به گزارش مشرق به نقل زا فارس، علی لاریجانی پنجشنبهشب با حضور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در نشستی صمیمی با خبرنگاران به سخنرانی پرداخت.
وی در این نشست با اشاره به هفته دولت و سالروز شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: این دو شهید بزرگوار به حقیقت الگویی از مدیریت اسلامی، تربیت دینی و اخلاقمحوری بودند و باید امروز با درس گرفتن از آنها به مدیریت امور و اداره جامعه بپردازیم.
رسانه یکی از ارکان مردمسالاری دینی است
لاریجانی با بیان اینکه رسانهها یکی از ارکان مردمسالاری دینی هستند اظهار کرد: این امر دارای ملزوماتی است به این ترتیب که برای رسیدن به مردمسالاری نیازمند رسانههایی هستیم که اخبار و تحلیلهای صحیح و متناسب با نیازهای جامعه و نظام را به مردم برسانند.
وی افزود: رسانهها باید فعالیتهای خود را از سر صدق و دلسوزی و نیز با تکیه بر مسئولیتپذیری انجام دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر چه اخبار رسانهها مستدلتر باشد کیفیت کارشان هم افزایش مییابد خاطرنشان کرد: شرط تحقق این امر استقلال اقتصادی رسانهها و مطبوعات است.
این مقام مسئول ادامه داد: وزارت ارشاد و ادارات کل آن در استانها باید در زمینه جذب آگهی توسط رسانههای محلی قانون را ملاک عمل قرار دهند و من هم در این زمینه تذکر لازم را به وزیر جدید ارشاد خواهم داد.
لاریجانی با بیان اینکه برخی خط بازیها موجب میشوند مشکلاتی به وجود بیاید عنوان داشت: لازم است تمهیداتی اندیشیده شود که رسانهها و روزنامههای محلی بتوانند از آگهیهای تبلیغاتی محل انتشار خود استفاده کنند.
احترام متقابل میان جریانهای سیاسی لازم است
رئیس قوه مقننه با تاکید بر احترام متقابل جریانهای سیاسی موجود در کشور به یکدیگر گفت: به رسمیت شناختن دیگر جریانهاست که مردمسالاری را تقویت میکند.
وی خاطرنشان کرد: در عالم سیاست باید چارچوبهای قانون اساسی را رعایت کرد و آییننامهها هم باید به گونهای باشند که یارانههای در نظر گرفته شده به رسانهها به صورت عادلانه تقسیم شوند وگرنه به استقلال آنها آسیب وارد میشود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه رسانهها به ویژه خبرگزاری رسمی کشور باید خود به فکر جایگاهشان باشند بیان داشت: نباید خبرگزاری رسمی کشور به بولتنی خبری تبدیل شود که محلی برای اتهامزنی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان وزارت ارشاد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: باید به جای پرداختن به حاشیهها به مشکلات اصلی خبرنگاران و رسانهها رسیدگی کرد.
وی افزود: هر چند احداث موزه مطبوعات اقدامی شایسته است اما تا زمانی که خبرنگاران مشکلات مالی داشته باشند استقامت مطبوعات دچار ضربه و آسیب میشود بنابراین باید به جای پرداختن به کارهای تزیینی به حل معضلات اساسی پرداخت و پس از برطرف کردن آنها به اینگونه امور رسید.
لاریجانی احساس نشاط و شوق کاری در خبرنگاران و رسانهها را زمینه رشد فکری مطبوعات و خبرگزاریها و اصحاب قلم دانست و تاکید کرد: خانه مطبوعات میتواند راهکارها و پیشنهادات خود را برای حل مشکلات به مسئولان ارائه کند تا در راستای رفع آنها اقدام شود.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر حاشیه نرفتن در حل مشکلات خبرنگاران و پرداختن به متن معضلات گفت: باید کاری کنیم که رسانهها بتوانند استقلال خود را حفظ کرده و با صدق و درستی به فعالیت خود ادامه دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سطح کلان کشور با مشکلاتی از خارج روبهرو هستیم، اظهار کرد: دشمنان خارجی به سنگاندازی در مسیر جمهوری اسلامی مشغول هستند و مسئله هستهای بهانهای بیش نیست.
وی افزود: ادبیات گزارش اخیر آمانو هم بغضآلود است و این امر نشان میدهد که غرب دشمنی جدی با ایران اسلامی دارد.
استدلال آمریکا برای حمله به سوریه فضاحتبار است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئله سوریه و طرح حمله به این کشور گفت: استدلالهای آمریکا در این زمینه بسیار فضاحتبار است.
وی ادامه داد: دولتمردان آمریکایی میگویند اسنادی داریم که ارتش سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده و در این زمینه بحث شنود مکالمات را مطرح میکنند؛ در حالی که شنود سندیت ندارد و علاوه بر این باید گفت اگر شما به چنین نتیجهای دست یافتهاید، پس در حقیقت ژاندارم منطقه هستید.
لاریجانی با بیان اینکه حتی شورای امنیت که ساخته و پرداخته قدرتهای بزرگ است حرف آمریکا را در این زمینه قبول ندارد، عنوان داشت: محال است که طرح حمله به سوریه طی این چند روز تهیه شده باشد؛ بلکه آنها ماههاست به دنبال چنین مسئلهای هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل غرب در شرایط کنونی سوریه نیست، گفت: آنها از جبهه قدرتمندی که مقاومت اسلامی و بیداری را در منطقه شکل داده هراس دارند و میخواهند پایه این قدرت را متزلزل کنند.
موجودات موذی بینالمللی نمیخواهند با مذاکره مشکل هستهای را حل کنند
وی در ادامه به مذاکرات هستهای میان ایران و طرف غربی اشاره کرد و متذکر شد: ما خواهان مذاکره هستیم، اما موجودات موذی بینالمللی نمیخواهند با مذاکره مشکل را حل کنند، بنابراین ابتدا باید از نظر توان ملی و قدرت اقتصادی تقویت شویم تا بتوانیم در برابر زورگوییهایی آنها بایستیم؛ تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه تقویت اقتصاد ملی و تولید داخلی هم در همین راستا صورت میگیرد.
لاریجانی با بیان اینکه نمیتوان در مقابل قدرتها ندای ایستادگی سر داد و از سوی دیگر گندم وارد کرد، یادآور شد: هرچند بالا رفتن قیمت ارز مشکلاتی را به وجود آورده، اما فرصت را برای رونق صادرات فراهم کرده است؛ در این زمینه هم شاهد مشکلات اداری هستیم؛ در حالی که صادرات میتواند چرخ اقتصاد کشور را به گردش درآورد.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر نگاه ملی به رونق تولید با توجه به تاکیدات رهبری ابراز کرد: تا زمانی که این امر بومی نشده و به فرهنگ ملی مردم تبدیل نشود نمیتوان به تحقق هدف رونق تولید داخلی امید داشت.
وی با اشاره به مشکل اشتغال در داخل کشور، اذعان داشت: دستگاه دولت به صورت غیر معقول متورم شده و 90 درصد بودجه کشور را به خود اختصاص داده است؛ امسال 100 هزار میلیارد ریال بودجه جاری داشتیم که در مقابل آن تنها 7 یا 8 هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی در نظر گرفته شده است.
لاریجانی با تأکید بر کوچک و چابک شدن دولتها، عنوان داشت: باید فضای کارآفرینی را در کشور توسعه داد و انگیزه جوانان را برای ورود به این حوزه تقویت کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رونق تولید باید به فرهنگ عمومی و ملی کشور تبدیل شود و در این میان خبرنگاران و رسانهها میتوانند نقشی اساسی و حائز اهمیت داشته باشند، چراکه جز با همگرایی ملی نمیتوان به این مهم رسید.
وی در پایان با بیان اینکه در سطح استان قم هم نیازمند حرکتی سامانیافته برای رشد و توسعه هستیم گفت: قم مرکزیت دینی و شیعی را دارد اما جوان قمی هم به اشتغال و کار نیازمند است؛ ایجاد صنایع در قم میتواند به آفرینش شغل بینجامد؛ لازمه پیشرفت همهجانبه، توجه کافی به رشد اقتصادی در کنار فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است.