کد خبر 25322
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۰

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از راه اندازي آزمايشي شبکه اپراتور سوم تلفن همراه کشور در بهمن ماه خبر داد و گفت: اپراتور سوم در تلاش است حداکثر تا يک ماه آينده پايلوت سيمکارتهاي نسل سوم را در يکي از شهرهاي کشور راه اندازي کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، هيئت دولت در سوم بهمن سال 86 طي مصوبه اي چارچوب پروژه اپراتور سوم تلفن همراه را مشخص کرد که براساس آن استفاده از فناوري نسل سوم GSM يا همان 3G ، استفاده از سرمايه گذاري خارجي و امکان اپراتوري منطقه اي از آن جمله بود که البته با تغييراتي که در اعطاي اين پروانه به اپراتور کاملا داخلي "تامين تله کام" پيش آمد بند استفاده 49 درصدي از سرمايه گذار خارجي از اين پروژه حذف شد.

عملياتي شدن پروژه اپراتور سوم با هدف افزايش ضريب نفوذ تلفن همراه، ارائه خدمات جديد، افزايش رقابت و استفاده از توان داخلي در کشور شکل گرفت و مقررشد اين اپراتور از فناوريهاي HSDPA و EDGE - نسل 75/2 - در باندهاي فرکانسي 900 ، 1800 و 2100 مگاهرتز استفاده کند.
بر اين اساس در ارديبهشت ماه امسال شرکت تامين تله کام - يکي از زيرمجموعه هاي شرکت سرمايه گذاري تامين اجتماعي (شستا) - با ترک تشريفات موفق به اخذ مجوز اجراي پروژه اپراتور سوم موبايل در کشور شد و از همان ابتدا وعده داد که تا پايان امسال سيمکارتهايي را در اختيار مردم قرار دهد که علاوه بر مکالمه، ارسال و دريافت پيامک، امکان استفاده از اينترنت را در هر شرايطي براي کاربر مهيا کند و انتقال داده ها را با سرعتي بالا ممکن سازد.
عرضه آزمايشي سيمکارتهاي نسل سوم تا يک ماه آينده
محمد کرم پور - معاون وزير ارتباطات و رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آخرين وضعيت پروژه اپراتور سوم موبايل کشور و زمان واگذاري سيمکارتهاي آن اظهار داشت: الزام تامين تله کام براي واگذاري سيمکارت پايان ارديبهشت ماه است اما آنها تمامي تلاش خود را بکار گرفته اند که اين پروژه هرچه سريعتر اجرايي شود.
وي با بيان اينکه به لحاظ قانوني اپراتور سوم تا پايان ارديبهشت ماه براي واگذاري سيمکارت زمان دارد و چنانچه تا آن زمان سيمکارتهاي خود را واگذار نکند خلاف پروانه عمل نکرده است ادامه داد: اين اپراتور تمامي سعي خود را خواهد کرد تا اين سيمکارتها زودتر از موعد مقرر در اختيار متقاضيان قرار گيرد.
کرم پور با بيان اينکه اپراتور سوم موبايل جلسات منظمي را با سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي دارد و از راهنمايي سازمان براي اجراي اين پروژه استفاده مي کند تاکيد کرد: رگولاتوري تمامي درخواستهاي اين اپراتور را مبني بر فضاي فرکانسي پاک در اختيارشان قرار داده است.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه از نظر ما همه چيز آماده راه اندازي پروژه است و تمام تعهدات اين پروژه انجام شده است گفت: تامين تله کام در حال آماده سازي تجهيزات و طراحي شبکه و امور اجرايي است تا در صورت تست هاي نهايي پايلوت پروژه اجرايي شود.
رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اظهار اميدواري کرد که فاز پايلوت اين پروژه حداکثر تا يک ماه آينده راه اندازي شود و گفت: پيش بيني مي شود براي فاز آزمايشي سيمکارتهاي اپراتور سوم در تهران و يا شهرهاي نزديک عرضه شود.
سيمکارتهاي نسل سومي براي 17 ميليون مشترک
با استفاده از سيمکارتهاي نسل سوم بايد استفاده همزمان از سرويسهاي چندرسانه اي مانند صدا، ديتا و تصوير با سرعتي مناسب ممکن شود. همچنين براساس اصول حاکم بر پروژه اپراتور سوم موبايل بر رعايت استاندارهاي جهاني ITU و حتي 3GPP الزام شده و پروانه براي 15 سال و امکان تمديد براي دو دوره 5 ساله صادر شده است. دوره حفاظت دو ساله از ديگر موارد مندرج در اين پروانه است تا ديگر اپراتورها اجازه ارائه نسل سوم را در اين مدت نداشته باشند .
طبق پروانه اعطا شده به اپراتور سوم موبايل، پوشش تمامي شهرها تا چهار سال فعاليت، پوشش جمعيتي تا سال چهارم و پوشش جاده اي تا سال هشتم، تضمين حداقل کيفيت از سال اول تا چهارم از جمله تعهدات اين اپراتور است. تعداد مشترکان اپراتورسوم موبايل نيز در شرايط عادي 17 ميليون نفر خواهد بود که اين اپراتور مي تواند به 6 ميليون مشترک خدمات پايه (صوت) و 11ميليون مشترک خدمات ديتا نسل سوم ارائه کند.
سيمکارتهاي اين اپراتور با کد 092 عرضه مي شود و حداکثر قيمت درنظر گرفته شده براي فروش سيمکارت اين اپراتور 120 هزار تومان است و تعرفه سرويس هاي ارائه شده از سوي آن نيز بعد از بررسي و تصويب در کميسيون تنظيم مقررات اعلام مي شود.
همچنين حق السهم دولت از اپراتور سوم سالانه 6/23 درصد است که اگر اين رقم محقق شود در طول 15 سال 16هزار ميليارد تومان براي کشور درآمد خواهد داشت. پيش بيني مي شود اين اپراتور 67 هزار ميليارد تومان درآمد داشته باشد و کف تضمين درآمد آن 16 درصد از رقم طرح تجاري است و حق لايسنس آن 401 ميليارد تومان عنوان شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس