به گزارش مشرق به نقل از فارس، اسفنديار رحيم مشايي امروز در نشست تخصصي بررسي نقش رسانهها در تعامل با ايرانيان مقيم خارج از کشور با اشاره به حضور گسترده اهالي رسانه و مطبوعات در اين گردهمايي اظهار داشت: اميدواريم که بتوانيم يکي از ظرفيتهاي بزرگ نظام، کشور و ملت را در جهت اهداف انقلاب و آرمانهاي امام راحل از اين طريق تأمين کنيم.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد امروز در يک دوره حساس هستيم، حساسيت از اين جهت که آينده هم براي ملت ما و ملتهاي جهان در گروي تحولاتي است که اين ايام در جهان روي خواهد داد.
مشايي با بيان اينکه افرادي که امروز جلودار حرکت هستند سهم بيشتري در آينده و فردا خواهند داشت، خاطرنشان کرد: جنس اين نکته از رسانه است. اينکه فردا چطور باشد، کسانيکه امروز امور در اختيارشان است فهم بيشتري در تعيين فردا دارند.
جانشين رئيس جمهور در شوراي عالي امور ايرانيان خارج از کشور تصريح کرد: مسئله امروز اين است که بازندگان امروز موفق نيستند انديشههاي وعده داده شده و انديشههاي آيندهساز امروز در دنيا جايگاه خود را از دست داده است. کسانيکه ادعاي توليد فکر و انديشه، ساخت مذهب، مکتب و مرام داشتند و مدعي بودند جانها را سيراب مي کنند، آنها ديگر موفق نيستند و شکست خوردهاند.
بحران اقتصادي در دنياي امروز يک اتفاق نيست
--------------------------------------------------------
مشايي با اشاره به بحران اقتصادي در دنياي امروز آن را صرفا يک اتفاق ندانست و متذکر شد بحران اقتصادي امروز جهان را بايد محصول مکتب جهاني امروز دانست بحران اقتصادي نبايد مانع از اين باشد که ما از يک فهم بزرگتر غافل شويم.
وي ادامه داد: امروز نگاه فلسفي مسلط، مغلوب شده و امروز نگاه فراگير با مشکل مواجه شده است و اقتصاد تنها بخشي از اين اتفاق است.
مشايي با تذکر اين نکته که امروز تحير در موضوع اقتصاد نيست، يادآور شد: امروز تحير در فلسفه حيات است و انديشمندي را امروز سراغ نداريد که راه برون رفت از اين وضعيت را ارائه کند؛ کدام ملت سياسي امروز در دنيا مدعي است که مديريت فراگير جهاني او راهگشاست.
فشار خون سياست جهاني افت کرده است
------------------------------------------------------
رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اين نکته که انگيزه ارائه يک فضاي روشن در دنياي امروز به شدت کاهش يافته است، اظهار داشت: فشار خون سياست جهاني افت کرده است، فشار خون مکتب مديريتي مسلط جهاني افت کرده و ديگر قدرت آفرينش ندارد و اين موضوعي نيست که تبليغاتي در خصوص آن صحبت کنيم بلکه واقعيتي است که همه آن را ميفهمند.
وي افزود: اگر مکتبي در دنياي امروز مدعي است منتقدان بايد اين فرصت را طلايي تلقي کنند و اگر تا ديروز صداي اين ماشين عظيم و فريبکار مانع از اين بود که انگيزههاي الهي، انسانها را خط دهد و به ميدان آورد امروز ديگر اين ماشين در حال ريپ زدن است و کاري از او بر نميآيد.
مشايي با بيان اينکه اين ماشين آنقدر بزرگ است که قابل هل دادن نيست، گفت: اين يک اتفاق بزرگ تاريخي است تحليل درست از شرايط جهاني بسيار مهم است و فهم آن براي کسي دشوار نيست چرا که همه ميکوشند براي برون رفت از اين شرايط فکر کنند و از سقوط فرار ميکنند.
رئيس دفتر رئيسجمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به سؤالاتي که توسط احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل مطرح شد تصريح کرد: اينکه در شرايط امروز جهان هدف مشترک ملتها و دولتها چه باشد همه به اين رسيدهاند که صلح چيزي است که خواست عمومي همه است اما آنچه که در يک دهه گذشته روي داد اين بود که اين دهه از بدترين دههها در تأمين صلح بود و اکنون در پايان اين دهه بايد بررسي کرد که جامعه جهاني چگونه در جهت تحقق صلح حرکت کرده است.
وي با اشاره به سخنان احمدينژاد در خصوص صلح و خواسته جهاني که براي تأمين آن ايجاد شده است، تصريح کرد: سؤال اين است که دهه دوم را چه بايد بناميم و آيا ملتهاي جهان به صلح رسيدهاند اما کسي براي سؤال احمدينژاد پاسخي نداشت و در بن بست قرار گرفتهاند.
مشايي شرايط را براي ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي ايران متفاوت دانست و گفت: يک شرايط کاملا عکس براي ملت ما و انقلاب و نظام ما وجود دارد و ملت ما با يک شتاب مثبت در حال حرکت است.
وي افزود: جامعه ما اميدوارتر شده و بيش از گذشته به آينده روشن اميدوار است و با تهديدها و ستمهايي که در طول ?? سال گذشته بر خود ديده از تمام آنها گذر کرده و وضعيت امروز را بهتر از ديروز ارزيابي ميکند.
مشايي شرايط کنوني کشور و نظام اسلامي را بهترين وضعيت سياسي و امنيتي در طول سي و يک ساله گذشته توصيف کرد و افزود: ملت ما امروز منسجمتر، مقاومتر و اميدوارتر است و احساس عزت بيشتري ميکند.
وي با بيان اينکه در طول ?? سال گذشته اخبار اميدوار کنندهاي به خاطر ضعفهاي مختلف از کشور به ايرانيان خارج از کشور مخابره نميشد گفت: اما از نخستين روزهايي که قصد برگزاري همايش براي ايرانيان خارج از کشور را داشتيم دغدغههايي مطرح بود مبني بر اينکه اين افراد، کشور و نظام را قبول ندارند و حتي در چند همايش اجازه ندادند که ما برويم.
مشايي متذکر شد: در همايشهايي که برگزار شد در ابتدا ايرانيان مقيم خارج از کشور از ما دعوت ميکردند که اينقدر اسم آمريکا و صهيونيسمها را نبريم چرا که مملکت را به باد ميدهيم و موضوعاتي از اين دست را مطرح ميکردند که نميشود اين مسير را طي کرد و توانمنديهاي شما کم است و اين قدرتها خطرناک هستند.
وي با بيان اينکه با برگزاري چند همايش براي ايرانيان خارج از کشور و بيان پيشرفتها و توانمنديهاي کشور و نظام نوع نگرشهاي ايرانيان مقيم خارج از کشور در حد زيادي تغيير و تحول يافت خاطرنشان کرد: مخصوصا با بيان ايستادگي کشور و نظام در موضوع پرونده هستهاي و ديپلماسي فعال و باوري که رئيس جمهور به جامعه داشت تمام اينها دست به دست هم داد تا در هر همايشي، نگاهها تغيير يابد ترسها در حال ريختن بود و اميد در حال شکوفه دادن، احساس عزت و شرف در ايرانيان مقيم خارج کشور در حال اهتزاز است.
وي در ادامه با اشاره به حوادث پس از انتخابات سال گذشته خاطرنشان کرد: دشمن يک ضربه سنگيني را در اين جريان به ما زد گسست اجتماعي و فاصله گرفتن طبقات اجتماعي براي نظام ما و ولايت بسيار مهم است چرا که نظام ما بر اساس ولايت فقيه استوار است و اينکه مردم از صميم قلب نظامشان را دوست نداشته باشند براي نظام ما يک گسست اجتماعي بسيار مهم تلقي ميشود.
وي ادامه داد: اين موضوع براي ما سخت است که برخي تبليغ کنند که رأس نظام طرفدار يک جريان سياسي خاص است البته اينکه جريانات سياسي يک قرب و بعد نسبت به رأس نظام داشته باشند يک امر طبيعي است.
جامعه بدون انسجام حول محور "رهبري " راه به جايي نميبرد
----------------------------------------------------------------------------
مشايي خاطرنشان کرد: اين تبليغاتي بود که توسط گروههايي انجام ميشد که گسست بين نظام و رهبري وجود دارد در حاليکه در واقعيت چنين چيزي نيست.
وي در ادامه با اشاره به پيوند مستحکم بين نظام سياسي و فرهنگي کشور با رهبري نظام يادآور شد: بايد بدانيم که جامعه ما بدون يک انسجام و تراکم سياسي، فکري و فرهنگي حول محور رهبري راه به جايي نخواهد برد و هيچ کس به هيچ هدفي نخواهد رسيد.
وي خاطرنشان کرد: پس از انتخابات ميرفت که جامعه ما دچار گسست اجتماعي شود و ?? ميليون راي در يک سو و ?? ميليون راي در يک سمت ديگر قرار گيرد و اين طور وانمود شود که جامعه دو قطبي است.
مشايي با بيان اينکه نميشود به اين اکتفا کرد که من به عنوان رئيس جمهور منتخب ?? ميليون رأي کسب کردهام، گفت: پس از برگزاري انتخابات من يک روز هم احمدينژاد را مسرور نيافتم از اينکه ?? ميليون راي آورده است و او از روزهاي نخست دغدغهاش اين بود که اگر احمدينژاد پرچم ولايت و رهبري را در دست دارد معنايش اين نيست که بقيه چنين گرايشي ندارند و چنين تلقي براي آينده کشور ميتواند سم باشد چرا که ما هنوز در مسيرمان به سمت بالا در حرکت هستيم و مسير ما سربالايي است و بالا رفتن نيازمند قدرت است.
رئيس دفتر رئيسجمهور با بيان اينکه اميد و اعتماد ما بايد به توانمنديهاي دروني کشور و نظام باشد، تصريح کرد: ما در شرايط پس از انتخابات با اين ضربه سهمگين مواجه شديم، گسست را نديديم اما ترک را حس کرديم؛وقتي دروغ بزرگ تقلب مطرح شد مردم دلهايشان شکست و بنده به عنوان کارشناس مي گويم که هرگز اين طور نبود که تقلبي اتفاق افتاده باشد.
وي ادامه داد: اما زمان نياز داشت تا مردم متوجه شوند و کار ما در قبال ايرانيان خارج از کشور با دشواريهايي مواجه شد.
مشايي با اشاره به به اين حديث که حبالوطن من الايمان خاطرنشان کرد: آدم مؤمن دوستدار وطنش است چرا که شکرگذار خدماتي است که وطن به او داده و امکان رشد و شکوفايي را به او ارزاني کرده است.
وي با بيان اينکه بايد روند ارتباط با ايرانيان مقيم خارج از کشور را پس از انتخابات ادامه ميداديم يادآور شد: اثرگذاري آنها در خنثيسازي هجمه رسانهاي خارج از کشور مؤثر خواهد بود.
مردم نسبت به مباني کشور و نظام مسئله ندارند
------------------------------------------------------------
جانشين رئيس جمهور در شوراي عالي امور ايرانيان اظهار داشت: اين گسست که عدهاي سعي در تبليغ آن را داشتند واقعي نيست و برداشت از خط انحرافي است مردم نسبت به مباني کشور و نظام مسئله ندارند.
وي افزود: انتقاد نسبت به برخي از عملکردها وجود دارد و همه ما نسبت به کردار و رفتار خود اشتباهاتي را داريم و کسي خود را مبرا از خطا نميداند. بايد بدانيم که در افکار عمومي بايد به گونهاي رفتار شود که حقوق مردم محفوظ است.
مشايي با اشاره به تصميم براي برگزاري کنگره دوم ايرانيان مقيم خارج از کشور خاطرنشان کرد: اين کنگره مورد استقبال گستردهاي در جهان قرار گرفت با اينکه مسئله ايرانيان خارج از کشور مسئله داخلي ايران بود اما به چند دليل تبديل به مهمترين خبر و موضوع ملي ايران و مهمترين مسئله و خبر در محافل ايرانيان خارج از کشور و بلکه رسانههاي جهاني شد.
وي با انتقاد از برخي موضعگيريها که آن را موضعگيريهاي سخيفي توصيف کرد گفت: اين موضعگيريها شبيه يک دعوا درون حاکميت به نظر رسيد و اينطور نشان داده شد که تحليلها در داخل کشور نسبت به ايرانيان خارج کشور متفاوت است.
احمدينژاد پرچم ايرانيان خارج از کشور را بلند کرده است
--------------------------------------------------------------------
مشايي افزود: ما نميتوانيم بگوييم که همه در داخل کشور قربان ايرانيان خارج از کشور ميشوند اما اينکه همه در داخل و خارج بفهمند که نگاههاي متفاوتي در داخل وجود دارد نکته قابل تأملي است و اينکه در رأس محق دانستن ايرانيان خارج از کشور در مشارکت و توسعه کشور شخص رئيس جمهور است و احمدينژاد پرچم تبعيت از ولايت و رهبري را در دست دارد و حالا اين احمدينژاد است که پرچم ايرانيان خارج از کشور را بلند کرده است و اين تبديل به يک فرصت بزرگ شد.
اگر مخالفي هست استدلال کند که ايرانيان خارج از کشور همگي جاسوس و شرابخوار هستند
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جانشين رئيس جمهور در شوراي عالي ايرانيان خارج از کشور تصريح کرد: به دوستان گفتيم که از همه دعوت کنيم اگر مخالفي هم هست بيايد و استدلال کند که توجه به ايرانيان خارج از کشور غلط است و اين افراد همگي جاسوس و شرابخوار هستند.
مشايي افزود: ما بايد به يک انسجام قوي و کارآمد برسيم که امکان نفوذ و تسلط براي دشمن نباشد لذا ايرانيان خارج از کشور مورد اهتمام قرار گرفت و اين تبديل شد به اينکه بسياري از افرادي که در خارج از کشور بودند باور کردند که ايراني در هر کجاي دنيا هستند ايراني بماند، ايراني فکر کند و عشق بورزد.
وي با طرح اين سؤال که مگر افرادي که در راهپيمايي ?? بهمن شرکت ميکنند کسي از قوم و نژاد و سلايق آنها سؤال ميکند، گفت: کافي است که يک برداشت عمومي از ايران اتفاق افتد.
رئيس جمهور ايران از همه به رهبري نزديکتر است
-------------------------------------------------------------
مشايي تصريح کرد: امروز شرايط به گونهاي شده تا ميگويند ايران گفته ميشود احمدينژاد ايران را مظهر مجاهدت ميدانند و احمدينژاد همه جا محبوب است و ايراني ها ديدند که پرچم در دست کيست و رئيس جمهور ايران از همه به رهبري نزديکتر است و باورش به ولايت از همه قويتر است.
وي با بيان اينکه عدهاي قصد داشتند تبليغ کنند که متدينين و اصولگراها با ايرانيان خارج از کشور نيستند، گفت: اما امروز ديگر اينطور نيست.
مصاحبه با احمدينژاد قيمت دارد
-----------------------------------------
مشايي با اشاره به تبليغات گستردهاي که امريکاييها و صهيونيستها براي حضور احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل تدارک ديده بودند خاطرنشان کرد: فاکس نيوز مدتي قبل از سفر احمدينژاد تبليغ ميکرد که هيچ يک از رسانهها با احمدينژاد مصاحبه نکنند اما شرايط به گونهاي شد که فاکس نيوز خود با دريوزگي آمد و خواستار مصاحبه با احمدي نژاد شد و ما منت بر سرش گذاشتيم و با امکان دادن مصاحبه با اين شبکه ميخواستيم در تاريخ ثبت کنيم که همه بفهمند که مصاحبه با احمدينژاد قيمت دارد.
مشايي با بيان اينکه دعواهايي که در خصوص حمايت از ايرانيان خارج از کشور در رسانهها منعکس شد باعث انسجام ايرانيان مقيم خارج از کشور شد خاطرنشان کرد: همه اين افراد مي گفتند که چرا به ما گفته شده جاسوس و فاسد و چرا بايد پس از تحمل اين همه سال سختي دور از وطن به ما بگويند که اين افراد ?? هزار دلار پول گرفتهاند که در اين کنگره شرکت کنند و اين مسائل باعث شد که آنها با هم منسجم شدند و بحث آنها شد موضوع کنگره ايرانيان مقيم خارج از کشور.
وي تصريح کرد: اما همگان ديدند که جريان اصيل ولايت خود مسئله ايرانيان خارج از کشور را مديريت ميکند و راس آن رئيس جمهور است و منتقدان انتقادها را فراموش کردند در نهايت نتيجه اين شد که در مجمع عمومي امسال هيچ کس براي تجمع در مقابل سازمان ملل نيامد نه اينکه ?? نفر آمده باشند بلکه هيچ کس نيامد و اين را با افتخار ميگويم.
مشايي افزود: آنهايي که ايرانيان خارج از کشور را باور نکردند باور کنند و اين بدان معنا نيست که آنها سؤال و يا انتقادي از نظام نداشته باشند و يا رضايت مطلق داشته باشند حتما بايد انتقادهايي دارند اما سؤال اين است که چرا براي تجمع به نشانه اعتراض امسال نيامدند و بايد اين ظرفيت و فهم بزرگ و خردمندانه را درک کرد.
وي در جمعبندي سخنان خود اظهار داشت: دنيا دچار مشکل است تصميم فردا، تصميم کبري است منحني دنيا رو به افول است اما منحني ايران رو به اوج و صعود است و اين يک فرصت استثنايي تاريخ است.
وي تصريح کرد: در ايام روزگاران نفحات الهي است فرصت هميشه هست اما هميشه اين نفحات نيست و من اين فرصت را يک نفحه بزرگ براي ايرانيان ميدانم.
چرا مردم به احمدينژاد اعتماد کردهاند؟
------------------------------------------------
مشايي با طرح اين سؤال که چرا مردم به احمدينژاد اعتماد کردهاند؟ گفت: تنها در اين کشور يک نفر گفت که نميتوانند ايران را بزنند و خيلي از بزرگان مي گفتند که آنها (آمريکا و صهيونيستها) ايران را خواهند زد و بعد تو را متهم ميکنند که تو ميگفتي ايران را نخواهند زد اما احمدينژاد گفت که آنها نميتوانند و يک شرط دارد و آن انسجام مردم است.
مشايي با بيان اينکه ايرانيان خارج از کشور را بايد از جنس رسانه بدانيم متذکر شد ايرانيان مقيم خارج از کشور خودشان يک رسانه هستند اما در شرايط امروز به تناسب جايگاه جمهوري اسلامي ايران از رسانه جهاني برخوردار نيستيم و دولت بايد در اين خصوص سرمايهگذاري کند و هر چه در اين زمينه خرج کنيم سرمايهگذاري محسوب ميشود و هزينه نيست و رسانههاي داخل کشورمان بايد گامهاي خود را بلندتر کنند.
جانشين رئيس جمهوردر شوراي عالي امور ايرانيان خارج از کشور در خاتمه تصريح کرد: يک عظم ملي نيازمنديم و بايد فکر کنيم تا يک برنامه جامعي را در حوزه رسانهاي با محوريت ايرانيان خارج از کشور تدوين کنيم و از اين پس دبيرخانه شوراي عالي ايرانيان مهمترين مسئوليتاش اين خواهد بود که اين برنامه جامع را مورد حمايت خود قرار دهد.