به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، پایگاه تحلیلی دیپلمات در یادداشتی با اذعان به موفقیتهای کشورمان در به روز رسانی تجهیزات نظامی گزارش داد: به آب انداختن زیردریایی پیشرفته فاتح برنامهریزان نیروی دریایی آمریکا را با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز به چالش جدی مواجه میکند.
به گزارش دیپلمات طی روزهای اخیر، فرماندهان دفاعی و نظامی ایران اعلام کردند تهران به زودی مجموعهای از دستاوردهای جدید صنایع دفاعی خود رونمایی خواهد کرد. از جمله این تجهیزات میتوان به زیردریایی، اژدرهای پیشرفته، پهپادهای شناسایی و تهاجمی، جت جنگده و چند نوع موشک اشاره کرد.
دیپلمات افزود: حسین دهقان، وزیر دفاع جدید ایران اخیرا اعلام کرد تا 3 ماه آینده از زیردریایی فاتح رونمایی خواهد شد. ایران هم اکنون به ناوگان زیردریایی با ظرفیت مناسبی دست یافته است. در سپتامبر سال گذشته تهران موفق به راه اندازی سومین فروند زیردریایی 4 هزار تنی خود شد. همچنین درسال 2006 جمهوری اسلامی زیردریایی 400 تنی نهنگ را وارد ناوگان دریایی خود کرد. نیروی دریای ایران همچنین دارای 12 تا 19 زیردریایی کوچک 150 تنی از کلاس زیردریایی های یوگوو سانگوی کره شمالی می باشد.
بر اساس گزارش موسسه مطالعات جنگ واشنگتن، که به دقت فعالیتهای نیروی دریایی ایران را رصد میکند، زیردریایی فاتح قابلیت جابجایی 600 تن تجهیزات و مهمات را دارد. فاتح همچنین توانایی شلیک اژدر بزرگ، موشک های سطح به سطح، و مین گذاری دریایی را دارد. به گزارش این موسسه، قبلا مقامات ایرانی اعلام کرده بودند فاتح مجهز به دستگاه ردیابی فعال و منفعل سونار، سیستم پرتاب موشک سطحی، سیستم نیروی محرکه سوختی هیدروژن-اکسیژن که یک تکنولوژی پیشرفته محسوب می شود خواهد بود.
این پایگاه تحلیلی با توجه به قابلیت های بالای زیردریایی فاتح نوشت: در نتیجه فاتح تبدیل به زیردریایی میشود که قادر خواهد بود برای مدت زمان طولانی در سکوت غوطه ور بماند. این چشم اندازی بالقوه ناخوشایند برای برنامه ریزان و استراتژیست های نیروی دریایی آمریکا با توجه به موقعیت استراتژیک ایران نسبت به تنگه هرمز خواهد بود.
مقامات ایران همچنین اعلام کرده اند که قبل از ساخت زیردریاییهای بزرگتر، 3 فروند زیردریایی فاتح را مورد بهره برداری قرار خواهند داد. موسسه مطالعات جنگ نیز مدعی شد قبل از اقدام ایران برای ساخت زیردریاییهای دیگر، تهران حداقل یک زیردریایی فاتح خواهد ساخت.
از سوی دیگر این سایت به نسل جدید پهپادهای ایران که در اختیار نیروی دریایی قرار خواهد گرفت نیز اشاره کرد. همچنین ایران ابعاد مختلف جنگ الکترونیک اعم از اقدامات آفندی و پدافندی پیشرفتهای زیادی داشته است.
این گزارش در انتها به صحبتهای هفته گذشته امیر نصیر زاده، معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش اشاره کرده که از ساخت جنگنده صاعقه، و تولید و تست موشکهای پیشرفته در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع خبر داد.
پایگاه تحلیلی دیپلمات با اذعان به دست آوردهای صنایع نظامیکشورمان گزارش داد: رونمایی از زیردریایی پیشرفته فاتح برنامهریزان نیروی دریایی آمریکا را با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز با چالش جدی مواجه میکند.