معاون سياسي سپاه گفت: بنيانگذار انقلاب اسلامي با درک شرايط جهان و با در نظر گرفتن اهداف انقلاب اسلامي توجه به مسائل جهان را لازمه پايداري جمهوري اسلامي مي دانستند.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از سپاه نيوز، از ديدگاه کارشناسان و اساتيد حوزه و دانشگاه، انديشه‌هاي جهاني امام(ره) امروز به ثمر نشسته است؛ ايشان توانستند بسياري از مفاهيم انساني را که ملت‌ها به آن معتقد بودند و از سوي مستکبران تضعيف شده بود، در سايه سياست قرآني دوباره احيا کنند.
از اين رو پرداختن به مباني فکري امام خميني(ره) يک ضرورت هميشگي براي شکوفايي و پويايي انقلاب اسلامي است؛ انقلابي که رهبر آن داراي جامعيت فکري بودند و چه قبل از انقلاب و پس از آن در دوران 10 ساله رهبري خود نه تنها موجب تحولات زيادي در کشور شدند، بلکه در مناسبات جهاني نيز نقش مهمي ايفا کردند.
يکي از مهمترين انديشه‌هاي امام توجه ايشان به اجراي سياست الهي و اسلامي در جامعه است. سياست قرن‌ها به واسطه آنکه از نگاه حاکمان غيرديني تفسير مي‌شد، در مظلوميت به سر مي‌برد؛ اين نوع سياست حربه‌اي براي اميال پايان‌ناپذير رهبران جهان استکبار بود، حداقل در چند سده گذشته به وضوح نتايج مخرب اين نوع سياست را در جهان مشاهده مي‌کنيم.
استعمارگران با اين سياست بسياري از ممالک را تسخير کردند و فرهنگ و رسوم منحط خود را در ميان جوامع اين کشورها رواج دادند، چه جنايت‌ها و اقدامات ضدبشري که در پوشش سياست استکباري انجام نشد، که دو جنگ جهاني مولد عدم‌صداقت در سياست بود. اين سياست از دين و اخلاق خود را جدا مي‌داند و لذا با دور شدن از معنويت هر جنايتي را مباح مي‌شمارد، چنانکه امروز کشورهاي مستکبر فرياد حقوق بشر سر مي‌دهند و در فلسطين رژيم صهيونيستي يک ملت را در سرزمين خود قتل عام مي‌کند، اما از ديد مجامع جهاني اين جنايات مصداق حقوق بشر نيست.
انقلاب اسلامي به عنوان الگويي براي جوامع جهان سوم و اسلامي و رقيبي براي کشورهاي استکباري، سياست الهي و دوستانه و سياستي را که در کنار آن براي بشريت آرامش به ارمغان آورد، در طول 32 سال از خود به نمايش درآورده است و جمله مشهور شهيد مدرس مبني بر اينکه «سياست ما عين ديانت ماست و ديانت ما عين سياست ما» در جمهوري اسلامي جريان دارد.
در گفت‌و‌گو با کارشناسان و اساتيد دانشگاه اين نکته مشترک است که امام خميني(ره) سياست الهي را که همه انبياء بر آن تاکيد داشتند، از مظلوميت خارج کرده و سياست ضد‌بشري دنياي غرب را رسوا کردند.
آيت‌الله مهدي هادوي تهراني،‌ عضو شوراي عالي مجمع جهاني اهل بيت(ع)، در مورد ويژگي‌ سياست‌هاي امام خميني(ره) گفت: گاهي سياستمداراني هستند که مفاهيمي را مطرح مي‌کنند که اختصاص به زمان و موقعيت خاصي دارد و اصولاً طبيعت سياست همين‌گونه است که به شرايط خاص وابسته است و چنين سياست‌هايي در بسياري از موارد براي موقعيت‌ها و شرايط قابل استفاده نيست.
وي ادامه داد: شخصيتي همچون امام(ره) که سياستشان برگرفته از مفاهيم اسلامي است، همچون مفاهيم اسلامي که جنبه جهان‌شمولي دارد و در همه شرايط و موقعيت‌ها قابل انطباق است، به همين صورت مفاهيم و معيارهايي که در سياست‌هاي امام(ره) نيز وجود داشت، اختصاص به زمان و مکان خاصي ندارد و بنابراين در هر زماني و موقعيتي راهگشا خواهد بود.
آيت‌الله ممدوحي نيز با اشاره به سياست مورد نظر بنيانگذار جمهوري اسلامي بيان کرد: سياستي که امام(ره) مطرح مي‌کردند، عين ديانت و چنين سياستي بر محور قرآن است و به اخلاق‌ توجه زيادي دارد، زيرا هويت و موجوديت خود را در سايه ارزش‌هاي ديني به دست آورده است.
ناصر سوداني، نماينده مجلس، نيز با اشاره به تفاوت نگاه امام(ره) و غرب در مورد سياست بيان کرد: در غرب اصالت با انسان است و سياست انسان‌محوري جريان دارد، اما امام(ره) سياست را بر محور خداوند و ارزش‌هاي ديني تفسير کرد. غرب با سياست غيرالهي خود انسان را در معناي مادي، غريزي و شهواني تعريف کرد؛ در حالي که امام تأکيد داشت عزت، معنويت، اخلاق و حکمت براي انسان اصالت دارد.
سردار يدالله جواني، معاون سياسي سپاه مسئله رابطه دين و سياست را به ميان آورد و اظهار کرد: در اين زمينه ديدگاه‌هاي متفاوتي وجود دارد و برخي معتقد به تفکيک دين از سياست هستند، ولي حضرت امام (ره) سياست را به دو نوع الهي و شيطاني تقسيم مي‌کردند و معتقدند بود که سياست ما الهي و مطابق همان جمله معروف شهيد مدرس، «سياست ما عين ديانت ماست»، است.
معاون سياسي سپاه با بيان اينکه حتي بعد از ارتحال حضرت امام(ره) نيز ما شاهد ادامه همين سياست‌ها از سوي مقام معظم رهبري در طول 20سال گذشته بوده‌ايم، تصريح کرد: اساساً نمي‌توان تصور کرد که نگاه ايشان به مسائل سياسي و به ويژه سياست خارجي متفاوت با نگاه حضرت امام (ره) باشد؛ چرا که بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي دين و سياست را آميخته هم مي‌ديدند و از دريچه اسلام به مسائل جامعه، حکومت و مسائل سياسي نگاه مي‌کردند.
به گفته اين کارشناس مسائل سياسي، وقتي نگاه ما به مسائل سياسي و ساير مسائل از منظر دين باشد، اصول و مباني ثابتي دارد و هرچند ممکن است در زمان‌هاي مختلف به دليل اقتضائات تغييرات شکلي به وجود آيد، ولي آن اصول و مباني ثابت مي‌ماند.
سردار جواني اضافه کرد: حضرت امام(ره) با نگاهي که به سياست داشتند، معتقد بودند که بايد حکومت تشکيل دهيم و با اين کار اسلام را پياده کنيم؛ بدين ترتيب حفظ عزت و ارتقاي اين نظام و مقابله با قدرت‌هاي غيراسلامي مخالف بر اساس قاعده نفي سبيل، دعوت به اسلام و توحيد و حمايت از مظلومان و محرومان اصولي مهم در چنين نظامي است.
وي تصريح کرد: انديشه‌هاي امام خميني(ره) تنها محدود به جمهوري اسلامي نيست، بنيانگذار انقلاب اسلامي با درک شرايط جهان و با در نظر گرفتن اهداف انقلاب اسلامي توجه به مسائل جهان را لازمه پايداري جمهوري اسلامي مي دانستند، در اين ميان عنايت ايشان به وحدت امت اسلامي در دوراني که دشمنان با تجزيه جهان اسلام و ايجاد حکومت‌هاي وابسته امت اسلامي را ضعيف نگه داشته بودند، راهگشاي مسلمانان براي احياي هويت و عزت خود بود.
در اين رابطه آيت‌الله ممدوحي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، با بيان اينکه امام نظرات جامعي در مورد وحدت و راه‌هاي اجرايي شدن آن داشت، افزود: در داخل کشور امام وحدت را عامل اقتدار ملت در برابر دشمنان مي‌دانست و در صحنه جهاني نيز وحدت امت اسلامي را موجب پيروزي اسلام و شکست مستکبران اعلام مي‌کرد و در اين زمينه امام به موفقيت‌هاي زيادي در وحدت عليه مستکبرين و دشمنان دست يافت.
وي در اين زمينه تصريح کرد: لزوم وحدت امت اسلامي در يک جبهه واحد استراتژي مورد نظر امام(ره) براي شکست دشمنان بود، البته امام فراتر از وحدت مي‌انديشيدند و معتقد بودند بايد دين خدا را در سراسر جهان بگسترانيم، به‌ اهتزاز در آوردن‌ پرچم‌ «لااله‌ الا الله»‌ در سراسر گيتي‌ مورد تأکيد ايشان بود.
حجت‌الاسلام ‌و‌المسلمين سيدابوالفتح دعوتي، نويسنده و پژوهشگر قرآني، نيز معتقد است: انديشه‌هاي امام خميني(ره) در همه جا توأم با بيداري، تحرک و ظلم‌ستيزي بود. امروز اين کلام ايشان که قرن حاضر را متعلق به مستضعفان خواندند، در جهان اسلام ‌طنين‌انداز است.
وي با اشاره به اهميت مستضعفان در تفکر امام خميني(ره) عنوان کرد: ايشان مستضعفان و زاغه‌نشينان را صاحبان اصلي مملکت و مدافعان انقلاب و نظام مي‌دانستند و آمريکا را در رأس جنايتکاران مي‌شماردند.
با توجه به اظهار نظر کارشناسان و اساتيد حوزه و دانشگاه اين نکته قابل توجه است که امام خميني(ره) در موضوعات مختلف انديشه‌هاي راهگشايي براي کشور، جهان اسلام و حتي دنياي امروز دارند، جمهوري اسلامي از ديدگاه امام فرصتي است تا مظلومان و مسلمانان با تکيه بر ارزش‌هاي ديني و بومي خود و با توجه به مؤلفه‌هاي بزرگي همچون جمعيت، سرزمين، منابع مادي و انساني و غيره به عنوان يک رقيب بزرگ براي مستکبرين باشند، در اين ميان وحدت حول محور مشترکات و دوري از تفرقه يکي از مهمترين راهکارهايي است که امام در طول سال‌ها بر آن تأکيد داشتند و نتايج آن را امروز در قدرت گرفتن ملت‌هاي آزاده مشاهده مي‌کنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس