کد خبر 241703
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱

کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی گفت: بازی یکی از مهمترین ابزارهای رشد کودکان است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، عاطفه قاسمی خاطرنشان کرد: کودک با بازی می‌تواند تعارضات روحی خود را نشان دهد. همچنین مهارت‌های جدیدی را آزمایش کرده و توانایی لازم را کسب می‌کنند.

وی بیان کرد: کودک با بازی، اطلاعات جدیدی را نسبت به اشیاء کسب می‌کند و مکانیزم‌های چیره شدن را تمرین می‌کند. محروم شدن یک کودک از بازی سبب تاخیر رشدی خطرناک و مشکلات روان شناختی او می‌شود.

قاسمی تصریح کرد: اگر به بازی کودکان توجه کنیم می‌بینیم آنان وظایف پدر و مادری را که در آینده قرار است داشته باشند را بازی می‌کنند؛ این امر نشان از آن دارد که کودکان نسبت به وظایف خود در آینده خبر دارند و به دنبال آن هستند که ویژگی شخصیتی والدین را در خود درونی کنند.

وی بیان کرد: بازی کودکان با توجه به محتوا و تمایل کودک و با توجه به اوضاع و احوال درونی و همچنین بر اساس بینش روان شناسان کودک، به انواع مختلف تقسیم شده است. بازی‌های سمبلیک، خشن، پرانرژی و پر جنب و جوش، اجتماعی، نمایشی، خلاقانه، ارتباطی، مخاطره آمیز، اکتشافی، تخیلی، حرکتی و مهارتی، بازی اجرای نقش، بازی صامت و بی صدا، میان فردی(چند نفری)، بازی خارج از خانه و خانگی، فکری، نمادی و بازی سازنده از جمله بازی‌های تقسیم بندی شده کودکان است.

قاسمی عنوان کرد: اگر قرار است که از بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان بهره بگیریم بهتر است از بازی‌های جمعی و خلاق رایانه‌ای که بوسیله آن می‌شود معمایی حل شود، استفاده کنیم. در بازی‌های رایانه‌ای به یک سری مهارت‌های ذهنی ویژه و چالاکی نیاز است و بهتر است به جای ترس از بازی رایانه‌ای برای کودکان آن را قبول کنیم.

کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی افزود: بازی‌های رایانه‌ای مانند چاقوهای دو لبه‌ای هستند که دارای مزایا و معایب هستند و نقدهایی که در رابطه با بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد به دلیل مشکلات جانبی آن است. زمانی بازی‌های رایانه‌ای مخرب محسوب می‌شود که کودک فعالیت اجتماعی خود را کنار بگذارد و بیشتر زمان خود را مختص به بازی رایانه‌ای کند.

وی بیان کرد: خانواده‌ها باید فرهنگ سازی معقول برای استفاده از بازی‌های رایانه‌ای را به کودک خود آموزش دهند. کودک با توجه به اقتضای سن خود به بازی‌های انفرادی و یا دست جمعی گرایش پیدا می‌کند و نیاز است که والدین مهارت درست استفاده کردن از وسایل بازی را به کودک خود آموزش دهند.

قاسمی اظهار کرد: چقدر خوب است که جایگاه بازی‌های بومی محلی را برای کودکان خود فراموش نکنیم چراکه با این بازی‌ها می‌توان مهارت‌های زیادی را به آنان آموخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس