کد خبر 246014
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۲

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: آمریکا در این دو هفته که به خود فرصت داده بداند جنگ انرژی‌ها را فعال می‌کند و روح جهاد را نزد مسلمانان گسترش می‌دهد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر امروز سه‌شنبه در همایش "سوریه؛ سنگر مقاومت" که در تالار سیدالشهدا(ع) برگزار شد، با بیان "ما در آستانه یک نقطه عطف راهبردی در سرنوشت این منطقه و به‌نوعی در دنیای اسلام هستیم"، گفت: احتمال وقوع واقعه‌ای سنگین با پیامدها و دامنه‌های تأثیر زمانی و جغرافیایی وسیع وجود دارد.

وی افزود: یک التهاب روانی و سیاسی تحت‌تأثیر استراتژی نظام سلطه و دنیای استکبار به‌مدیریت آمریکا به وجود آمده است. آنچه امروز شاهد آن هستیم، حاصل تراکم شکست‌های آمریکا و متحدین غربی و منطقه‌ای او در اعمال استراتژی‌های سه‌دهه گذشته است.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: به‌صورت طبیعی، منطقه‌ای که به‌نام خاورمیانه و یا به‌عبارتی جهان اسلام و در ادبیات دقیق غرب‌آسیا معروف است، دارای 4 موضوع کلیدی است که راهبرد نظام سلطه خصوصا آمریکاً حول محور این 4 موضوع کلیدی شکل گرفته است. این 4 موضوع اسلام، انرژی، ژئوپولیتیک و امنیت رژیم صهیونیستی است و یا در مفهوم کلی امنیت نظام‌های متحد آمریکا و وابسته به او در جهان است.

سلامی ادامه داد: این 4 موضوع اساسی پیکره‌بندی و اسکلت اصلی راهبردهای آمریکا را در این منطقه شکل داده است. شکست‌های استراتژیک آمریکا حول این 4 هدف کلیدی عامل تغییر و چرخش سیاست‌های آمریکا در مناطق گوناگون خاورمیانه و جهان اسلام شده است. پیدایش خاورمیانه جدید یا خاورمیانه بزرگتر به‌مفهوم نوسازی سیاسی خاورمیانه یعنی تغییر نظام‌های نامطلوب و غیردلخواه آمریکایی‌ها در این منطقه و همسوسازی همه نظام‌ها با منافع حیاتی ایالات متحده آمریکا در این منطقه یکی از نقشه‌های جامع و استراتژیک آمریکا برای تحول سیاسی در منطقه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر دقت کنیم، تحولات نظامی که بازتاب اندیشه‌های راهبردی و سیاسی آمریکا در منطقه بوده است، منطبق بر این نقشه‌های جامع بوده است یعنی تشکیل منطقه‌ای که در آن آمریکا فضای تنفس آزادانه برای تنظیم سیاست‌های جهانی خود داشته باشد، چرا‌که غرب آسیا، خاورمیانه و جهان اسلام سکوی پرش همه قدرت‌ها به‌سمت یک قدرت فائقه جهانی است و بدون تسلط بر خاورمیانه، تسلط بر جهان ممکن نیست.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: ایده جهانی‌شدن یک قدرت از نقطه محوری خاورمیانه و جهان اسلام عبور می‌کند چرا‌که در اینجا هم نفت و هم ژئوپولیتیک 2 عنصر هویت‌بخش و قدرت‌بخش برای هر هویت سیاسی است که بخواهد از خود توصیفی جهانی داشته باشد.

سلامی ادامه داد: به همین دلیل استراتژی تسلط آمریکا بر منابع نفتی جهان به‌عنوان اهرم تنظیم‌کننده تسلط سیاسی او بر اروپا، چین، ژاپن، آمریکای جنوبی و خاور دور یک استراتژی است. ذخایر انرژی عمده جهان در این منطقه قرار دارد و همین موضوع ارزش‌های سیاسی این منطقه را و چشم‌اندازهای ژئوپولیتیک‌ آن را در جهان ممتاز کرده است.

خاورمیانه و جهان اسلام در مرکز مبادلات اقتصادی جهانی قرار دارند

وی خاطرنشان کرد:‌ آمریکایی‌ها به‌دنبال این هستند که اسلام آمریکایی را مقابل اسلام ناب و خالص و اسلام انقلابی قرار دهند تا بتوانند قدرت برانگیختگی و بعثت و بسیج انرژی‌های جهان اسلام را که ناشی از الهامات اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی است در قالب یک اسلام جعلی و آمریکاساخته و منفعل به‌شکلی استحاله کنند و از اسلام تصویری بسازند که متناسب با نیازها، نیات و ایده‌آل‌ها و مطلوبیت‌های سیاسی آنهاست.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: خاورمیانه و جهان اسلام در مرکز مبادلات اقتصادی جهانی قرار دارند و یک منطقه پرکشش اقتصادی برای تولیدکنندگان ثروت در جهان است، بنابراین امتیازات و مزیت‌های ژئوپولیتیک و ارزش‌های ژئواستراتژیک خاورمیانه کنار نفت و یک فرهنگ غنی از اسلام و منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی در درون آن کاملاً هضم شده به آمریکایی‌ها این ایده را القا کرده است که برای دهه‌های متمادی باید مرکز ثقل اهداف و منافع حیاتی آمریکا در این منطقه قرار داده شود.

سلامی تأکید کرد: با وجود اینکه ظرف دهه‌های گذشته آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی و متحدین وابسته‌ای منطقه‌ای آنها از همه سناریوها و سیاست‌ها و استراتژی‌ها برای دستیابی به اهداف بلند سیاسی خود استفاده کرده‌اند و در همه آنها شکست خورده‌اند، پژواک و انعکاس و بازتاب این شکست‌ها تلاش‌ آمریکایی‌ها برای رخنه در مرکز ثقل مقاومت اسلامی یعنی سوریه است، بنابراین سوریه میدان پاتک دنیای استکبار در مقابل تحولاتی است که فضای تنفس سیاسی، کره تأثیر و شعار نفوذ آمریکایی‌ها را تنگ کرده است.

وی افزود: یک نفخ صور ایجاد شده است. موج بیداری اسلامی یک واقعیت است و این واقعیت مقابل سناریوهای آمریکا و راهبردهای آمریکا در حال عمل کردن است. نبردی میان ملت‌های مسلمان، طبقات اجتماعی که بر اثر نهضت بیداری اسلامی با سیاست‌های توسعه‌طلبانه آنها آشنا شده‌اند از یک‌سو و از سوی دیگر یک تلاش، سخت‌کوشی و مقاومت بسیار سنگینی از طرف آمریکایی‌ها و متحدین آنها برای حفظ تلفات سیاسی گذشته خودشان در جریان برخورد این 2 واقعیت، چهره امروزی تحولات این منطقه را شکل می‌دهد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران تأکید کرد: آنها از مداخلات گذشته خود جز شکست دستاوردی را نداشته‌اند و اگر به سیمای تحولات گذشته این منطقه نگاه کنیم، می‌بینیم که هر مداخله نظامی آمریکایی‌ها که با هدفی دقیق و برای دوره زمانی کوتاه و برای دستیابی به منافع سیاسی بزرگ طراحی و اجرا شده است، کاملا به شکست کشیده شده است.

سلامی ادامه داد: دو بار مداخله نظامی آمریکا در عراق هیچ دستاورد روشن و هیچ چشم‌انداز مثبتی به جز هزینه‌کرد اقتصادی فراوان، فرسوده کردن ارتش قدرتمند آمریکا، نزول هیمنه و اعتبار و پرستیژ این قدرت در جهان و توسعه نفرت از آمریکا در افکار عمومی جهان بخصوص مسلمانان نداشته است. شما دستاورد مداخله نزدیک به 10 سال آمریکا در عراق را چگونه می‌توانید توصیف کنید؟ چه مفاهیمی می‌تواند این همه هزینه‌کرد سیاسی، اقتصادی، انسانی و روانی را توجیه کند. آیا این عبرت برای نظامی‌کردن مضاعف مجدد منطقه کافی نیست؟

وی تاکید کرد: مداخله آمریکا در افغانستان چه پیامد و دستاوردی برای آمریکایی‌ها همراه داشت؟ آیا آمریکایی‌ها توانستند با این مداخلات مانع از گسترش و توسعه افراطی‌گری و خشونت و تروریسم شوند. صدها هزار کشته و مجروح در عراق و افغانستان تحت تاثیر مداخلات آمریکا آیا یک رهاورد مثبت برای ملت‌های این کشورها قلمداد می‌شود و پیروزی برای آمریکایی‌ها؟ چه تحول و چه تغییری تحت تاثیر این مداخلات به جز توسعه ناامنی، فقر، آوارگی، یتیم شدن فرزندان خردسال، آواره شدن مردم مسلمان، توسعه فساد، وحشت، ترور و ناامنی رخ داده است؟ مداخلات گذشته نظامی آمریکا که با پوشش مفاهیمی شیک و جهان‌پسند تحت عنوان دموکراتیزیشن و دموکراسی‌سازی و آزادی و رفاه و امنیت صورت گرفته ولی در حاصل آن جز یک پارادوکس و تناقض چیزی دیده نمی‌شود.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: ما واقعیت‌های منطقه را می‌بینیم. آیا استراتژی آمریکا برای امنیت رژیم صهیونیستی توانسته است امنیت را به این رژیم برگرداند؟ اگر اینچنین است، چرا جنگ‌های 33 روزه و 22 روزه و 8 روزه در لبنان و غزه، ارتش رژیم صهیونیستی با عجز و درماندگی مواجه کرد؟


جهان اسلام و خاورمیانه، جهان پدیده‌ها و دومینوهای سیاسی است

سلامی اضافه کرد: چرا امنیت امروز مفهومی مفقود شده برای همه کسانی است که از سیاست‌های آمریکا تبعیت می‌کنند؟ آیا روند سازش با رژیم صهیونیستی که نقشه راه آمریکا در امنیت‌بخشی به رژیم صهیونیستی و اعتباربخشی به این رژیم بوده، موفق بوده است؟ آیا مداخلات آمریکا در طرف مقابل جز افزایش روحیه جهاد و مقاومت و ایستادگی برای ملت‌هایی که تصمیم گرفته‌اند به دور از اندیشه و طراحی و خواست آنها زندگی کنند، تاثیر دیگری داشته است؟ مطمئنا ما با تکیه بر تجربیات گذشته و نزدیک به خودمان پاسخ‌های روشن و میدانی و واقعی برای این سوالات داریم.

وی خاطرنشان کرد: هر کس از تاریخ درس نگیرد، مجبور به تکرار تجربه‌های تلخ  آن خواهد بود. سنت‌های الهی بلاتغییر هستند و تبدیل‌ناپذیرند. روندهای جاری و گذشته در این منطقه عبرت‌های بزرگی را همه جهان نشان داد. درس‌های تاریخی و جاودان وعبرت‌های بزرگ، آموختنی، مهم و سرنوشت‌ساز که اگر قدرت‌ها بدون تکیه بر آنها بخواهند سیاست‌های خود را دنبال کنند، مطمئنا گرفتار ناکامی‌ها و تلخی‌های آن تجربیات خواهند بود.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: تجربیات سه‌دهه اخیر ما در اینجا نشان داد که مداخله فرامنطقه‌ای در منطقه هرگز به زمان خاصی محدود نخوهد بود. اگر قدرتی از مفهوم جنگ محدود سخن بگوید، بزرگترین اشتباه تاریخی را مرتکب شده است. جهان اسلام و خاورمیانه، جهان پدیده‌ها و دومینوهای سیاسی سیال و توقف‌ناپذیر است نه در زمان نه در مکان. انبساط‌پذیری بحران در این منطقه بسیار بالا است. آیا مداخله آمریکایی‌ها در عراق محدود به همان 6 ماهی بود که خودشان طراحی کرده بودند؟ امروز ما در دهمین سال مداخله آمریکایی‌ها در عراق هستیم.

سلامی تصریح کرد: این منطقه همانند باتلاقی است که هر قدرتی در آن فرو برود، هرچه دست و پا بزند، بیشتر فرو می‌رود. این قدرت خواه آمریکا باشد و یا غیرآمریکا. آیا مداخلات آمریکایی‌ها در عراق و بازتاب‌های آن تنها به عراق محدود شد؟ آیا مداخلات آمریکا در افغانستان در کوتاه زمانی مهار شد؟ این منطقه شبیه آتش‌فشان است و اگر فعال شود، قابل مهار نیست. ما این واقعیت‌ها را به دشمنان می‌گوییم که مرتکب اشتباه در محاسبه نشوند.

وی افزود: دولت‌ها در آمریکا عوض می‌شوند اما تجربیات ثابت هستند. آمریکایی‌ها نباید اشتباهات خود را تکرار کنند. آنها باید واقعیت‌ها را به دقت مطالعه کنند چراکه ما در معرض یک آزمون جدی هستیم و برای آمریکایی‌ها زمان آزمون و خطا گذشته است. اقتصاد آمریکا تحت تاثیر این مداخلات نامحدود دچار فرسایش جدی شده است. بحران اقتصادی در غرب ناشی از انتخاب گزینه نظامی برای تغییر سیاسی است.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: تجربه نشان داده نمی‌توان هدف‌های سیاسی در این منطقه با استفاده از پیروزی‌های نظامی به دست آورد. آیا آمریکایی‌ها توانستند موفقیت‌های نظامی خود را در عراق به زبان سیاسی ترجمه کنند؟ نه اینگونه نبود. ما یک تجربه بزرگ داریم و آن این است که در این منطقه نمی‌توان با مداخلات نظامی تحولات سیاسی موفقی را پشت سر گذاشت.

سلامی تصریح کرد: واقعیت‌ها در عراق و افغانستان و در بقیه کشورها این تجربه را بیان می‌کند لذا ما نیازمند یک نگاه جدی و دقیق به تصمیمات خودمان هستیم بنابراین توصیه می‌کنیم آن چیزی که از پس مداخلات مجدد روی خواهد داد، فرو رفتن نیروهای متجاوز در باتلاقی از زمان و مکان است. آیا کسی می‌تواند تضمین دهد اگر به سوریه حمله نظامی شود، این حمله در درون مرزهای جغرافیایی سوریه محدود بماند؟ آیا کسی می‌تواند تضمین دهد که همه انرژی‌های آزاد شده تحت تاثیر این مداخلات را می‌تواند مهار کند؟ آیا ره‌یافتی برای مهار وجود دارد؟

وی اضافه کرد: آیا کسی می‌تواند تضمین کند که اگر در چارچوب استراتژی آمریکا در سوریه مداخله کرد، بازتاب این مداخله امنیتی ملی آنها را در معرض مخاطره قرار ندهد؟ آیا آتش زدن انبار باروت می‌تواند توسط طرح‌های روی کاغذ مهار شود؟ ما راهی جز بازگشت به واقعیت‌ها نداریم.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: سوریه کشوری است که به عنوان یکی از تکیه‌گاه‌های اصلی مقاومت در معرض تهاجم امنیتی، سیاسی و نظامی قرار گرفته است، البته مقاومت مردم و ارتش و نظام سوریه ظرف 3 سال گذشته درخور تحسین بوده است و سوریه با فرهنگ، محتوا و مضمون مقاومت آشناست. سوریه جز کشورهایی است که در خط مقدم جبهه پایداری عراق و مسلمانان در مقابل رژیم صهیونیستی بیش از 5 دهه  مقاومت می‌کند.

سلامی تاکید کرد: سوریه به عنوان نقطه کانونی مقاومت و تکیه‌گاه بسیاری موفقیت‌های مربوط به نبردهای 33 روزه و 22 روزه و 8 روزه است. کشور بزرگی است که مردمی سخت‌کوش، مسلمان و مقاوم دارد. چشم‌انداز مقاومت در سوریه بسیار روشن است بنابراین ما توصیه می‌کنیم به تصمیم‌گیران استراتژیست و کارگردانان امنیت ملی در آمریکا و در نزد کشورها و دولت‌هایی که تصمیم گرفتند در تهاجم احتمالی اینده به آنها کمک کنند که این یک بازی بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: راه حل عبور از بحران سوریه هرگز نظامی نیست. باید رژیم صهیونیستی که محرک اصلی این جنگ‌افروزی است، در فرمول‌های امنیتی خود تجدیدنظر کند. برخورد احساسی و احساساتی با فضای جدید برای رژیم صهیونیستی و آمریکا بسیار گرانقیمت و خطرناک است. اگر آمریکایی‌ها قبلا اشتباه نمی‌کردند، شاید ما با قوت این حرف‌ها را نمی‌زدیم اما چون سرتاسر رفتارها و حرکات آمریکا در گذشته این منطقه توأم با اشتباه در تحلیل هزینه و فایده بوده، ما به آنها هشدار می‌دهیم که بازهم مرتکب اشتباه مجدد نشوند چراکه کار خطرناکی است.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: نباید تصور کنند سوریه در محیط بین‌الملل تنهاست و این جز تصورات، برداشت و ادراکات نادرست غربی‌هاست. در هر صورت آن چه اهمیت دارد، این است که ملت و نظام و ارتش سوریه تصمیم گرفته است از خود شرفتمندانه دفاع کند و تاریخ هم نشان داده است هر ملتی به دفاع شرافتمندانه روی بیاورد، سرانجام سرزمین خود را گورستان متجاوزان خواهد ساخت.

سلامی افزود: امروز که آمریکا در تردید عمیقی فرو رفته است و در این دو هفته‌ای که به خود فرصت داده، بهتر است دقیق‌تر و عمیق‌تر به پیامدهای این تصمیم بیندیشد و بداند جنگ انرژی‌ها را فعال خواهد کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جنگ روح جهاد را نزد مسلمانان گسترش خواهد داد و هرگز برای غرب منفعت‌بار نبوده است. امیدواریم خداوند به همه مسلمانان عزت،کرامت و به ملت عزیز سوریه روح مقاومت، جهاد و پایداری و انشاءالله پیروزی و امنیت عطا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس