کد خبر 241581
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۳

رئیس جمهور گفت: اعضای دولت تدبیر و امید برای شرکت در کمیسیون‌های تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارائه نظرات و تشریک مساعی جدیت خواهند داشت.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، اولین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از یک ماه تعطیلی تابستانی در ماه مبارک رمضان، به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و با حضور آقای حسن روحانی، رئیس جمهور و سران قوای مقننه و قضائیه و اکثریت اعضا امروز تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با خوشامدگویی به همه اعضا به ویژه دکتر حسن روحانی، حضور رئیس جمهور جدید در جلسه مجمع را نشانه عزم و اراده دولت یازدهم در همکاری مثبت و سازنده با مجمع تشخیص مصلحت نظام ذکر کرد و گفت: تعامل بین دولت و مجمع، قطعاً به نفع مصالح و منافع نظام و حل مشکلات کشور خواهد بود، زیرا مردم با رأی به رئیس جمهور، امید بسته‌اند و انتظار داریم دولت جدید پاسخ مناسبی به امید مردم سراسر کشور بدهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: خوشبختانه رئیس محترم جمهور هم با سرعت مثال‌زدنی، کابینه موردنظر خود را به مجلس معرفی و رئیس جمهور نیز امروز در اولین روز کاری دولت تدبیر و امید در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت کرد.

وی افزود: هرچند متأسفانه دولت جدید بدون سه وزیر آموزش و پرورش، ورزش و علوم که موردنیاز شدید جوانان ماست، تشکیل شد، ولی امیدواریم دولت با سرعت، سرپرستان مناسبی برای این سه وزارتخانه به منظور آماده کردن شرایط شروع سال تحصیلی خوب و پررونق معرفی نماید و نیز وزرای پیشنهادی جدید را هر چه زودتر به مجلس شورای اسلامی معرفی کند تا کابینه بتواند کار خود را با پشت‌گرمی و با حمایت رهبری معظم و ملت هوشیار و در صحنه ادامه دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تبریک عید سعید فطر به اعضای مجمع و یادآوری ایام معنوی ماه مبارک رمضان که در نهایت آرامش و صلابت مردم مؤمن و متدین کشورمان در مساجد و اماکن مذهبی برگزار شد، به برپایی مراسم پرشور روز جهانی قدس در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: امسال شاهد نشاط و روحیه ویژه مردم در حمایت از حقوق حقّه مردم مظلوم فلسطین که در غربت به سر می‌برند، در سراسر کشور بودیم.

وی امنیت و آرامش کشور در خلق حماسه سیاسی انتخابات یازدهم دوره ریاست جمهوری و برگزاری مراسم معنوی ماه مبارک رمضان و حسن ختام سیاسی آن، یعنی راهپیمایی روز جهانی قدس را ستود و گفت: در شرایطی که عمده کشورهای اطراف ما دچار بحرانند، جمهوری اسلامی ایران با کمال آرامش، آن انتخابات مثال‌زدنی را انجام داد و ملت با مشاهده آثار رأی خویش، نشاط و امید گرفت.

هاشمی رفسنجانی با اشاره ویژه به مسائل اخیر کشورهای مصر، سوریه و لبنان که موجبات خشنودی کاذب رژیم اشغالگر قدس را فراهم آورده است، گفت: البته غاصبان فلسطین کاملاً در اشتباه هستند، زیرا ملت‌های منطقه هوشیار و بیدارند و اجازه نخواهند داد بهار عربی به خزان عربی تبدیل شود.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه همکاری‌های زیادی میان دولت تدبیر و امید و مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گیرد، تصریح کرد: اراده و خواست دولت یازدهم همکاری نزدیک با همه نهادهای قانونی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

رئیس جمهور، مجمع تشخیص مصلحت نظام را یادگاری ماندگار از امام راحل برای بن‌بست‌شکنی قانونی در کشور برشمرد و اظهار داشت: این مجمع جایگاهی رفیع و شایسته در نظام اسلامی دارد، به‌ویژه پس از بازنگری قانون اساسی کلید حل معضلات و مشکلات نظام در گذشته بوده و در آینده نیز خواهد بود.

روحانی با تأکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام بازوی قوی مشورتی رهبری معظم انقلاب و منشاء خدمات مؤثری برای نظام است، خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت در این دوره بتواند از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که از استوانه‌های انقلاب است و رؤسای قوا و سایر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسیر دستیابی به اهداف مدنظر خود استفاده کند.

رئیس جمهور افزود: اعضای دولت تدبیر و امید برای شرکت در کمیسیون‌های تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارائه نظرات و تشریک مساعی جدیت خواهند داشت، چرا که تصمیمات اتخاذ شده در این کمیسیون‌ها و نهایی شدن آنها در جلسات رسمی مجمع، مسیر کلی نظام را مشخص و به هماهنگی امور اجرایی کشور کمک می‌کند.

روحانی با اشاره به بُعد نظارتی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، گفت: هماهنگی مؤثر میان دولت یازدهم و مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌تواند موجب تسریع در انجام امور شده و مطمئناً نظارت مجمع یاری‌رسان دولت برای حل مشکلات کشور خواهد بود.

در ادامه جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، بازنگری در آیین‌نامه داخلی مجمع در دستور کار قرار گرفت و اصلاحیه‌ای به شرح ذیل انجام شد:

جلسات مجمع در مورد طرح‌ها و لوایح اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی با حضور دو سوم کل اعضای مجمع رسمیت می‌یابد و مصوبات با اکثریت دو سوم عده حاضر معتبر است.

8- یک ماده و دو تبصره به شرح ذیل به «آیین‌نامه داخلی مجمع» اضافه می‌شود:

ماده الحاقی- مهلت اظهارنظر مجمع در خصوص مصوبات مجلس که نظر شورای نگهبان را تأمین نکرده است، تا سه ماه کاری است.

تبصره 1- در مواردی که محدودیت زمانی وجود دارد مانند مصوباتی که با قید فوریت در مجلس به تصویب رسیده است یا مصوبات مربوط به بودجه، حسب مورد و متناسب با محدودیت زمانی اظهارنظر می‌گردد.

تبصره 2- در صورتی که رسیدگی به مصوبه مجلس نیاز به مهلت بیشتری داشته باشد، بنا به پیشنهاد کمیسیون ذیربط و تأیید رئیس مجمع مهلت مذکور افزایش خواهد یافت. مدت نهایی اظهارنظر، حداکثر تا یک سال خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس