کد خبر 247223
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۳

کتاب «شریعتی، دین و جامعه» یکی از جدیدترین کتاب‌هایی است که کانون اندیشه جوان آن را منتشر کرده است. این کتاب فردا رونمایی می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از فارس، کتاب «شریعتی، دین و جامعه» یکی از جدیدترین کتاب‌هایی است که کانون اندیشه جوان آن را منتشر کرده است.

این کتاب که به واکاوای این اندیشه‌های این اندیشمند معاصرمان می‌پردازد و به همت عبدالحسین خسرو پناه و مهدی عبداللهی نوشته شده است، در مقدمه‌اش اصلی ترین دغدغه خاطر شریعتی را،‌ عدم حضور دین در صحنه زندگی می‌داند و می‌نویسد: او دل مشغول «بازگشت به خویشتن» و در صدد کشاندن دین از کنج ذهنیت به عینیت زندگی است. او با نظاره از خودبیگانگی عوام و خواص در برابر تمدن غربی، و مصرف زدگی توده و آسیمیلاسیون خواص، فریاد «بازگشت به خویشتن» سر می دهد؛ بازگشت به اسلام راستین و «تشیع علوی».

به زعم دکتر، برای تحقق این آرمان، باید روشنفکران اسلامی و ایرانی همچون لوتر و کالون به پا خاسته، رنسانسی اسلامی برپا کنند که اسلام ایدئولوژیک را به جای اسلام فرهنگی و تشیع علوی را به جای تشیع صفوی بنشانند. باید اسلام را نه تنها از دست طبقه روحانیت که همدست طبقه حاکم و توجیه گر ظلم قدرت مداران است، بلکه از دست عالمان علوم مختلف اسلامی که سردمداران اسلام فرهنگی هستند، نجات داد. تنها روشن فکران که پیامبر عصر خاتمیت هستند، می‌توانند ابوذرگونه، امامت توده را بر دوش کشیده، از آن ها امت ی بسازند که به خویشتن خویش بازگردد.

در این کتاب پس از گزارشی کوتاه از زندگی و عوامل تاثیرگذار بر اندیشه شریعتی در فصل اول، اصول روانشناختی  اندیشه وی را از میان آثارش استنباط شده و نویسنده روش‌شناسی معرفت دینی او را بررسی می‌کند.

فصل سوم کتاب به دیدگاه‌های وی در زمینه تعریف و ویژگی‌های انسان از منظر مکتب‌های مختلف و اسلام اختصاص دارد.

در فصل چهارم نویسنده به تحلیل و بررسی دیدگاه های شریعتی درباره جهان بینی، ایدئولوژی و مکتب اسلام پرداخته، اسلام شناسی شریعتی را به نقد کشیده است.

فصل پنجم انتظار شریعتی از دین را نشان می‌دهد؛ دینی که یک ایدئولوژی انقلابی است، نه یک دین فرهنگی و مجموعه‌ای از علوم.

فصل ششم، استمرار همان نگاه ایدئولوژیک وی به دین است که در آن «تشیع صفوی» نفی شده، بر «تشیع علوی» به عنوان یک حزب و مسئولیت های شیعه بودن تاکید می‌شود.

به دنبال این نگرش به دین، در فصل هفتم روشن می‌شود که جامعه اسلامی به عنوان یک امت، نیازمند امامتی انقلابی است که جامعه در حال گذار را به امت تبدیل کرده، سپس اداره امت را به خود او بسپارد.

دو فصل نهایی این نوشتار به بررسی دیدگاه های شریعتی درباره دو قشر تاثیر گذار در سرنوشت فرهنگ و اجتماع، یعنی روحانیت و زن و ویژگی ها و آسیب های آن ها خواهد پرداخت.

**کتاب فردا رونمایی می‌شود

گفتنی است کانون اندیشه جوان و فرهنگ سرای اندیشه، طی مراسمی با حضور چهره‌های علمی و دانشگاهی از کتاب شریعتی، دین و جامعه، فردا  18 شهریور ماه در تالار فرهنگ سرای اندیشه رونمایی به عمل خواهد آورد.

حسن صفردخت مسئول برگزاری این رونمایی در خصوص برگزاری مراسم رونمایی و نقد کتاب در فرهنگ سرای اندیشه به خبرنگار فارس گفت: این رونمایی و نقد با حضور اساتید دکتر محمد عبداللهی مولف کتاب و عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دکتر رضا شاکری عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و دکتر سیدحسن شهرستانی عضو هیات علمی دانشگاه هنر و از شاگردان نزدیک دکتر شریعتی، روز 18 شهریورماه در تالار فرهنگ سرای اندیشه برگزار خواهد شد.

این مراسم فردا از ساعت 16 تا 18 در تالار فرهنگ سرای اندیشه واقع در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان هلال احمر برگزار خواهد شد.

چاپ اول کتاب «شریعتی، دین و جامعه» در 264 صفحه در 2000 نسخه و با قیمت 8500 تومان در انتشارات کانون اندیشه جوان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس