روز چهارم بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از صبح امروز آغاز و دقایقی پیش پایان یافت.

به گزارش مشرق، چهارمین روز بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی حسن روحانی رئیس‌جمهور به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

در آغاز این جلسه 233 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس صندلی 56 نماینده مجلس خالی بود.

مجلس از روز دوشنبه تاکنون طی سه روز کاری در دو نوبت صبح و عصر، برنامه‌های 12 وزیر پیشنهادی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

نمایندگان ملت تاکنون برنامه‌های نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، طیب‌نیا وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه، قاضی‌زاده‌هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری، دهقان وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و نعمت‌زاده وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را بررسی کردند.

برای مشاهده مشروح گزارش روز اول بررسی صلاحیت وزرا ایـنـجا، روز دوم ایـنـجا و روز سوم ایـنـجا کلیک کنید.




انصاری، موافق وزیر پیشنهادی صنعت

جلسه امروز مجلس با ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و با قرار گرفتن محمدسعید انصاری نماینده آبادان در موافقت با وزیر پیشنهادی آغاز شد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر خود واجب می‌دانم که امروز از دولتی که فردی شجاع در رأس آن قرار دارد حمایت کنم گفت: به جرأت می‌توانم بگویم یکی از بهترین دولت‌ها بر سر کار آمده و رئیس جمهور بر اساس واقعیت‌ها کار را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به تعهد و تخصص مورد تحسین اعضای کابینه تصریح کرد: از دوستان می‌خواهم مسائل حاشیه‌ای را مطرح نکنند و به وزرا رأی مثبت بدهند.

انصاری با اشاره به سابقه نمایندگی خود در زمان انتقال دولت‌ها و گرفتن رأی اعتماد برای کابینه‌های مختلف ادامه داد: من شهادت می‌دهم که شناخت برخی از دوستان نسبت به آقای نعمت‌زاده از بیرون مجلس و تحت فشار دیگران بوده است.

وی نعمت‌زاده را پدر پتروشیمی ایران خواند و تصریح کرد: در سالی که حماسه سیاسی با حضور مردم در انتخابات انجام می‌شد، اکنون نوبت نمایندگان مردم و دولت است که نقش خود را ایفا کند.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت نقش مهم این وزارتخانه را در ایجاد اشتغال یادآور شد و افزود: در جامعه ما اعتیاد و فساد جوانان را تهدید کرده و حفظ و ایجاد اشتغال بسیار مهم است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط فعلی فرصت آزمون و خطا نداریم اظهار داشت: هم اکنون باید با بکارگیری فردی امتحان پس داده و متعهد آثار تخریب تحریم‌ها را کم کنیم.

وی تسلط نعمت‌زاده بر امور این وزارتخانه را مورد تأکید قرار داده و تصریح کرد: با توجه به عملکرد آقای نعمت‌زاده در دیگر وزارتخانه‌ها باید بگوییم وی بهترین گزینه برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با یادآوری خدمات نعمت‌زاده در بخشهای مختلف ادامه داد: البته نباید این نکته را فراموش کرد که یک وزارتخانه تنها با یک وزیر اداره نمی‌شود و این فرد باید کسی باشد که در میان بخش خصوصی و دیگر نهادهای صنعتی دارای مقبولیت باشد.

انصاری ضمن اشاره به اعلام آمادگی بخش صنعت برای همکاری با نعمت‌زاده اضافه کرد: برنامه غنی ارائه شده به مجلس از سوی نعمت‌زاده و تسلط به این بخش بیانگر داشتن تیمی مجرب برای اداره امور است و این برنامه ویژگی‌های منحصر به فردی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز روز انسجام و تدبیر برای مقابله با تحریم‌هاست پس باید به وزیر پیشنهادی و کل کابینه رأی مثبت بدهیم.

حسینی، موافق وزیر پیشنهادی صنعت

سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: صحبت‌هایی که نمایندگان مخالف در رابطه با نعمت‌زاده مطرح کردند حتی برای برخی دستگاه‌های نظام نیز مشکل‌ساز می‌شود زیرا اگر این صحبت‌ها صحت داشته باشد چطور دستگاه قضا نمی‌تواند این همه مشکل را حل کند.

وی افزود: مطالبی که مخالفان مطرح کردند به طور قوی تکذیب کرده و مسئولیت آن را نیز بر عهده می‌گیرم.

حسینی ادامه داد: نمایندگان مخالف از ارتباط سرمایه گذار کویتی با نعمت‌زاده سخن گفتند در حالی که هیچ ارتباطی وجود نداشته و حتی نعمت‌زاده در برابر سرمایه‌گذار کویتی مقاومت کرده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بحث پتروشیمی نیز برخی مخالفان گفتند در زمان نعمت‌زاده مبلغ سوددهی کم شده است در حالی که مطرح نکردند که قراردادها نیز کاهش یافته است و این صحبت‌های مخالفان تنها در حد سفسطه بود.


وی با بیان اینکه صحبت‌های برخی نمایندگان مخالف در مجلس شورای اسلامی سبب شاد کردن دشمنان کشور می‌شود، گفت: صحبت‌ها و اطلاعاتی که دشمنان ندارند در مجلس مطرح می‌شود و خودمان برخی اطلاعات را به دشمنان می‌دهیم که این کار درست نیست.

وی اظهار داشت: مردم امید دارند که تدبیر و امید مانند صبر و ظفر به آنها کمک کند و دولتمردان روحانی نیز برای اقتصاد شکوفاتر، مدیریت عادلانه‌تر و فرهنگ قوی‌تر تلاش می‌کنند تا حماسه اقتصادی را محقق کنند.

حسینی عنوان کرد: آنچه مهم است بازگرداندن اعتماد عمومی به مردم و آرامش بر جامعه است که آشفتگی آن فقط به سودجویان بهره می‌رساند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای نیل به اهداف مدیریت و برنامه نیاز است، افزود: هیچ مدیری بدون برنامه نمی‌تواند کار کند و هیچ برنامه‌ای بدون مدیر کارآمد به موفقیت نمی‌رسد و نعمت‌زاده با سوابق خوب نشان داده است که بهترین گزینه برای ساختار آسیب‌دیده نظام صنعتی کشور است.

حسینی با بیان اینکه نعمت‌زاده برند صنعت کشور ایران است، گفت: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت از چهره‌های شاخص انقلاب است و می‌تواند به نظام صنعتی کشور کمک کند.

وی افزود: امروز دیگر زمان تجربه‌اندوزی و آزمون نیست. ما در حال حرکتیم و هر خطایی حتی کوچک تاوان سنگینی دارد.

به گفته حسینی ما دیگر نیاز به لودر نداریم بلکه لیدر می‌خواهیم.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی همچنین با ابراز گلایه از روحانی به دلیل عدم استفاده از نیروهای خوزستانی در کابینه گفت: استان خوزستان استان شهیدپروری است که نیروهای توانمندی دارد و این نیروها می‌توانند به دولت و کشور کمک کنند.

دفاعیات نعمت‌زاده از برنامه‌ها و عملکرد خود

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس، گفت: نقش صنعت، معدن و تجارت دارای نوسانی حدود 37 تا40 است و نکته دیگر این است که بخش مهمی از اقتصاد کشور در این حوزه قرار دارد و برای ما مهم است که هم با این نقش آشنا شویم و هم به حل مسائل و مشکلات آن کمک کنیم.

وی افزود: بعضی از دوستان سن یا ناتوانی من مطالبی را مطرح کردند و به عنوان نمونه دیروز فردی از من می‌پرسید شما چند بار سکته قلبی داشته‌اید، من گفتم تاکنون اتفاق رخ نداده  و اگر این چنین بود به صورت شفاف در صحن مجلس آن را مطرح می‌کردم و باید بگویم آن چه که در مورد من بوده، کم‌ لطفی بوده است.

وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت اظهار داشت: من در سن 33 سالگی بنا به انتخاب شورای انقلاب وقت به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی منصوب شدم از آن زمان تاکنون حدود 35 سال می‌گذرد در این 35 سال سن همه از جمله من زیادتر شده اما خوشبختانه در طول انقلاب تجاربی را آموخته‌ایم که دانش ما بیشتر شده و شناخت ما نسبت به مسائل و حل و فصل آنها افزایش پیدا کرده است و توانایی راهبری و رهبری را در صنعت حاصل شده است. ما قرار نیست در وزارت صنعت کارگری انجام دهیم، البته در این زمینه هم حاضریم با مخالفین مسابقه بدهیم و ببینیم که چه کسی توانمندتر است.

نعمت‌زاده اضافه کرد: بعضی از مخالفین گفته‌اند که در خصوص صنعت خودرو و صنعت نساجی نکته‌ای در برنامه‌های این جانب ذکر نشده من خطاب به این عزیزان می‌گویم تنوع صنعت و معدن بسیار زیاد است. ما اگر می‌خواستیم اینگونه مسائل را در برنامه ذکر کنیم حداقل برنامه‌هایمان را در حدود 200 صفحه به شما ارائه می‌کردیم. البته ما 100 صفحه آن را آماده کرده بودم و بنا به توصیه مسئولین مربوطه که گفتند حجم برنامه‌ها از 20 صفحه نباید بیشتر شود، برای همین آن  را به صورت فشرده تقدیم کردم.

وزیر پیشنهادی برای وزارت صنعت با بیان اینکه برنامه برای وزارت صنعت شاید تنها برنامه‌ای باشد که اهداف کمیّ در آن ذکر شده، اظهار داشت: برخی از دوستان گفتند که آیا این برنامه کمی در برنامه پنجم نیز هست، من گفتم نه. این‌ها برنامه‌های ریز صنعت است و برنامه پنجم با این جزئیات به مقوله صنعت نپرداخته است. ما حتی سعی کردیم اهداف کمی را با توجه به مشکلاتی که شما به آن واقفید و علی‌رغم مسائلی که در کنترل و در اختیار ما نیست در برنامه ذکر کنیم و انشاءالله پیگیر خواهیم بود تا آنها عملیاتی شود.

نعمت‌زاده در ادامه گفت: وظیفه اول بنده و همکارانم چاره‌اندیشی برای برطرف کردن مشکلات موجود صنعت و معدن کشور است و مهمترین هدف بنده استفاده از سرمایه‌های موجود برای برطرف کردن مسائل مالی، ارزی و مدیریتی این عرصه است.

وی افزود: وظیفه دوم، تأمین کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی کشور است و انشاءالله تا آخر سال هیچ افزایش قیمتی از محصولات نهایی و واسطه‌ای نخواهیم داشت و در این زمینه همکاری اصناف را نیاز داریم.


وزیر پیشنهادی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه توجه به معادن و صنایع معدنی اولویت بعدی این وزارتخانه است، گفت: ما از نظر پتانسیل معادن رتبه 10 جهان را داریم اما از نظر تولیدات معدنی بسیار عقب هستیم که باید با انجام مطالعات در این زمینه تلاش وافری داشته باشیم.

نعمت‌زاده با بیان اینکه قوانین و مقررات دست و پا گیر عرصه صنعت یکی از مشکلات برای سرمایه‌گذاری است، خاطرنشان کرد: باید به امر تحقیق و توسعه و فناوری نیز توجه داشته باشیم درحالی که صنعت ما از لحاظ فنی رشد خوبی کرده اما باید با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج ارتباط بیشتری برقرار کنیم.

وی افزود: بحث بعدی توجه به صنایع دستی و بخصوص فرش ایرانی است که ما در این زمینه پتانسیل‌های خوبی داریم که زمینه ایجاد اشتغال و انتقال فرهنگ ایرانی بسیار مؤثر است.

نعمت‌زاده با بیان اینکه نکته دیگر حمایت از کلیه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است، گفت: در این زمینه در حال حاضر موانع قانونی نداریم اما موانع فرهنگی وجود دارد که باید آنها را حل و فصل نماییم.

وزیر پیشنهادی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از شعارهای عملی این دولت توجه به امانت و درستی کاری است، گفت: وظیفه بعدی این وزارتخانه تلاش در جهت کاهش تحریم‌های موجود با کمک وزارتخانه‌های مربوطه است.

نعمت‌زاده در پاسخ به یکی از مخالفین، گفت: در زمان ما برای توسعه صنعت بازیافت کشور برنامه‌های بسیار خوبی اجرا شد و از سرمایه‌گذاران صنعت بازیافت حمایت کردیم.

وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از نمایندگان مخالف درباره عدم سرمایه‌گذاری کافی در شمال کشور در زمان مدیریتی آقای نعمت‌زاده، خاطرنشان کرد: در اوایل دهه 60 دولت وقت مصوبه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن هرگونه سرمایه‌گذاری صنعتی به استثناء صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در استان‌های شمالی کشور ممنوع شد که این امر متاسفانه باعث عدم توسعه صنعتی این مناطق شد. ما در دوره سازندگی تلاش کردیم و مجوز ایجاد شهرک‌های صنعتی را در شمال کشور گرفتیم، اما متاسفانه در سال‌های بعد از مسئولیت بنده این امر مغفول واقع شد و انشاءالله در سال‌های آینده این مسئله جبران خواهد شد و همچنین گردشگری می‌تواند مکمل خوبی برای صنعت استان‌های شمالی باشد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان مبنی بر عدم کافی بودن سرمایه‌گذاری در مناطق محروم در زمان مدیریتی نعمت‌زاده، گفت: همه باید تلاش کنیم زیرساخت‌های لازم را در این مناطق ایجاد کنیم تا صنعت هم بتواند رشد کند. امروز سرمایه‌گذاری دولتی نداریم و سرمایه‌گذاری‌ها خصوصی است که آن هم انتخابی است اما باید دولت سرمایه‌گذاری‌های خصوصی را با حمایت به سمت مناطق محروم هدایت کند.

وی در پایان با اشاره به دلایل پذیرفتن این سمت، گفت: من این توانمندی را در خود می‌بینم تا بتوانم با کمک شما مشکلات عرصه صنعت، معدن و تجارت را برطرف کنم و اگر توفیق شد تمام تلاشم را در این جهت انجام خواهم داد.


** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری**


دهقان، مخالف وزیر پیشنهادی علوم

محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (پنج‌شنبه) در سخنانی در مخالفت با جعفر میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، اظهارداشت: ما باید در افق 1404 به رتبه اول علمی منطقه دست یابیم که این امر مستلزم رویکرد علمی متولیان وزارت علوم و ایجاد آرامش در دانشگاه‌هاست.

وی با بیان اینکه ما در محیط‌های دانشجویی دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی داریم، گفت: محیطهایی که در آنها جوانان به سر می‌برند، تندروی‌های سیاسی و التهاب‌های اجتماعی وجود دارد، باید بدانیم اگر فشارهای اقتصادی با التهاب‌های سیاسی آمیخته شود، این موضوع برای ما قابل برای نظام بد است، ما سال‌هاست آقای میلی منفرد را از نزدیک می‌شناسیم، از سال 76 که آقای میلی منفرد معاون دانشجویی وزیر علوم بودند، با وی تعامل و جلساتی داشتیم، آقای میلی منفرد از لحاظ علمی شخصیت خوب، با وقار و متین است اما او مدتی مدیر بود و ما به سابقه وی مراجعه می‌کنیم.

نماینده مخالف برنامه‌های پیشنهادی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: آقای میلی منفرد یک زمانی مسئولیت سیاسی ترین معاونت وزارت علوم را بر عهده داشت، در آن زمان اتفاقاتی افتاده است، قبل از آنکه آقای میلی منفرد و تیم همراه وی بر وزارت علوم حاکم شوند، دفتر تحکیم وحدت از مدافعان نظام و انقلاب بود، با آمدن این تیم و شخصیت آقای میلی‌منفرد، به تدریج عناصر افراطی و بی اعتماد به نظام اسلامی به درون دفاتر تحکیم وحدت نفوذ کردند و نیروهای معتدل و مذهبی به تدریج از درون دفاتر تحکیم وحدت اخراج شدند.

به گفته وی در بین دفاتر تحکیم وحدت، افراطی ترین و تندروترین دفتر تحکیم، انجمن آن زمان امیر کبیر بود؛ آقای میلی منفرد علناً و رسما  از آن انجمن حمایت می‌کردند؛ آقای میلی منفرد، آقای علی افشاری را می‌شناسند. آقای علی افشاری دبیر انجمن بود، آقای علی افشاری و انجمن آن زمان و برخی عناصر تندرو در آن زمان تحت حمایت آقای میلی منفرد بودند و در عین حال 9 ترم مشروطی داشتند و از دانشگاه اخراج نمی‌شدند، این افراد در دانشگاه امیرکبیر که زیرمجموعه آقای میلی منفرد بودند در کمیته انضباطی محکوم شده بودند اما آقای میلی منفرد در وزارتخانه خودشان رأساً بدون اینکه حتی محکومت آنها را در کمیته انضباطی بزند، حکم دانشگاه را لغو کرد.

دهقان بر همین اساس تصریح کرد: اتفاقاتی که افتاد، جریان سیاسی که در آن زمان حاکم بود، احزابی که حاکم بودند با برنامه‌ از آن جریان‌ها حمایت می‌کردند.

وی ادامه داد: آنها برنامه داشتند که تئوری فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا را پیگیری کنند، اوج این برنامه را در 18 تیرماه سال 78 مشاهده کردیم در 18 تیر 78 اتفاقات و مسائلی که رخ داد خودش بارها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

این نماینده مجلس افزود: وزیر علوم که آن زمانی باید منشأ آرامش می‌بود ولی رفت استعفا داد و بنزین بر شعله التهابات ریخت البته خیلی ها آن زمان مقصر هستند، بنده در این زمینه قضاوت نمی‌کنم و فرصتی هم وجود ندارد که موضوع را باز کنیم اما عناصر که در زیر مجموعه معاونت دانشجویی آن زمان حضورر داشتند، باید بررسی کنیم که چه نقشی ایفا کردند.

«5 روز کشور دچار التهاب شد، منافقین سوء استفاده کردند، آشوب‌های خیابانی به پا کردند و متاسفانه عناصری که در آن زمان در وزارت علوم حاکم بودند، نه تنها به پایان دادن به این مسائل کمکی نمی‌کردند بلکه به این به این التهابات می‌افزودند از این موضوع عبور می‌کنم بالاخره چون فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا اثر خودش را گذاشت.»

دهقان تاکید کرد انتظار داشتیم بعد از اینکه این اتفاقات رخ داد، عبرت می‌شد، آقای علی افشاری را در آن زمان، آقای میلی منفرد می‌شناخت، به عنوان یک استاد، به عنوان یک معاون وزیر، آیا نمی‌توانستند امثال آقای علی‌افشاری را به گونه‌ای مدیریت کنند که در این کشور بمانند؟ در این فضای وطن تنفس کنند نه اینکه این افراد تنفس در فضای وطن را کنار بگذارند و خودشان را وابسته به لجن‌زار سرویس‌های سیاسی و رسانه‌ای بیگانه کنند.

وی در خاتمه گفت: کاش آنها را در همین کشور نگه می‌داشتید، کاش برخی مدیرانتان را نگه می‌داشتید که دچار افراط نشوند و بعد سرنوشتشان و گذرشان به زندان‌ها نیفتد اما شما نتوانستید این کار را انجام دهید و اگر خدایی ناکرده آنان شما را اداره می‌کردند که ...، اگر شما آنان را اداره می‌کردید این اتفاقات رخ نمی‌داد اما بعد از اتفاقات 88 طبیعتاً انتظار این بود که شما بعنوان قائم مقام وزیر و سرپرست وزارتخانه بودید، بعد از آن انتخابات جنابعالی در تحصن‌ها شرکت کردید که فیلم آن موجود است.

وی خاطرنشان کرد: 150 دانشجو به دنبال این بودند که امتحانات پایان ترم سال 88 برگزار نشود، آنها آمدند تحصن‌ کردند و شما رفتید و فیلم آن موجود است، بعضی از اخبار رسمی می‌گوید که جنابعالی در آن زمان حمایت می‌کردید از اینکه امتحانات تعطیل شوند.

دهقان گفت: ما از سوابق مدیریتی آقای میلی منفرد التهاب آفرینی، آشوب و درگیری‌های دانشجویی و فضای نا آرام را در دوران مدیریتش شاهد بودیم.


 9:35: رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

{$sepehr_album_5375}

کارخانه‌ای، مخالف وزیر پیشنهادی علوم

ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی بعنوان مخالف جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار داشت: امروز صحبت بیشتر درباره وزارتخانه‌ای مطرح است که به عنوان مغزافزار نظام جمهور اسلامی ایران است.

وی افزود: اگر وزاتخانه‌های راه و شهرسازی، نفت و جهاد کشاورزی با آب و خاک و سرزمین ما سر و کار دارند، وزارت علوم با قلب‌های تپنده نخبگان و هزاران جوان ما سر و کار دارد.

کارخانه‌ای با بیان اینکه وزرات علوم یک وزارتخانه مادر تخصصی است که نیروهای انسانی زیادی در آن تربیت می‌شوند، تصریح کرد: به همی دلیل چشم طمع دشمنان بیش از هر وزارتخانه دیگری به وزارت علوم دوخته شده است و باید به این وزارتخانه عظیم و کلیدی توجه زیادی داشته باشیم.

نماینده همدان در مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: علت مخالفت استکبار جهانی با جمهوری اسلامی ایران شتاب پرافتخار علمی در کشور است که جوانان ما در دانشگاه‌ها پرچم عزت و افتخار ایران را به اهتزاز درآوردند و باید درباره این وزارتخانه کمال دقت و بصیرت صورت گیرد.

به گفته وی برنامه پیشنهادی میلی‌منفرد بیشتر به یک متن توصیفی-علمی شبیه است تا یک برنامه راهبردی، برنامه میلی‌منفرد یک متن بسیار کلی است تا اینکه یک چارچوب مشخص و عملیاتی داشته باشد، واقعا ان برنامه عملیاتی نیست، بنده خط به خط آن را مطالعه کردم در حالیکه برنامه پیشنهادی باید دارای راهبردی عملیاتی مشخص باشد اما این برنامه اینچنین نیست.

کارخانه‌ای در ادامه سخنانش یادآور شد: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری درباره جایگاه علوم انسانی و علیرغم اینکه یک ماده از سیاست‌های برنامه پنجم به تحول در علوم انسانی اختصاص دارد اما در برنامه پیشنهادی میلی‌منفرد هیچ اشاره‌ای به تحول علوم انسانی نشده است، در این برنامه همچنین نقشه جامع علمی کشور در نظر گرفته نشده است.

این نماینده مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در حالیکه برخی موارد در این برنامه وجود دارد که هیچ ربطی به برنامه پنجم ندارند، باید بگویم در ابتدای این برنامه اشاره شده که میلی‌منفرد تاکنون 87 مقاله علمی داشته است در حالی که در پایان هم گفته شده میلی‌منفرد دارای 250 مقاله علمی است، ما باید به کدام یک از این دو آمار استناد کنیم؟ کدام آمار درست است؟

کارخانه‌ای در خاتمه گفت:‌در ابتدای این برنامه نوشته شده که میلی‌منفرد 36 پایان‌نامه کارشناسی ارش داشته است در حالی که در پایان این برنامه نوشته شده یکصد مورد، ما بر روی این موارد بحث داریم.

مطهری، موافق وزیر پیشنهادی علوم

در ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه علوم‌، تحقیقات و فناوری علی مطهری به عنوان موافق وزیر پیشنهادی در پشت تریبون مجلس قرار گرفت.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به نظرات مخالفان درباره میلی منفرد، گفت:‌مخالفان وی را یک اصلاح‌طلب تندرو فرض کرده و بر این اساس نظرات خود را بیان می‌کنند و البته من این حساسیت مخالفان را ارج می‌نهم.

وی با بیان اینکه اصولگرایان در نگاهی کلی به دانشگاه دو نگرانی عمده از مدیریت اصلاح‌طلبان دارند، تصریح کرد: اولین موضوع بحث تبلیغ سکولاریسم و منجر شدن آن به تنش بوده و مسئله دوم تساهل و تسامح است.

مطهری ادامه داد: البته این مسئله درست است چون در زمان اصلاحات تعدادی از افراد تندرو در این جهت حرکت می‌کردند.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی علوم، نگرانی‌های اصلاح‌طلبان از مدیریت اصولگرایان بر دانشگاه را نیز مدنظر قرار داد و اضافه کرد: محدود شدن آزادی و حقوق شهروندی و همچنین سختگیری و محدود شدن دانشجویان از نگرانی‌های اصلاح‌طلبان از مدیریت اصولگرایان بر دانشگاه است.

وی نگرانی‌های مطرح شده را دو طرفه خواند و تصریح کرد: به عنوان مثال در دوران اصلاحات مطرح می‌شد که حکومت دینی و دموکراسی با یکدیگر همسو نیستند و یا اصل ولایت فقیه با مردم‌سالاری در تعارض است؛ در مسئله فرهنگی نیز، مسائلی نظیر برگزاری اردوهای مختلف وجود داشت.

مطهری با اشاره به شناخت خود از وزیر پیشنهادی علوم، هیچکدام از موضوعات مطرح شده را در مورد وی صحیح ندانست و تاکید کرد:‌حتی من با نماینده وقت ولی فقیه در دانشگاه‌ها در زمان معاونت آقای منفرد صحبت کردم که وی وزیر پیشنهادی را شخصی مؤدب، منضبط، متدین و پرکار معرفی کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس ضمن اشاره به حمایت برخی از رؤسای فعلی دانشگاه‌ها از وزیر پیشنهادی، گفت: حتی یکی از رؤسای دانشگاه نزدیک به جبهه پایداری به من پیامک داد و وی را فردی متدین، مددکار و رزمنده و دارای نقش عمده در بورسیه شدن این قشر و همچنین خونسرد و مدیر معرفی کرد.

مطهری تصویر ساخته شده از میلی منفرد در ذهن برخی افراد را نادرست خواند و تصریح کرد: برخی می‌گویند اگر وی وزیر شود، ابتذال رواج پیدا می‌‌کند ولی وی یک حزب‌اللهی معتدل و روشن‌بین است.

وی شبهه مطرح شده درباره حمایت وزیر پیشنهادی در دوره معاونتش در وزارت علوم از عناصر تندرو را رد کرد و افزود: من از بسیاری افراد سؤال کردم و آنها گفتند که در آن دوره بسیاری از افراد متدین و اصولگرا نظیر دکتر توکلی و رئیس فعلی بسیج اساتید بورسیه شده‌اند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی موضوع نقش میلی منفرد در حوادث سال 78 را یادآور شد و ادامه داد: بدیهی است که رفت و آمد وی در میان تجمع کنندگان باید انجام می‌شده است و آقای میلی منفرد به وظیفه خود عمل کرده؛ شبیه کاری که آقای نجفی کرد ولی برخی آن را نقطه منفی می‌دانند.

مطهری با بیان اینکه ممکن است برخی از مسئولان در رده‌های پائین مرتکب خطا شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که افراد صدمه‌دیده از خطای مسئولان جذب سرویس‌های بیگانه و منافقین نشوند.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی علوم در مورد موضوعات مطرح شده مبنی بر نقش میلی منفرد در حوادث فتنه 88 تصریح کرد: وی هیچ نقشی در سال 88 نداشته و موضوع این است که هر کسی پس از خطبه رهبری و اعلام نظر شورای نگهبان به اعتراض خیابانی ادامه داده از نظر ما نیز فتنه‌گر است ولی بیشتر از این را قبول نداریم.

وی اضافه کرد: نه تنها آقای منفرد بلکه هیچ یک از وزرا نقشی در فتنه 88 نداشته‌اند.

مطهری درباره موضوع بازداشت میلی منفرد در سال 88، گفت: آقای نجفقلی حبیبی این مسئله را توضیح داد که ما جلسات ماهانه داشتیم ولی در آن فضا ناگهانی آمدند و 60 نفر را بازداشت کردند و تا شب از ما عذرخواهی کرده و به ما شام دادند و آزاد شدیم.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: مسئله بازداشت وی شخصی نبوده و باید کسانی را که اینگونه عمل کرده‌اند را مورد اعتراض قرار داد.

وی در ادامه به برخی از اقدامات ویژه منفرد در دوران وزارت علوم اشاره و افزود: ایجاد اولین معاونت جنگ در وزارت علوم، برگزاری 4 دوره تخصصی برای رزمندگان در جهت رفتن به مرحله کارشناسی،‌رشد تدریجی و پله‌ای در مناصب علمی از ویژگی‌های آقای منفرد است.

مطهری ادامه داد: وی سابقه رئیس گروه بودن در دانشگاه، معاونت پژوهشی،‌معاونت فناوری و قائم مقام وزارت علوم را در کارنامه دارد و از این نظر شخصیت مناسبی برای پست خواهد بود.

نماینده مردم تهران نقش وزیر پیشنهادی وزیر علوم در جهش علمی کشور را یادآور شد و افزود: ایجاد پارک‌های علم و فناوری از ابتکارات میلی منفرد است.

مطهری به سوابق میلی منفرد در پیش از انقلاب نیز اشاره کرد و تاسیس کانون اسلامی دانشجویان در اروپا و فرانسه و همچنین تنظیم رساله و مقالات علمی و داشتن رتبه استاد تمامی دانشگاه را از دیگر ویژگی‌های وزیر پیشنهادی مطرح کرد.

وی با بیان اینکه در پروسه انتخاب میلی منفرد از 8 نفر کسانی که خود در معرض وزارت بوده‌اند، نظرخواهی شده است، افزود: همه این افراد آقای منفرد را برای تصدی این پست پیشنهاد کردند.

مطهری برنامه ارائه شده از سوی منفرد را دارای انطباق اساسی با 88 بند تکالیف مطرح شده در برنامه پنجم توسعه خواند و افزود: این برنامه انطباق فوق‌العاده‌ای با اسناد بالادستی دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به زمان کم باقیمانده تا بازگشایی دانشگاه‌ها از نمایندگان خواست تا تکلیف وزیر علوم را به زودی مشخص کند.

مطهری موضوعاتی نظیر دخالت در جذب دانشجویان دکترا، بازنشستگی اساتید، محروم شدن از تحصیل و مسئله آزادی بیان را از مهمترین مسائل پیش‌روی وزارت علوم عنوان و خاطرنشان کرد: رهبری نیز بر این مسئله تاکید داشتند و از نمایندگان می خواهم بدون نگاه سیاسی و با حجت شرعی به وزیر رای بدهند.


بشیری، مخالف وزیر پیشنهادی علوم

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری این وزارتخانه را دارای اهمیت فراوان خواند و دلیل اهمیتش را پشتیبانی توسعه کشور عنوان کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی میلی‌منفرد اظهار داشت: در این برنامه‌ها در حدود 14 مورد از مبانی بسیار اساسی مورد نیاز وزارت علوم صحبتی به میان نیامده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارتقای کیفی علوم انسانی و حمایت مالی از پژوهش‌های تقاضا محور را از جمله آن 14 مورد برشمرد و افزود: پیشرفت‌های علمی کشور که باعث شده امروز دشمن مقابل ما بایستد در برنامه‌های وزیر پیشنهادی در بخش حمایت مالی از پژوهش‌های تقاضا محور لحاظ نشده است.

بشیری تامین و پرداخت هزینه ثبت اختراعات را از جمله دیگر مواردی عنوان کرد که در برنامه وزیر پیشنهادی، علوم، تحقیقات و فناوری ذکر نشده  گفت: برقراری بیمه تامین اجتماعی نخبگان و خانواده‌های آنان از دیگر موارد است که باید مورد توجه قرار گیرد، اجرای سند راهبردی سطح شاخص توسعه انسانی و تاسیس دانشگاه در مناطق آزاد تجاری و صنعتی از دیگر مواردی است که در این برنامه لحاظ نشده است.

بشیری عدم توجه به کرسی‌های آزاداندیشی را دیگر ضعف برنامه‌های میلی‌منفرد عنوان کرد و گفت: حال که حماسه سیاسی محقق شده بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب باید به سمت مباحث علمی و اقتصادی حرکت کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه دانشگاه‌ها اتاق جنگ نیستند، یادآور شد: ما آزادی‌های بی منطق را فراموش نکردیم که باعث شد دانشگاه تهران اتاق جنگ شود؛ آنگاه مقابل این دانشگاه چادرهایی نصب شده بود که کمک‌های نقدی در آن جمع‌آوری می‌شد و سپس کمک‌ها به ضدانقلاب رسانده می‌شد و همان ضدانقلاب جوانان خوب این کشور را سرمی‌برید.

بشیری با بیان اینکه جعفر میلی‌منفرد در سال 88 در تحصن اساتید دانشگاه‌ها نقش محوری داشت، تصریح کرد: وی در تحصن اساتید و دانشجویان شرکت کرده است که فیلم آن نیز موجود است.

وی اضافه کرد: من از اتاق فرمان تقاضا می‌کنم که فیلم را نشان دهند؛ البته باید بگویم این مسائل باعث بازداشت وی می‌شود. در فیلم مذکور که در صحن علنی مجلس پخش شد فردی در حال سخنرانی می‌گوید من پیشنهاد اکید دارم فردا صبح ساعت 9 به دانشگاه تهران بروید. اگر راه ندادند به همین جا می‌آییم ساعت 11 طبق برنامه. همه منسجم بروید دانشگاه تهران. همه اساتید و  هر که را می‌شناسید در سطح دانشگاه تهران مطلع کنید»

«در موبایل هر کدامتان چند تا حرف دیگر. از همه بخواهید که به دیگران هم اطلاع دهند فردا صبح ساعت 9 دانشگاه تهران. پس از پخش این فیلم‌ها چند عکس نیز که به گفته بشیری در زمان حضور میلی‌منفرد در تجمعات و تحصنات سال 88 گرفته شده در صحن علنی مجلس پخش شد.

وی درباره تصاویر و فیلم پخش شده در مجلس اظهار داشت: فیلم و سه عکس است که نشان دهنده حضور میلی‌منفرد در این برنامه‌هاست.

این نماینده مردم در خانه ملت امضای اعلامیه‌ای که در آن بحث انتخابات مهندسی شده مطرح شده بود را از دیگر فعالیت‌های وزیر پیشنهادی علوم در سال 88 برشمرد و تصریح کرد: امروز مردم نسبت به ایجاد تشنج در دانشگاه‌ها احساس نگرانی دارند؛ باید نسبت به این موارد حساس بود و من قضاوت را به نمایندگان واگذار می‌کنم.

وی با بیان اینکه سبقه سیاسی جعفر میلی‌منفرد بسیار پررنگ است، اظهار داشت: با توجه به حساسیت‌هایی که امروز در مباحث علمی وجود دارد همه باید مراقبت کنیم تا دانشگاه‌ها به سمت پوچ نرود، برای پیشرفت همه‌جانبه کشور همگان باید تلاش کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به سخن مقام معظم رهبری درباره رای نمایندگان به وزیر صالح گفت:‌وزیر صالح باید دارای شایستگی‌های فراوانی باشد، البته وزیر باید درک صحیحی هم از وزارتخانه داشته باشد تا بتواند مجموعه را به صورت درست مدیریت کند.

وی در پایان با اشاره به سخنان علی مطهری که در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم اظهار نظر کرد، گفت: آقای مطهری شما هنوز درد یتیمی از چهره‌تان پاک نشده است، توطئه دشمن امثال مطهری‌ها را از ما گرفته پس باید بسیار دقت کنیم.


پخش فیلم و تصاویر میلی‌منفرد در تحصن و تجمعات انتخابات 88 در صحن علنی

بشیری از اتاق فرمان تقاضا کرد که فیلم مذکور را پخش کنند که به گفته خود موارد اینچنین باعث بازداشت میلی‌منفرد در سال 88شده است.

در این فیلم که در صحن علنی مجلس پخش شد فردی در حال سخنرانی می‌گوید «من پیشنهاد اکید دارم فردا صبح ساعت 9 به دانشگاه تهران برویم. اگر راهمان ندادند بازمی‌‌‌گردیم همین‌جا؛ ساعت 11 همین جا. همه منسجم به دانشگاه تهران بروید. همه اساتید و هر کسی را که می‌شناسید در سطح دانشگاه تهران مطلع کنید»

«روی موبایل هر کدامتان چند تا حرف بوده است. از همه آنها بخواهید که به دیگران هم اطلاع هند. فردا صبح ساعت 9 دانشگاه تهران»

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی پس از پخش این فیلم اظهار داشت: فیلم و سه عکس در این زمینه وجود دارد که آقای میلی‌منفرد هم در برنامه‌ها حضور دارد»

بر اساس این گزارش پس از سخنان ذکر شده تصاویری که به گفته بشیری مربوط به تجمعات 88 بود نمایش داده شد.



فیاضی، مخالف وزیر پیشنهادی علوم

عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد که در مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت علوم سخن می‌گفت با بیان اینکه مخالفت با برنامه وزرا یک معیار است گفت: 52 محور در برنامه آقای میلی‌منفرد برای توسعه آموزش عالی تعیین شده است که باید با احترام به شخصیت ایشان، گفت که این برنامه اشکالات اساسی دارد.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های دینی و ارزشهای الهی و معنوی در برنامه‌های میلی‌منفرد مشاهده نمی‌شود به اظهارات علی مطهری اشاره کرد و گفت: ما هم همان جمله آقای مطهری را قبول داریم که می‌گوید باید دغدغه سکولاریسم را در دانشگاه‌ها داشته باشیم، گمان ما همان گمان است چرا که برنامه آقای میلی‌منفرد منجر به بروز سکولاریسم علمی خواهد شد.

فیاضی برنامه وزیر پیشنهادی علوم را آغاز یک انحراف در حوزه علمی و دانشگاهی کشور دانست و تصریح کرد: دانشگاه مبدأ تحولات است و دانشگاهی که می‌خواهد مبدأ تحولات بزرگ باشد نباید مبدأ انحراف باشد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های میلی‌منفرد موجب احساس خطر است افزود: آقای میلی‌منفرد باید بداند که برنامه‌هایش را برای یک نظام و کشور اسلامی و انقلابی می‌نویسد نه اینکه طوری برنامه بنویسد که ما در محورهای مهم آن اشکالات اساسی داشته باشیم.

حضور میلی‌منفرد در تحصن‌های سال88




پزشکیان، موافق وزیر پیشنهادی علوم

مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز و اسکو و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی سخن می گفت،با اشاره به اینکه حماسه سیاسی با حضور مردم در عرصه انتخابات محقق شده است، گفت: امروز باید حماسه‌ای دیگر خلق شود و برای خلق حماسه، همه ما باید دست به دست هم دهیم، زنده کردن تمام اختلافات سابق و دوباره به یاد آوردن آن جز آب به آسیاب دشمن ریختن هیچ فایده‌ای ندارد.

نماینده مردم تبریز و اسکو با اشاره به برخی روایات اسلامی در مورد برخی از گفته‌ها پیرامون فتنه گفت: حضرت امیرالمؤمنین (ع)‌ در وصیت‌نامه خود می‌فرمایند «من به خانواده خود وصیت می‌کنم که تقوا و نظم را پیشه کنید و اختلافات را کنار بگذارید چرا که من از رسول خدا شنیدم که برطرف کردن اختلافات از سال‌ها نماز و روزه بالاتر است.»

پزشکیان در ادامه تصریح کرد:‌ بیاید این اختلافات را جمع کنیم،همه ما اشتباه کرده‌ایم، بپذیریم که اشتباه کرده‌ایم و نه اینکه بگوییم تمام تقصیرها مال یک طرف بود و ما بی‌تقصیر بودیم، ما اشتباه کردیم و باید جسارت این را که بگویم اشتباه کردیم را داشته باشیم.

وی افزود:‌الان وقت اینکه بگویم تو مقصر بودی و یا من مقصر بودم نیست، هم‌اکنون باید دست به دست هم بدهیم و در مقابل هجمه بیگانگان محکم بایستیم ، همه با هم هستیم و در مقابل آنها خواهیم ایستاد و نه اینکه همدیگر را متهم کنیم.

نماینده مردم تبریز و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جنگ احد حضرت رسول اکرم وقتی که جنگ مغلوبه شد و تنها 8 نفر همراه حضرت رسول خدا ماندند و همه فرار کردند. ایشان زمانی که برگشت ایشان چه معامله‌ای کرد؟ رسول خدا وقتی مکه را فتح کرد چه کاری را انجام داد؟ تمام آنها را بخشید و  در جنگ حنین 100 شتر از غنائم جنگ را به آنها داد.

پزشکیان گفت: این در حالی است که آنها به هیچ عنوان پیامبر را قبول نداشتند. ما در حال نبش قبر گذشته‌ها هستیم، شما که ادعای ولایت‌مداری می‌کنید، ولّی ما می‌گوید زمانی که کسی حرف می‌زند بنشینید و حرف او را گوش کنید. این حرف‌هایی که در مورد وزیر و وزارت می‌گویم جز ایجاد ضعف، اختلاف و مشکل در جامعه ثمر دیگری ندارد.

وی افزود: ما در رابطه با این اوضاع و احوالی که وجود دارد به جای اینکه به اختلافات دامن بزنیم باید مشکلات را حل کنیم، وزیر می‌گوید من چنین کاری را نکرده‌ام اما یکی می‌آید و می‌گوید تو این کار را انجام داده‌ای.

نماینده مردم تبریز و اسکو در مجلس ادامه داد:‌به عنوان مثال  من معاون دانشجویی این وزارتخانه‌ام، چه کسی گفته است جو فرهنگی دانشگاه به من مربوط است، تمام نهادها همچون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خواب‌شان برده بود و فقط با حرف من بلند شدند و دعوا راه انداختند؟ امکان ندارد یک معاون وزیر و صد معاون وزیر بتواند جو دانشگاه را با حرف زدن عوض کند این چه حرفی است که شما می‌زنید.

پزشکیان گفت: ما کدامیک از برنامه‌هایی که اجرا کردیم علمی بود اگر ما مخالف هستیم دلایل خود را بگویم نه اینکه بگوییم چون شما فتنه‌گر هستید شما را قبول نمی‌کنیم.

وی گفت: اگر قرار باشد در مملکت و در جامعه ما هر اشکال و هر اتفاقی به مسئول ارشد جامعه ارتباط داشته باشد در آن صورت مشکلات قتل و غارت به چه کسی مربوط است؟ به جای اینکه انسان‌ها را متهم کنیم وحدت و انسجام را در جامعه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به برخی از توصیه‌های مقام معظم رهبری درباره تأکید بر اتحاد و انسجام گفت:‌  هر حرکتی را که باعث نفاق شود باید جلوی آن را بگیریم، هر پیامی که سبب عمیق‌تر شدن این اختلافات شود را به هم بزنیم. زمانی که کسی ادعا می‌کند رهبری را قبول می‌کند و به زور به وی می‌گویند که تو رهبری را قبول نداری به ضرر مملکت است، به ضرر وحدت ماست و اگر می‌خواهیم مملکت را درست کنیم مملکت را همه درست می‌کنند و نه یک گروه و دسته‌ای خاص.

دفاعیات میلی‌منفرد از برنامه‌ها و عملکرد خود

جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در دفاع از برنامه‌ها و عملکرد خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه برنامه من برای وزارت پیش از این تقدیم مجلس شده است و خوشحالم که این برنامه حلقه دیگری از تلاش‌های ارزنده همه مسئولانی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کشور را به سوی افقی روشن از علم و فناوری پیش بردند، گفت: هدف اصلی برنامه حرکتی پرشتاب‌تر و همه‌جانبه در تقویت روند تولید علم و رشد و توسعه علمی در محیطی با نشاط با ثبات، آرام، بدون تنش و به دور از حاشیه‌ها و معیارهای غیر علمی است.

به گفته وی، برنامه تدوینی ارائه شده برای وزارت علوم بر مبنای علم در خدمت توسعه و پیشرفت، علم در خدمت اقتدار و سرآمد ملی و علم در خدمت گفتمان اعتدال تهیه شده است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد:کوشش خواهم کرد وزارت در این راه با برطرف ساختن گام‌به‌گام چالش‌ها و مشکلات کنونی و نیز راه دستیابی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری را به پیشرفت بیش از پیش علم و فناوری و رشد معنوی و اخلاقی هموار خواهد کرد و سهم خود را برای موفقیت دولت یازدهم در انجام این مسئولیت دینی و علمی به خوبی ایفا خواهد کرد.

میلی‌منفرد با تاکید بر اینکه برنامه من افزون بر کاربست رهنمودهای مقام معظم رهبری برپایه هشت سند بالادستی کشور یعنی قانون اساسی، سند چشم انداز 1404، سیاست‌های کلی نظام برای رشد و توسعه علمی و تحقیقاتی کشور، سند رشد و توسعه فناوری در کشور، قانون برنامه پنج‌ساله پنجم، قانون وزارت، سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی تنظیم شده است.

به گفته وی، سند دانشگاه اسلامی مصوب شده است و در دانشگاه‌ها با قدرت پیش خواهد رفت. عصر حاضر، عصر اطلاعات است. یعنی تولید دانش محور می‌شود و صنعت و کشاورزی با کمک فناوری اطلاعات بازسازی و تجارت و بازرگانی جهانی می‌شود.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنانش در دفاع از برنامه خود با تاکید بر اینکه پژوهش و تحقیقات مبنای مدیریت و تصمیم‌گیری وی قرار می‌گیرد و علم همگانی می‌شود، گفت: ما در شرایطی هستیم که تعداد کل دانشجویان اعم از دولتی و غیر دولتی بالغ بر 4/4 میلیون نفر است و دانشجویان دوران تحصیلات تکمیلی اعم از کارشناسی ارشد و دکتری بالغ بر 400 هزار نفر و دانشجویان دوره دکتری تخصصی بالغ بر 45000 نفر است .

میلی‌منفرد افزود: در فاصله سالهای 67 تا 72 که در وزارتخانه حضور داشتم، 20 دانشگاه بویژه در شهرستانها ایجاد شد و بسیاری از زیرساختهای اصلی در آن زمان شکل گرفت. من این مسیر را ادامه خواهم داد. پارک‌های فناوری و مراکز رشدو توسعه علمی را توسعه خواهم داد ، در حال حاضر 115 مرکز رشد و واحد‌های فناوری در این پارک‌ها مستقر است و بالغ بر 2000 واحد دانش‌بنیان در این مجموعه فعالیت می‌کنند.


"افزایش شرکتهای دانش‌بنیان به عنوان راه حل باید مورد توجه قرار گیرد و تعداد این شرکت‌ها به حدود 2000 واحد افزایش یابد. رشد مقالات علمی که زیرساخت آن به فرموده مقام معظم رهبری از 12 سال قبل آغاز شده است، منجر به این شده است که در هفت ماهه اول سال 2012 از این حیث در رتبه شانزدهم جهان قرار گرفتیم و باید این مسیر را نهادینه کرد".

وی با بیان اینکه در حال حاضر 310 موسسه آموزشی و بالغ بر 340 دانشگاه و 28 مرکز آموزشی زیر نظر دستگاههای علمی فعالیت می‌کنند، اظهارداشت: همگرایی و هم‌افزایی مابین مراکز دولتی و غیردولتی و هدایت آنها برای تولید دانش کاربردی و شکل‌دهی نسل جدید دانشگاه‌هاست که از جمله برنامه‌های اینجانب است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، بهره‌گیری از نتایج تحقیق و فناوری به مراکز تولیدی و ارتباط دانشگاه با صنعت را از برنامه‌های خود عنوان و تصریح کرد: ضرورت دیگر در برنامه‌های من علم در خدمت قدرت ملی است و در زمانه ما علم به سرعت به فناوری و فناوری به سرعت به قدرت تبدیل می‌شود.

میلی‌منفرد افزود: توسعه علم و فناوری سرچشمه قدرت ملی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، نظامی و فرهنگی، فرامرزی، فضایی و سرزمینی برای جمهوری اسلامی ایران است.

وی نسبت بین علم و گفتمان اعتدال را ضرورت دیگر خود دانست و اضافه کرد: اعتدال امروز ترجمان رأی مردم در 24 خرداد است. گسترش اعتدال و عقلانیت و اخلاق علمی و ثبات مدیریت و بالا بردن مشارکت دانشگاهیان با محیط‌های علمی از جمله اهداف اصلی در برنامه‌های من است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بر همین اساس اضافه کرد: من دنبال نگاه اعتدال و توازن هستم، اعتدال یعنی توازن بین حرف و عمل، اعتماد و کنترل، همکاری و رقابت، وفاق و اختلاف، ثبات و تغییر، استقلال و وابستگی و توازن بین ظرفیت‌های محیطی و تلاطم محیطی است و من بر اساس این شرایط و اهداف و در شرایط کنونی قبول مسئولیت کردم، چون اطمینان دارم می‌شود و می‌باید کاری کرد.

وی به دیدار حضوری خود با روحانی و درک دغدغه‌های وی از دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: بنده دغدغه‌های وی را همانند دغدغه‌های خود دیدم که در رأس آن توسعه علمی و علم در خدمت اقتدار ملی است که از طریق دانشگاهی آرام و با نشاط می توان دنبال کرد، دانشگاه با نشاط، انسان با نشاط و جامعه با نشاط می سازد و مسیر جهاد علمی را هموار می‌کند.

وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری دلیل آمدن خود به این وزارتخانه را امید و انتظار جامعه دانشگاهیان دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه محل رشد سیاسی دانشجوست، اما محل جدال احزاب نیست.

میلی‌منفرد در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مخالف خود  مبنی بر اینکه اگر وزیر شوم از چه فضای فرهنگی - سیاسی و علمی در دانشگاه حمایت خواهم کرد؟  گفت: باید بگویم دانشگاه از نظر من محل پرورش علم ، پرورش منطق و قانونمندی و قانون‌مداری است. دانشگاه از نظر من محل حضور سلایق مختلف سیاسی در فضایی آرام و قانونمند است و دانشگاه از نظر من به هیچ عنوان در خدمت اغراض سیاسی گروه خاصی نخواهد بود.

وی با اشاره به این مطلب که "دانشگاه را نه به زور می توان سیاسی کرد و نه به زور می توان غیرسیاسی کرد" اظهار داشت: دانشگاه ، دانشگاه است و باید بگذاریم دانشگاه با منطق و متد علمی خود کار کند. دانشگاه از نظر من محل افکار کلیشه‌ای و مثل هم بودن نیست، بلکه محل افکار و سلایق مختلف است که با هماهنگی و قانون‌مداری در کنار هم مسیر پیشرفت علمی را محقق می سازد.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که دانشگاه محل ظهور و بروز ارزش های اسلامی است، افزود: دانشگاه از نظر من محل پایبندی به ارزش‌های اسلامی و انقلاب است و دانشگاهی از نظر من مطلوب است که در چارچوب منویات امام و رهبری اداره شود.

میلی منفرد ادامه داد: دانشگاهی که در آن استاد و دانشجو مأیوس باشند دور از شأن نظام است، در دانشگاهی که در آن استاد و دانشجو به هر بهانه‌ای تحقیر شوند در واقع علم تحقیر شده است و این موضوع سبب ناتوانی و ناکارآمدی اثربخشی اجتماعی دانشگاه می شود. از نظر من دانشگاه محل اجتماعی شدن و رشد سیاسی دانشجویان خواهد بود.

وی با اشاره به سوابق خود در دوران جنگ تحمیلی به عنوان معاون جنگ دانشگاه‌ها تصریح کرد: من فرزند انقلاب هستم و بزرگترین افتخارم این است که از سال 63 معاون جنگ دانشگاه‌ها بوده‌ام و حضور مستمری در جبهه داشته‌ام. افتخار می‌کنم بالاترین خدمات را به ایثارگران و خانواده شهدا انجام داده‌ام و همیشه بدون شعار در تحقق منویات امام و رهبری کوشیده‌ام و همیشه دغدغه نظام و رسیدن به اهداف آن را داشته‌ام.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: عضو هیچ حزب و گروهی نبوده‌ام، اما اعتقاد دارم ظرفیت انقلاب آنقدر کوچک و تنگ نیست که برخی از منتقدان من به آن اشاره کرده‌اند.

میلی‌منفرد با بیان اینکه عضویت در نهادهای مدنی را عیب انقلاب، اسلام و نظام نمی‌دانم و از این که برخی سلایق سیاسی ظرفیت‌های انقلاب را با دید محدودی می‌نگرند، نگرانم، گفت: ظرفیت آن انقلابی که من و امثال من در آن بوده‌ایم و آن نظامی که از دل این انقلاب برآمد، کوچک و تنگ نبود که برخی از دوستان این دید را دارند.

وی افزود: من با افتخار می‌گویم فرزند انقلاب و خدمتگزار نظام هستم. من 28 سال در دانشگاه که 16 سال آن عضویت در بالاترین و پیچیده‌ترین وزارت بوده است، جایی برای تردید در خدمت بی‌منت به کشور باقی نمی‌گذارد. یک اخطار، یک برگ تذکر از نهادهای ناظر و مقامات قضایی، امنیتی و سیاسی برای هر گونه تخلف بر خلاف مصالح نظام نداشته‌ام.

"هر جا بودم با همه گرایش‌ها کار کردم و متعلق به هیچ جناح و هیچ گرایشی نبودم. هم با مدیران چپ کار کردم و هم با مدیران راست و مدیران جدیدی را بر حسب نیاز به نظام معرفی کردم و هر جا بوده‌ام معیار اصلی‌ام تخصص وجامعه‌نگری علمی بوده است؛ اولویت تعهد و تخصص علمی بوده است. حتی برای سیاسی‌ترین مسئولیت‌ها به دنبال مدیران برجسته علمی بودم و شاهد این مدعا مسئولیت شهید سرافراز و دانشمند اتمی دکتر مجید شهریاری است که در دوره مدیریت من در وزارت علوم مسئول کمیته انضباطی دانشجویان بود، روحش شاد که از دوستان صمیمی من بود".


** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی**



کریمی قدوسی، مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد

جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در سخنانی بعنوان مخالف علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهارداشت:آنچه می‌خواهم بگویم دغدغه‌های نظام است، یادآوری عبرت ها و تاکید بر درس‌هاست.

وی افزود: علیرغم تاکیدات امام خمینی (ره) پس از جنگ تحمیلی ، عده‌ای دولت تشکیل دادند تا خدمت کنند اما حزب کارگزاران و حزب مشارکت درست کردند، کانون‌های قدرت و ثروت بوجود آوردند و همین موارد شد فتنه 88، امام آن زمان هشدار را داده بودند و این زمان را دیده بودند اما توجهی نشد.

نماینده مشهد در مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: امام در وصیت‌نامه شان درباره فضاهای فرهنگی نکاتی را فرموده‌اند، باید بدانیم وزارت ارشاد یک قرارگاه بزرگ فرهنگی است که در زمان صلح، جنگ، تهدید و شبیخون باید از حقوق، دین و رای ملت دفاع کند.

وی با تاکید بر اینکه بازگشت به دوره اصلاحات آمریکایی و دوره کارگزاران ضد معنای اعتدال است، گفت: یکی از برجسته ترین جاسوس‌های آمریکایی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی می‌گوید: «ما باید از طرفداران دموکراسی در ایران بخواهیم رژیم کنونی را سرنگون کنند چون این رژیم منافع آمریکا را تهدید می‌کند».

کریمی قدوسی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: استفاده از اهرم‌های فرهنگی، مهمترین وسیله‌ای است که آمریکا در مقابله با رژیم ایران در دست دارد، طرح جامع استراتژیک در مورد ایران تلاش خواهد کرد بین مردم ایران و رژیم فاصله ایجاد کند، فکر می‌کنم یک جریان لیبرالیسم قوی وجود دارد که می‌خواهد اسلام در صحنه نباشد، جریانی که می خواهد روحانیت منزوی شود، جریانی که ولایت فقیه را قبول ندارد.

نماینده مشهد در مجلس در ادامه سخنانش با بیان اینکه در برنامه‌های جنتی موضوع تهاجم فرهنگی به طور پر رنگ مطرح نشده است، تصریح کرد: باید خیلی قوی‌تر به این مسائل پرداخته می‌شد، آقای جنتی! شما به کدام وزارتخانه می‌خواهید بروید؟ در گذشته چه فجایعی در این وزارتخانه اتفاق افتاده است؟ چه فیلم‌هایی آنجا ساخته شده و اجازه نمایش گرفت؟ چه کتابهایی مجوز انتشار دریافت کردند؟ وزیر ارشاد آن دوره که آقای خاتمی او را زینت کابینه می‌نامید، امروز کجاست؟ با بی‌بی‌سی و دولت بریتانیا چه می کند، با عربستان سعودی چه می‌کند؟به برخی ها هشدار می‌دهد که مراقب باشید از الگوی انقلاب اسلامی ایران کسی استفاده نکند، آقای مهاجرانی در داخل ایران چه کردند؟ شما می‌خواهید مسئولیت وزارتخانه‌ای را بر عهده بگیرید که از چنین سابقه‌ای آسیب‌دیده است، حواستان را جمع کنید!

نماینده مشهد و کلات در مجلس بر همین اساس یادآور شد: وزیر دیگری در دوره سازندگی وزیر ارشاد بود، او طی دوره‌ای هم رئیس جمهور شد، در پایان دوره ریاست جمهوری‌اش در سال 1384 به کالج علمی برلین دعوت می‌شود، در آنجا سخنانی مطرح می‌کند مبنی بر اینکه اسلام را به گونه‌ای ببینیم که با دموکراسی سازگار باشد، اگر نمی‌توانست آزادی را قبول کند هم به امر دموکراسی کمک می‌کند و هم خود دین تلطیف می‌شود، اگر دین می‌خواهد بماند باید حداقل به مقدمات حقوق بشر چند دهد؟ بارها گفته‌ام در زمان غیبت معصوم، چه کسی گفته که ما رسالت مسلمان کردن مردم جهان را بر عهده داریم.

کریمی قدوسی تاکید کرد که یکی از وزارتخانه‌هایی که همیشه مورد طمع دشمنان بوده، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.


حیدرپور، موافق وزیر پیشنهادی ارشاد

در ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی عوض حیدرپور نماینده شهرضا در مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی در جایگاه قرار گرفت.

حیدرپور با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر انتخاب افراد صالح، رنج‌کشیده و انقلابی گفت:‌ انقلاب ما به نام دین پیروز شد و از شعارهای اصلی انقلاب، فرهنگ است.

وی با بیان اینکه در چنین نظامی وزارت فرهنگ و ارشاد بسیار اهمیت دارد، افزود: ما در مجلس برای این وزارتخانه دغدغه داریم تا وزیر مناسبی در این جایگاه قرار گیرد و به لطف خدا آقای جنتی برای این مسئله معرفی شد.

نماینده شهرضا در مجلس با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: دین‌مداری، سلامت اخلاقی، کارآمدی و اخلاق‌مداری از صفاتی است که در افراد صالح وجود دارد و ما این صفات را به علاوه تبعیت از مقررات قانونی در آقای جنتی داریم.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سوابق علمی جنتی را مد نظر قرار داد و اضافه کرد: وی علوم سطح حوزه و درس خارج را خوانده و در محضر علمایی نظیر شهید بهشتی، آذری‌قمی تحصیل کرده و حقیقتا می‌توانست یک بزرگ دینی باشد.

حیدرپور ادامه داد: اما وی در زمان انقلاب و مبارزات به خارج از کشور رفت و در لبنان جانانه خدمت کرد و نهایتا پس از پیروزی انقلاب به کشور آمد و روند خدمت وی تاکنون ادامه دارد.

وی حضور جنتی در مدرسه حقانی را از دیگر ویژگیهای وی خواند و افزود: آقای جنتی در مدرسه حقانی یار شهیدانی نظیر بهشتی، صدوقی، محمد منتظری، هاشمی‌رفسنجانی و ناطق‌نوری بود و حقیقتا در آن دوره حق شاگردی را به خوبی ادا کرد.

نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سابق جنتی در صدا و سیمای مرکز اهواز گفت: من در آن دوره در خدمت ایشان بودم و کارهای خوبی در این دوره انجام شد. به ویژه در زمان دوران کودتای نوژه که می‌خواستند اهواز را بزنند ولی ایشان با اقدامات خود این موضوع را در نطفه خفه کرد.

وی ادامه داد: ما آن زمان در صدا و سیما مشکلات بسیاری داشتیم ولی ایشان با حضور خود ضمن پاک‌سازی صدا و سیما از عناصر مارکسیست و لیبرال شروع به ساختن نیرو کرد و بخشی از همان نیروها امروز در تهران به عنوان مدیران سازمان خدمت می‌کنند.

حیدرپور با اشاره به سابقه رزمندگی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وی در ایام جنگ جانانه با رزمندگان همکاری می‌کرد و در زمان استانداری خود در خوزستان حقا نقش خود را به خوبی ایفا کرد.

وی با بیان اینکه جنتی کارآمدی خود را در تمامی مشاغل ثابت کرده است، گفت:‌ وی در وزارت ارشاد معاون بوده و در دوره‌ای مسئولیت تحقیق در موضوع کتاب را به عهده داشته است و در تمام این پست‌ها وظیفه‌اش را به گونه‌ای انجام داده که شخصیتی مناسب جایگاه وزارت از وی ساخته شده است.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی جنتی را شهید زنده خواند و گفت:‌ در دوران بمباران اهواز صدا و سیما بمباران شد ولی آقای جنتی زخمی و خاک‌آلود پیش ما آمد و گفت اتفاقی نیفتاده و تجهیزات را به زیرزمین منتقل کردیم و کارها در حال انجام است.

حیدرپور برنامه‌مداری را ویژگی بارز جنتی عنوان کرد و افزود: برنامه‌های وی بسیار دقیق، مدون و منطبق بر برنامه پنجم است.

وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد دین و فقه را به خوبی می‌شناسد و راه حل موضوعات را از طریق فقهی می‌داند ادامه داد: ایشان فرهنگ را نیز به خوبی شناخته و با زیر و بم آن آشنایی دارد.

نماینده شهرضا با تاکید بر اینکه کمتر وزیری را دیده‌ایم که چنین برنامه جامعی داشته باشد، خاطرنشان کرد: دراین برنامه نگاه جهانی، عدالت فرهنگی و ارتقای منزلت اهل اسلام و رونق فرهنگی پیش‌بینی شده است.


دستغیب، موافق وزیر پیشنهادی ارشاد

احمد رضا دستغیب در دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس اظهار کرد: تمام دغدغه هایی که امروز در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد به درستی از سوی آقای جنتی شناخته شده و در برنامه های ایشان برای اداره این وزارتخانه آمده است.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ به طور ویژه در برنامه های آقای جنتی مورد اشاره قرار گرفته است به نکات مهمی که در برنامه پیشنهادی وی آمده اشاره کرد و افزود: قطعا با روزمرگی و حاشیه سازی نمی توان حوزه فرهنگ را توسعه داد. عقبه دینی، مذهبی و فرهنگی جنتی می تواند به ساماندهی این حوزه و فعال سازی ظرفیت های آن کمک شایانی کند.

وی تصریح کرد: در برنامه های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی تفاوت بین تبادل فرهنگی و تهاجم فرهنگی آمده است. این موضوع نیازمند دشمن شناسی است لذا وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به خوبی محیط خارجی را بشناسد و نسبت به محیط داخلی نیز آشنایی کامل داشته باشد که خوشبختانه هر دوی این ویژگی ها در آقای جنتی وجود دارد.

دستغیب ادامه داد: پیوست و مهندسی فرهنگی از موضوعات مهم دیگری است که در برنامه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد اشاره قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: برگزاری چند جشنواره و برنامه فرهنگی تنها مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست، ایشان هم به خوبی این موضوع را آسیب شناسی کرده و اعتقاد دارد که حوزه فرهنگ باید از حوزه دولتی به حوزه غیردولتی با محوریت مساجد منتقل شود. اقتدار و اقتصاد فرهنگ از نکات حائز اهمیت دیگری است که در برنامه آقای جنتی به درستی به آن اشاره شده است.

دامادی، موافق وزیر پیشنهادی ارشاد

محمد دامادی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: فعالیت آقای جنتی در صدا و سیما برخی از مهم‌ترین واقعیت‌های فرهنگی و تقاضاهای مردم از عرصه رسانه را به وی نشان داده است.

وی تصریح کرد: اگرچه سابقه حضور وی در وزارت کشور در اسم وجهه فرهنگی ندارد اما تنوع فرهنگی، قومی و مطالبات فرهنگی ایران بزرگ را از همین مسیر شناخته است؛ همچنین وی از فعالان سیاست خارجی بوده‌ است و چنانچه امروز در عرصه علوم اجتماعی تاکید می‌شود، آقای جنتی تجربه بین‌ فرهنگی قابل توجهی دارد.

موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ ادامه داد:‌ کسانی که آقای جنتی را می‌شناسند به خوبی می‌دانند که اعتدال در وی متجلی است و در سال‌های مدیریت خود هیچ گفتار و کردار افراطی نداشته است؛ قصد ندارم وارد بازی تدارک‌دیده شده بعضی از دوستان شوم. بلکه فقط می‌خواهم نشان دهم متن برنامه وی مملو از توجهات عمیق به فرهنگ کشور است.

وی گفت: از این برنامه تنها کسانی بر می‌آشوبند که در سال‌های گذشته کوشیده‌اند فرهنگ را دولتی کنند و منویات خویش را بر اهالی فرهنگ و هنر این سرزمین بقبولانند. برنامه آقای جنتی در گام اول بر شناخت نیازهای فرهنگی از نگاه مردم تاکید می‌کند.

دامادی یادآور شد: آقای جنتی در صدا و سیما به خوبی دریافته است که خود را دائم به جای مردم نشاندن و از جانب آنها نیازها را تشخیص دادن چه بر سر عرصه فرهنگ می‌آورد و در دنیای رسانه‌ای شده جدید دیگر نمی‌توان به جای مردم نیازهای فرهنگی را تشخیص داد.

وی گفت: این دیدگاه در مقابل دیدگاه کسانی است که تصور می‌کنند می‌توانند و حق دارند به جای مردم نیازهای آنها را تشخیص دهند؛ فلسفه برنامه ارائه شده، منطق گفت‌وگو، تعامل و خرد جمعی فرهنگ و هنر را به رسمیت می‌شناسد.

این نماینده موافق مجلس تصریح کرد: این رویکرد به مذاق آنها که دوست دارند همواره گوینده باشند و دیگران شنونده و فرهنگ عرصه صدور دستورها و مشاهده اطاعت‌ها باشد خوش نیامد؛ فرهنگ عرصه‌ای است که فعالان آن خود هر یک فضیلت، تخصص، محبوبیت، دانش و خلاقیتی دارد.

وی ادامه داد: جای جای برنامه پیشنهادی نشان می‌دهد که آقای جنتی جایگاه، مرتبه و منطق عمل در این عرصه را به درستی درک کرده است؛ و گفت‌وگو، مدارا، تساهل و به رسمیت شناختن تکثر و تنوع اندیشه‌ها و صلاحیت در چارچوب نظام فرهنگی تاکید دارد.

دامادی تاکید کرد: به درستی ذکر کرده است که دولتی شدن فرهنگ به تولید قدرت فرهنگی نمی‌‌انجامد کمااینکه در چند سال اخیر تاکیدی بر تحمیل کردن دولت در عرصه فرهنگ سبب افزون شدن قدرت فرهنگی ما نشده است؛ حاصل عملکرد چندسال گذشته در عرصه فرهنگی، زوال اعتماد و امید و اخلاق فرهنگی بوده است.

وی ادامه داد: تشکل‌های مهم حوزه فرهنگ و هنر قربانی طمع دولتیان برای سیطره بر ذهن، روح و خلاقیت اهل فرهنگ شد و نتیجه اینکه اعتماد میان بخش نخبه فرهنگی جامعه و لایه‌های مهم دیگر تضعیف شد و از این منظر برنامه ارائه شده برای احیای اعتماد و امید فرهنگی ستودنی است.

دامادی یادآور شد: برای مثال شاهد هستید که با ندانم‌کاری‌ها چه به روز خانه سینما و اهالی آن درآوردند؛ در کشوری با 70 میلیون نفر جمعیت که از همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام، ادیان و زبان‌های مختلف تشکیل شده و سنت فرهنگی متمایز در عین حال منسجمی دارند، جز با پذیرش تنوع فرهنگی، رعایت عدالت فرهنگی و پای فشردن بر تساهل و مدارای فرهنگی نمی‌توان به انسجام سازنده دست یافت.

وی گفت: برنامه ارائه شده آقای جنتی نشان می‌دهد به درستی دریافتند در میان ملتی که با سابقه درخشان تمدنی که چند میلیون دانشجو در آن زندگی می‌کنند و سینماگرانش بر قله‌های افتخار دنیا ایستاده‌اند و شاعرانش شهرت جهانی دارند و کتب نویسندگانش به کتب مختلف ترجمه شده است باید با تکیه بر منطق فرهنگ و فرهنگ پذیرش منطق مدیریت فرهنگی کرد.

دامادی یادآور شد: عصر فضاهای بسته، محدودیت‌های شناختی، ممیزی‌های سلیقه‌ای و افراط‌های اندیشه‌سوز گذشته است و برنامه آقای جنتی نشان دهنده درک وی از فضای موجود است و اینکه چالش موجود فرهنگ را برخوردهای غیرفرهنگی با اهالی فرهنگ برشمرده است و از دل همین برخوردهاست که رابطه دولت با نهادهای غیرفرهنگی و غیردولتی تیره می‌شود و اقتصاد فرهنگ راه زوال و شکستگی در پیش می‌گیرد.

وی با اشاره به برخی از برنامه‌های آقای جنتی اظهار داشت: وی بر 13 ظرفیت و توانمندی منابع فرهنگی کشور تاکید می‌کند که به قدری جامع و کامل دیده شده است که به واقع می‌توان بازنمایی اعتدال را در آن دید.

دامادی پرداختن متوازن به ظرفیت‌های فرهنگی اسلامی-ایرانی، عاطفی، اجتماعی، آیینی و سایر ظرفیت‌ها حاکی از آن است که قرار نیست بخش‌هایی از فرهنگ به هزینه بخش دیگر برجسته شود و در نهایت سرخوردگی در گروه‌هایی از جامعه ایجاد شود.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ ادامه داد: این نگاه متوازن در چارچوب اندیشه اعتدالی وزیر پیشنهادی حاصل شده است و همسو با سیاست‌های کلی نظام و اصول فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است که متاسفانه 20 سال پیش در چنین روزهایی به تصویب شورای عالی انقلاب رسید و تا امروز بخش‌های مهمی از آن مغفول مانده است.

وی افزود: این برنامه بر اصولی مانند کاستن از تصدی‌گری دولت و افزایش نقش حمایت‌گری دولت، تضمین آزادی‌های قانونی اهالی فرهنگ و هنر و باز کردن زنجیرهایی که به پای خلاقیت متعهدانه بسته است و صیانت از تعهد و تکثر فرهنگی از این اصول به شمار می‌رود.

دامادی ادامه داد:‌ کسانی که کابینه روحانی را به امنیتی بودن متهم می‌کنند نشان دهنده نگرش غیرامنیتی و کاملاً فرهنگ‌مدار کابینه است؛ جای بسی تاسف دارد کشوری با سابقه تمدنی ایران جایگاهی در خور صنعت فرهنگ جهان ندارد.

وی گفت: سهم ما از اقتصاد بزرگ و پویا کتاب سینما، موسیقی و تئاتر، هنرهای تجسمی و بازی‌های یارانه‌ای و سایر عرصه‌های فرهنگی ناچیز است و همین فرهنگ داخل نیز در عرصه‌های مختلف شاهد رکود است.

دامادی ادامه داد:‌ در برنامه آقای جنتی توجه ویژه‌ای به اقتصاد فرهنگ شده است و عرصه فرهنگ می‌تواند در ارتقای سطح اشتغال به عنوان یکی از مشکلات جاری کشور موثر باشد و به کمک دیپلماسی فرهنگی نیز بی‌انجامد.

رسایی، مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن می‌گفت اظهار داشت: بنده برای برخی وزرای پیشنهادی به عنوان موافق نیز ثبت‌نام کرده بودم اما قرعه به نامم نیفتاد لذا اکنون بر اساس احساس خطری که می‌کنم می‌خواهم در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد مطالبی را گوشزد کنم.

وی خطاب به جنتی گفت: آقای جنتی احساس خطر من به این دلیل است که شما اخیراً در مصاحبه‌ای از ارادت فکری به فردی گفته‌اید که وزیر اسبق ارشاد بود و اکنون در خارج از کشور است.

رسایی افزود: البته آقای جنتی در خانواده‌ای بزرگ شده است که در رأس آن یک شخصیت رجل سیاسی بابصیرت که مثل کوه در مقابل دشمنان سالهای قبل و بعد از انقلاب ایستاده وجود دارد اما ما که نمی‌خواهیم به آیت‌الله جنتی رأی بدهیم چون می‌خواهیم به پسرش رأی بدهیم و به همین خاطر دغدغه داریم.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه فرهنگ زیرساختی است و لازمه تحول در اقتصاد، صنعت و سیاست رشد فرهنگی است افزود: جناب آقای روحانی اقتصاد، سیاست و مسائل اجتماعی، صنعتی و علمی و امنیتی باید بنا به دستور مقام معظم رهبری پیوست فرهنگی داشته باشد کاری که در دولت‌های گذشته هم رعایت نشد.

وی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند که فرهنگ عرصه کار اجرایی است افزود: محصولات کار فرهنگی غیرمحسوس است برخی فکر می‌کنند فرهنگ تنها کار اجرایی است در حالی که نه اجرایی بلکه فکری و اجرایی است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه ساخت سینما، مسجد و مراکز فرهنگی کار عمرانی است نه کار فرهنگی تأکید کرد: بنده بارها به آقای احمدی‌نژاد گفتم اینکه دولت سینما می‌سازد کار عمرانی است و کار فرهنگی این است که چه فیلمی در آن سینما ساخته شود.

وی افزود: زمانی ما می‌توانیم ادعای کار فرهنگی را داشته باشیم که باور مردم به ارزشهای دینی، روحیه مقاومت و توجه به ارزشهای دینی مردم را افزایش داده باشیم و فرهنگ عمومی از قبیل حجاب را گسترش داده باشیم.

رسایی با بیان اینکه برنامه‌های ارائه شده توسط جنتی برای وزارت ارشاد نیازمند اراده برای اجرا است افزود: آقای احمدی‌نژاد در گسترش فرهنگ عمومی موفق بود اما وزارت ارشاد ایشان چنین توفیقی نداشت؛ ما در دوره‌ای از وزارت ارشاد، نگاه سکولاریستی داشتیم و در دوره‌ای فرهنگ قرآن و مسجد اما در همه دوره‌ها اشتباه داشتیم.

رسایی افزود: چه در دوره آقای صفار هرندی و چه در دوره‌ای که وزیرش اکنون به سازمان‌های جاسوسی مشاوره می‌دهد ما اشتباه فرهنگی داشتیم اما این کجا و آن کجا. یکی تعمدی و با برنامه بود و یکی غیرعمدی که البته جبران شد.

وی افزود: جناب آقای جنتی در دوره‌ای مراجع اعزام تقلید وزیر ارشاد را به قم راه نمی‌دادند و من خاطره‌ای از آن دوران دارم؛ در کنار آیت‌الله سیدجواد تبریزی مرجع بزرگوار تقلید نشسته بودم ایشان به من گفتند وزیر ارشادی که رئیس جمهور وقت تمام قد از او حمایت می‌کرد پیش ما آمد، من تذکراتی به او دادم او سرش را تکان داد و گفت باشد، اما وقتی می‌خواست از در بیرون برود با چشم باطن دیدم که این آدم عاقبت به خیر نخواهد شد.

وی با بیان اینکه هشدارم به این جهت است که می‌بینم برخی تندروها و افراطی‌ها جنب‌وجوششان بیشتر شده و خدای ناکرده می‌خواهند جنتی را به سمتی ببرند که وزیر ارشاد اسبق را برده‌اند گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب از تهاجم فرهنگی خبر دادند، آنها گفتند تعامل و تبادل فرهنگی است؛ رهبر انقلاب از شبیخون فرهنگی خبر داده‌اند توجه نکرده‌اند، از ناتوی فرهنگی گفته‌اند اما آنها توجه نکردند.

رسایی با اشاره به شعار زنده‌باد مخالف من که شعار دولت اصلاحات بود افزود: دولتی که شعار زنده‌باد مخالف من سر می‌داد عملاً سگها را رها و سنگ‌ها را بست و امروز می‌بینم آن آدمها دوباره دارند فعال می‌شوند گرچه می‌دانم آقای روحانی کتک خورده این افراد است و به آنها تو دهنی خواهد زد.

وی با اشاره به شعار توسعه سیاسی که یکی از شعار دولت اصلاحات بود افزود: آنها به دروغ شعار توسعه سیاسی را سر دادند اما در عمل مؤلفه شعار توسعه سیاسی که افزایش مشارکت مردم در انتخابات است در آن دوران محقق نشد.

وی با مخاطب قرار دادن روحانی و جنتی گفت: کسانی که شعار زنده‌باد مخالف من سر می‌دادند، شرایطی فراهم کردند که فضا برای روزنامه‌نگارانی فراهم شد که اکنون فراری هستند.

رسایی مجدداً خطاب به روحانی و جنتی گفت: آنها با تساهل و تسامح فرهنگی بحث قرائت‌های مختلف از دین را مطرح کردند، بحث دین سخت و آسان را مطرح کردند و به هر نهادی که منتسب به رهبری بود هجمه کرده و آن را نماد دین سخت، افراط معرفی کردند؛ سپاه، بسیج، قوه قضاییه و صدا و سیمای آقای لاریجانی را مورد هجمه قرار داده و گفتند آقای لاریجانی تعطیل باید گردد. روزنامه کیهان را نماد دین سخت و روزنامه فردی که چند روزنامه داشت و فعالیت افراطی انجام می‌داد را نماد دین آسان معرفی کردند.

رسایی گفت: اصلاح‌طلبان آمریکایی مرجع دین سخت و دین آسان را طرح کردند و فردی که در بی‌بی‌سی مطرح شده بود را به عنوان مرجع دین آسان معرفی کردند و البته جامعه مدرسین نسبت به ایشان اعلام موضع کردند.

رسایی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان آمریکایی هر کس که در اصول و مبانی خود پافشاری می‌کرد را افراطی و هر کس که دل در آن طرف مرزها داشت را معتدل می‌خواندند خطاب به روحانی گفت: که باید مراقب چنین سوءاستفاده‌ای از اعتدال باشید.

رسایی با بیان اینکه روحانی بر اساس اعتدال به افراطیون تو دهنی خواهد زد گفت: از اینکه آقای روحانی جلوی معرفی برخی افراطیون را گرفته خوشحالیم و البته خبرهایی در مورد معاون پارلمانی شنیده‌ایم که امیدواریم درست نباشد.

نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: همه دغدغه من آن است که آقای جنتی که گفته به لحاظ فکری به آن فرد ارادت دارد مثل آن وزیر ارشاد نباشد که به همین فرد ارادت داشت؛ آقای جنتی باید بداند که ارادت فکری تنها باید به رهبر انقلاب داشته باشد.

رسایی با بیان اینکه 34 مؤسسه در وزارت ارشاد وجود دارد که 50 درصد بودجه این وزارتخانه را صرف می‌کند گفت: آقای جنتی شما با این مؤسسات که معلوم نیست که چه کار می‌کنند و اعضا و هیأت مدیره آنها کیست چه کار می‌خواهید بکنید.

وی با اشاره به جملاتی از مقامات سرویس‌های جاسوسی آمریکا مبنی بر نقش فرهنگ در مبارزه با جمهوری اسلامی ایران و بهترین راه برای براندازی انقلاب اسلامی گفت: آنها می‌گویند که ما باید روی کسانی سرمایه‌گذاری کنیم که جمهوری اسلامی ایران را قبول دارند اما ولایت فقیه را قبول ندارند اینها چه کسانی هستند جز کسانی که در فتنه 88 شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه سر دادند!

وی با بیان اینکه دشمن بهترین راه مقابله با جمهوری اسلامی ایران را تخریب و تضعیف روحانیونی که در جامعه نفوذ دارند است گفت: آنها می‌خواهند با تضعیف روحانیت ولایتمدار و معتقد به ولایت فقیه که نفوذ دارند زمینه را برای برنامه‌های خود فراهم کنند.

رسایی در پایان، خواستار قرائت جوابیه وزارت اطلاعات و کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صحن علنی مجلس شد.

سبحانی‌نیا، موافق وزیر پیشنهادی ارشاد

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی که نوبت خود را با محمد دامادی نماینده ساری تقسیم کرده است گفت: امیدوارم نمایندگان با رای قاطع خود به آقای جنتی از رییس جمهور برای معرفی ایشان قدردانی کنند؛ همچنین از 148 همکارم که در موافقت با وزیر پیشنهادی ثبت نام کرده بودند و فرصت برای آنها برای دفاع از ایشان پیش نیامد تشکر می‌کنم.

وی با بیان اینکه سوابق انقلابی و مبارزاتی جنتی برای همه روشن است گفت: ایشان فرزند واقعی انقلاب و هم پرونده عزت‌شاهی اسطوره مقاومت علیه رژیم ستم‌شاهی است، کسی که رژیم منحوس پهلوی وجودش در ایران را برنتافت و ناچار شد از کشور برای ادامه مبارزه مهاجرت کند.

سبحانی‌نیا ادامه داد: آقای جنتی بسیاری از مبارزان نظام همچون شهید اندرزگو را در دمشق و بیروت آموزش داده است، ایشان بیش از یک دهه از معارف بلند حوزه آن هم در محضر نام‌آورترین اساتید بهره بردند.

این عضو مجمع نمایندگان روحانی مجلس اظهار کرد: جنتی از خانواده اصیل و بزرگوار و تربیت شده بزرگ مردم آیت‌الله جنتی است که دارای سه دهه تجربه مدیریت در عالی‌ترین سطوح در داخل و خارج را دارد، ایشان امین، پاکدست، مشورت‌پذیر، متواضع، بااخلاق و مدیری نمونه و تواناست، جهان را به خوبی می‌شناسد و در بحرانی‌ترین شرایط دو دوره استاندار بوده که کارنامه درخشانی دارد.

وی با اشاره به اظهارات مخالفان وزیر پیشنهادی گفت: ابتدا لازم است که از مخالفان تشکر کنم که نکته‌ای در باب شخصیت و توانمندی ایشان نداشتند و دغدغه‌های خود را در مورد برنامه‌های آقای جنتی مطرح کردند.

سبحانی‌نیا ادامه داد: مخالفان موضوعی در مورد برنامه‌های ایشان در خصوص تهاجم فرهنگی مطرح کردند که بنده با مطالعه برنامه ایشان متوجه شدم که برنامه‌ای در خصوص تهاجم فرهنگی و دغدغه‌های نمایندگان دارد.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه برنامه جنتی یکی از جامع‌ترین برنامه‌های پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: این برنامه یک سند فرهنگی است که برای مدیریت فرهنگی کشور بسیار مفید و ضروری است بی‌تردید این برنامه‌ها با مشورت نخبگان آماده شده که بسیار امیدبخش است.

وی با تاکید بر اینکه در برنامه‌های وزیر پیشنهادی سهم برنامه‌های دینی بسیار برجسته است گفت: در این برنامه ارزش‌مداری، ترویج فرهنگی عفاف و حجاب، تقویت بنیان خانواده، برنامه‌های قرآنی، توجه به ارزش‌های دفاع مقدس و توسعه فرهنگ وقف دیده شده است.

سبحانی‌نیا با تاکید بر اینکه در برنامه‌های پیشنهادی جنتی خبری از افراط و تفریط نیست افزود: برنامه‌های اسلامی و ایرانی و نه بوی تحجر و واپس‌گرایی می‌دهد و نه در دامان مکتب ایرانی غلطیده است، او خود نماد یک ایرانی مسلمان پایبند به ارزش‌ها است که به بهانه نوگرایی و مدرنیته سنت‌ها را فراموش نکرده است و پاسداری از ارزش‌ها و سنت‌ها در مقابل نوگرایی قرار دارد.

این عضو مجمع نمایندگان روحانی با تاکید بر اینکه اعتدال را می‌توان در نقش دولت در فرهنگ می‌توان دید توضیح داد: در برنامه‌ها نه نگاه لیبرالی دولت غیرمسوول و فرهنگ و هنر غیرمتعهد را می‌پذیرد و نه معتقد به دولت همه کاره و سوسیالیستی است، تمرکز زدایی راه میانه است و دولت مسوول مردم را در مدیریت سهیم می‌کند و در عین حال خود را از عرصه فرهنگ کنار نمی‌کشد.

وی با بیان اینکه نماد دیگر اعتدال در بخش اقتصاد فرهنگی دیده می‌شود افزود: برخی کشورهای سرمایه‌داری لیبرال نگاهشان به هنر صرفا تجاری است و هنر را صنعتی پولساز و درآمدزا می‌دانند که نتیجه این بینش تجاری شدن فرهنگ و از بین رفتن اصالت‌ها و ارزش‌ها است، متاسفانه گاهی این تفکر را در مدیریت فرهنگی کشور می‌بینیم اما این رویکرد در برنامه‌های آقای جنتی دیده نشده است.

سبحانی‌نیا افزود: آقای جنتی در برنامه‌هایش ضمن توجه به رونق اقتصاد فرهنگ حمایت دولت از تولیدات فاخر ارزشی و دینی مورد توجه قرار گرفته است.

وی عدالت فرهنگی را یک آرزو خواند و اظهار کرد: این که همه مردم بتوانند از برنامه‌های فرهنگی بهره ببرند و همچنین اینکه این موضوع به خوبی برای همه روشن شود که ایران فقط تهران نیست به درستی در برنامه‌های آقای جنتی ذکر شده و عدالت برجسته است.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه در برنامه‌های پیشنهادی وزیر بر نقش دیگر وزارتخانه‌های به عنوان معین وزارت فرهنگ تاکید شده است افزود: کلیت فرهنگی را باید یک مجموعه فرابخشی و بین وزارتخانه‌ای دید مگر می‌توان بدون وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر وزارتخانه‌ها تحول فرهنگی ایجاد کرد.

وی گفت: وزیر فرهنگ باید بتواند از امکانات همه وزارتخانه‌ها بهره گیرد تحول فرهنگی را باید به عنوان یک بسته دید که هر بخش دولت در آن سهم دارد، چه کسی بهتر از آقای جنتی است که با سوابق درخشانش می‌تواند این هماهنگی بین بخشی را ایجاد کند.


دفاعیات جنتی از برنامه ها و عملکرد خود

علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در نطق دفاع از خود سخنانش را با حدیثی از امام علی(ع) شروع کرد و گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند «انحراف به چپ و راست گمراهی است و مسیر درست میانه‌روی است».

آمده‌ام تا در پیشگاه شما نمایندگان مجلس برای تصدی مسئولیت دشوار اعلام آمادگی کنم.

آمده‌ام تا اعلام کنم به عنوان فرزند کوچک امام(ره) و رهبری برای رساندن پیام معنوی انقلاب اسلامی به جهان آمادگی دارم.

او ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیتی بزرگ و پرمخاطره است، من به خوبی به سختی راه آن آگاهم و می‌دانم که سخنگویی هفت هزار سال تمدن و فرهنگ کاری دشوار است، در دست داشتن وزارت فرهنگ به عنوان ام‌القرای جهان اسلام آن هم در این روزگار پرحادثه کاری آسان نیست؛ به خوبی می‌دانم فرهنگ باید در اولویت نخست باشد،‌ فرهنگ زبان انقلاب اسلامی و هنر زبان گویای مردمان پارسی است.

جنتی اضافه کرد: ایران فرهنگی مرزی نمی‌شناسند، در حال حاضر تنها دنیای شرق بلکه دنیای غرب هم که در تاریکی مغرب گرفتار شده به خورشید گرمابخش فرهنگ و هنر اسلامی چشم دوخته است.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: می‌دانم که فرهنگ تنها وسیله پر کردن فراغت نیست، بلکه دیپلماسی عمومی کم‌هزینه‌ترین و بهترین راه برای ایجاد تعامل سازنده با جهان غرب است، در دنیایی که هستیم همه تلاش می‌کنند تصویری زیباتر از خود به نمایش بگذارند، به عبارتی جنگ امروز جنگ تصویر است، بر همین اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه‌ی مهم برای ارائه تصویر درست از شکوه و عظمت ایران برعهده دارد.


او خاطرنشان کرد: به رغم همه تلاشهای صادقانه دولت‌های گذشته وضعیت فرهنگی کشور همچنان نامطلوب است، تهاجم فرهنگی توطئه نیست، در شرایطی که کشورهای اروپایی نگران تهاجم فرهنگی آمریکا هستند و با بودجه‌های میلیاردی تلاش می‌کنند مقابل آمریکایی شدن فرهنگشان بایستند تکلیف ما و کشورهای دیگر آسیایی روشن است.

جنتی با بیان اینکه ایستادگی، تنها از طریق بازگشت به خویشتن خویش و ریشه‌ها ممکن است تاکید کرد: بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به دین، اسلام رحمانی، اسلام گذشت و عفو، اسلام کرامت انسانی که در آن افشاگری، بهتان و دنیاپرستی گناهی نابخشودنی است. بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به اسلام اخلاق، اسلام امانتداری، اسلامی که پیامبرش پیامبر رحمت است و اسلامی که برای همه نسلها است و بر عقلانیت پای می‌فشارد.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی راهی جز بازگشت به اسلام ناب محمدی وجود ندارد، البته مسافران ایران زمین جا دارد به ایرانی بودن خودمان ببالیم و به فرهنگ و تمدن هفت هزار ساله خود افتخار کنیم، ایران همواره سرزمین توحید بوده و پیروان آسمانی همواره در آن می‌زیسته‌اند، شرکت و بت‌پرستی هیچگاه در آن جای نداشته است.

وی تصریح کرد: خدمات ایرانیان به اسلام همانگونه که شهید مطهری گفته موجب فخر ما است،. باستان‌پرستی و باستان‌زدایی هر دو با مشی اعتدال ناسازگار است، آنهایی که پرچم ایران را برابر پرچم اسلام برافراشتند و آنهایی که در ستیز با فرهنگ اسلامی هستند هر دو به بیراهه می‌روند اسلام و ایران هر دو دو روی سکه فرهنگ ایرانی هستند.

جنتی افزود: اگر رای آوردم و این مسئولیت را برعهده گرفتم خواهم کوشید چهره ایران توحیدی، معنویت‌گرا و غنایافته از اسلام ناب را به جهانیان بشناسانم؛ تلاش خواهم کرد با پاسداری از زبان فرهنگی راه را بر نفوذ فرهنگ بیگانه ببندم، تلاش خواهم کرد با تقویت اتحادیه فرهنگی فارسی‌زبانان، فارسی‌زبانان دنیا را گرد هم بیاورم و با ارسال سفیران فرهنگی شایسته و کاردان و فرهیخته راه را برای همگرایی جوامع اسلامی باز کنم.

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: تلاش خواهم کرد ازفرصت ریاست دوره‌ای جنبش عدم تعهد استفاده کنم و پیام دوستی ایران را به جهانیان برسانم و با اعزام بزرگان فرهنگی کشور به جهان آن را ارتقا بدهم، جهان کنونی تشنه شنیدن پیام اسلام، شعر و ادب فارسی و خط و نقاشی ایرانی است، هنر بهترین سفیر ایران در جهان است، می‌توان با کمک علمای آگاه و عالی فرهنگ، سینماگران متعهد،اهالی موسیقی، هنرهای تجسمی و رسانه بسیاری از درهای بسته را گشود، فرهنگ چون آبی زلال تشنگان حقیقت را سیراب خواهد نمود.

جنتی تاکید کرد: در روزگاری نامزد وزارت فرهنگ و ارشاد شدم که جمع کثیری از نخبگان و اهالی فرهنگ از دولت فاصله گرفته‌اند، در حال حاضر کشمکش‌های بی‌ثمر و تضارب آرا را گرفته، جای خالی اسلام رحمانی در برخورد با هنرمندان احساس می‌شود،. هنرمندان تشنه برخوردهای کریمانه هستند.

وی گفت: روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها نقش موثری در ساختار فرهنگی کشور دارند، من تلاش خواهم کرد بدون عدول از ارزشها،آرامش را به عرصه فرهنگ و هنر برگردانم، مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد و بزرگان را بزرگ خواهم داشت وسعی می‌کنم دغدغه‌های معیشتی را کاهش خواهم دهم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: من هنر برای هنر را که از آموزه‌های لیبرالیستی گرفته شده نمی‌پسندم معتقدم هنرمند باید معتقد باشد و هنر نمی‌تواند از ارزش‌های اصیلش دور باشد.

او سپس به چند نکته از برنامه‌هایش اشاره کرد و گفت: اصول مهم برنامه‌هایم برگرفته از اسناد بالادستی از جمله سند چشم‌انداز، برنامه پنجم توسعه است. نخستین اصل برنامه‌های من ترویج برنامه‌های دینی و سبک زندگی بر اساس الگوی ایرانی اسلامی است. برای تحقق این سیاست ترویج عفاف و فرهنگ قرآنی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

جنتی همچنین خاطرنشان کرد: دیدگاه‌های علما به عنوان سرمایه‌ بزرگ و ارزشمند پشتوانه فرهنگی خواهد بود، از فرهنگ دوران دفاع مقدس نیز به عنوان گنیجنه‌ای گرانبها استفاده خواهد شد، مساجد و هیات‌ها هم فرصتی استثنایی برای کمال فرهنگی هستند.

او اضافه کرد: برنامه دوم من مردمی کردن و عدالت در بخش فرهنگ است، فرهنگ برابر یعنی فرصت برابر برای همه، احترام به بزرگان و گشودن راه برای استعدادها، فرصت برابر برای لایحه‌های فرهنگی، امکان دسترسی همگان به شاهراههای علم و فرهنگ را فراهم می‌آورد.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی و تراکم‌زدایی در مراکز فرهنگی را از اصول مهم فرهنگی عنوان کرد و گفت: ضمن اعتماد به مدیریت محلی و منطقه‌ای باید نخبگان محلی استان‌ها و شهرستان‌ها سهمی به مراتب بیشتر داشته باشند.

جنتی شوراهای شهر و مراکز مردم‌نهاد را قلب تپنده فرهنگ عنوان کرد و افزود: باید برای احیای فرهنگ عمومی و سبک زندگی که مورد تایید مقام معظم رهبری است از مدارس آغاز کرد.

وی افزود: همچنین امیدوارم بتوانم با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور گام‌های بلندی برداریم.

وی خود رایی را آفت فرهنگی دانست و گفت: از شهید دکتر بهشتی آموختم که مناصب و پست‌ها امانتی در دست مسئولان و فرصت‌هایی برای خدمت هستند امیدوارم اندک تجاربی که در سالهای طولانی داشته‌ام مرا یاری رساند در این مسیر چشم امیدم به علما و مراجع نیز است.


** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی کشور**


دفاعیات رحمانی‌فضلی از برنامه‌ها و عملکرد خود

رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور همانند حسین دهقان وزیر دفاع هیچ نماینده مخالفی نداشت؛ البته کوچک‌زاده و اسدی برای مخالفت با رحمانی فضلی ثبت‌نام کرده بودند که از مخالفت انصراف دادند.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر پیشنهادی وزرات کشور در تبیین برنامه‌های خود گفت:‌ در ابتدا از آقای روحانی به خاطر اینکه بنده را در جمع کابینه انتخاب کردند تشکر می‌کنم و همچنین از نمایندگان مخالفی که برای صحبت ثبت‌نام کرده بودند و مخالفت خود را پس گرفتند و از نمایندگان موافق نیز تشکر می کنم.

وی افزود: با توجه به تنوع و گستردگی کشور لازم است به گونه‌ای عمل کنیم که در جهت تحکیم قدرت ملی گام‌های بلندی برداریم، به خصوص در شرایط کنونی کشور که دشمن با افزایش تحریم‌ها به دنبال تحت فشار قراردادن ملت است و هر روز اقدامات جدیدی را انجام می‌دهد، این وزارتخانه از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وزیر پیشنهادی وزارت کشور تاکید کرد: از طرف دیگر مطالبات مردم را نیز در جهت امید به حل مشکلات که به دولت تدبیر و امید رای داده‌اند، باید با تلاشی وافر پاسخ دهیم و مسائلی را از جمله نابرابری‌ها، عدم توازن‌ها و عقب‌ماندگی‌های تاریخی که با آن مواجه هستیم، برطرف کنیم.

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه اولین هدف تقویت اقتدار وزارت کشور است که باید تلاش کنیم اقتدار و جایگاه وزارت کشور بازتولید شود، گفت: توسعه وفاق ملی، همبستگی اجتماعی و اهتمام به افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و فراهم نمودن زمینه‌های رشد متوازن از اهدافی است که می‌تواند ما را در وزارت کشور یاری دهد.

وی در ادامه گفت: در مسائل مربوط به اقوام و اقلیت‌ها و نژادها باید سعی کنیم که باعث ایجاد اتحاد و همبستگی و افزایش قدرت ملی شویم.

اولین مسئله بحث توسعه اقتصادی خواهد بود که در حوزه نفت با توجه به شرایطی که الان دچار آن شده‌ایم و با عنایت به تحریم‌ها و میزان تولید، قطعاً دیگر نخواهد توانست اقتصاد ما را به آن معنایی که قبلاً پشتیبانی می‌کرد پشتیبانی کند پس ما ناگزیریم جایگزینی برای نفت در اقتصاد خود داشته باشیم و آن جایگزین حتماً منابع، امکانات، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی خواهد بود که در مناطق مختلف جغرافیایی فراهم است.

وزیر پیشنهادی کشور ادامه داد: ما در توسعه اقتصادی باید به مردم و تخصص‌های مختلف مناطق و نواحی تکیه کنیم که امیدواریم با ایجاد اشتغال، ثروت و تولید گام‌های مؤثری در حوزه‌های مختلف منطقه‌ای برداریم چون تمام مناطق ما استعداد بالقوه‌ای برای رشد و توسعه دارند.

عبدالرضا رحمانی فضلی با تشریح برنامه‌هایش در حوزه توسعه سیاسی بیان داشت: در حوزه بعدی در توسعه سیاسی به عنوان یکی از مقوله‌های مهم وزارت کشور به این معنا که وزارت کشور باید در جایگاه توسعه مدیریت توسعه سیاسی باشد نه در جایگاه سیاسی‌کاری و کار سیاسی.

«ما مدیریت توسعه سیاسی را شفاف‌سازی، پاسخگویی، مسئولیت‌پذیری و نهادینه کردن رفتارهای سیاسی احزاب و گروه‌ها و اشخاص مبتنی بر قانون به منظور تعمیق بینش سیاسی و تقویت فعالیت‌های سیاسی و رفتارهای قانونی سیاسی می‌دانیم».

رحمانی فضلی ادامه داد: تدوین منشور حقوق شهروندی، مشارکت آگاهانه، گسترش قانون و قانون‌گرایی و همچنین پشتیبانی از فعالیت‌های احزاب قانونی و تشکل‌های سیاسی در مقوله توسعه سیاسی پیگیری خواهد شد.

وزیر پیشنهادی کشور در ادامه با تأکید بر اهمیت توسعه اجتماعی به عنوان یکی از وظایف وزارت کشور افزود: در مقوله توسعه اجتماعی به دنبال مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی، تقویت مناسبات اجتماعی مبتنی بر اخلاق و قانون، ساماندهی و تقویت تشکل‌های مردم‌نهاد و تقویت و ترویج قانون‌گرایی، مناسبات اداری، وجدان کاری و خودباوری در جامعه خواهیم بود.

عبدالرضا رحمانی فضلی سخنان خود را در ادامه به تشریح وظیفه وزارت کشور در حوزه توسعه امنیت اختصاص داد و افزود: در حوزه امنیتی نگاه وزارت کشور مبتنی بر امنیت پایدار همه‌جانبه خواهد بود. در مقوله امنیت پایدار همه جانبه سه رکن اصلی مردم و رضایتمندی آنها قانونمندی و اعتقادات دینی و اخلاق مبنا خواهد بود. ما باید بتوانیم با تکیه بر نیروی عظیم مردم چنان قدرتی را در حوزه امنیت برقرار کنیم که خیال دشمنان از توجه و تهدید علیه ایران کاملاً رفع شود و این اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه ما علاوه بر امنیت انتظامی و نظامی به دنبال امنیت پایدار در حوزه‌های روانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز باشیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: نگاه به امنیت به عنوان یک مقوله جامع و همه‌جانبه نگر می‌تواند صیانت کننده ایران و اعتقادات ما باشد.

وزیر پیشنهادی کشور افزود: در حوزه شهر و روستا به دنبال توسعه جامعه شهری و روستایی با تدوین طرح مدل یکپارچه خواهیم بود.

عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به دغدغه مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس در جلسات کمیسیون‌ها ادامه داد یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مهم نمایندگان از نسل مدیران در استانهاست یقین بدانید با کمک، تعامل و مشورت با شما به دنبال تدوین شاخص‌هایی خواهیم بود که مبتنی بر آنها نیروهایمان را انتخاب کنیم.

نیروهایی که بر اساس آن شاخص‌ها به عنوان مدیر تعیین می‌شوند از نظر بنده باید بتوانند با ترکیب علم و عقل از آب و خاک و هوا در مناطق مختلف تولید ثروت و قدرت کنند.

رحمانی فضلی در ادامه پاسخ به دغدغه‌های نمایندگان اظهار داشت: نگرانی بعدی نمایندگان محترم این بود که در این چند مدتی که تا دولت مستقر شود بعضی از شایعات و حرف‌ها در عزل و نصب‌ها اتفاق افتاده است که بنده خدمت شما عرض می‌کنم که تا این لحظه هیچ مصداق و موردی در خصوص مدیران وزارت کشور از سوی بنده مطرح نبوده است و یقین بدانید هر چیزی که بیان می‌شود در فضای رسانه‌ای و تبلیغاتی کنونی است.

وزیر پیشنهادی کشور ادامه داد: نگرانی بعدی این بود که آیا اعمال نفوذهایی مانند قبل در نحوه انتخابات استانداران و فرمانداران خواهد شد؟ من به شما عرض می‌کنم ما مسیر قانون را در عزل و نصب‌ها رعایت خواهیم کرد یقیناً وزیر کشور باید افرادی را تعیین کند و با توجه به شاخص‌هایی که مورد تأیید ریاست جمهوری خواهد بود آن افراد به هیأت دولت معرفی خواهند شد و هیأت دولت رأی خواهد داد و به جز این مسیر هیچ مسیری مورد تأیید بنده نخواهد بود.

رحمانی فضلی در ادامه افزود: مسئله بعدی تقسیمات کشوری است شرایط کنونی برای تقسیمات کشوری پاسخگو نیست و اتفاقاتی افتاده است که حتی قانون سال 62 که الان جاری است هم اجرا نمی‌شود یقیناً ما باید طرح جامع تقسیمات کشوری را با سرعت آماده کنیم و به استحضار شما نمایندگان برسانیم و با تأیید شما آن را عملیاتی نماییم.

وزیر پیشنهادی کشور با توضیح علیه نامه‌های دیوان محاسبات ادامه داد: می‌خواهم در مورد مسئله‌ای که در باب نامه‌های دیوان محاسبات چه در مطبوعات و چه در روزنامه‌ها تا الان مطرح شده است توضیح دهم دیوان محاسبات هر نوع گزارش و یا کشف اولیه تخلف (نه جرم) را به آن می‌رسد در مسیر رسیدگی‌های خود قرار می‌دهد. بعد از اینکه طی مراحل فنی در حوزه‌های حسابرسی و دادسرا و هیأت‌های مستشاری و محکمه به عنوان آخرین مرحله که با اعتراض و تجدیدنظر و اعاده دادرسی خواهان انجام می‌شود، صورت نگیرد از نظر دیوان مستند نیست و سندیت ندارد بنابراین از نمایندگان عزیز تقاضامندم در اظهارنظرها و تصمیم‌گیری‌ها و رأی‌هایتان حتماً به این مسئله توجه کنید.

رحمانی فضلی در پایان با آرزوی موفقیت برای دولت تدبیر و امید افزود: از خدا می‌خواهم دولت تدبیر و امید و دوستان بنده در کابینه را مصداق آیه شریفه «رب ادخلنی مدخل الصدق و اخرجنی مخرج الصدق» قرار بدهد.


هفتمین جلسه بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور پایان یافت

هفتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی حسن روحانی رئیس‌جمهور دقایقی قبل با اعلام حجت‌الاسلام سید‌محمد حسن ابوترابی‌فرد برای تنفس دو ساعته به پایان رسید.

ابوترابی‌فرد پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز (پنجشنبه خانه ملت) گفت: جلسه را برای تنفس دو ساعته در اینجا ختم می‌کنیم و جلسه بعدی ساعت 14 با دستور کار ادامه بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی تشکیل می‌شود.

وکلای ملت تاکنون صلاحیت و برنامه‌های 15 وزیر پیشنهادی را مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نشست عصر امروز برنامه‌های بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، حمید چیت‌چیان وزیر پیشنهادی نیرو و مسعود سلطانی‌فرد وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.

نمایندگان تاکنون صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات، اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه،بهداشت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع، راه و شهرسازی، صنعت و تجارت، علوم، ارشاد و کشور را بررسی کردند.




جلسه نوبت عصر مجلس

هشتیمن جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و پس از تنفس دو ساعته آغاز شد.

در آغاز جلسه 204 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس صندلی 85 نماینده مجلس خالی بود.

قرار است در نشست علنی عصر امروز، برنامه‌های سه وزیر پیشنهادی نفت، نیرو و ورزش و جوانان مورد بررسی قرار گیرد.


** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی نفت**


مقیمی، مخالف وزیر پیشنهادی نفت


احمدعلی مقیمی در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: مخالفت من نسبت به وزیر پیشنهادی نفت، با عنایت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های عید سعید فطر امسال مبنی بر انتخاب وزرای صالح از سوی نمایندگان است. درحقیقت این فرمایشات یک راهکار مناسب برای انتخاب وزرا است.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بدیهی‌ترین برداشت از سخنان رهبر معظم انقلاب این است که وظیفه مجلس انتخاب وزرای صالح است. الزاما این انتخاب اعتماد به همه وزرا نیست از طرفی دیگر هر وزیری ساده بودنش برای نمایندگان باید احراز شود همچنین باید معلوم شود چه در حوزه تخصصی وزیر و چه در حوزه سیاسی- اجتماعی در چه جهتی قرار دارد. از طرفی دیگر نه سختگیرانه باید عمل کنند تا متهم به افراطی گری نشویم و نه ساده‌اندیشی کنیم تا تفریح تلقی شود.

وی افزود: همان شعاری که ریاست‌جمهوری در مورد اعتدال اعلام کردند پیش می‌رویم از این رو شاهد هستیم که برنامه‌های زنگنه وزیر پیشنهادی نفت بر مبنای گزارش کارشناسی معاونت نظارت مجلس هفت مورد از برنامه‌های این وزیر پیشنهادی با 17 مورد شرح وظایف وزارت نفت منطبق است. همچنین برنامه‌های زنگنه از 19 مورد برنامه پنجم تنها سه مورد منطبق است. از این رو هم‌اکنون یک آزمون بزرگ برای نمایندگان وجود دارد و همگان در آینده به رفتار افراد قضاوت می‌کنند.

مقیمی ادامه داد: هم‌اکنون می‌خواهیم برای کسی تصمیم‌گیری کنیم که 8 سال سابقه کار در وزارت نفت را دارد. اگر صلاحیت شخصی فرد را کنار گذاریم نحوه مدیریت زنگنه برای کشور خسارت‌های بسیار زیادی را داشته است. ترغیب رشوه، زد و بند، باندبازی، رانت‌خواری افراد به ویژه آقازاده‌ها که در پرونده‌های خارجی نام جونیور را به آنها داده‌اند از طرفی دیگر اکثر قراردادهای وزارت نفت در دوره این وزیر پیشنهادی همه دارای ابهام بوده و در دادگاه‌های بین‌المللی و دادگاه‌های داخلی دارای پرونده است مانند قرارداد کرسنت، توتال، کیش و میدان‌های نفتی مانند سروش، درود، شل، بینگ و سرکل و خود زنگنه باید به خاطر این اقدامات باید در دادگاه‌های داخلی و خارجی پاسخگو باشد.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: مدیریت عامرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به شرکت‌های خارجی و تحقیر شرکت‌های داخلی و بهم زدن ساختار یکپارچگی نفت، افزایش‌ شرکت‌های دولتی از 30 به 180 شرکت و تکه‌تکه کردن ساختار وزارت نفت از اقدامات اشتباه زنگنه بوده است از طرفی دیگر شما می‌دانید امروز دنیا در قالب انسجام شرکت‌های هلدینگ سعی می‌کند بهره‌وری را در این حوزه بالا ببرد. از این رو این تجربه زنگنه در وزارت نفت باعث استقراض 70 میلیارد دلاری برای کشور بوده است.

وی افزود: همچنین عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نشانه مدیریت ضعیف زنگنه است. همچنین زنگنه در آینه اصلاح‌طلبان مورد نقد بوده است به طوری که کهنوم از نیروهای اصلاح‌طلب در مجلس ششم در مخالفت با این وزیر پیشنهادی برای وزارت نفت می‌گوید که متاسفانه مدیریت زنگنه در وزارت نفت عملکرد و سیاست‌هایی را دنبال می‌کند که پیامد این نوع رفتار موجب ایجاد سازمان سایه شده است و با این روند کارشناسان دلسوز و باسابقه در چنین روندی دچار جدایی از جریان حوزه نفت می‌شوند و در مقابل حدود 30 نفر خارج از صنعت نفت در سمت مدیریت‌های ارشد صنعت نفت قرار می‌گیرند.

مقیمی با اشاره به صحبت‌های کهرم ادامه داد: کهرم در آن جلسه می‌گوید که آقای زنگنه آیا سپرده‌گذاری‌های شما کار صحیحی بوده است؟ فکر نمی‌کنید که به این وسیله نفت را وارد مقوله سیاست کرده‌اید؟

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به صحبت‌های محتشمی‌پور در نشست علنی مجلس در دوره ششم افزود: این نماینده دوره ششم همچنین می‌گوید: از همه مهم‌تر اتکاء زنگنه به پیمانکاران خارجی است.حجم قراردادها با این پیمانکاران با احتساب سود زیاد و پاداش و به علاوه 50 میلیارد دلار، ایجاد تعهد از طرفی این موضوع با کمال تاسف نه اطلاع‌رسانی به مجلس داشته و نه اطلاع‌رسانی را به دولت داشته است.



توکلی، مخالف وزیر پیشنهادی نفت

احمد توکلی در مخالفت با بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت گفت: برایم سخت است درباره مخالفت با وزارت زنگنه در وزارت نفت صحبت کنم. زیرا امید و همگرایی در کشور ایجاد شده که سرمایه اجتماعی است و نباید تا حد امکان به آن آسیب وارد کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر تصریح کرد: من از هفته گذشته تا پریشب تلاش داشتم زنگنه مسئولیت وزارت نفت را بر عهده بگیرد به رغم اینکه مخالفت‌های طولانی با وی در صدارت او در وزارت نفت در دولت‌های گذشته داشتم.

وی ادامه داد: علت حمایت من تا پریشب از بیژن نامدار زنگنه وضعیت عرصه نفت در شرایط فعلی و دشواری‌ها و سختی‌های سنگینی است که این وزارتخانه با آن روبرو است که موجب سرافکندگی عمومی شده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: اگر بیژن زنگنه وزیر نفت می‌شد توانی برای شناخت وزارتخانه و برای انتصاب‌ها نمی‌گذاشت چون با آن فضا آشنا بود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اتفاقی افتاد که باعث شد من با وزیر شدن زنگنه در وزارت نفت مخالفت کنم، ادامه داد: جلسه کمیسیون تلفیق با حضور 50 نماینده، با حضور زنگنه و درخواست من تشکیل شد و نمایندگان نظرات خود را اعلام کردند و آن جلسه تعدیل شد و قرار شد کمیته‌ای پنج نفری مسائل را بررسی کنند و از نمایندگان معترض دعوت شود تا با حضور در این کمیسیون مسائل خود را مطرح کنند.

وی ادامه داد: جلسه در روز سه‌شنبه تشکیل شد، ضمن بررسی مسائل آقای امیرآبادی فراهانی که عضو آن کمیته بود، مساله‌ای را مطرح کرد و زنگنه نسبت به آن قسم جلاله خورد و گفت: این درست نیست و از فلان موقع، فلان کار را نکرده‌ام اما امیرآبادی اعلام کرد سند دارم، بعد از آن من به او گفتم وقتی مسلمانی قسم جلاله می‌خورد، این بحث را خاتمه بدهید.

توکلی تصریح کرد: فردای آن روز تلاش کردم بعضی از موانع علی‌رغم داشتن اطلاعات تعیین‌کننده از سوی نمایندگان از جلوی پای زنگنه برداشته شود. اما در غروب سه‌شنبه با سندی که به دست ما رسید که نشان داد قسم جلاله زنگنه کاملا غلط است که بسیار منقلب شدم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر گفت: اگر موضوع از سوی زنگنه اشتباهی تشخیص داده می‌شد این خیلی مهم نبود، ولی اگر کتمان حقیقت یا وارونه جلوه داده شود، کار بیخ پیدا می‌کند و اگر بنا به صدق باشد، می‌توان با مشاوره و کارهای جمعی ضعف‌ها را برطرف کرد.

وی ادامه داد: اما اگر قرار باشد پرده‌پوشی در کار باشد، دیگر هیچ ضعفی را نمی‌توان جبران کرد و به همه نظام‌های مردم‌سالار به خصوص در اسلام، صدق خیلی مساله مهمی است.

توکلی گفت: در هر سازمانی امضای مقام بالای آن سازمان صحت کار را تصدیق می‌کند  ولی اگر خود آن صاحب امضا زیر سوال رفت، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: بعد از اینکه این ماجرا پیدا شد، نامه‌ای به رییس‌جمهور نوشته و شرح ماوقع را به ایشان انعکاس دادم اما در جایی دیگر شنیده‌ام زنگنه گفته قسم را برای چیز دیگری خورده‌ام.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: این مساله با هیچ‌چیزی درست‌شدنی نیست چرا چون قرار است به وی رای اعتماد بدهیم و باید صداقت رعایت شود. از کجا می‌دانید در مورد مهم‌تری از سوی زنگنه خطا دوباره تکرار نشود.

عبدی، موافق وزیر پیشنهادی نفت

ایرج عبدی، در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در موافقت با برنامه وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه 70 درصد اقتصاد کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم  را تشکیل می دهد گفت:‌ وعده اشتغال رئیس جمهور به مردم با توجه به اینکه در هر خانواده ای 4 تا 5 تحصیلکرده وجود دارد جز با اصلاح صنعت نفت محقق نمی شود.

نماینده مردم خرم آباد و لرده در مجلس شورای اسلامی افزود: دلیل افزایش درآمد کشور از صنعت نفت در 4 سال اول دولت احمدی نژاد این بود که آقای زنگنه وزیر نفت دولت اصلاحات ماشین نفت را روغن کاری کرده بود.

وی با بیان اینکه ماشین نفت در دولت نهم و دهم فرسوده شد گفت: همه مشکلات کشور از تحریم نبود و برخی از مشکلات به مدیریت بر می گشت.

عبدی با باین اینکه در دولت احمدی نژاد 5 بار وزیر نفت تغییر کرد اما زنگنه وزیر 8 ساله دولت قبل آن بود افزود: عدم اطمینان در پرسنل وزارت نفت و عدم اطمینان در بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی باعث شد وزارتخانه به سراشیبی جدی وارد شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه دوستان خوبی در صنعت نفت دارم که معتقدند وزیر پیشنهادی نفت می تواند وضعیت صنعت نفت را بهبود ببخشد گفت: بدنه وزارت نفت معتقد است که مهندس زنگنه با دیپلماسی خاص خود می تواند صنعت نفت کشور را سر و سامان دهد.

نماینده مردم خرم آباد و لرده در مجلس با اشاره به جلسه دو ساعته نمایندگان مجلس در شب گذشته با وزیر پیشنهادی نفت در خصوص قرارداد کرسنت گفت: خیلی از حرف ها را نمی شود زد.

وی افزود: مخالفین وزیر پیشنهادی به سوء استفاده در برخی قراردادها اشاره می کنند اما سؤال من این است که در کدام وزارتخانه این مشکل وجود ندارد. به طور مثال در اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی باید وزیر اقتصاد را سلاخی می کردیم.

عبدی از نمایندگان مجلس خواست با در نظر گرفتن دانش وزیر پیشنهادی نفت و دادن رأی اعتما به وی اعتماد را به این صنعت برگرداند.
ایرج عبدی، در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در موافقت با برنامه وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه 70 درصد اقتصاد کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم  را تشکیل می دهد گفت:‌ وعده اشتغال رئیس جمهور به مردم با توجه به اینکه در هر خانواده ای 4 تا 5 تحصیلکرده وجود دارد جز با اصلاح صنعت نفت محقق نمی شود.

نماینده مردم خرم آباد و لرده در مجلس شورای اسلامی افزود: دلیل افزایش درآمد کشور از صنعت نفت در 4 سال اول دولت احمدی نژاد این بود که آقای زنگنه وزیر نفت دولت اصلاحات ماشین نفت را روغن کاری کرده بود.

وی با بیان اینکه ماشین نفت در دولت نهم و دهم فرسوده شد گفت: همه مشکلات کشور از تحریم نبود و برخی از مشکلات به مدیریت بر می گشت.

عبدی با باین اینکه در دولت احمدی نژاد 5 بار وزیر نفت تغییر کرد اما زنگنه وزیر 8 ساله دولت قبل آن بود افزود: عدم اطمینان در پرسنل وزارت نفت و عدم اطمینان در بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی باعث شد وزارتخانه به سراشیبی جدی وارد شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه دوستان خوبی در صنعت نفت دارم که معتقدند وزیر پیشنهادی نفت می تواند وضعیت صنعت نفت را بهبود ببخشد گفت: بدنه وزارت نفت معتقد است که مهندس زنگنه با دیپلماسی خاص خود می تواند صنعت نفت کشور را سر و سامان دهد.

نماینده مردم خرم آباد و لرده در مجلس با اشاره به جلسه دو ساعته نمایندگان مجلس در شب گذشته با وزیر پیشنهادی نفت در خصوص قرارداد کرسنت گفت: خیلی از حرف ها را نمی شود زد.

وی افزود: مخالفین وزیر پیشنهادی به سوء استفاده در برخی قراردادها اشاره می کنند اما سؤال من این است که در کدام وزارتخانه این مشکل وجود ندارد. به طور مثال در اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی باید وزیر اقتصاد را سلاخی می کردیم.

عبدی از نمایندگان مجلس خواست با در نظر گرفتن دانش وزیر پیشنهادی نفت و دادن رأی اعتما به وی اعتماد را به این صنعت برگرداند.

حیدری طیب، موافق وزیر پیشنهادی نفت

حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت گفت: اقبال مردم شریف و انتخاب دکتر روحانی پیام روشنی به مسئولا ن و خصوصا قوه مقننه است.

وی ادامه داد: تحقق نیازهای مردم و خارج کردن کشور از فضای موجود و ایجاد انسجام و وحدت مورد نظر رهبری با بهره گیری از توانایی کشور از عوامل اصلی تعیین کابینه پیشنهادی بوده است.

حیدری طیب با بیان اینکه برای توجه به صلاحیت وزرای پیشنهادی عملکرد گذشته آنها بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: به نظرم نمایندگان باید قدر ایثار مدیریتی روحانی را بدانند که برای اولین بار کابینه ای فارغ از حب و بغض و افراط و تفریط به مجلس ارائه کرده و صرف نظر از گرایش های سیاسی از همه گروههای سیاسی وزرا را انتخاب کرد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه نمی توان بدون اسناد و مطالب فاقد ارزش قانونی و قضایی هستند کسی را محاکمه کرد ادامه داد: چرا برخی آقایان خود را فراتر از قانون می بینند. آیا این گونه مخالفت ها تقابل با دولت و اراده عمومی مردم نیست؟

حیدری در ادامه به ویژگی های زنگنه وزیر پیشنهادی نفت پرداخت و گفت:  دکتر توکلی در مورد زنگنه حرفهایی زدند که کاملا اشتباه است. زنگنه وقتی وزیر جهاد سازندگی بود در عملیات والفجر 8 و عملیات فاو برای ساخت پل بعثت بیشترین نقش را داشت.

نماینده مردم کرمانشاه از زبان آقای کبکانیان تصریح کرد: بنیان گذاشتن ستاد پشتیبانی جنگ و مرکز تحقیقات در شرایط تحریم از اقدامات زنگنه بود نقش ایشان در زمان جنگ مغفول واقع شده است.

وی به سخنان مقیمی نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نفت در مورد قرارداد کرسنت پرداخت و افزود: مطالب ایشان فاقد توجیه حقوقی است و این حرفها وجهه قانونی ندارد.

حیدری ادامه داد: از سال 67 تا 76 زنگنه وزیر نیرو بود و تلاش زیادی برای نوآوری تجهیزات انجام دادند اقدامات زیادی برای مهار آبهای کشور ، تاسیس نیروگاهها و سدسازی انجام داده است. خاموشی ها و قطعی های برق در زمان وزارت ایشان برچیده شد.

وی به زمان تصدی وزارت نفت زنگنه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: زنگنه در زمان 8 سال خدمات زیادی به صنعت نفت و گاز انجام داد در حالی که الان صنعت نفت با مشکلات زیادی روبرو است. با توجه به تجربه خوبی که آقای زنگنه در جذب شرکت توتال و شل دارند رای اعتماد به ایشان بسیار مفید است.

نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه شرکت پارس جنوبی تاکنون 10 بار به بهره برداری رسیده است ادامه داد: بهره برداری از فاز 1 تا 5 در زمان زنگنه اتفاق افتاده  و قرارداد فاز 6 تا8 در زمان زنگنه ثبت شده است.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت افزود: در بخش سرمایه گذاری نفت و گاز زنگنه تجربه بالایی دارد و از سال 76 تا 78 تعداد 21 قرارداد ثبت کرده که یکی از افتخارات ایشان است.

حیدری ادامه داد: افتخار بزرگی است که زنگنه پس از 22 سال وزرت ، سند پاکدستی خود را از دستگاه قضایی گرفته است. اعتقاد ما بر این است که برخی افراط گری ها که قصد ضربه زدن به جامعه و دولت را دارند این تخریب ها را علیه ایشان انجام می دهند اینها پتروشیمی نفت را هدف قرار داده اند.

وی در پایان با طرح سئوالاتی گفت: اگر قرار است تیم سیاست روحانی به تحریم ها پایان دهد چرا از تجربه زنگنه در دیپلماسی نفتی استفاده نکنیم؟ چرا از 40 سال تجربه مدیریت وی استفاده نکنیم.

فارسانی، موافق وزیر پیشنهادی نفت

حمیدرضا عزیزی فارسانی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه وزارت نفت شاهرگ اقتصادی کشور است و منابع ارزی کشور را تشکیل می‌دهد، گفت: کشور ما با 6/33 تریلیون متر مکعب گاز رتبه اول گازی و رتبه سوم نفت را دارد.

نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پارس جنوبی کشورهای همسایه سه برابر ما گاز استحصال می‌کنند و از 22 فاز پارس جنوبی فقط 10 فاز فعال و 12 فاز به بهره‌برداری نرسیده است، از این رو اگر فرض کنیم 5 میلیارد دلار هر سال باید نصیب کشور شود، حداقل سالانه 60 میلیارد دلار خسارت و عقب‌ماندگی داریم.

وی افزود: با توجه به نیاز روزافزون به انرژی‌های پاک و روزافزون لازم است هرچه سریع‌تر پروژه‌ها به بهره‌برداری برسد.

عزیزی فارسانی تاکید کرد: وزیر پیشنهادی نفت با فهم سیاسی بالا در صنعت نفت مورد قبول است و جایگاه سیاسی و امنیتی نفت را می‌شناسد و جایگاه دوم بعد از وزارت خارجه در عرصه بین‌المللی دارد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است زنگنه می‌تواند با تجربه بین‌المللی که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند و بسیاری از منابع حاصل از نفت را که سود آن نصیب بانک‌های خارجی می‌گردد را با تعامل منطقه‌ای، جهانی و برون‌گرایی و پرهیز از زندگی جزیره‌ای به کشور بازگرداند.

نماینده اردل و فارسان در مجلس زنگنه را یک مدیر استراتژیک و دارای تفکر ترکیبی خواند که می‌تواند گره‌های کور نفت را باز کند، گفت: وزیر نفت با سابقه سی ساله خود به شیخ‌الاوزرا معروف است که توانست در دوران تصدی خود در وزارت نفت میلیاردها دلار از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی جهت توسعه طرح‌های بالادستی به خصوص در میادین مشترک محقق سازد.


زاکانی، مخالف وزیر پیشهنادی نفت


علیرضا زاکانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت با اشاره به نامه تعدادی از نمایندگان همچون زارعی، امیرآبادی، نادران در تایید صحت اظهارات احمد توکلی درباره وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: متاسفانه در جلسه فراکسیون اصولگرایان با حضور 80 نفر از نمایندگان، زنگنه در مورد موضوع کرسنت بله‌ای را که گفت بسیار مشخص و آشکار بوده و فیلم آن هم‌اکنون موجود است. از این‌رو آنچه که ضرورت اولیه برای تصدی وزارت نفت است را افراد به سادگی از کنار آن می‌گذرند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت گفت: نمایندگان نباید یکدیگر را متهم کنند، ما مخلص تمام نمایندگان هستیم اما تمام اظهارات من درباره وزیر پیشنهادی نفت مستند است. حال اگر می‌توانند افراد این مستندات و اظهارات را زیر سوال ببرند، چون این صحبت‌ها تماماً مستند است.

وی ادامه داد: در این سخنرانی با توجه به مستندات موجود و گزارشات کاملا مستند به دستگاه‌های اطلاعاتی داخل و خارج کشور نیم‌نگاهی به اقدامات وزارت نفت در زمان بیژن زنگنه بیاندازیم. از این‌رو قراردادهایی که در اکثر آنها حضور نادرست و مفسده انگیز سه نفر با هویت مشخص و معلوم در قراردادهایی مانند استاک هولم، توتال و کرسنت که پیرامون این قراردادها مستندات بسیاری وجود دارد و اسنادی که سال‌ها مورد دقت قرار گرفته‌اند اما با کمال تاسف با وجود دست‌های ناپیدا نتیجه عملی در داخل کشور نداشته است. این در حالی است که متهمان خارجی آن در نروژ و آمریکا محکوم شده و با جرایم سنگین و با بی‌آبرو شدن حتی دست به خودکشی زده‌اند.

زاکانی افزود: دکتر روحانی درخصوص اعتراض خود به قرارداد کرسنت به خبرنگاران در روز دوشنبه گفت که اگر مجلس در این‌باره صحبت شود آن را مبرهن می‌کند اما آقای روحانی! قرارداد کرسنت و صادرات 25 سال گاز به شارجه امارات یکی از چندین پرونده مسئله‌برانگیز دوره زنگنه است که مکتوبات قبلی شما و زنگنه و جلسات اخیر این وزیر پیشنهادی با نمایندگان به برخی از مفاسد موجود در قرارداد کرسنت اذعان داشته‌اند که شرح هر کدام مثنوی هفتاد من است.

این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: از طرفی دیگر عدم اطمینان زنگنه به نامه روحانی در سال 1381 به‌عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی یکی از ده‌ها اشکال مفسده این اقدامات زنگنه است. شما به‌عنوان دبیر این شورا در آن نامه اعلام کردید که وجوه منفی این قرارداد بسیار زیاده بوده و در سال 80 در رابطه با این قرارداد نامه‌ای را به رئیس جمهور فرستاده‌اید اما علی‌رغم اقدامات شما و رئیس جمهور وقت پاسخی دریافت نشد.

وی خطاب به دکتر روحانی تصریح کرد: شما در نامه خود به رئیس جمهور مواردی را مطرح کردید که از این دست می‌توان به عمل از طریق واسطه، عقد قرارداد طولانی با شرکت‌های غیرمعتبر که در سال‌های قبل هم عملکرد ضعیفی داشته و حقوق ایران را در میدان نفتی مبارک نادیده گرفته بود و از طرف دیگر قیمت قرارداد در قیاس با منطقه بسیار پایین و نامطلوب بوده و در شرایط فعلی هیچ منفعت سیاسی برای کشور به دست نمی‌آید. همچنین بهره‌برداری از این گاز به روش‌های اقتصادی‌تر به انجام آن از سوی شرکت‌های غیرمعتبر ترجیح دارد. این موضوع پیرو نامه شما و دستور رئیس جمهور وقت قرار شد که با حضور جمعی از وزرا، رئیس‌جمهور و شما جلسه‌ای تشکیل شود، ولی جلسه در تاریخ 30 بهمن 1381 با یک طراحی خاص و مستند به اسناد بدون حضور شما تشکیل شده و زنگنه در آن جلسه طی گزارشی موضوع را مخدومه کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم افزود: از طرف دیگر قبل از این موضوع و در تاریخ 18 دی 1381 جلسه‌ای با حضور معاونین وزارتخانه‌های مربوطه و نماینده شما تشکیل شد، از این رو مدیرعامل شرکت گاز و مدیرعامل نفت ایران به گواهی اسناد موجود و گزارشات رسمی کشور علی‌رغم دعوت قبلی با دستور زنگنه از حضور در جلسه منع شدند.

وی ادامه داد: اما آقای روحانی! این تمام ماجرا نیست. براساس اظهارات یکی از مشاوران شما که امروز هم در صحن علنی وجود دارد، در مصاحبه با رسانه‌ها البته در سال‌های گذشته اعلام کرده است، دیوار قرارداد کرسنت تا ثریا کج است فلذا اگر قصد مبرهن ساختن این موضوع را دارید به طور حتم باید سایر موارد از جمله موضوعات بالا را توضیح دهید. جناب آقای رئیس جمهور! آیا علی‌رغم موارد فوق که در سال 1381 مطرح کرده‌اید تغییرات بعد این قرارداد از جمله 6 الحاقیه به آن را نیز مطلع هستید؟ از طرف دیگر سوابق مدیرعامل کرسنت از کدام مرجع امنیتی استعلام شد؟ به طور حتم هیچ‌جا. چون این شخص عراقی‌الاصل با هویت بریتانیایی ساکن امارات با استناد به گزارشات منتشر شده برای مقابله با امکان توسعه میدان‌های گازی پارس جنوبی و محروم کردن ایران از حق قانونی خود موضوع کرسنت طراحی شده بود.

زاکانی تصریح کرد: به طور حتم فعالیت‌های ضدایرانی حمید جعفر که براساس گزارش موجود وزارت امور خارجه نامبرده دوست صمیمی عدی صدام و عضو وابسته به سرویس جاسوسی یکی از کشورهای اروپایی است و در دوران دفاع مقدس به دادن اطلاعات حرکت کشتی‌های ایرانی به صدام و آمریکا اقدام می‌کرده است. از طرف دیگر آیا می‌دانید که براساس فرمول قیمت و براساس گزارش رسمی شرکت ملی نفت قیمت 7 سال اول این قرارداد منفی 1.2 میلیون دلار بوده و زیان به شرکت نفت می‌خورده است یعنی حتی این موضوع رایگان نبوده بلکه یارانه هنگفتی برای اجرای این قرارداد از سوی ایران اختصاص داده شد.

این نماینده مردم در خانه ملت گفت: جناب آقای روحانی! فرمول قرارداد در هیچکدام از نامه‌های شما تجزیه و تحلیل نشده بود، اما آیا می‌دانید با افزایش قیمت نفت زیان شرکت نفت به دلیل نوعی طراحی عجیب فرمول بیشتر شده است؟ آیا این است وظیفه حفظ و صیانت از اموال بیت‌المال؟ آیا می‌دانستید برخلاف مصوبه شورای اقتصاد در سال 79 گاز میدان سلمان به جای انتقال به عسلویه با تغییر مسیر لوله به صورت 180 درجه به سمت شارجه می‌رود؟ آیا می‌دانید شرایط تجدیدنظر در قیمت قرارداد بسیار ناعادلانه است و وزیر پیشنهادی بارها تلاش کرده با طرح نکات فرغی موضوعات اصلی و مشکلات قرارداد کرسنت را پنهان کند؟

وی افزود: در گزارش جنابعالی به نکته تعدیل اشاره نشده است. چرا زنگنه در تنظیم قرارداد بدون دریافت مجوز رسمی، اجازه داده است که از سکوی مبارک پرچم کشور بیگانه برافراشته شود که متاسفانه نفت این سکو بعد از آن با اجازه از حاکمان شارجه انتقال داده می‌شده است؟ از طرف دیگر آیا مستحضرید به گواه اسناد دریافتی از مراکز بین‌المللی مبارزه با فساد دلال اول قرارداد آقای یزدان‌پناه یزدی پیش از امضا و انعقاد قرارداد، مذاکرات متعددی را با یکی از معاونان زنگنه به نام جونیور و حمید جعفر مدیرعامل کرسنت برقرار کرده است؟

زاکانی ادامه داد: آیا می‌دانید به اذعان زنگنه فضای اینگونه قراردادها آآلوده است و جریان الحاقی ششم قرارداد کرسنت دلال معروف دیگر به نام ترقی‌جا وارد گود شده و با دریافت پیش‌قرارداد یک پورسانت 25 ساله به مبلغ 7 میلیون درهم از طرف شارجه دریافت کرده است؟ زنگنه نه تنها از فرصت برای اصلاح استفاده نکرد بلکه با امتیازات ترکمنچایی قرارداد کرسنت را زنده کرد که هم‌اکنون این موضوع در دادگاه لاهه در حال پیگیری است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: متاسفانه بیشتر قراردادهای نفتی در دفتر دلال اول این قراردادها یعنی عباس یزدان‌پناه یزدی پیدا شده است که بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی این فرد را شاه‌کلید اسرار نفت ایران دانسته‌اند. از طرف دیگر باید بدانید بعد از یافتن قراردادهای نفتی ایران در دفتر این دلال با مهر تایید یکی از مراکز بین‌المللی، نامبرده در 3 تیر 1392 در دادگاه لاهه با استفاده از ویدئوکنفرانس حاضر شد و ضمن اشاره به برخی مسائل به نفع طرف شارجه‌ای پرداخت که از آن موقع تا 50 روز این فرد در امارات ناپدید شد که در آن زمان به دلیل تابعیت انگلیسی این فرد وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه ایران به خاطر ناپدید شدن این فرد مکاتبه کرد. همچنین هفته گذشته اخبار ضدونقیضی از پیدا شدن جناره این متهم مطرح شده که بازتاب بسیار وسیعی را در سطح جهان داشته است.

وی ادامه داد: اساساً به علت وجود چنین افرادی در دوران وزارت زنگنه است که قراردادهای خارجی مسئله‌دار بعد از انقلاب در کشور وجود دارد.

زاکانی افزود:باید برای انتخاب وزیر وزارت نفت که آبراه منابع مالی کشور است تأمل بیشتری داشته باشیم تا مجدداً شاهد انعقاد قراردادهای اشتباه در حوزه نفت نباشیم. از طرف دیگر کاش مدیران داخلی از مدیران خارجی یاد می‌گرفتند که در صورت تخلف عذرخواهی کرده و نه اینکه خود را برای دوره مدیریت جدید آماده کنند.





عبدللهی در موافقت با زنگنه : او 8 بار رای اعتماد گرفته پس فاسد نیست!

رضا عبدالهی که در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت سخن می‌گفت، اظهار کرد: در یکی از استیضاح‌های دوره قبل اتهامی به یکی از وزرا زده شد که از مقام خود سوء استفاده کرده‌اید و برای فرزندتان معافی سربازی گرفته‌اید، ایشان در پاسخ گفتند که هیچ فرزند پسری ندارم، آیا حرفهای دیگر این افراد را قبول می‌کنید.

وی با اشاره به سفارش امام علی(ع) به مالک اشتر در مورد انتخاب کارگزاران حکومتی از بین افراد باتجربه، باحیا و باسابقه درخشان مسلمانی گفت: آقای زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و هشت بار از مجلس نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته است. آیا این دلیل بر صداقت، پاکدستی و توانمندی و کارآمدی او است یا خیر؟ که امروز او را به فساد، دروغ به ناکارآمدی متهم می‌کنیم. آیا این انصاف است، ممکن است بعضی یک بار از زیر دست مجلس در بروند اما نه هشت بار.

نماینده مردم ماه‌نشان گفت:‌فردی 22 سال در نظام خدمت می‌کند از زندگی و خانواده‌اش می‌گذرد و امروز ما او را مورد اتهامی قرار می‌دهیم که در هیچ محکمه‌ای ثابت نشده، آقای زنگنه که هشت سال در وزارت نبود و خانه‌نشین شده بود کجا محاکمه شد چرا در این هشت سال سراغ او نرفتیم؟ او را در این مدت می‌گرفتید، محاکمه و زندان می‌کردید چرا این کار را نکردید آیا این کارها با اخلاق اسلامی سازگار است.

عبدالهی ادامه داد: شما بحث فنی پیچیده‌ای را گسترده می‌کنید و بیگانه هم به او گوش می‌کند اما آقای زنگنه در کدام دادگاه صالح داخلی محکوم شده است این چه رفتاری است؟ من با عدد و رقم آشنا هستم و 26 سال است در مجلس حضور دارم وسابقه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را داشته‌ام و رد بودجه‌ها را دارم متاسفانه در این سالها و در حیف و میل‌ها به حیف‌ها بیشتر توجه شده من زمانی به آقای هاشمی شاهرودی گفتم در داستان حیف و میل دو کفه ترازو است که 99 درصد حیف و یک درصد میل است اما 99.5 درصد نگاه به میل است.

وی اضافه کرد: به دلیل کاهش ضریب بهره‌وری از 1.65 اول انقلاب به 0.65، تولید ناخالص ما که امروز 400 میلیارد دلار است با ضریب 0.65 باید هزارمیلیارد دلار می‌شد اما 600 میلیارد دلار آن نیست که نشان می‌دهد حیف شده و کسی هم به دنبالش نیست بلکه همه به دنبال میل‌ها هستند البته با آن هم باید قاطعانه برخورد کرد اما چقدر توانستیم جلوی میل و اختلاس را بگیریم.

وی با اشاره به قراردادهای کرسنت و توتال گفت: در ماجرای کرسنت چه کسی خورده و چه کسی برده؟ توتال از افتخارات آقای زنگنه است، من و آقای باهنر در آن زمان در شورای اقتصاد بودیم، فاز 2 و 3 قرارداد توتال با دو میلیارد دلار بسته شد اما اکنون همان قرارداد را با شش میلیارد می‌بندیم اگر این بد است بگوییم بد است و آقای زنگنه را بگذاریم جلوی دیوار و اعدامش کنیم که چرا با دو میلیارد‌دلار قرارداد را بسته‌ای.

عبدالهی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بحث فتنه می‌گوید والله ، به خدا نبودم و از وقتی رهبری گفته کنار کشیدم ایشان در ستاد آقای موسوی بودند مگر آقای احمدی‌نژاد 11 روز خانه‌نشین شد در تیم و دولتش یک نفر اعتراض کرد؟ یک نفر انصراف داد؟ منصف باشیم؛ می‌گویند که انصاف ششمین اصل از اصول دین است.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه در باب فتنه اصل بر برائت کسانی است که محکومیت قضایی ندارند، گفت: آقای زنگنه قسم می‌خورد که در آن جلسه نبودم فرض کنیم اشتباه کرده و قسم خورده است. چه اشکالی دارد که ما اینقدر سخت بگیریم.

وی خطاب به احمد توکلی گفت: ما و شما خدمت رهبری رفتیم آن زمانی که دولت لایحه برنامه پنجم را پس گرفته بود، آقایان لاریجانی و احمدی‌نژاد هم بودند آقا شروع به صحبت کردند و گفتند این چه کاری است که کردید؟ مگر می‌شود لایحه برنامه را پس گرفت و آخر سر به من و شما فرمودند اینقدر سخت نگیرید اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت. این فرمایش رهبری بود ما که ادعا می‌کنیم مقلد و پیرو هستیم، پیروی کنیم چرا اینقدر مته به خشخاش می‌گذاریم که حتما چیزی در بیاوریم.

عبدالهی با بیان اینکه زنگنه امروز هیچ نیازی به تصدی وزارت نفت ندارد، خاطرنشان کرد: اگر هوا و هوس بوده هشت دوره و 22سال این را تجربه کرده است بلکه امروز صنعت نفت و کشور ما نیازمند آقای زنگنه است.

وی در ادامه زنگنه، نعمت‌زاده و آخوندی را ستاره‌های تیم دولت نامید و گفت: ما نیازمند این آدمهای باتجربه هستیم در شرایطی که دشمن تمام نقشه‌های ما را روی نفت گذاشته اگر فردی بی‌تجربه بیاید چکار می‌تواند بکند، فرض کنیم آقای زنگنه رای نیاورد اگر دو یا سه ماه یک وزارتخانه حساس در شرایط تحریم بدون وزیر بماند به نفع کشور است؟

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در هشت سالی که آقای زنگنه وزیر بوده 1500 میلیارد دلار ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است، حالا در این مقدار دو درصد یعنی 30 میلیارد دلار جای خطا بگذاریم چقدر رشوه گرفته‌اند، چقدر برده‌اند و چقدر خورده‌اند آیا یک میلیون دلار است، این چه رفتاری است که ما می‌کنیم و حتما می‌خواهیم نقطه‌ضعفی پیدا کنیم که افراد کارآمد و باتجربه را کنار بگذاریم.

نماینده مردم ماه نشان اظهار کرد: من فکر می‌کنم این طراحی دشمنان است که ما ناخواسته وناآگاهانه در دامش می‌افتیم. استدعا می‌کنم که در شرایط حساس کنونی که تحریم‌های ظالمانه دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده توجه بیشتری داشته باشیم، همین امسال 50 میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش پیدا کرده، با چه چیزی می‌توانیم جایش را پر کنیم با کدام درآمد مالیاتی و با کدام صادرات غیرنفتی؛ دشمن ما را هدف گرفته و ما با او همراهی می‌کنیم.

عبدالهی گفت: مجسمه آقای زنگنه را باید طلا گرفت. در اوپک اگر 10 نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است.

وی در پایان این شعر از فردوسی را قرائت کرد:

نخواهی که ضایع شود روزگار / به کار نادیده مفرمای کار

به عقلش بباید نه خودآزمون / به قدر هنر پایگاهش فزون

رعیت نوازی و سرلشگری/ نه کاری است بازیچه و سرسری

 علی لاریجانی در واکنش به اظهارات رضا عبداللهی گفت: اینکه گفته می‌شود اگر رای ندهیم و مخالفت کنیم، عملا به دام دشمن افتاده‌ایم این درست نیست زیرا افراد آزادند تا حرف‌شان را بزنند.

زنگنه: حاضر نیستم برای آنکه وزیرشوم دروغ بگویم

بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در دفاع از برنامه های خود برای کسب رأی اعتماد از مجلس گفت: در کشور ما هنگامی که ازنفت صحبت می شود قطعا این ماده تنها یک کالا نیست نفت و به تبع آن وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی و صنعتی و امنیت ملی بوده و حتی در مسیر توسعه اقتصاد غیر متکی به نفت هم با صنعت پتروشیمی نقشی تعیین کننده را بر عهده دارند.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت افزود: غریب 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تشکیل می شود و بخش عمده منابع ریالی وبودجه کشور به طور مستقیم و غیر مستقیم از نفت تأمین شده و تراز بازرگانی خارجی کشور به شدت به صادرات نفت و فراوردهای آنوابسته است.

زنگنه تصریح کرد:‌این اهمیت نفت در کشورمان موجب شده تا دشمنان نیز در برخورد با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی به اعمال تحریم های تحمیلی و ظالمانه در صنعت نفت ایران پای فشارند و بدین ترتیب نفت اصلی ترین آماج حملات و کینه توزی های دشمنان نظام قرار گرفته است.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت اظهار کرد: مدیران و کارکنان صنعت نفت رزمندگان و مجاهدان خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن می باشند.

وی با تشکر از تمامی وزیران گذشته صنعت نفت از جمله وزیری هامانه، نوذری، میرکاظمی و رستم قاسمی تأکید کرد از وزرای قبلی به دلیل بر دوش کشیدن بار سنگین مسئولیت تشکر کرده چرا که زحمات زیادی برای این صنعت کشیدند لذا من نیز پس از کسب رأی اعتماد از مجلس با کمال فروتنی دست خود را به سوی تمامی مدیران و کارکناننفت دراز خواهم کرد تا در ادامه راهی که پیشینیان رفتند گام برداشته و با به کار گیری تجربه به بسیج همه ظرفیت ها بیافزاییم و کشور را در این مسیر دشوار یاری رسانیم.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت افزود: در شرایط بسیار حساس کنونی و بهدنبال امید عظیمی که در دل های مردم و به ویژه جنانان ونخبگان ایرانی ایجاد شده انتظار مردم ما این است که شاهد تغییر در وضع زندگی خود باشند و قطعا نفت به دلایلی که گفته شد می تواند در این مسیر نقشی بسیار موثر داشته باشد.

زنگنه تصریح کرد:‌ بی تردید نماندگان مجلس مستحضرند که صنعت نفت با دشواری های بسیاری روبرو است که بدون عبور از این گردنه های سخت نمی توان بخش مهمی از مشکلات کشور را حل کرد لذا از مجلس نیز بابت تصویب قانون نفت که راهگشای مسائل این صنعت است تشکر می کنم.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت به مهمترین راهبردهای این وزارتخانه اشاره کردو گفت: ایجاد ثبات و مدیریت وجلب اعتماد و همراهی مجموعه مدیران و کارکنان صنعت نفت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد چرا که بدون ایجاد این ثبات نمی توان کاری از پیش برد.

زنگنه تصریح کرد: تکریم کارکنان صنعت نفت که موردانواع بی مهری های گوناگون قرار گرفته اند بسیار ضروری است چرا که کارکنان صنعت نفت انتظار دارند که با آنها برخوردی حرفه ای شده و به مجموعه آنها احترام گذاشته شود.

وی عنوان کرد: نفت باید توسط خود نفتی ها اداره شود و از تمامی ظرفیت هی کارشناسی و با اتکا به خرد جمعی این صنعت رااداره کرد.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت با بیان اینکه صنعت نفت کشور باید غیر سیاسی اداره شود گفت:‌ صنعت نفت باید غیر سیاسی باشد، نفت حیات خلوت هیچ فرد و گروهی جز جمهوری اسلامی نیست و باید در از افراط و تفریط پرهیز کرد.

زنگنه تصریح کرد: باید با بکارگیری تمام ظرفیتهای صنعت نفت و بخش خصوصی و ایرانیانخارج کشور میزان صادرات را با خلاقیت خود بالا برده و شفاف تر از گذشته معاملات خود را انجام داده و پول حاصل را قابل استفاده کنیم.

وی اظهارکرد: نفت و دستگاه مسئول دیپلماسی کشور باید دوش به دوش هم برای عبور موفق از این شرایط عمل کرده و هیچ دستگاهی به اندازه صنعت نفت نمی تواند به خروج کشور از وضعیت فعلی به مسئولان دیپلماسی کشور کمک کند.

زنگنه در مورد توجه به توسعه فازهای پارس جنوبی اظهار کرد: باید با فوریت و تمرکز بر روی چند فاز نیمه کاره پارس جنوبی ظرفیت تولیدی خود را افزایش دهیم.

وی گفت: در سال 1376 وقتی وارد صنعت نفت شدم ارزش کل تولیدات پتروشیمی ایران یک میلیارد دلار بود و امسال به برکت کارهای گذشته و بقیه پروژه های نیمه تمامی که به دولت بعدی منتقل شد ظرفیت تولیدات پتروشیمی به 20 میلیارد دلار رسیده که این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر پیشنهادی نفت خاطر نشان کرد: برخی قراردادهای نفتی باید اصلاح شوند تابتوانیم سرمایه گذاری بیشتری جذب کرده و تولیدات فراوردهای نفتی خود را افزایش دهیم.

زنگنه عنوان کرد: باید امید را در دل مردم باایجاد اشتغال از طریق صنعت نفت زنده کنیم.

وی در ادامه دفاع از برنامه خود برای تصدی وزارت نفت، درباره برخی شبهاتی که نمایندگان مخالف در مورد فعالیت وی اظهار داشتند گفت: یک شبهه ای که گفته اند اگر من رأی آورم این موجب زیان 37 میلیارد دلاری جمهوری اسلامی ایران می شود که در واقع من را به زیان 37 میلیارد دلار محکوم می کنند بدون شک این حرف یک جنگ روانی از مصادیق روشنی است که از بیرون به مجلس وارد می شود و می شود گفت حرف مضحکی است چرا که در هیچ جایی بحثی برای آنکه خسارتی پرداخت کنیم وجود ندارد.

زنگنه یادآور شد:‌ فعلا بحثی که مطرح است آن است که وزارت نفت ملزم شود به آنکه این قرارداد معتبر است یا خیر بعد از آنکه مشخص شد معتبر است تازه بحث می شود که پرداخت خسارت صورت گیرد یا خیر.

وزیر پیشنهادی نفت در خصوص برخی گمانه زنی ها مبنی بر اینکه وی از موضع غرور با نمایندگان برخورد می کند تأکید کرد: اگر شخصی از نمایندگان از این بابت تردید دارد می خواهم با نمایندگانی که دوره های متعدد با آنها کار کردم سؤال کنم.

وی یادآور شد: موضوع دیگری که مطرح شده آن است که بنده به ساخت داخل توجه نمی کنم و هم چیزها را از خارج وارد می کنم؛ اگر این موضوع صحت داشته باشد پس چرا اینهمه سازندگان داخلی از من یکپارچه حمایت کنند و از صمیم قلب بخواهند من بازگردم.

زنگنه تصریح کرد: من نمی خواهم بگویم کاره ای هستم بلکه بنده نمادی از جریان و عنصر کوچکی هستم؛ بحث آن بوده که ما در قراردادهایی که با خارجی ها می بستیم بیشترین تلاش را داشتیم که ساخت داخل بیشتر شود تا ظرفیت ها بالا رود که اینگونه هم شد وقطعا اگر وزیر شوم بیش از گذشته این کار را ادامه خواهم داد چرا که معتقدم ظرفیت کشور باید بیش از این بالا رود. شرکت های مبنا، فرا، پتروایران عمدتا از افتخارات فناوری ملی محسوب می شود در دوران من و با ابتکار من تأسیس شدند.

وزیر پیشنهادی نفت عنوان کرد: آنچه که در عسلویه عنوان شد در فاز 4 و 5 عسلویه 17 هزار نفر کار می کردند که کمتر از 90 نفر آنهاخارجی بودند همه این کارها که در ایران انجاممی شود بهترین دلیلش بحث کسانی است که الان اتحادیه ها و انجمن های سازندگان، پیمانکاران و مهندسان داخلی است.

وی افزود: گفته شده که من اهتمام به مبارزه با فساد ندارم؛ نمایندگان! هر جا پول باشد احتمال فساد هم بیشتر است این به آن معنی است که ما باید فرایندهایی را طراحی و مستقر کنیم که فسادها پا گیردو اگر جایی با فساد برخورد کردیم قاطعانه و بدون گذشت با آن برخورد کنیم.

زنگنه تأکید کرد: کدام نهادنظارتی بوده که به من از فساد گزارشی داده و من نسبت به آن کوچکترین کوتاهی کردم مهم این است که ما میل به مبارزه و اهتمام داشته باشیم؛ می توانید از آقای رحمانی فضلی ارزیابی داشته باشید در خصوص عملکرد و سلامت مالی مجموعه نفت.

وزیر پیشنهادی نفت  گفت: به نظر شما من می آیم به دلیل دنیای دیگران آخرت و دنیای خود را خراب کنم؟ به چه دلیل باید در مقابل فساد سکوت کنم؟ وقتی که قضیه استات اویل اتفاق افتاد بنده آقای شیرازی سفیر ما در نروژ را فرستادم تا جزئیات برخی فسادها را به دست آورد و از وی خواستم از هر گونه فسادی که در آنجا اتفاق افتاده من را با خبر کنند و آن را بدون کوچکترین حذفی برای من بازگو کند در واقع من هیأتی به آنجا فرستادم و با دادستان کل نروژ صحبت کردم و هر چه بدست آوردیم در وزارت اطلاعات دادیم.

وی یادآور شد:‌ در حوزه مدیریت نیز کارهای زیادی انجام دادم و در حدی که در توانم بود تمام تلاش خود را بکار گرفتم اگر در مقابل فساد کوتاهی کردیم نمونه بیاورید که در مقابل کدام فساد ساکت نشستیم؟ آیا به نظر شما من باید آبروی 40 ساله فعالیت خود را زیر سؤال ببرم؟

زنگنه گفت: من با هیچ گروهی برادری ودوستی ندارم و همواره سرباز نظام جمهوری اسلامی ایران بودم و برای خدمت به کشورکار کردم و اگر هم رأی آورم از شما نمایندگان تقاضا دارم که در بریدن دست های فاسد که از بیت المال استفاده می کنند به من کمک کنید چرا که اگر کمک شما نباشد نمی توانم چنین بار سنگینی را به دوش بکشم.

وزیر پیشنهادی نفت به صحبت های مقیمی اشاره کرد و گفت: بسیاری از حرف های ایشان همانند صحبت های برخی نمایندگان در مجلس ششم بود که خود آن افرادی که این حرف ها را زدند در حال حاضر به آن اعتقادندارند چرا که معتقدند زمانه عوض شده و حال شما بعد از 12 سال حرف های آن موقع را اکنون به زبان می آورد. مثلا می گویید ما 70 میلیارد دلار کشور را مقروض کردیم این حرف نادرستی است چرا وقتی که این حرف را می زنید در ادامه نمی گویید سالی چند میلیارد دلار به دست کشور آمد و اگر تولید طرح های نفت و گاز نبود اکنون نفت و گازی نداشتیم که بخواهید صادر کنید.

وی افزود: 8 فاز پارس جنوبی که در زمان بنده اجرا شد اگر نبود اکنون چه چیزی داشتید که بخواهید مصرف کنید حدود 200 میلیون متر مکعب گاز وجود دارد شما طرح های درود، سلمان، سروش، نوروز همه اینها را فراموش کرده اید چرا که اینها زمان من تولید شداگر اینها نبود شما الان چه چیزی داشتید ما درآمد به دست آوردیم و هزینه هم کردیم و در همان دو سه سال اول پول ها را دادیم.

زنگنه گفت: من در آن موقع یک فاز پارس جنوبی را حدود یک میلیارد دلار قرارداد می بستم و در زمان 45 ماه تمام می شد اما در این سال ها 4 میلیارد دلار قرارداد بسته شده که معلوم نیست چه زمانی تمام می شود من یک ریال از پول دولتی استفاده نکردم و همواره کمک به دلوت کردم چرا که می خواستم پول ها خرج توسعه بقیه بخش ها شود و من تصمیم داشتم خودم پول درآورم.

زنگنه گفت: مخالفین در سخنان خود اعلام کردند شما بعد از 29 خرداد در باغ فلانی با فلانی جلسه‌ای داشتید که مهندس موسوی هم در آن جلسه بودند که پاسخ دادم والله من در آن جلسه نبودم.

وزیر پیشنهادی نفت گفت: من در 29 خرداد هیچ اقدامی خلاف نظر رهبری نکردم و الان هم به آن پایبندم و بعد از 29 خرداد نامه‌ای نوشتم که سراسر وفادری به رهبری است.

وی با بیان اینکه بنده و آقای آخوندی در آن سال سعی می‌کردیم آب بر آتش برزیم تا قائله ختم شود، گفت: من در آن نامه‌ای که در 30 خرداد به رئیسم نوشتم تاکیدم این بود که باید اقناع کنید و از شورای نگهبان خواستم تا گروه مورد اعتماد خود را تشکیل دهد تا قائله ختم شود.

زنگنه گفت: برای وزیر شدن حاضر نیستم دروغ بگویم. چراکه از وزیر شدن اشباعم و اگر وزیر شوم، تمام توانم را برای انجام درست وظیفه‌ام خواهم گذاشت.

وزیر پیشنهادی نفت با تاکید بر اینکه می‌خواهم خدمت کنم، افزود: هیچ وقت حاضر نیستم به خاطر چیزی که اشباعم دروغ بگویم.

وی با اشاره به سخنان مخالفان درباره قرارداد کرسنت و اینکه بنده اقرار به فساد کرده‌ام گفت: من گفتم در حاشیه کرسنت افرادی خلاف کردند که باید محاکمه شوند. نه اینکه هیات مدیره شرکت نفت را محاکمه کنند و یقه آنها را بگیرند.

زنگنه با بیان اینکه یقه گرفتن افرادی به خاطر حفر کردن خلاف‌کاری خودشان دور از انصاف است، گفت: به مقام معظم رهبری هم نامه نوشتم و شهادت دادم که اینها بی‌گناهند.

وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه خلاف اخلاق را قبول ندارم، گفت: درباره قرارداد کرسنت به خاطر منافع کشور بیش از این نمی‌توانم توضیح دهم و از سخنان مخالفان درباره قیمت و چند و چون قرارداد را قبول ندارم. و این حرف‌ها برای کار سیاسی خوب است.

زنگنه با بیان اینکه وزارت خارجه تمام قراردادها تایید و امضا کرده است، افزود: مخالفان مطرح کردند که از فرصت فسق قرارداد استفاده نشد که در پاسخ باید بگویم ما نمی‌خواستیم قرارداد را فسخ کنیم و فکر می‌کردیم قرارداد به نفع کشور است و الان هم همین فکر را می‌کنیم.

وی با بیان اینکه قراردادها با اطلاعاتی از سوی قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات بسته می‌شود، گفت: من 15 سال عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم که همه این اتفاقات در آن دوران افتاده است.

زنگنه با بیان اینکه کارم را از سال 50 از دانشگاه فنی دانشگاه تهران شروع کردم و مبارزی بودم که بعد از انقلاب به جهاد رفتم و بین سال‌های 62 تا 67 وزیر جهاد کشاورزی بودم گفت: مگر می‌شود وزیر جهاد بین سال‌های 62 تا 67 جنگ را حس و لمس نکند.

وزیر پیشنهادی نفت با تاکید بر اینکه هیچ وقت نگفتم رزمنده‌ام گفت: خاک پای رزمندگان به خصوص خانواده‌های آنها هستم.

وی با بیان اینکه جنس بچه‌های انقلاب و سپاه در آن زمان است، افزود: ما در همین آتش و خون بودیم و از لای زرورق نیامدیم.  

زنگنه گفت: با هرگونه اقدام غیرقانونی و هنجارشکنانه از 23 خرداد 88 به بعد مخالف بوده و هستم و ساختارشکنی را هم محکوم می‌کنم.

وزیر پیشنهادی نفت گفت: پس از 29 خرداد 88 هم پس از اعلام موضع مقام معظم رهبری اقدامی خلاف منویات ایشان انجام ندادم و هر نظری که از نظر رهبری محکوم باشد، را محکوم می‌کنم.

زنگنه با تاکید بر اینکه اقدامی خلاف نظر رهبری انجام نداده و نخواهم داد گفت: اگر مقام معظم رهبری در ته ذهن خود از بنده تکدری داشته باشد، یک لحظه درنگ نمی‌کنم و کنار می‌روم.

وی افزود: آمده‌ام تا کمک کنم به کشورم چراکه من فرزند این انقلابم و می‌خواهم انقلاب رشد کند و پرچم کشورم در احتزاز باشد و ایرانیان افتخار کنند به ایرانی بودنشان و درست زندگی کنند.

زنگنه با بیان اینکه رهبری را عمود خیمه کشور می‌دانم گفت: انقلاب را با همین ساختارش قبول دارم و می‌خواهم بقا داشته باشد و اگر غیر از این را کسی بگوید را ستم می‌دانم.

وزیر پیشنهادی نفت در پاسخ به سوال نمایندگان مبنی بر اینکه آیا از رشوه شرکت‌های استات اویل و کرسنت مطلع بودید، گفت: زمانی که از تخلف مطلع شدم سریع برخورد کردم و مدیرعامل شرکت را خواستم و دلیل را از آنها پرسیدم و گفتم مگر سدی جلوی راه شما گذاشتم که پاسخ دادند اشتباه کردید.

وی با بیان اینکه از تخلفات توتال اطلاع نداشتم و الان هم اطلاعی ندارم که از نظر قضایی و حقوقی چه اتفاقی افتاده است، گفت: قرارداد اوریانتل کیش را باز نکنید چرا که یک شرکت مربوط به جایی از سپاه است که به سردار سپاهی در شرکت نفت رشوه داده است.

زنگنه با بیان اینکه این یک شرکت نیمه‌دولتی است، گفت: اگر اطلاعی از این رشوه داشتم حتما برخورد می‌کردیم.

وزیر پیشنهادی نفت خطاب به نمایندگان گفت: شما می‌دانید که در این شرایط سخت من را به هتل پنج ستاره نمی‌فرستید شما مرا به خط مقدم جبهه‌‌ای برای شکستن تحریم می‌فرستید که باید من در کنار وزارت خارجه برای شکستن تحریم‌ها کار را پیش ببرم.

وی افزود: اولین بار است که وزیر پیشنهادی نفت در سی ساله مورد اقبال عموم کارکنان شرکت نفت است.


قاضی‌پور : چیت‌چیان درباره احیای دریاچه ارومیه و تالاب‌های کشور قول مساعد بدهد

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه علنی امروز (پنج‌شنبه پارلمان) سخن گفت با بیان اینکه آب مایه حیاتی برای بشر است که در قرآن نیز به آن اشاره شده است گفت: جنگ آینده، جنگ مذهبی، قومی و قبیله‌ای نیست و جنگ آینده، جنگ انرژی خواهد بود و در حوزه انرژی نیز بحث آب بسیار مهم است.

قاضی‌پور با بیان اینکه اهمیت وزیر نیرو کمتر از اهمیت وزیر نفت نیست و آب محصولی است استراتژیک است تصریح کرد: با توجه به خشکسالی که کارشناسان از آن سخن می‌گویند بحث من این است که آقای چیت‌چیان چه برنامه‌ای برای مدیریت آب و انرژی در شرایط کنونی دارد.

وی با بیان اینکه تنها به خاطر حمایت از منافع ملی مجبور است مطالبات مردم از وزیر پیشنهادی نیرو را مطرح کند گفت: در بحث بارور کردن ابرها و مقابله با پدیده خشکسالی و کم ‌آبی باید اقدامات جدی انجام داد لذا آقای چیت‌چیان باید بگوید که برنامه‌اش برای این حوزه چیست.

نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه چیت‌چیان قائم‌مقام وزارت نیرو بوده و می‌تواند پاسخگوی مشکلات تالاب‌ها و خشک شدن دریاچه‌هایی چون دریاچه ارومیه باشد افزود: آقای چیت‌چیان، می‌دانید اهمیت دریاچه ارومیه چقدر است؟ می‌دانید که 70 درصد آب دریاچه ارومیه خشک شده است؟ آیا می‌خواهید بدون برنامه پیش بروید تا 30 درصد دیگر دریاچه ارومیه خشک شود؟.

قاضی‌پور با مخاطب قرار دادن معاون اول رئیس جمهور گفت: مردم آذربایجان نیاز مبرم به احیای دریاچه ارومیه دارد و بنده همین جا اعلام می‌کنم که درباره احیای دریاچه ارومیه با رئیس جمهور و آقای چیت‌چیان اتمام حجت می‌کنم چراکه مطالبه مردم احیای دریاچه ارومیه است.

نماینده مردم ارومیه از وزیر پیشنهادی نیرو خواست تا برنامه‌هایش را برای تولید برق از نیروگاه‌های کشور ارائه و درباره رودخانه‌ها و سدهایی که آب آن خشک شده است توضیح بدهد و گفت: مردم قهرمان آذربایجان اسلامی با تبعیت از ولایت فقیه مطالبات خود را پیگیری می‌کند و در این امر لازم است که آقای چیت‌چیان درباره دریاچه ارومیه توضیح بدهد.

چیت‌چیان برای نارسایی آب شرب، کشاورزی و صنعت برنامه دارد

مجید جلیل نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه ایران دو درصد خشکی کل دنیا را داراست، اظهار داشت‌: آب ایران دو صدم درصد آب‌های شیرین دنیاست. از این رو یکی از محورهای صحبت بنده درباره آب است چراکه اگر آب باشد سرمایه و ثروت نیز خواهد بود.

جلیل ادامه داد:‌ اگر آب کشور مدیریت نشود سهم هر ایرانی یک به 200 خواهد بود در صورتی که مصرف بی‌رویه شرب و صنعت مشاهده می‌شود که یک نفر سهم آب 200 ایرانی را مصرف می‌کند و گاهی حتی یک نفر سهم آب 40 هزار ایرانی را هدر می‌دهد.

وی با اشاره به فعالیت نیرو در حوزه تامین و مدیریت آب که در سه حوزه شرب، کشاورزی، صنعت، برق و فاضلاب تعریف شده است، گفت:‌ زندگی و نیازهای اساسی روزمره با‌ آب تنیده شده است.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو به لزوم مدیریت تامین آب و برق و ارتباط آن با امنیت داخلی و خارجی پرداخت و تصریح کرد:‌ بحران‌هایی که در این زمینه به وجود می‌آید نقش بسزایی در امنیت کشور دارد.

وی به رابطه آب در صنعت و کشاورزی با اشتغال اشاره کرد و یادآور شد: شغل اصلی و ارزان بسیاری از مردم با توجه به خشکسالی‌های پی‌در پی در کشور باعث شده  تا وزارت نیرو چشم‌اندازهای میان‌مدت و بلندمدت دشته باشد تا بتواند این نارسایی‌ها را جبران کند.

جلیل با اشاره به زیرساخت‌های عظیم آبرسانی به برنامه‌های چیت‌چیان در این زمینه پرداخت و گفت: وزیر پیشنهادی نیرو برنامه بسیار خوبی برای انتقال آب در سه حوزه دارد.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه استانی که 11 درصد آب شیرین کشور را داراست مردمش برای تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت رنج می‌برند آن را بی‌عدالتی توصیف کرد و افزود: در جلساتی که با آقای چیت‌چیان داشتیم او برای حوزه‌های تخصصی در این نارسایی‌ها برنامه دارد.

وی ادامه داد: 55 درصد آب مصرفی کشور از مخازن زیرزمینی تامین می‌شود و حفر چاه‌های متعدد این منابع را تهدید می‌کند. چراکه باعث عدم تعادل می‌شود.

جلیل با اشاره به برنامه چیت‌چیان برای احیای برخی از این منابع و نیازمندی آن به عزم ملی، جهت سرمایه‌‌گذاری داخلی و خارجی تصریح کرد: ما باید به وزیر پیشنهادی نیرو اعتماد کنیم.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو تامین پایدار آب در سه حوزه را شاه‌کلید برنامه چیت‌چیان دانست و افزود: با توجه به رشد جمعیت و تنوع نیازها، به 5 هزار مگاوات برق نیازمندیم که این عملیات نیاز به 8 هزار میلیارد تومان نقدینگی دارد؛ صنعتی که از کمبود منابع مالی در سال‌های اخیر رنج برده است.

وی با بیان اینکه چیت‌چیان برای تامین درآمدهای برق و تخصیص آن به زیرساخت‌‌های صنعت پاک برنامه مفصلی دارد، گفت: چیت‌چیان مهندسی از جنس مردم و از طبقه ضعیف جامعه است. وی همچنین عضو هیئت مدیره برق ایران و معاون وزیر نیرو بوده است.

جلیل با بیان اینکه چیت‌چیان بدون حاشیه‌های سیاسی و حزبی فعالیت کرده و از خانواده معظم شهدا است، افزود: ‌برنامه‌های وی با وزارت نیرو تطابق دارد و طراحی احداث نیروگاه‌ها، تخصص در ایجاد آب‌های شیرین از تخصص‌های وزیر پیشنهادی نیرو است.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آب‌های سطحی و استفاده از زمان در مهار آن، افزایش توان تولید برق و 25 هزار مگاوات از طریق سرمایه‌گذاری بخش عمومی، تعاونی و خصوصی از برنامه‌‌های وی است.


می‌گویند سلطانی‌فر "گرین‌کارت" دارد/ به ورزشگاه مهاباد هم توجه کنید

رجب رحمانی نماینده تاکستان که به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس سخن می‌گفت با بیان اینکه مخالفت من به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به منزله مخالفت با کل کابینه نیست، گفت: این وزارتخانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که هم باید به اهمیت ورزش بپردازد و هم موضوع جوانان را دنبال کند.

وی سلطانی‌فر را که به عنوان وزیر پیشنهادی وزرات ورزش و جوانان معرفی شده، به عنوان یکی از چهره‌های سیاسی خواند و افزود: بنده برنامه‌های او را مطالعه کرده‌ام و باید چند سوال را مطرح کنم؛ سوال اول اینکه آقای سلطانی‌فر برای مسئله دوشغله‌ها چه کاری را می‌خواهد انجام دهد. همچنین برای سرانه ورزش چه برنامه‌ای دارد؟ وی برای تهیه امکانات ورزشی و دورافتاده چه برنامه‌ای دارد؟ آیا می‌خواهد فقط به مناطق و استان‌ها توجه کند یا برنامه‌ای هم رای مناطق محروم دارد؟

نماینده تاکستان ادامه داد: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان چه برنامه‌ای برای ورزش بانوان دارد؟ آیا وی می‌خواهد کماکان فقط به دو باشگاه پرسپولیس و استقلال توجه داشته باشد؟ برای هماهنگ‌سازی خانه‌های ورزش چه برنامه‌هایی دارد؟ آقای سلطانی‌فر شما به عنوان وزیر ورزش و جوانان معرفی شده‌اید، برای اشتغال و ازدواج جوانان چه برنامه‌ای دارید؟

رحمانی در پایان سخنانش با بیان اینکه شنیده‌ایم سلطانی‌فر گرین‌ کارت دارد و در انگلستان درس خوانده است خطاب به وی گفت: آیا می‌خواهید ورزش را سیاسی کنید؟ در خصوص این سوالاتی که مطرح شد توضیح دهید.

به گزارش تسنیم، عثمان احمدی نماینده مردم مهاباد نیز به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی وزیر ورزش و جوانان پشت تریبون رفت، اما به جای انتقاد پیشنهادهایی را به سلطانی‌فر ارائه کرد.

وی خطاب به سلطانی‌فر گفت: آقای سلطانی‌فر، استادیوم مهاباد رها شده است، به آن توجه کنید. طرح جامع ورزش را در دستور کار قرار دهید. همچنین می‌خواهم که در این دوره بین وزارتخانه با کمیته ملی المپیک همکاری خوبی ایجاد شود، ضمن آنکه باید برای بازی‌های آسیایی برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شود. باید برای فراغت جوانان نیز برنامه داشت.

نماینده مهاباد همچنین از رئیس دولت تدبیر و امید خواست که از نظرات نمایندگان به ویژه نمایندگان ادوار استفاده کند.


 سخنان ۲ موافق وزیر پیشنهادی وزیر ورزش و امور جوانان/
احمدی لاشکی: اطلاعات ورزشی سلطانی‌فر کمتر از فردوسی‌پور نیست


قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی عصر امروز در جلسه علنی پارلمان طی سخنانی در موافقت با مسعود سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، اظهارداشت: آقای سلطانی‌فر در قضاوت و سخنان مخالفان بسیار مظلوم واقع شد، چرا که ایشان 20 سال تجربه اجرایی و علمی داشته‌اند و معاونت سیاسی چند استان بوده‌اند، بنابراین به امور مربوط به بخش جوانان و ورزش آشنایی دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه از زمانی که سازمان تربیت‌بدنی با سازمان جوانان ادغام و این وزارتخانه تشکیل شد، مسائل مربوط به امور جوانان نادیده گرفته شده‌اند و در واقع آنها برادران ناتنی ورزش شدند و هیچ حقی از ارث نمی‌برند، اما آقای سلطانی‌فر این وعده را داده که جوانان و مشکلات آنها اعم از بیکاری، ازدواج، مسکن و... آنها را هم بنگرد.

این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: آقای سلطانی‌فر آمده تا به استقلال کامل فدراسیون‌ها بپردازد. همچنین قالب فدراسیون‌ها دچار مشکلات مالی هستند و از آنجا که آقای سلطانی‌فر کار استانداری انجام داده می‌تواند اقتصاد را در کنار ورزش قرار دهد تا فضای ورزش به واسطه اقتصاد تقویت شود و این یک نکته مثبت در کارنامه آقای سلطانی‌فر است.

احمدی با تاکید بر اینکه ورزش کشور فقط پرسپولیس و استقلال نیست، گفت: چرا باید یک ورزشکار 2 میلیارد تومان پول بگیرد، اما یک رشته ورزشی در یک شهرستان حتی صد هزار تومان اعتبار نداشته باشد؟ بنابراین آقای سلطانی‌فر برای این مسائل و این مشکلات آمده و آمادگی لازم را دارد تا به این مشکلات بپردازد.

وی با بیان اینکه آقای سلطانی‌فر کمتر از عادل فردوسی‌پور اطلاعات ورزشی ندارد، تصریح کرد: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان چالش‌های مهمی را که وجود دارد رصد کرده و دلایل این مشکلات را ناکارآمدی و سلیقه‌ای عمل کردن می‌داند. همچنین وی در برنامه‌های خود به پروژه‌ها و طرح‌های ورزشی نیمه‌تمام اشاره کرده و این نکته‌ای است که همیشه از آن غفلت شده است.

نماینده مردم نوشهر اضافه کرد: برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان در تمام حوزه‌های و مسائل فرهنگی و اجتماعی ورزش است و امروز در شرایطی هستیم که وزیر ورزش باید سیاست‌مدار چیره‌دستی هم باشد. چرا که رابطه ورزش و سیاست از هم جدا نیست، بنابراین تنها گزینه‌ای که این ویژگی‌ها را دارد آقای سلطانی‌فر است.

احمدی همچنین غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس نیز با استفاده از قسمتی از زمان نماینده نوشهر به موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: یکی از بزرگترین ویژگی‌های کابینه روحانی این است که تصمیم‌گیری را برای نمایندگان سهل و آسان کرده، چرا که تمام وزرای این کابینه امتحان پس داده هستند و ما می‌توانیم به همه اینها نمره دهیم.

وی ادامه داد: اگر امروز بخواهیم کشتی مدیریت وزارتخانه‌ها و امور اجرایی کشور به مقصد برسد باید از فرصتها استفاده کنیم و آقای سلطانی‌فر که توانسته حدود 20 سال در عرصه سیاسی کشور مدیریت کلان داشته باشد، می‌تواند از فرصت‌های طلایی استفاده کند.

این نماینده مجلس همچنین گفت: آقای سلطانی‌فر در تمام مسائل جوانان اشرافیت کامل دارد و بهترین جمله‌ای که می‌توان برای اشرافیت و اطلاعات آقای سلطانی‌فر به کار برد، همان جمله‌ای است که آقای روحانی گفت که سلطانی‌فر کامپیوتر سیار ورزشی است.

کاتب افزود: اطلاعاتی که آقای سلطانی‌فر دارد را نمی‌توان پس از 34 سال در یک مسئول ورزشی پیدا کنیم، بنابراین تنها کسی که امروز می‌تواند مسئولیت امور ورزشی و جوانان کشور را بر عهده بگیرد وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان است چرا که در طول این سالها نشان داده که اهل افراطی‌گری و سیاسی‌کاری نیست.


سلطانی‌فر : آمده‌ام صداقت و پاکدستی را در بازار غوغازده ورزش گسترش دهم
 
 مسعود سلطانی‌فر در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24مرداد) مجلس شورای اسلامی در دفاع از خود به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان گفت: احتمالا هم‌اکنون جای بسی افتخار و مباهات است که در ایامی که ملت با لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب حماسه سیاسی را خلق کرده و با حضور چشمگیر خود در انتخابات، وفاداری، وظیفه‌شناسی و نجابت خود را نشان دادند و موجی از شعف و امید را در سراسر ایران به وجود آورده و جهانیان را به تحسین واداشتند و گفتمان اعتدال را ذیل گفتمان انقلاب اسلامی شکل دادند.

وی ادامه داد: این سرباز کوچک انقلاب و امام مشمول عنایت ریاست‌جمهوری قرار گرفت و به عنوان وزیر ورزش و جوانان برای کسب رای اعتماد به نمایندگان مجلس که عصاره فضایل ملت هستند، معرفی شد. من به عنوان فرزند انقلاب، امام و رهبر و سربازی کوچک که در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تمام نقاط مختلف کشور افتخار خدمت‌گزاری مردم ایران را داشته‌ام که بیش از 20 سال در 6 استان کشور و 12 سال عهده‌دار سمت استانداری در 3 استان مرکزی، زنجان و گیلان را عهده‌دار بوده و 8 سال به عنوان معاون استاندار هرمزگان، همدان و فارس انجام وظیفه داده‌ام و در تمام مدت مسئولیت امور ورزش و جوانان استان‌های مختلف را در کمیته‌های هماهنگی و نظارتی بر عهده داشتم.

سلطانی‌فر افزود: اولین مسئول ورزش کشور هستم که بعد از پیروزی انقلاب در صورت کسب رای اعتماد و نظر مثبت نمایندگان به هنگام تصدی این مسئولیت دارای 2 سال سابقه مدیریت در این حوزه هستم. از طرفی دیگر این سابقه به من کمک می‌کند که حوزه ورزش در جایگاه مناسبی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: این موضوع شاید ادعای بی‌موردی نباشد که در بین مسئولان سیاسی و اجرایی کشور من ورزش را به خوبی می‌شناسم و با ورزش‌های قهرمانی تا حد امکان آشنایی داشته و درخصوص روند ورزش کشور در قبل و بعد از پیروزی انقلاب دارای تحلیل مشخص، آسیب‌شناسی جدی و نسخه درمانی برای حل مشکلات این حوزه هستیم.

وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان افزود: اگرچه مشکلات فراوانی در حوزه ورزش و جوانان وجود دارد و بر این مشکلات پیش روی واقف هستم، اما آمده‌ام تا با همت بلند مدت و بازوان فولادین ورزشکاران و تجربه پیشکسوتان و دانش دانشگاهیان از تمام ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی برای بهبود ورزش بهره‌برداری کرده و صدای ورزش پهلوانی ایران را به گوش جهان برسانم.

سلطانی‌فر تصریح کرد: من معتقدم با نگاه توسعه‌ای به مقوله ورزش همگانی، پرورشی و قهرمانی می‌توان با گام‌های موثر وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب تبدیل کرد و با کمک شما ساختار محکمی برای ورزش رقم زد. همچنین در تلاش هستم که با احیای فضیلت‌ها، ارزش‌ها، روحیه پهلوانی در ورزش و با قانوگرایی به مبارزه با فساد، رانت، تبعیض و دلالی بپردازم و در سطح مدیریتی با تنظیم قواعد و آیین‌نامه تلاش مستمری برای بازسازی اخلاقی و توسعه امور دینی و انقلابی در ورزش انجام دهم و در بازار غوغازده ورزش موضوع صداقت و پاکدستی را گسترش دهم.

وی با اشاره به انتقادات نمایندگان در چند سال اخیر در مورد وجود ناعادلتی در گسترش امکانات ورزشی در کشور ادامه داد: انشاءالله با حضور من در وزارت ورزش و جوانان توزیع عادلانه امکانات ورزشی در روستاها و شهرها محقق شود. همچنین در جلساتی که ما طی 10 روز گذشته در کمیسیون و فراکسیون‌های مختلف داشتیم نمایندگان مجلس را در حوزه ورزش بسیار واقف دیده و این پشتوانه بسیار خوبی برای بهبود وضعیت ورزش است. از این رو امیدوارم این تعامل و همفکری در روزها و ماه‌های آینده ادامه پیدا کند تا حوزه ورزش ارتقاء و بهبود یابد.

سلطانی‌فر افزود: وزارت ورزش و جوانان از دو بخش ورزش و جوانان تشکیل شده است که ما در ورزش یکسری مسائل فوری و حساس داریم که باید در اسرع وقت نسبت به اصلاح این موارد رسیدگی کنیم از جمله رسیدگی به وضعیت بلاتکلیفی برخی فدراسیون‌ها است از طرفی دیگر من تلاش می‌کنم که مدیریت تخصصی را در ورزش پررنگ‌ کرده و نیروهای مدیر و مدبر رشته‌های ورزشی را در شئونات مختلف در فدراسیون‌ها به کار گیرم. از طرفی دیگر تلاش خواهم کرد که جلوی مقوله دوپینگ را در رشته‌های ورزشی بگیرم تا سازوکاری فراهم کنم تا عرصه ورزش از ناآلودگی‌ها پاک شود.

وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در ورزش همگانی به عنوان محور و اساس ورزش تلاش جدی‌تر و بیشتری را باید انجام دهم. به طور حتم نمایندگان می‌دانند که علی‌رغم تاکیدات مقام معظم انقلاب بر امر گسترش ورزش همگانی و علی‌رغم تلاش‌های گذشته امروز کمتر از 10 درصد مردم ما تحت پوشش ورزش همگانی هستند. این در حالی است که شاخص ورزش همگانی در دنیا بالای 50 درصد است از این رو این اختلاف می‌طلبد که در این رابطه کاری اساسی انجام دهیم. بنابراین اگر نتوانیم در ورزش اقدامی انجام دهیم، به طور حتم در ورزش حوزه آموزش و پرورش و ورزش قهرمانی نمی‌توانیم کارنامه قابل قبولی به دست آوریم.

دفاع آخر روحانی از کابینه پیشنهادی:
به رای مجلس احترام می‌گذاریم


حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی گفت: لازم می‌دانم که از همه نمایندگان محترم مجلس چه آنهایی که در موافقت صحبت کردند و چه آنهایی که در مخالفت نسبت به برنامه و برخی از اعضای کابینه صحبت کردند سپاسگزاری و تشکر کنم.

وی افزود: بی‌تردید همه تلاش کردند که به وظایف قانونی، شرعی و ملی خود عمل کنند و به مردم بزرگوار ایران هم چه در داخل و چه در خارج که در طول این چهارروز از طریق رسانه‌ها این موضوع را دنبال کرده‌اند خسته نباشید می‌گویم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: همین‌جا از همه رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی تشکر می‌کنم بابت اطلاع‌رسانی کامل و به هنگامی که انجام دادند.

روحانی در ادامه گفت: از وزرای پیشنهادی نیز سپاسگزاری می‌کنم که به عهده خود عمل کردند و در کمال حوصله و صبوری و رعایت ادب، اخلاق و اعتدال به نقد‌ها، سوالات‌ و مخالفت‌ها حتی مخالفت‌هایی که گاهی لحن آن تند بود پاسخ منطقی و مناسبی ارائه دادند. برخی از لحن‌ها ممکن بود که بهتر باشد اما در مجموع همه سخنان نمایندگان در چارچوب آیین‌نامه انجام شده است.

نقدها حق نمایندگان بود

وی گفت: گرچه برخی از رسانه‌ها نسبت به نوع سوالات و انتقادات لحن انتقادانه‌ای داشتند و منتقد بودند و گاهی از اصطلاح اعتراف‌گیری استفاده کردند ولی به نظر من همه مباحث، سخنان و نقدها حق نمایندگان محترم بود و آنها باید بدانند که به چه کسی و به چه دیدگاهی رای می‌دهند.

رئیس‌جمهور کشورمان افزود: رای نمایندگان رایی قانونی، حقوقی، سیاسی و حق آنهاست و حق آنها در چارچوب قانون است و امیدوارم که همه اعضای دولت و این خدمتگزار مستظهر به حمایت مجلس محترم در طول مدت خدمت‌گذاری باشیم و همواره پشتیبانی مجلس برای دولت به عنوان یک هدیه بزرگ برای استحکام کار دولت خواهد بود.

به رای مجلس احترام می‌گذاریم

رییس جمهور در آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی خود در مجلس اظهار کرد: هرچه رای مجلس باشد، به آن احترام می‌گذاریم.

حسن روحانی درجلسه علنی مجلس اظهار کرد: برای این فرزند مجلس که منادی گفتمان اعتدال و عقلانیت است و منتخب اعتدال‌خواهی مردم است، گاهی برخی از تعبیرات در مجلس کمی دلگیرکننده بود اما چه باید کرد این شیوه مرسوم در مردم‌سالاری پارلمانی است و همه ما باید عادت کنیم تحمل‌ها را بالا ببریم. هم نمایندگان مجلس و هم اعضای دولت با بالا بردن آستانه تحمل بهتر می‌توانیم با هم تعامل کنیم و به یاری هم بشتابیم.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: مجلس در مقام ایفای وظیفه نمایندگی و اظهارنظر کاملا آزاد است. هم در بیان و هم در رای خود. حتی من می‌خواهم به رسانه‌ها تذکر دهم که برخی از نقدها و سوالات نمایندگان برای آن بود که شبهات در ذهن مردم و در کشور برطرف شود.

وی افزود: به اعتقاد من این کار به خوبی انجام گرفت. اگر شبهه‌ای در رسانه و یا در ذهن مردم باشد، اینگونه مطرح شدن آن کمک به دولت است و بهتر برای افکار عمومی تبیین می‌شود.

روحانی با بیان اینکه برخی از نقدها و سوالات گاهی سنگین بود، افزود: اما همه انتقادات را به رسمیت می‌شناسیم، این حق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. البته نظر مجلس با سخنان برخی از نمایندگان گاهی متفاوت است. مجلس یعنی 290 نفر و نظرنهایی نمایندگان محترم نسبت به کابینه در رای نهایی‌شان مشخص می‌شود.

رییس جمهور تاکید کرد: ساعاتی باید صبر کنیم و آنگاه پس از شمارش آرا رای مجلس مشخص خواهد شد. هرچه رای مجلس باشد ما بدان احترام می‌گذاریم.

هیچ‌کس نمی‌تواند نظر شخصی خود را جای اسلام یا انقلاب بنشاند

وی با بیان اینکه باید پیام انتخابات را مدنظر قرار دهیم، یادمان باشد که هیچ‌کس چه رییس جمهور چه هر فرد دیگری نمی‌تواند نظر شخصی خود را به جای اسلام یا انقلاب بنشاند. همه باید تحمل آرای مخالف را داشته باشیم.

روحانی در ادامه گفت: همانگونه که در برنامه تقدیمی خود به مجلس اعلام کردم در اینجا نیز به طور فشرده در پاسخ به نقدها و پرسش‌ها به نکاتی اشاره می‌کنم و البته می‌دانم بعد از چهار روز بحث مداوم نمایندگان خسته هستند به همین دلیل تلاش می‌کنم سخنان را کوتاه کنم و از تمام زمان خود استفاده نکنم.

تفکیک قوا نسبی است

وی ادامه داد: طبق قانون اساسی اصل به تفکیک قواست اما این تفکیک قوا نسبی است. توزیع و کنترل قدرت مبنای اصلی در قانون اساسی ماست. به خصوص در قوه مقننه و قوه مجریه.

روحانی تصریح کرد: بنابراین وزیران از دو طریق رای اعتماد ملت را می‌گیرند. اول از طریق رییس جمهور که منتخب مردم است و از طریق دیگر نمایندگان مجلس که باز هم منتخب مردم هستند و وزیران در برابر هر دو مسوول خواهند بود.

رییس جمهور افزود: در واقع همه وزیران باید پشتیبانی رییس جمهور و نمایندگان مجلس را احساس کنند و این پشتیبانی، دوگانه است که وزرا را برای اجرای مسوولیت سنگین آماده می‌کند.

وی با اشاره به برخی از بحث‌ها در گذشته خاطرنشان کرد: بازگشت برخی از بحث‌ها به این دلیل بوده که در فهم قانون اساسی اختلاف نظر وجود داشته است اما به نظر من بیان قانون اساسی بسیار روشن است.

کابینه پیشنهاد من منظومه‌ای منسجم است

روحانی اظهار کرد: کابینه‌ای که به شما معرفی کرده‌ام یک منظومه یکپارچه، منسجم و واحد است و همه بخش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن به صورت هماهنگ انتخاب شده‌ است تا در کنار هم بتوانند خدمتگزار مردم باشند.

رییس جمهور تصریح کرد: دولت مدیریت آینده‌نگر و پویا را در کنار هم قرار داده تا انسجام مدیریت فراهم شود. دستیابی به چنین مدیریتی نیازمند نگاه استراتژیک بوده است، به همین دلیل افرادی را برگزیدم تا در بخش‌های خود همه جوانب و آثار فرابخشی را مدنظر قرار دهند.

رئیس‌جمهور افزود: لازمه چنین کاری انتخاب وزیرانی بود که از دانش، تخصص و تجربه بالایی برای مدیریت در شرایط پیچیده کنونی کشور برخوردار باشند.

شرایط کشور به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توانیم آزمون و خطا را تجربه کنیم

روحانی با بیان اینکه پیری، جوانی و میانسالی وزرا برای من فرقی نمی‌کرد و یا فرقی نمی‌کند، افزود: امروز شرایط کشور به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توانستیم ما آزمون و خطا را تجربه کنیم. من در حقیقت به ملت برای پاسخ گفتن به مطالبات آنان و برنامه‌هایی که در طول فعالیت‌های انتخاباتی‌ام مطرح کرده‌ام، متعهدم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: این دولت برای پاسخگویی به همان مطالبات و در چارچوب گفتمان اعتدال که برآمده از آرای ملت است، معرفی شده است. این کابینه ،کابینه پاکی است که با پشتوانه بیش از سه دهه خدمت و مسئولیت و تجربه در سطوح مختلف نظام و رای قاطع و معنادار مردم به رئیس‌جمهور در مسئولیت ریاست‌جمهوری قرار گرفته است.

روحانی با بیان اینکه بدیهی است که کابینه باید متناسب با دیدگاه‌ها، برنامه‌ها و تعهداتم به ملت باشد، خاطرنشان کرد: با حمایت مجلس شورای اسلامی و سایر ارکان نظام فرصت برای خدمت به مردم بزرگوار کشور را در این شرایط دشوار مغتنم می‌شمارم.

رعایت حقوق شهروندی و حاکم شدن فضای نشاط و امید از خواسته‌های مردم است

رئیس‌جمهور مطالبات مردم در شرایط فعلی در مباحث اقتصادی را کاهش تورم، ثبات و آرامش در فضای کسب و کار و رونق اقتصادی که منجر به افزایش سطح اشتغال و بهبود معیشت مردم می‌شود،دانست و گفت: مردم در عرصه سیاست‌های داخلی نیز خواسته‌هایی دارند. آنها خواستار رعایت حقوق شهروندی و رعایت حقوق همه اقلیت‌ها، حفظ حریم خصوصی مردم، حفظ آزادی‌های مشروع و قانونی شهروندان، احزاب و گروه‌ها و حاکم شدن فضای نشاط، امید و اعتماد هستند.

وی با بیان اینکه مردم در عرصه سیاست‌های خارجی به دنبال منزلت بیشتر ایران و ایرانیان هستند، گفت: مردم تمایل دارند که زیست بهتر همه ایرانیان را شاهد باشند و نام ایران را مترادف با ایستادگی در حقوق و منافع ملی و مطابق با صلح‌دوستی و احترام متقابل باشد.

روحانی با بیان اینکه مردم در عرصه فرهنگ و اجتماع خواستار فضایی فرهنگی‌تر هستند، ادامه داد: توجه به اخلاق، ادب و کرامت انسانی و اعتدال علوی در جهت ساماندهی فضای عمومی کشور از خواسته‌هایی است که مردم به دنبال آنها هستند.

ابراز همدردی رییس‌جمهور با مردم مصر

روحانی در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس گفت: همه می‌دانیم که دولت در چه شرایطی فعالیت خود را آغاز می‌کند، پاسخگویی به مطالبات مردم بدون توجه به وضعیتی که جامعه، نظام و کشور در آن قرار دارد، دور از واقع‌گرایی است و ناممکن است.

وی افزود: وضعیت فعلی کشور در تمام زمینه‌ها وضعیت دشوار و پیچیده‌ای است، در عرصه اقتصادی با تورم بالا، نرخ سرمایه‌گذاری پایین، رکودبنگاه‌های تولیدی و نقدینگی بالا و... مواجه هستیم که خلاصه آن را برای مردم تشریح کرده‌ام.

روحانی در ادامه به وضعیت کشور در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در عرصه سیاست خارجی نیز با تمرین‌های ظالمانه، چالش‌های منطقه‌ای و تنش‌های حاد سیاسی در خاورمیانه مواجه هستیم و در اینجا لازم می‌دانم که به ملت بزرگ مصر به خاطر بی‌رحمی‌هایی که این روزها به آنها وارد شده است، تسلیت می‌گویم و با آنها ابراز همدردی می‌کنم.

وی خطاب به نظامیان مصر نیز گفت: تذکر می‌دهم که ملت بزرگ مصر، ملتی بزرگ و آزادیخواه است، آنها را سرکوب نکنید، راه مردم راه دموکراسی و اسلام است و همه جهانیان باید به درخواست مردم مصر احترام بگذارند و ما نیز با مردم مصر در چنین شرایطی اظهار همدردی می‌کنیم.

روحانی در ادامه به وضعیت منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: امروز منطقه ما با تهدیدهای قدرت‌های خارجی مواجه است.

رییس جمهور همچنین به وضعیت فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: در عرصه فرهنگی و اجتماعی نیز با آسیب‌های اجتماعی و شکاف‌ها مواجه هستیم، هرگونه قضاوتی در کابینه باید بر مبنای لحاظ کردن توانایی وزرا برای پاسخگویی به مطالبات مردم و عبور از شرایط دشوار کشور صورت بگیرد.

تک‌تک اعضای کابینه متناسب با شدت چالش‌های پیش‌روی وزارتخانه‌ها انتخاب شده‌اند

روحانی افزود: به صراحت خدمت نمایندگان مردم و ملت ایران می‌گویم که تک تک اعضای کابینه متناسب و با اندازه و شدت چالش‌های پیش رو و انتظار مردم و نخبگان و شرایط وزارتخانه‌های مربوطه انتخاب شده‌اند و این را هم می‌گویم که موفقیت دولت و انجام تعهدات دولت در برابر مردم نیازمند اراده ملی است و باید همه قوا با هدایت و حمایت مقام معظم رهبری به یاری دولت بشتابند.

رییس جمهور ادامه داد: دولت نیز خود را موظف می‌داند با برنامه‌ریزی منسجم، سخت‌کوشی و پایبندی به قانون، در اولویت قراردادن منافع ملی و عملکرد فراجناحی و استواری بر مشی اعتدال تمام تلاش خویش را برای گذر از شرایط فعلی و حل مشکلات و دستیابی به آینده بهتر به کار گیرد.

نگاه من در انتخاب همکارانم نگاه حرفه‌ای و تخصصی بوده است

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌های دولت را شنیده‌اید و من نیز در چهار روز صحبت‌ها و نظرات نمایندگان را دنبال کرده‌ام و به صراحت عرض می‌کنم یکایک وزرای پیشنهادی بر اساس ضرورت‌های پیش گفته، مشورت نخبگان و مطالعه ظرفیت‌های کشور برگزیده شده‌اند و نگاه من در انتخاب همکارانم نگاه حرفه‌ای و تخصصی بوده است.

رییس جمهور تاکید کرد: بنده هیچگاه به دنبال سهم‌دهی و مصلحت بیرونی به هیچ جناح و هیچ حزب و هیچ شخصیتی نبوده‌ام حدس و گمان درباره سهم دادن به گروه‌ها، جناح‌ها و حتی شخصیت‌های سیاسی بدانید از واقعیت دور است و اگر کسی چنین تصوری داشته باشد جز همان ظن و گمانی است که قرآن آن را اثم و گناه می‌داند و وزیران این کابینه هم هیچ کدام حرص و ولوی برای وزارت نداشته و ندارند اما انگیزه کافی را دارند.

کابینه دولت تدبیر و امید کابینه‌ای فراجناحی است

وی با بیان اینکه کابینه دولت تدبیر و امید کابینه‌ای فراجناحی است گفت: فراجناحی بودن به معنای نداشتن گرایش سیاسی نیست اعضای کابینه چهره‌های شناخته شده‌ای هستند که در مراحل مختلف انقلاب و در دولت‌های مختلف و یا در مسوولیت‌های مختلف حضور داشتند. بدیهی است که این افراد تفکرات مشخص سیاسی و حتی متفاوت با یکدیگر داشته باشند آنچه اهمیت دارد این است که در کار دولت و در دعوت افراد به همکاری فراجناحی عمل کنیم.

همکاران من در دولت از نسل انقلاب متدین، متخصص و پاکدستند

روحانی تصریح کرد: من با اصطلاحات مشکلی ندارم ولی وزیر باید کل ملت را ببیند نه منافع یک جناح. همکاران من در دولت از نسل انقلاب متدین، متخصص و پاکدستند و همه آنها را به این نیت انتخاب کردم که ان‌شاءالله از رای اعتماد شما برخوردار شوند و مرا در عمل به تعهدی که با خدا و مردم بسته‌ام کمک کنند.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به حوادث تلخ سال 88 خاطرنشان کرد: چند سال پیش اتفاقات تلخی رخ داد و عده‌ای اردوکشی خیابانی کردند و عده‌ای کهریزک را درست کردند. همه می‌دانیم کارهای بسیار ناپسندیدی صورت گرفته و همه باید تلاش کنیم آتش‌ها با تدبیر خاموش شود، ضمن آنکه ما به دستگاه قضایی اعتماد داریم؛ عده‌ای احضار شدند، عده‌ای متهم بودند، عده‌ای محکوم شدند و همه آنها مشخص است اما بعد از چهار سال باز هم نباید از کوچه‌های باریک دنبال اهدافی بگردیم که منافع آن برای کشور نامشخص است.

شخصی خود می‌گوید من نبوده‌ام و نیستم دیگری اصرار دارد که بگوید تو بودی

وی ادامه داد: شخصی خود می‌گوید من نبوده‌ام و نیستم دیگری اصرار دارد که بگوید تو بودی. دستگاه‌های قضایی و امنیتی می‌گویند نبوده است آن یکی می‌گوید باید ثابت کنی که نبوده‌ای. من می‌پرسم آیا این به نفع کشور است؟ فراموش نکنیم یک بار ما مساله‌ای را پیگیری می‌کنیم به خاطر مسائل ملی و امنیت ملی و گاهی برای منافع جناحی و حزبی این دو با هم متفاوت است اما آنچه مهم است همه باید تلاش کنیم جلوی تکرار تخلفات را بگیریم و نگذاریم دیگر تکرار شود و باید توجه داشته باشیم آنچه فتنه‌ها را خاموش و از تکرار آن جلوگیری می‌کند همین حماسه حضور مردم در انتخابات است و بازگشت اعتماد همه مردم به صندوق آرا اصلاح شیوه‌ها در اجرا و نظارت، توازن در رسانه‌های خبری و صدا و سیما عقلانیت و اعتدال و بالاخره جایگزینی فضایی اعتماد و نشاط به جای فضای تردید و اختلاف.

همکارانم نیت و انگیزه‌ای جز خدمت صادقانه به نظام و مردم ندارند

رییس جمهور منتخب خطاب به نمایندگان مجلس گفت: افرادی را که برای همکاری دعوت مرا پذیرفته‌اند نیت و انگیزه‌ای جز خدمت صادقانه به نظام و مردم ندارند و عمل به تعهدات دینی و ملی را وظیفه می‌دانند و متوازعانه پذیرفته‌اند بنده خادم ملت را هم‌سو با تقدیر الهی و رای و امید مردم یاری و همراهی کنند و همه آنان وفادار و پایبند به آرمان‌های انقلاب، اندیشه‌های امام راحل، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند و من به عنوان رییس جمهور به دستگاه امنیتی کشورم اعتماد دارم و آنها هم به خود من و هم به نمایندگان ویژه من اطمینان دادند که هیچ یک از وزیران پیشنهادی نه فقط از نظر امنیتی بلکه از نظر اخلاقی و مالی هم هیچ مساله قابل ذکری ندارند.

وی گفت: البته می‌دانید من نیز به دلیل مسوولیت‌هایی که در بالاترین سطوح کشور در حوزه امنیت ملی داشته‌ام حتی به این استعلام‌ها هم اکتفا نکرده‌ام و فراتر از روال معمول همه دولت‌های گذشته مشورت و رایزنی را نسبت به همه وزیران در بالاترین سطح دنبال کرده‌ام.

با اطمینان کامل وزرا را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردم

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: با اطمینان کامل وزرا را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردم و خواهش می‌کنم افرادی اگر از بیرون مجلس با اهدافی خاص، مسائلی را دنبال می‌کنند به آنها توجه نکنید، با مصالح ملی و شرایط کشور در این مقطع حساس توجه داشته باشید.

وزیران من شناخته شده هستند

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش افزود: این همکاران گرامی، منشور اخلاقی دولت که مبنای آن اعتدال است را از جان و دل قبول کردند که برای اجرای آن نیز همدل ومتفق‌القول هستند.

روحانی با بیان اینکه وزیران من شناخته شده هستند، گفت: با برخی از آنان در سالهای جنگ و جهاد و زیر بمباران دشمن هم‌رزم بوده‌ام و با برخی دیگر در مسئولیت‌های دیگر همکار بوده‌ام، باید قدر این عزیزان و یا جانبازان را بدانیم و قدردان تخصص‌ها و تجربه‌های طولانی‌شان باشیم.

وی در ادامه اظهار کرد: باید به این نکته اشاره کنم که در بحث متوسط سنی کابینه نسبت به برخی گاهی تعبیرات نازیبایی هم به کار رفت، من جوانگرایی را می‌پسندم ولی در مدیریت‌های کلان تجربه، تعهد، دانش و آمادگی برای ایثار و فداکاری را مقدم بر مساله سنی می‌دانم.

مدیران ارشد ستادی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردم

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر دو فرد از همه نظر مشابه هم بودند هم حتما جوان‌تر ترجیح داشت،در واقع معدل کابینه من در دهه سنی 50 است و این دهه یعنی دهه پختگی.

روحانی خاطرنشان کرد:آنچه برای من تعیین کننده است عشق به خدمت، توان، مدیریت، دانش، تجربه، انضباط کاری و تجربه کار گروهی بوده است و من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم، من مدیران ارشد ستادی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردم.

وی ادامه داد: همه ما می‌دانیم فرماندهان کهنه‌کار اتاق فرماندهی جنگ را اداره می‌کنند و افسران جوان میدان نبرد را، البته به همه وزیران توصیه کرده‌ام که در رده‌های بعدی از متخصصین جوان استفاده و بهره‌برداری کنند.

بی‌تردید بانوان محترم در کابینه حضور خواهند داشت

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش اظهارداشت: در مباحث مربوط به بانوان، قومیت‌ها و اقلیت‌ها نیز باید اشاره کنم که اولا کابینه بزرگتر از هیات وزیران است و بی‌تردید بانوان محترم در کابینه حضور خواهند داشت ثانیا از وزرا خواسته‌ام که از بانوان شایسته در معاونت‌ها و مدیریت‌ها بهره‌گیری کنند و همه باید در ارتقا جایگاه بانوان در مشاغل کارشناسی، مدیریتی بکوشیم.

روحانی خاطرنشان کرد: همچنین از اقلیت‌های قومی، دینی، مذهبی در سطوح مختلف مدیریتی، سطوح ملی و محلی و حتی در مسئولیت‌هایی در ریاست‌جمهوری دعوت به همکاری خواهد شد.

 رییس دولت تدبیر و امید در ادامه با بیان اینکه درمورد وزرا به بیان چند جمله بسنده می‌کنم اما نسبت به چند وزیر کمی با تفصیل سخن می‌گویم تا بر سختی چند روزه شما نمایندگان نیفزایم، در رابطه با وزیر پیشنهادی‌اش در وزارت اقتصاد گفت: آقای دکتر طیب‌نیا با توجه به تجربه کافی و هماهنگی وی در فعالیت اقتصادی برای این وزارت معرفی شده است.

رییس جمهور در مورد واعظی وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات تصریح کرد: دکتر واعظی تخصص دانشگاهی در همین رشته را دارد و در شرایط فعلی که نیاز به ارتباط بین‌المللی داریم، ایشان توانایی کافی را دارند.

روحانی درخصوص حجت‌الاسلام والسلمین علوی وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات نیز افزود: آشنایی من با ایشان در مجلس شورای اسلامی در دو دوره و مجلس خبرگان بوده است و ایشان دارای قدرت مدیریتی کافی و توانایی بالایی در این امر مهم است.

رییس‌جمهور درخصوص وزیر پیشنهادی‌اش در وزارت بهداشت نیز بیان کرد: آقای دکتر هاشمی را با اصرار دعوت کردیم. ایشان مسوولیت‌های سنگینی برعهده داشته و خدمات بسیاری را در امر پزشکی داشته و دارند و سابقه جبهه و جهادی ایشان مورد استقبال بزرگان جامعه پزشکی بوده است.

پورمحمدی در زمینه تامین عدالت کمک خوبی برای دولت خواهد بود

وی همچنین در مورد وزیر پیشنهادی‌اش در وزارت دادگستری خاطرنشان کرد: حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی را برای وزارت دادگستری انتخاب کردم و همچنین از پذیرش ایشان خوشحال شدم. ایشان توانمند برای تصدی بر این وزارت است و می‌تواند به خوبی هماهنگی لازم بین قوه قضاییه، قوه مجریه و قوه مقننه را به وجود بیاورد. لذا مطمئن بودم ایشان در زمینه تامین عدالت و مبارزه با فساد کمک خوبی برای دولت خواهند بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه با اشاره به معرفی حسین دهقان به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مجلس گفت: سابقه آشنایی من با ایشان مربوط به دوران دفاع مقدس است. ایشان در بخش جبهه و جنگ سابقه ارزشمندی دارند. آشنایی و تجربه‌ ایشان به این بخش و حضورش در وزارت دفاع و نگاه استراتژیک وی به این بخش از مواردی است که حائز اهمیت است.

وی با اشاره به انتخاب محمدرضا نعمت‌زاده به عنوان وزیر وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: به حق مهندس نعمت‌زاده فردی شایسته و جزو افراد کم‌نظیر در بخش صنعت است. ایشان در این بخش می‌توانند نشاط جدیدی را به وجود بیاورند. ان‌شاءالله شاهد شکوفایی این وزارتخانه در دوران حضور آقای نعمت‌زاده در این وزارتخانه باشیم.

روحانی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عنوان یکی از فعالان انقلاب نام برد وگفت: آقای جنتی در دوران بعد از انقلاب مسئولیت‌های فراوانی داشته‌اند و کاملا به فرهنگ ایرانی اسلامی اشراف دارند و به ابعاد مهم فرهنگ از لحاظ بین‌المللی توجه کامل دارد.

رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به انتخاب عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور اظهار کرد: من نیازی به معرفی ایشان نمی‌بینم چرا که همه شما نمایندگان مجلس با ایشان آشنایی کامل دارید.

روحانی با اشاره به سوابق رحمانی فضلی ادامه داد: وی با فرهنگ کشور آشنا است و من می‌خواهم که ایشان با دید اقتصادی به استان‌ها توجه کنند. ایشان آشنایی عمیقی با اقوام مختلف ایرانی دارند و وزیری هستند که به خوبی به زبانهای کردی و آذری صحبت می‌کنند.

وی با اشاره به معرفی حمید چیت‌چیان به عنوان وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی به بیان سابقه آشنایی خود با چیت‌چیان پرداخت و گفت: چیت‌چیان وزیری است که هم دارای تخصص و هم تجربیات زیادی است. وی ابتکارات زیادی در بخش‌های انرژی‌های نوین دارد و توجه ویژه به مساله آب در شرایط فعلی کشور از اولویت‌های مورد نظر ایشان است.

روحانی در ادامه با بیان اینکه بهترین شخصیتی که می‌تواند به خوبی مسئولیت وزارت خارجه را برعهده بگیرد، انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: من سالیان درازی با محمدجواد ظریف آشنایی دارم، مهارت ایشان در مذاکرات بین‌المللی و آشنایی ایشان به مسائل مختلف جهانی و همچنین اطاعت از خط رهبری در مقاطع مختلف از ویژگی‌های آقای ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه است.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به انتخاب محمود حجتی به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: من در جمع‌بندی‌هایی که در مورد وزیر جهاد کشاورزی داشتم همه بخش‌های جهادی اتفاق نظر داشتند که آقای حجتی این وظیفه را بپذیرند، از روز اولی که من از ایشان درخواست کردم که سکان این وزارت را بر عهده بگیرند ایشان متواضعانه فرد دیگری را معرفی کردند.

روحانی با بیان اینکه برای وزارت آموزش و پرورش شخصیتی اجرایی، علمی و برنامه‌ریز مورد نظر قرار داده است، گفت: دکتر نجفی فردی است که نسبت به مسائل آموزش و پرورش دارای نظرات راهبردی هستند. وی دارای محبوبیت بالایی در میان فرهنگیان است و درک عمیقی از آموزش و پرورش و از در ک عمیقی از مسائل عمومی کشور دارد.

نجفی دغدغه فرهنگیان را به خوبی می‌داند

وی افزود: نجفی دغدغه فرهنگیان را به خوبی می‌داند و می‌داند که معلم دلخسته نمی‌تواند آینده‌سازان بانشاطی را تحویل جامعه بدهد. من مطمئنم که ایشان می‌توانند نشاط علمی، اخلاقی و فرهنگی بهتری را پیدا کنند ایشان تجربه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان کشور را داشته و کاملا به انقلاب و نظام و رهبر معظم انقلاب متعهد هستند.

روحانی تاکید کرد: شرط اولیه همه وزرا تخصص، اعتدال‌گرایی و اطاعت از ولایت امر بوده و است.

روحانی در مورد انتخاب وزیر علوم توضیح داد: وزیر علوم دغدغه شخصی من بود. چراکه ما نیازمند دانشگاه‌های با نشاط هستیم و باید مطالبات به حق دانشجویان را مدنظر قرار دهیم. برای همین وزیر علوم باید فردی باشد مورد احترام دانشگاهیان و دارای سوابق علمی و مدیریتی متعادل باشد تا فضای دانشگاه را در شرایط حساس فعلی به سمت آرامش پیش ببرد.

وی با اشاره به سابقه آشنایی‌اش با میلی‌منفرد گفت: من در همان سال‌های دهه 70 که در شورای امنیت ملی مسوولیت داشتم، در جریان حوادث آن روز دانشگاه‌ها آقای دکتر میلی‌منفرد را فردی معتدل شناختم که جزء افرادی است که تفکر اصلاح‌طلبی دارد اما در اجرا مستقل و فراجناحی است و طبق چارچوب‌های نظام و ولی فقیه حرکت می‌کند.

رییس جمهور ادامه داد: من بارها قبل از این گفته‌ام که با اصولگرا یا اصلاح‌طلب بودن افراد مشکلی ندارم بلکه معتقدم هر دوی این گروه‌ها باید در دولت آینده اعتدال داشته باشند.

روحانی در توضیحات خودش در مورد علی ربیعی گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توضیح داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید به دست کسی اداره شود که هم اقتصاددان باشد و هم جامعه‌شناس و هم فضای کارگری را بشناسد و هم فقر را احساس کرده باشد و هم سال‌ها در فضای امنیت ملی سابقه داشته باشد و پیوندها را به خوبی درک کند.

وی با بیان اینکه علی ربیعی تمام ویژگی‌های گفته شده را دارد، گفت: آقای ربیعی برای اداره وزارتخانه‌ای که هم اقتصادی، هم اجتماعی و هم کارگری است، مناسب است و با توجه به ویژگی‌هایش برای این مسوولیت انتخاب شده است و می‌تواند این وزارتخانه را اداره کند.

رییس جمهور در توضیحات خودش در مورد گزینه پیشنهادی وزارت راه، مسکن و شهرسازی گفت: آقای آخوندی هم دانش مهندسی و اقتصادی دارد و هم به توسعه اجتماعی معتقد است. با توجه به اینکه ما باید تمام کشور را در نظر داشته باشیم، ایشان مساله آمایش سرزمینی را مدنظر دارد و همواره تمرکززدایی و پایتخت‌سالاری را مدنظر داشته است.

آخوندی شهامت داشته در حضور رهبری بگوید که در انتخابات تقلب نشده است

روحانی با بیان اینکه راه و شهرسازی یک ماموریت استراتژیک است، گفت: آقای آخوندی با انجمن‌های حرفه‌ای و تخصصی در این زمینه هماهنگ است و به همین دلیل از انتخاب او استقبال فراوانی شده است.

وی با اشاره به سابقه فعالیت آقای آخوندی گفت: او جهادگر و با سابقه جهاد سنگرسازان بی‌سنگر است و این شهامت را داشته است که در حضور رهبری بگوید که تقلبی در انتخابات نشده و امکان تقلب وجود ندارد که من این موضوع را که او در هرکجا اعتقاد خودش را بیان می‌کند، به او تبریک می‌گویم.

زنگنه شایسته‌ترین فرد برای وزارت صنعت است

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه دفاع پایانی خود از وزرای پیشنهادی‌اش با اشاره به ویژگی‌ها و خصوصیات زنگنه و همچنین اهمیت وزارت نفت گفت: وزارت نفت از حساسیت بالایی برخوردار است و امروز شرایط کشور ما به گونه‌ای است که منابع مالی ما و به تعبیری دیگر زندگی مردم امروز به این وزارتخانه اتصال دارد.

رییس جمهور با اشاره به اهمیت بین‌المللی و سیاسی این وزارتخانه و تحریم‌های دشمنان در ارتباط با نفت کشورمان گفت: جایگاه این جایگاهی یگانه است بنابراین باید نگاه ما نیز یگانه باشد.

وی با اشاره به اهمیت داخلی این وزارتخانه و همچنین بعد بین‌المللی و اقتصادی آن گفت: بحث سیاست خارجی و اقتصادی ما نیز در کنار مسائل داخلی به این وزاتخانه وابسته است و ما نیازمند فردی باتجربه و کهنه‌کار جهت تصدی این وزارتخانه هستیم و من خودم در این زمینه وسواس زیادی به خرج دادم، با افراد زیادی صحبت کردم و حتی دو نفر را برگزیدم و خود آنها اصرار و تاکید کردند که در شرایط فعلی بهترین گزینه دکتر زنگنه است. با متخصصین و صاحب‌نظران صحبت کردم،‌گروه‌های کاری ما بررسی کرد و تاکید بر این بود که آقای زنگنه شایسته‌ترین فرد برای این سمت است.

روحانی خطاب به نمایندگان گفت: شما اگر دوره مسوولیت ایشان در وزارت نفت را با دوره‌های دیگر مقایسه کنید، می‌بینید که در دوره خود چه نشاطی را وارد این صنعت کردند و ما در چه شرایطی قرار گرفتیم.

وی گفت: شما وضعیت پارس جنوبی را در دوره ایشان با دوره کنونی مقایسه کنید، پارس جنوبی از زمانی که ایشان از وزارت نفت رفتند تا به امروز چقدر پیشرفت داشته است؟ البته می‌دانم شرایط ما در این سال‌ها شرایط سختی بوده و این را می‌پذیرم ولی باید توجه داشت که کار ایشان نیز در زمانی که مسوولیت وزارت نفت را برعهده داشتند بسیار ارزشمند بود و به صراحت می‌گویم که بنده فردی بهتر از ایشان را برای وزارتخانه نمی‌شناسم و سراغ ندارم.

فردی بهتر از زنگنه برای وزارتخانه صنعت نمی‌شناسم و سراغ ندارم

رییس جمهور ادامه داد: این وزارتخانه، وزارتخانه حساسی است و حتی اگر بخواهد این وزارتخانه دو هفته با سرپرست اداره شود بنده به عنوان خدمت شما نمایندگان عرض می‌کنم، برای من این موضوع بسیار سخت است و برای منافع ملی مضر است.

روحانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با زنگنه گفت: ایشان شخصیتی است که من در جبهه‌های جنگ با ایشان آشنا شدم، جهادگری هستند که در میدان‌های رزم در کنار ایشان بودم، در مسوولیت‌های مختلف حضور داشتند و به شما می‌گویم که پرونده ایشان در بخش‌های مختلف دنبال کردم، ایشان فردی پاکدست است.

وی با اشاره به بحث قرارداد کرسنت و مباحث مطرح شده در ارتباط با آن با بیان اینکه خود کسی بوده که به این موضوع اشکال گرفته است گفت: بنده در جریان تمام مراحل این موضوع هستم.

رییس جمهور با بیان اینکه زنگنه فردی متخصص، پاکدست است گفت: در شرایط فعلی ایشان بهترین گزینه برای اداره این وزارتخانه مهم و استراتژیک است.

روحانی همچنین در دفاع از وزیر ورزش و جوانان نیز گفت: ایشان (سلطانی‌فر) سابقه مدیریتی طولانی در عرصه‌های مختلف دارد.

وی با اشاره به سوابق سلطانی‌فر گفت: ایشان فردی شایسته برای برعهده گرفتن مسوولیت ورزش و جوانان است.

روحانی همچنین به اهمیت ملی و دیپلماسی این وزارتخانه از جمله بحث دیپلماسی ورزش و همچنین توجه به ورزش همگانی اشاره کرد.

24 خرداد مردم حماسه آفریدند 24 مرداد شما نمایندگان مردم آن را تکمیل خواهید کرد

روحانی در ادامه سخنانش اظهار کرد: در پایان به محضر شما نمایندگان می‌گویم که من در پیشگاه خدا و شما نمایندگان خودم را موظف دانسته و می‌دانم که آنچه می‌دانستم از دانسته‌ها و اطلاعاتم نسبت به کابینه و تک تک وزرا با صداقت و صراحت و قبول مسئولیت در روز قیامت، در محضرشما اعلام و عرضه کردم.

وی افزود: هر چه گفتم شهادت شرعی بوده و به تمام الزامات این شهادت شرعی متعهد هستم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: خداوندا تو شاهد باشد من جز حقیقت و راستی نگفته و نخواهم گفت. تو خود شاهد باش که آنچه گفتم برای ارتقای آگاهی کسانی بود که در معرض مسئولیت داوری مهمی قرار دارند. تو شاهد باش که تمام تلاشم را به کار بسته‌ام که بهترین افراد را برای کابینه با بالاترین درجه کارآمدی و تجربه به نمایندگان مجلس معرفی کنم. در انتخاب همکاران به دقت مشورت کرده و رسیدگی و ارزیابی کامل انجام داده‌ام تا شایستگی و تعهد آنها برای مسئولیت‌ها روشن باشد.

رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: حتی یک روز در جریان معرفی این وزرا و یا یک ساعت وقت تلف نکردم من به دلیل شرایط حساس کشور و تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند هر چه سریعتر دولت را معرفی کن، پس از انجام مراسم تحلیف در اولین فرصت ممکن دولت را معرفی کردم.

روحانی تصریح کرد: امروز به نقطه‌ای رسیدیم که با رای شما نمایندگان حماسه سیاسی کامل خواهد شد. 24 خرداد مردم حماسه سیاسی آفریدند و 24 مرداد شما نمایندگان مردم آن را تکمیل می‌کنید.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بزرگواران، نمایندگان محترم این شمایید و این خدای حاضر و ناظر بر اعمال. این شمایید و چشم منتظر ملت بزرگوار ایران که نگاه آنها امروز به آرای شما است، این شمایید و این طمع دشمنان که همیشه خواسته‌اند بین دولت و مجلس فاصله باشد.

وی افزود: دشمنان هرگز خوشحال نباشند و نخواهند بود.

روحانی خطاب به نمایندگان گفت: رای امشب شما به همه کابینه؛ بعضی‌ها نوشته و گفته‌اند فلانی خوشحال می‌شود اگر چندتا از وزرا رای نیاورند، من می‌گویم، من خوشحال می‌شوم اگر همه وزرا رای آورند بی تردید با رای شما به همه وزرا کار دولت در همه بخش‌ها و وزارت‌خانه‌ها سریعتر آغاز خواهد شد که این خواست مردم است و ان‌شاءالله با رای شما هم لبخند بر لبان ملت و شادی رهبر را به همراه خواهد داشت.

رئیس‌جمهور کشورمان تاکید کرد:ان‌شاءالله حماسه سیاسی ملت با رای مجلس امروز تکمیل خواهد شد. شما همیشه لطف داشته‌اید.

وی در ادامه اظهار کرد: خط قرمز من و شما قاعدتا با همه وزرای آینده ما، امانتداری در بیت‌المال، رعایت رهنمودهای رهبری، حراست از عزت کشور در صحنه بین‌المللی و صیانت از حقوق مسلم ایران و پاسداری از احکام و اخلاق نورانی اسلام است و هرکس رعایت کند خدمتش مشهود خواهد بود و هر کسی عبور کند جایی در حلقه خدمت‌گزاری نخواهد داشت.

رئیس‌جمهور در پایان گفت: بارالها تعدادمان در جهان اندک و دشمنانمان بسیار است، تدبیر ما در گرو تدبیر توست و امید ما به رحمت بیکرانه تو و ما خود را وامدار تو می‌دانیم.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    پس فیلم چی شد؟
  • ali ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    خسته نباشید آقای میلی منفرد...... خدا قوت........ منم بلدم این حرفها رو بزنم.....خب نگفتی 88 چه خدماتی برای نظام انجام دادی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    روسياهى موند براى فتنه گران خيانت كار به كشور !!!
  • ايرانى ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    لعنت به مدعيان دروغين اصلاحات كه بدترين خيانت ها رو در حق ايران انجام دادند.
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    كاش موافقين به جاى تملق بيش از حد ، پاسخ مخالفين وزير پيشنهادى رو بدن!!! اينكه نميشه !!! اگه كسى ندونه فكر ميكنه وزير پيشنهادى از فضا اومده و هيچ مشكلى نداره و همه چىزش خوبه !!!
  • sss ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    از مطهری حامی فتنه بیشتر از این انتظار نمیره که از میلی منفرد دفاع کنه.
  • سیوندی ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    علی مطهری: مخالفان وزیر علوم افراطی اند
  • ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    اقای مطهری رسما از فتنه گران حمایت میکنه
  • فرزند ایران ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    مشرق این زنهای نماینده چرا پشت تربیون نمیرند حرف بزنند؟؟؟؟
  • ایمان ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    من نمیدونم اونایی که موافق وزیر علوم هستن چه فکری کردن واقعا...
  • ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    خبر رو بخون. پخش شد
  • میترا ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    متاسفم واسه نماینده ابادان که فتنه را جزو مسائل حاشیه ای میدونه ! اگه همون حاشیه ادامه پیدا میکرد شما الان راحت تو مجلس نشسته بودی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • میترا ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    بابا من هم همن شعر فردوسی را کم داشتم نخواهی که ضایع شود روزگار / به کار نادیده مفرمای کار به عقلش بباید نه خودآزمون / به قدر هنر پایگاهش فزون رعیت نوازی و سرلشگری/ نه کاری است بازیچه و سرسری
  • هبوط آدم ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    دیگه بیچاره شدیم، هر کی مخالف دولت حرف بزنه تو این 4 سال با چماق افراطی خواهند کوبیدش! افراط در استفاده از برچسب افراطی بزرگترین آفت 4 سال پیش رو خواهد بود!
  • ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    یادم می آید که این حسن آقای عزیز ما در یکی از مناظرات می گفت من سرهنگ نیسیتم؛ عزیز من تو که از همه سزهنگ ها سزهنگ تزی عزیز!!
  • مانی ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    دولت راست گویان ارواح عمشون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس