادایم در مقابل پارادیم اومانیسم است.
* سپس نماینده سردار عزیز جعفری به روی سن رفت و پیام فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برای حضار قرائت کرد.
*دکتر سعیدرضا عاملی ریاست همایش بینالمللی مطالعه علمی ایثار و شهادت نیز در سخنانی اظهار داشت: ایثار و شهادت یک بنیان مرجع و منبع است که اگر در جامعهای به وجود آمد شاهد توحید و عدل خواهیم بود و محوریترین هدف ما این بود که این نکات را تفهیم کنیم و دیگر اینکه ایثار و شهادت خطر ایجاد کردن نیست بلکه شخص جان خود را برای دیگران میگذارد و انسانی ترین اصول است و فرد خود را فدای اقامه عدل میکند و از یک طرف با خدا پیوند دارد و از طرف دیگر با مردم پیوند ایجاد میکند.
وی یادآور شد:در سطح بینالمللی بیان این نکته که شهدا در بالاترین نقطه قرار دارند بسیار مهم است.
* سردار سرلشکر رحیم صفوی نیز از دیگر مهمانان این مراسم بود که روبروی حضار قرار گرفت و ضمن تقدیر از برگزار کنندکان این همایش گفت: شهادت یک عمل است نه علم. شهیدان چیزی را دیدند که ما نمی بینم. اگر شهدا نبودند، نه انقلاب اسلامی بود و نه کشور ایران چرا که آنها رفتند تا انقلاب و کشورشان باقی بماند.
وی ادامه داد: آنها با جهادشان به سیر و سلوک عملی دست پیدا کردند و آنها که در سیر وسلوک نظری به سر می بردند به گرد پای آنها نرسیدند. شهیدان اطاعت فرمان خدارا در جهاد دیدند. جهادی که خداوند آن را کرامت مسلمانان قرار داد تا خود را از بند ظلم رها کنند.
مشاور ارشد مقام معظم رهبری در ادامه اظهار داشت: ابرقدرت ها طی سالهای گذشته سرزمین های مسلمانان را تکه پاره کردند. رژیم اشغال گر فلسطین را غصب کرد و آنها چون به جهاد روی نیاوردند بیش از 65 سال است که در بند و اسارت این رژِیم کودک کش هستند.
سردار رحیم صفوی اضافه کرد: ما آمریکایی ها، اروپایی ها و شوروی سابق را که بمب و موشک در اختیار صدام گذاشتند دشمن خودمان می دانیم و در مقابل آنها ایستادگی خواهیم کرد. البته همه انها به نوعی پاسخ این کارهایشان را گرفتند. مثلا شوروی در سال 1991 به 15 تکه تبدیل شد و از بین رفت. آمریکا طی سالهای گذشته بیش از 12 هزار نیروی خود را در عراق و افغانستان از دست داد و کویت و عربستان هم هر کدا به نحوی دچار مشکلات بیشمار شدند.
وی در پایان گفت: عزیزان من! امیدوار هستم که همه ما بر سر عهد و پیمان خودمان با امام، رهبر معظم انقلاب و شهدا پایدار بمانیم. ما به دنبال آزادی قدس و کربلا نیستیم بلکه در پی رها شدن تمام مظلومان جهان از دست ظالمان بوده و پیام ما آزادی مسلمانان است. شهادت و جهاد امر مقدسی است و روزی امام ما خواهد آمد و در سراسر جهان عدل را حاکم خواهد کرد. وظیفه ما هم این است که برای برقراری صلح به جهاد روی بیاوریم.
در این مراسم همچنین مقالات برگزیده این دوره معرفی شده و از ارائه کنندگان آنها تقدیر به عمل آمد. لوح و جوایز این برگزیدگان توسط سردار رحیم صفوی از فرماندهان دوران جنگ تحمیلی و تهدادی از فرزندان سرداران شهید دوران دفاع مقدس از جمله لیلا زینالدین فرزند سردار شهید مهدی زینالدین، داود کریمی فرزندی سردار شهید عباس کریمی، محدثه رستگار فرزند سردار شهید حاج کاظم رستگار، سید محمد مهدی صفوی فرزند سردار شهید سید محسن صفوی، رسول عاصمی فرزند سردار شهید علیرضا عاصمی، مصطفی رمضان فرزند سردار شهید مجید رمضان، ابراهیم دقایقی فرزند سردار شهید اسماعیل دقایقی، سید مهدی نامجو فرزند سردار شهید موسی نامجو و احمد فیاض بخش فرزند وزیر شهید فیاض بخش به برگزیدگان این دوره اهدا شد.
«رعنا بخاری» با مقاله «از خود گذشتگی در عصر ارزشهای خودمحور فرهنگ مدرن»، «ویجی کومار بابو» با مقاله «قربانی برای خود، جامعه، ملت و مذهب: تحلیل گزینشی انتقادی پیکرههای آندهارا»، «مگاجی چیروما با مقاله «"من آنها را میکشم و به شهادت میرسم" آیا حمله انتهاری شهادت است؟» و مقاله «به سمت هماهنگسازی دو وضعیتی در فقه اسلامی» و «عبدالله محمدی» و «عارف کالا» به طور مشترک با مقاله «تحلیل مفاهیم همبستگی و همیاری در ترکیه از منظر فرایند مدرنیته» از برگزیدگان نخستین همایش مطالعه علمی ایثار و شهادت بودند.
همچنین «معصومه موحدنیا» با مقاله «تبیین ایثار در رویکرد اخلاق اسلامی با تاکید بر نظر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان و مقایسه آن با رویکرد ارسطویی و عرفان در اخلاق اسلامی» در این دوره از همایش برگزیده شد.
«آذر داودی» با مقاله «تحلیل محتوای خاطرات آزادگان جنگ تحمیلی در دوران اسارت»، «محمد منصورنژاد» با مقاله «مطلق ایثارگری نه، ایثارگری مطلق نه و ایثارگری مقید آری»، «علیخانی» و «مرتضی بحرانی» به طور مشترک با مقاله «عاشورا و تداوم فرهنگ شهادت در شیعه» و «سجاد یوسفی» با مقاله «بازشناسی مفهوم ایثار بر اساس نظریه حیات معقول علامه جعفری» از دیگر برگزیدگان این دوره بودند.
همچنین «حجتالله عبدالملکی»و «حسین عبدالملکی» به طور مشترک با مقاله «رهیافتی به زن ایثارگر: کنشگر زیست جهان برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی و ارائه کاربستهایی در تداوم و ترویج آن» و «عباس اشرفی» و «محمود تنها» به طور مشترک با مقاله «فرهنگ ایثار و شهادتطلبی در ادیان توحیدی» در نخستین همایش مطالعه علمی ایثار و شهادت برگزیده شدند.
برای مشاهده تصاویر بیشتر از این همایش کلیک کنید