در حالی‌که علی کفاشیان و یارانش از اسپانسر چند صد میلیاردی و استقلال فوتبال می‌گفتند، این روزها مدام دست نیاز به سمت وزارت ورزش دراز می‌کنند.

گروه ورزشی مشرق- انگار همین دیروز بود که انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال برگزار شد. روزی که به جشن استقلال فوتبال از سمت کسی تبدیل شد که خود در دوره قبل، به دستور رئیس ورزش وارد میدان شده بود. علی کفاشیان که بارها گفته بود از فوتبال متنفر است، ریاست آن را برعهده گرفت و در دومین دوره نیز نامزد شد و به ریاست رسید. از حواشی آن انتخابات که بگذریم، مسائلی مطرح شد که مروری بر آنها می تواند بسیاری از ابهامات امروز را برطرف کند.



در آن روزها، از مسائیلی سخن به میان آمد که امروز عکس آن در حال اجرا شدن است. فوتبالی که قرار بود مستقل شود، این روزها فقط از دولت می گوید و پول آن. مصاحبه های مختلف درباره نرسیدن پول از دولت به فدراسیون، این سوال را ایجاد کرده که بر سر آن شعارها چه آمده است. از سویی، فدراسیون که قرار بود یک نهاد عمومی باشد، این روزها حتی نمی تواند یک اردوی ساده برون مرزی برگزار کند. به راستی، چه در پس پرده این فوتبال می گذرد؟

× از اسپانسرهای میلیاردی تا درخواست پول از دولت!
در همان روزهای انتخابات بود که خبری منتشر شد مبنی بر حمایت چند صد میلیاردی یک بانک خصوصی از فدراسیون فوتبال. قرار بود مبلغی میلیاردی از سوی این بانک وارد این رشته و فدراسیون شود که به عنوان برگ برنده علی کفاشیان مطرح می شد. بسیاری این موضوع را آغاز درآمدزایی هنگفت فوتبال و جدایی فدراسیون از دولت می دانستند و مدام از آن سخن می گفتند؛ اما گذشت ماه ها از آن روزها حکایت از آن دارد که گویا پروپاگاندایی بوده که برپا شده و در ورای آن واقعیتی وجود نداشته است.

امروز فدراسیون دچار وضعیتی شده که عضو هیئت رئیسه آن به تندترین مصاحبه ها روی آورده است؛ شخصی که تنها اسپانسر این روزهای فدراسیون از طریق او وارد شده است. "خطاب من به رئیس فدراسیون است که اگر ناتوان است و یا بی‌تدبیر و یا اینکه مانعی بر سر راه قرار دارد بیاید و به مردم اعلام کند. در حال حاضر مردم با فوتبال آشتی‌ کرده‌اند و اگر رئیس فدراسیون نتواند این تعامل را بوجود بیاورد توان مدیریتی فدراسیون زیر سوال می‌رود ..." اینها را عزیزی خادم مطرح می کند.



مروری بر این روزها نشان می دهد که فدراسیون نه تنها نتوانسته به وعده خود در انتخابات عمل کند که دچار بن بستی عجیبی نیز شده است. این موضوع تا بدانجاست که حتی ناتوان از برگزاری یک اردو است. آیا وقت آن نرسیده تا گزارشی از اقدامات مالی فدراسیون در این دو سال به مردم ارائه شود تا در جریان ریز مباحث مالی قرار بگیرند؟

× استقلالی که فقط شعار بود
در آن روزها، یکی از مهمترین صحبت ها که حتی مدیرعامل وقت یک باشگاه نیز به خاطر آن مجمع عمومی را با تشنج همراه کرد، "استقلال فوتبال از دولت" بود که سر و صدای زیادی نیز در پی داشت. لزوم جدایی این رشته از نظارت دولت موجب تبلیغات بسیاری شد که انتخاب علی کفاشیان از سوی مجمع نیز در همین راستا تفسیر و تبیین شد. به هر حال، انتظارات بر این بود که در ادامه با اجرایی شدن این شعارها و وعده ها، دیگر دست فوتبال از بیت المال نیز قطع شود؛ اما واقعیت اینگونه نشد.



این تبلیغات و شعارها به جایی رسیده که صفحات رسانه های ورزشی مملو از مصاحبه رئیس فدراسیون و همراهانش از نبود پول و لزوم کمک دولت به آنها است. در آخرین اتفاق نیز شاهد آنیم که سرمربی تیم ملی به نشست با سرپرست وزارت ورزش و جوانان می رود و کفاشیان در گوشه جلسه نشسته است. آن استقلال به جایی رسیده که گویا رئیس فدراسیون صالحی امیری است و کی روش نیز فقط حاضر به نشست با وی است.

× رویاهای بر باد رفته
این روزها فوتبال ایران اوضاع خوبی ندارد. هر روز از بی پولی و نداری خبری به بیرون درز می کند. سرمربی رسما خود را بی تقصیر اعلام می کند تا مردم او را مقصر اوضاع کنونی و آینده ندانند. رئیس و سایر مسئولان فدراسیون نیز از بی پولی و عدم کمک دولت می گویند؛ اما مشخص نیست نقش آنها در شرایط کنونی چیست. اگر قرار بود دولت پول بدهد، پس نقش آنها در این فرآیند چیست؟ شعار استقلال و اسپانسر صد میلیاردی به کجا رسید؟ این بود نهادی غیر دولتی که جشن استقلالش را گرفتند؟ و ...

به نظر می رسد بایستی باور داشت که فوتبال و فدراسیونش چون نقشی از یک رویای بر باد رفته اند ...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ammar ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
    0 0
    كفاشيان كه ميخواست مستقل عمل كنه ودر برابر كانديداي دولت تونست افكار عمومي ورسانه ها رو با خودش همراه كنه ــ به عنوان اينكه مستقل عمل خواهد كرد ــ بايد فكرشو رو ميكرد كه ايا در بخش درآمد زايي هم ميتونه مستقل عمل كنه.. البته كه ايشان اين توانايي رو نداره..ودولت هم از آنجائيكه رياست فدراسيون رو از دست داد اجازه داد كه در بحث مالي كفاشيان مستقل باشه وحالا نتيجه اش رو هم ميبينيم ودر اين مشكلات تمام رسانه ها وكسانيكه أنموقع از كفاشيان با اون سابقه مدريريتي ضعيف حمايت كردند هم مقصرند... منظور من طرفداري از فوتبال دولتي نيست كه اين خودش هم يك خلل به حساب مياد ولي در زمان حاضر با اين وضع، تصدي غير مستقيم دولت بر فدراسيون ميتونست مفيدتر باشه حداقل تا جام جهاني
  • ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
    0 0
    مقصر اصلی شما رسانه ها هستید که فقط به باشگاهها اهمیت می دهید اسپانسر هم دنبال تبلیغ است وقتی می بیند تیم ملی برای رسانه ها اهمیت ندارد جلو نمی آید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس