از ژنرال "عبدالفتاح السیسی" فرمانده کودتا عليه دولت...

گروه گزارش ویژه مشرق - ژنرال "عبدالفتاح سعید حسین خلیل السیسی" در 19 نوامبر 1945 ميلادی در قاهره به دنیا آمد. در سال 1977 ميلادی به کارشناسی علوم نظامی و در سال 1987 ميلادی به کارشناسی ارشد این رشته از دانشکده فرماندهی و ستاد دست یافت. در سال 1992 ميلادی نیز وارد دانشکده فرماندهی و ستاد بریتانیا شد تا از آنجا نیز به فوق لیسانس علوم نظامی دست یابد. وی در سال 2003 ميلادی به دانشکده عالی نظامی ناصریه و در سال 2006 ميلادی به دانشکده عالی نظامی آمریکا راه یافت تا از سهمیه بورس این دو دانشکده استفاده کند.
 

عبد الفتاح السیسی در دوران کودکی
 به هنگام ادای سلام نظامی به جمال عبد الناصر


السیسی که دارای سه پسر و یک دختر است پست های نظامی مختلفی از جمله سمت های فرماندهی را برعهده داشته است. وی رئیس شاخه اطلاعات و امنیت دبیرخانه وزارت دفاع ، فرمانده گردان پیاده ، وابسته دفاعی در عربستان، فرمانده تیپ پیاده، رئیس ستاد منطقه نظامی شمال و فرمانده منطقه شمالی بوده است.
 

 در 12 آگوست 2012 ميلادی مرسی بعد از کنار گذاشتن طنطاوی، وی را به درجه سرلشکری
 و سپس وزیر دفاع  و فرمانده کل نیروهای مسلح ارتقا داد.


وی همچنین مدیر اداره اطلاعات و شناسایی نظامی و کوچکترین عضو شورای عالی نیروهای مسلح بوده است.
 

السیسی اولین کسی که در دوره نخست وزیری هشام قندیل و ریاست جمهوری مرسی
 به سمت وزارت دفاع دست یافت.



نسب خانوادگی السیسی:

بسیاری از رسانه ها بیان داشته اند که مادر عبد الفتاح السیسی "ملیکه تیتانی" است که در سال 1953 ازدواج کرده و در سال 1954 صاحب فرزند شده است. گفته شده است که  این زن مغربی در سال 1958 به تابعیت مصری دست یافته است تا سیسی بتواند وارد دانشکده جنگ شود. برخی منابع خبری گفته اند که اجداد السیسی از یهودیان مغرب هستند.

دانلود

گفته می شود "عوری صباغ" دایی وی در "صافی" مراکش به دنیا آمده و در مدرسه راهنمایی دار البیضاء به یادگیری صنعت معدن روی آورده و از دانشکده مدیریت عمومی فارغ التحصیل شده است. وی در مراکش زندگی کرده و عضو جنبش "درور"  بوده است و در طی سال های 1948 تا 1950 در  سازمان زیر زمینی (هاماجین) فعالیت داشته است.

برخی منابع از جمله" المرصد الاسلامی لمکافحة التضلیل الإعلام گفته اند که خانواده صباغ در سال 1951به حزب "ماپای" پیوسته اند و وی در سال 1959 عضو کمیته مرکزی آن شده است. گفته شده است صباغ از سال 1957 تا 1963 در بئر السبع به انجام آموزش های فنی و  حرفه ای مشغول بوده است و از سال 1963 تا 1968 به عنوان ناظر آموزش حرفه ای در وزارت آموزش و پرورش فعالیت داشته است.

 دیگر آنکه از سال 1968 تا 1981 به عنوان دبیر شورای کارگری در بئر السبع فعالیت داشته و در طی    سال های 1974 تا 1982 عضو "کمیته تشکیلاتی" هستدروت بوده است.

 شایان ذکر است که پایگاه های خبری افسران انقلاب و اخوان المسلمین گفته اند شیخ عباس حسن السیسی مؤلف کتاب " تبلیغ تعالیم خداوندی عشق"  که از شاگردان حسن البناء ( یکی از برجسته ترین رهبران اخوان المسلمین) است پسر عموی پدر السیسی است.

این در حالی است که روزنامه صهیونیستی هارتز از ژنرال عبد الفتاح السیسی به عنصر و قهرمان جدید اسرائیل در مصر یاد کرده است.
 

به گفته روزنامه اسرائیلی هاآرتص عبد الفتاح السیسی در بین نخبگان سیاسی و نظامی
 رژیم صهیونیستی از احترام و مقبولیت بالایی برخوردار است.

نشان ها ومدال‌ها

نشان خدمت طولانی و الگوی نیک در سال1998
نشان درجه دوخدمت نظامی در سال 2005
 نشان درجه یک خدمت نظامی
نشان خدمت عالی در سال 2007
نشان 25 نوامبر 2012
 

مواضع و دیدگاه‌های السيسی

به نظر می رسد عبد الفتاح السیسی از چهره های ملی گرایی است که بیش از اندازه نسبت به آمریکائیها برای حل مشکلات مصر خوشبین است. آنچه در زیر می آید نگرش السیسی درباره نقش ارتش است حال آنکه حوادث اخیر نشان می دهد که وی چندان در این مسیر حرکت نمی کند.

-    ارتش نسبت به مسائل داخلی مصر کاملاً آگاه است ولی نقشی بی طرفانه خواهد داشت .
-    فرماندهی کل نیروهای مسلح از زمان روی کار آمدن در آگست گذشته، بر عدم ورود در عرصه سیاست اصرار داشته و تنها به بالابردن توان نظامی و تقویت نیروی انسانی ارتش می اندیشد.
-    کسانی که فکر می کنند ما نسبت به خطراتی که مصر را تهدید می کند بی تفاوت هستیم در اشتباهند چرا که ما در برابر درگیری هایی که کشور را با مشکل مواجه می سازد ساکت نخواهیم بود.
-    نیروهای مسلح در دوره پیشین در درگیری های سیاسی وارد نشد اما در حال حاضر مسئولیت ملی و اخلاقی آن ایجاب می کند تا مسائل کشور را به طور دقیق رصد کند تا مصر به مشکلاتی چون فتنه مذهبی، جنگ داخلی و فروپاشی نهادهای دولتی مبتلا شود.


دلیل انتخاب السيسی از سوی مرسی

پس از آنکه محمد مرسی یک سال پیش فرماندهان بزرگسال ارتش مصر را کنار گذاشت و از میان نسل جدید نظامیان فردی را برای وزیر دفاع و فرماندهی کل نیروهای مسلح انتخاب کرد گمان می رفت ارتش در برابر اولین رئیس جمهور منتخب ملت سر تسلیم فرو آورد. اما این امر محقق نشد وعبد الفتاح سیسی، مرسی را کنار گذاشت.
 

انتخاب عبدالفتاح السیسی 58 ساله
 برای خود مرسی و نسل کم سن و سال نظامیان مصر مناسب بود.


این نسل بعد از سال ها تبعیت از نسل بزرگتر همچون ژنرال حسن طنطاوی 78 ساله که به مدت 20 سال وزیر دفاع بود خسته شده بودند.
 
درطول 60 سال گذشته حاکمانی که به قدرت رسیده ارتشی بوده اند و در طی دوره 6 ماهه بعد از برکناری مبارک که با ناآرامی همراه بوده است، ارتش زمام امور را برعهده داشته است.

مصریها خواهان عدم دخالت نظامیها در امور سیاسی بوده اند از همین رو سیسی در اوایل روی کارآمدن مرسی بارها اعلام کرد که ارتش به منظور پرهیز از ایجاد آشوب ودسته بندیهای سیاسی، وارد سیاسیت نخواهد شد. زمانی هم که در نوامبر گذشته در پی صدور بیانیه جدید قانون اساسی توسط مرسی بین هوادارن وی و مخالفانش درگیری روی داد، السیسی اعلام کرد که ارتش از مردم ودولت حمایت می کند.

السیسی در مقام مقایسه با فرماندهان مسن ارتش از سن کمتری برخوردار بود. علاوه بر این، دو ویژگی وی باعث شد تا مرسی که در نسل جدید ارتش به دنبال نیروی مناسب برای تصدی وزارت دفاع بود وی را انتخاب نماید. نخست آنکه وی در ظاهر به آداب مسلمانی پایبند است و دیگر آنکه به دلیل حضور دو ساله خود در دانشکده ‌نظامی آمریکا (در سال 2005 و 2006) رابطه خوبی با آمریکائیها داشت. از این گذشته آمریکائیها سالانه  1.3 ملیارد دلار به مصر کمک نظامی می کنند.

 
مسلمان بودن السیسی و رابطه خوب وی با آمریکايی‌ها
 دو دلیل انتخاب وی به عنوان وزیر دفاع توسط مرسی بود.

 شخصیت السیسی

استیوگراس کلنل بازنشسته ارتش آمریکا که مسئولیت آموزش السیسی در دانشکده رویترز را برعهده داشته است از وی به دانشجویی مسلمان و مصمم یاد می کند که نسبت به آینده مصر دغدغه داشته و دید خوبی نسبت به ایالات متحده دارد.


 عبدالفتاح السیسی یک چهره نظامی خبره است که بعد از طی دوران فرماندهی در ستاد فرماندهی اطلاعات جنگی
 و فعالیت به عنوان وابسته نظامی در ریاض، به سمت فرماندهی ارتش دست یافت.


روبرت سبرنجبورج کارشناس تحصیلات تکمیلی دانشکده جنگ در مونتیری واقع در ایالت کالیفرنیا می گوید: سعی شد سیسی به گونه ای آموزش ببیند که بتواند به یک فرمانده عالیرتبه تبدیل شود.

وی می افزاید با اینکه السیسی در دوران آموزش نشان می داد که دارای گرایشهای اسلامی است اما در بین همکارانش در ارتش آمریکا از وجهه خوبی برخورداربود.
 

سبرنجبورج می گوید: السیسی ازجمله کسانی است که مقامات نظامی و دولتی آمریکا
 وی را می شناختند و مردم از وی به نسل جدید ارتش یاد می کردند.


این فرد با استشهاد به نوشته‌های السیسی در دوران حضور خود در آمریکا می گوید: السیسی در امور سیاسی و امنیتی به اندیشه اسلامی توجه داشته است.(7)

به گفته وی مسلمان بودن السیسی بدین معناست که وی معتقد است اسلام درای نقشی مهم در  سیاست امنیت ملی است. وی می‌افزاید: السیسی از طرفی با عینک اسلامی به جهان نگاه می کند و از طرفی با اسلامی که اخوان المسلمین داعیه آن هستند مخالف است!

نکته دیگر در خصوص شخصیت عبدالفتاح السیسی اینکه عده ای بدون در نظر گرفتن سر سپردگی وی به ایالات متحده وی را شبیه جمال عبد الناصر مخالف آمریکائیها و از طرفداران بلوک شرق می دانند.
 

عبدالحکیم جمال عبد الناصر
جوانترین پسر جمال عبدالناصر که گویی شناخت چندانی از پدرش ندارد می گوید:
 عبدالفتاح السیسی به مانند پدرم چهره ای ملی گرا و آرمان خواه است!

وی با بیان اینکه هر دو چهره ای نظامی بودند که در راستای صیانت از شرافت مصر و دفاع از حاکمیت ملی حرکت می کردند و از مردم و نه حاکمان حمایت می کردند، می گوید سناریوی 30 ژوئن به مثابه همان انقلاب 23 جولای 1952است که پدرم به همراه گروهی از افسران آزادیخواه بر علیه نظام فاسد حاکم به پا خواستند. وی با بیان اینکه امروز عبدالفتاح السیسی همان کار را انجام می دهد از اخوان المسلمین انتقاد و آنها را به تعامل با بیگانگان برای دستیابی به قدرت متهم کرد.


نقش آمریکا و السیسی در برکناری مرسی

براساس نظرسنجی مؤسسه زغبی میزان اعتماد به ارتش 94 درصد بوده است. در این میان 60 درصد غیر اسلامگراها با بازگشت موقت ارتش به اداره امور کشور موافق بوده اند و تمام اسلامگراها با بازگشت ارتش مخالف بوده اند.

گزارش‌های مطبوعات آمریکا حاکی از آن است که آمریکا از قبل در تدارک انجام کودتا در مصر بوده اند.
 

دیدار السیسی با فرماندهان نظامی قبل از کودتا

در آگوست سال گذشته زمانی که مرسی فرماندهان ارتش را کنار گذاشت فارین پالیسی نوشت فرماندهان جدید در صورتی که از اقدامات مرسی احساس خطر کنند وی را با چالش مواجه خواهند ساخت. در حال حاضر در روابط ارتش با مصر چالش به وجود آمده است و با یکدیگر درگیر هستند. این مجله در فوریه 2013 نوشت مرسی کشور مصر را به آشوب کشیده است و به همین خاطر حتماً ارتش وارد صحنه خواهد شد. این بار ورود ارتش به مانند دوران مبارک نیست. به این معنا که از طرفی با اخوان المسلمین تعامل دارد و از طرف دیگر برای حفظ موجودیت خود تلاش می کند. بزودی اخوان المسلمین برای کنار گذاشتان رقبای سیاسی خود وارد عمل خواهد شد و حمام خون در مصر به راه خواهد افتاد.

 
آخرین دیدار مرسی با عبد الفتاح السیسی قبل از کودتا در 4 جولای 2013

 این مجله در همین ماه می گوید واشنگتن تنها به کنار رفتن اخوان المسلمین در قالب یک انتخابات آزاد فکر می کند.  تعامل اوباما با مرسی تنها از این روست که وی را رئیس جمهوری می داند که در یک فرایند دموکراتیک بر سرکار آمده است و این به معنای  مقبولیت وی نیست.

دانلود

 آمریکا قبل از 30  ژوئن سعی داشته است تنش سیاسی به وجود آمده در مصر را مدیریت کند. در آن زمان با به خیابان آمدن حامیان و مخالفان مرسی ایالات متحده فکر کرد که ممکن است اوضاع امنیتی از کنترل آن خارج شود از همین رو با تشکیل " گروه مدیریت بحران مصر" عملاً وارد صحنه شد.  مأموریت این گروه ارائه پیشنهادات و راهکار به دولت آمریکا در چنین شرایطی بود.

درهمین راستا دفاتر شورای امنیت ملی آمریکا به منظور استماع آراء کارشناسان حوزه مصر جلساتی را تشکیل داد و وزیر دفاع و گروهی بزرگ متشکل از وزاری امور خارجه ، فرماندهان عالی رتبه پنتاگون و نمایندگان نهادهای اطلاعاتی مختلف به سرعت راهی کاخ سفید شدند.
 بعد از برگزاری نشست‌های پیاپی تا قبل از یکم جولای و در پی صدور بیانیه وزارت دفاع مصر مبنی بر اعطای مهلت 24 ساعته به مرسی برای توافق با گروه های سیاسی، آمریکائیها بدین نتیجه رسیدند که دستیابی به توافق بخصوص بعد از آنکه مرسی اعلام کرد از حق شرعی خود دفاع خواهد کرد ناممکن شده است و چاره ای جز دخالت ارتش نیست.
 

السیسی به هنگام قرائت بیانیه ارتش و صدور حکم برکناری مرسی

دلایل اتخاذ این رویکرد آمریکائیها به شرح زیر است:
1-    شکل گیری کودتای نظامی بر اساس قانون مصوب کنگره آمریکا در سال 1961 به معنای پایان کمک ها به مصر و هر دولتی است که در آن ارتش رئیس جمهور منتخب مردم را کنار می گذارد.
2-    ضرورت عدم مدیریت مرحله انتقالی توسط نیروهای مسلح و لزوم وجود چهره‌های مردمی دارای صلاحیت
3-    عدم روی آوردن به اقدامات خشونت آمیز در مقام مقابله با رهبران برجسته اخوان المسلمین و دیگر قدرت‌های اسلامگرا
مایکل وحید حنا از مؤسسه سینچری فاوندیشن نیویورک معتقد است بازگشت جنجالی ارتش به حیات سیاسی قطعیت نداشت و شخص السیسی – از نیروهای اقلیت تندرو در ارتش- تمایلی به ورود به عرصه سیاسی نداشته اند.
برخی منابع ارتش مصر بر این باورند که نطقه آغاز تحولات تلاش محمد مرسی برای دخالت در سوریه واستقبال  از برنامه "جهاد" در این کشور بود امری که نگرانی ارتش را در پی داشت.
 

تماس های پیاپی عبدالفتاح السیسی با آن پاترسون سفیر آمریکا در مصر
 حاکی از آن است که اوضاع مصر به خوبی توسط آمریکائیها مدیریت شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال چندی پیش از انجام مکالمات تلفنی بین عبدالفتاح السیسی و چاک هیگل وزیر دفاع امریکا پرده برداشت. بنا به گفته این روزنامه ، هیگل و عبدالفتاح السیسی به بیان مسائلی بیش از رابطه نظامی بین دو کشور پرداخته اند.

این روزنامه به نقل از مسئولان آمریکایی می گوید: هیگل قبل از تماس با السیسی با یک تیم کارشناسی رایزنی داشته است.
 

سوزان رایس مشاور رئیس امنیت ملی با همکاری دیریک چولیت معاون وزیر دفاع در امور امنیت بین الملل
 و مستشاران دیگر راهکارهای لازم را در اختیار هیگل قرار می داده اند.

به گفته این روزنامه بعد از عزل مرسی هیگل و السیسی در پنجم جولای بیش از دو ساعت درباره اختیارات السیسی در حکومت موقت و نظر آمریکا دربارة آزادی برخی از رهبران بازداشت شده اخوان المسلمین با یکدیگر صحبت کرده اند.
 

چاک هیگل و السیسی

 روزنامه مذکور در خصوص دیدار السیسی با هیگل در 24 آوریل گذشته در قاهره می گوید: السیسی که در این دیدار بدون نیاز به مترجم به زبان انگلیسی سخن می گفت به هیگل گفته است که نحوه تعامل کلامی آمریکائیها را دوست دارد. این روزنامه در ادامه می‌گوید عبدالفتاح السیسی که در این دیدار هیگل بر ارتباط هر چه بیشتر آمریکا با وی تأکید کرد بیش از 30 سال است که با نیروی نظامی آمریکا در ارتباط است و این ارتباط به سال 1981 ميلادی برمی گردد که وی برای آموزش های نظامی به ایالت آتلانتا رفت.
 

عبد الفتاح السیسی در دولت موقت

السیسی در حال حاضر بسیار تلاش دارد از نفوذ آمریکائیها برای  بازگرداندن آرامش به مصر استفاده کند و از پتانسیل آنها برای خارج ساختن حامیان محمد مرسی و اخوان المسلمین از میدان رابعة العدویة استفاده کند . امری که تاکنون محقق نشده است.

 
السیسی برای بیرون راندن اخوانی ها با بسیاری از آمریکائیها از جمله ویلیام برنز دیدار کرده است.

آمریکائیها از السیسی می خواهند از خشونت استفاده نکند و در فرایند سیاسی جدید از حضور اخوانیها نیز استفاده شود.
گفت‌وگوی السیسی با مقامات آمریکایی در شرایطی صورت می گیرد که وی چند روز پیش در مصاحبه با روزنامه واشنگتن‌پست به شدت از عدم همراهی آمریکائیها برای اعمال فشار بر اخوان المسلمین انتقاد کرد.
 

در روزهای اخیر عبد الفتاح السیسی در مصاحبه های خود به آمریکائیها در خصوص جنگ داخلی هشدار داده است.

وی بیان داشت که مصر در آستانه جنگ داخلی قرار دارد و مصری ها عدم همکاری آمریکايی‌ها را فراموش نخواهند کرد. در پاسخ وی هیگل از اقدامات خشونت آمیز در مصر انتقاد کرده و از وی خواسته است با انجام اقدامات سیاسی در جهت رفع تنش اقدام کند.(12)

انتقاد السیسی از آمریکا با استقبال برخی چهرهای سیاسی از جمله ثروت الخرباوی از رهبران پیشین اخوان مواجه شده است. وی می گوید درخواست السیسی از اوباما برای اعمال فشار بر اخوان المسلمین  به منظور حل بحران کنونی مصر حاکی از آن است که اخوانی ها مزدور آمریکا بوده و رهبر این گروه در مصر مشاور اوباما در خاورمیانه است!
 

ثروت خرباوی از رهبران پیشین اخوان و منتقد این گروه

اخیراً زمزمه هایی به گوش می رسد که السیسی قصد دارد از ارتش استعفا دهد و خود را برای انتخابات آماده کند اما خود وی این موضوع را رد کرده است و بیان داشته است که در انتخابات شرکت نمی کند.


تقسیم مصر

 برخی از سیاستمداران و پژوهشگران بر این باورند که ایالات متحده و هم پیمانان آن توانستند با حمایت عبدالفتاح السیسی، ارتش و گروه های اسلامی را با یکدیگر درگیر سازند تا زمینه را برای تقسیم مصر فراهم کنند. این افراد معتقدند آمریکا سعی دارد از توان عبدالفتاح السیسی به مانند سوهارتو دیکتاتور اندونزی برای این هدف خود استفاده کند.
 

سوهارتو در سال 1965 با حمایت آمریکا توانست
 با قتل 850  نفر از مخالفان کمونیست خود به قدرت برسد.

روزنامه الأهرام در شماره 11 خود در فوریه 2012 آورده است که: تحقیقات قضایی درباره تأمین مالی نهادهای آمریکایی در مصر حاکی از آن است که این نهادها در پی انجام طرح تقسیم مصر هستند. یک منبع قضایی به "الأهرام" گفته است که نقشه های به دست آمده در نهادهای خارجی نشان می دهد که جدا کردن "حلایب و شلاتین" از مصر در دستورکار این نهادها قرار دارد. این نقشه ها همچنین نشان می دهد که مصر باید به چهار اقلیم: قناة، صعید مصر، قاهره بزرگ و دلتا تقسیم شود. بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط دستگاه اطلاعات عمومی، این نقشه ها به مانند همان نقشه هایی است که مقامات سودان در داخل مقر مرکز الجمهوری در خارطوم به دست آوردند و بر اساس آن تقسیم سودان به دو دولت مورد توجه واقع شده بود.

 عبد الرحمن احمد عثمان رئیس مرکز پژوهش ها و مطالعات آفریقا در سودان در تبیین دیدگاه خود درباره آینده جهان عرب میگوید: حوادث به وجود آمده در جهان عرب، جزئی از سناریوی تقسیم این کشورهاست و مصر از این موضوع مستثنی نیست. وی می گوید طرح تقسیم کشورهای عربی در کتاب های غربی ها از آن سخن به میان آمده است لیکن این کشورها از درک اهداف موجود در پشت این بحران سازی ها عاجزند.

" دولت سویلم" شهروند مصری که دارای تابعیت آمریکایی است  و در یک مرکز آمریکایی "مؤسسه بین المللی الجمهوری" فعالیت داشته است می گوید: این مرکز طرح هایی برای تقسیم مصر در دستورکار داشته و قرار بوده این طرح ها تا سال 2015 به اجرا در آید. وی در ادامه می گوید دستگاه امنیتی مصر را از این موضوع مطلع ساخته است و آنها با ورود به این مرکز اسناد موجود در آن را مصادره کرده اند.
عبدالفتاح السیسی وارد بازی آمریکا شده و گام به گام با طرح های این کشور در مصر همراهی می کند. او به راستی قهرمان جدید اسرائیل در مصر است.



منابع و مآخذ:

http://www.gololy.com
http://www.almasrawia4ever.com/vb/showthread.php?p=2935
http://www.elwatandz.com/watanarabi/9199.html
http://new.elfagr.org
http://elaph.com/Web/news/2013/7/
http://www.alrsaal.com/19238.html
 http://www.assabeel.net-
http://alahale.net/article/11824
http://www.almadapaper.net/ar/news/447265
http://www.alquds.co.uk/?p=68694
http://tahrirnews.com
http://elgornal.net
http://alahale.net/article/11824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید امیر ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    این مردک هم از فتنه گران مصری است . البته صد رحمت به اینها . فتنه گران و حامیانشان در ایران که با پر رویی قصد دارند وزیر هم بشوند . ! هر چند بعضی هاشون اوقدر ذلیل شدن که علی رغم اسناد غیر قابل انکار دیروز به غلط کردن افتاده بودند. مجلس انقلابی محکم جواب انها را خواهد داد
  • فتحی ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    گزارش بسیار خوبی بود.ممنوم
  • ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    خدایا بحق محمد وال محمد شر اشرار امریکائی را به خودشون برگردان به محمد وال محمد قشمت میدهم با ظهور اقا امام عصر عج امریکا را بدرون زمین ببر امین یا رب العالمین
  • امیر ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    بسیار جامع و خوب بود اما من هنوز هم معتقدم دولت اخوانی در مصر، برای ما، خطرناک تر از جکومتی اینچنینیه ای قربون آقا برم که ما آخرش نفهمیدیم چرا ایشون اینقدر اصرار دارن که ما با اخوانی ها خوب باشیم درحالی که اونها اصلاً از ما خوششون نمیاد!
  • محمد ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    براي اينكه حضرت آقا قضايا رو اهم و مهم مي‌كنند. اخوان المسلمين اگر چه نسخه كامل اسلام نيست، اما يك قدم جلوتر از ليبرال‌هاست. اگر ليبرال‌هاي مصر، نوكر صهيونيست و آمريكا نبودند، چه بسا نيازي به اين مصلحت سنجي نبود، اما فعلاً هر دو گروه، دمشان به دم آمريكا وصل است. فقط اخواني‌ها اصل اسلاميت رو پذيرفتند.
  • محمدرضا ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    عزیزان ، قائله مصر فرصت خوبی است تا گذری داشته باشیم به سالهای اول انقلاب عزیزمان !! کودتای مصر نسخه کپی شده کودتای نوژه همدان ماست یعنی اولین توطئه دشمن در شکست انقلاب . در ایران ما به سلامت گذشتیم و البته ده هاو یا شاید صدها توطئه دیگر را ناکام گذاشتیم اما در مصر همین اولین دسیسه، آنها را به قهقراء کشانید و....واین یعنی نقش جایگاه الهی ولایت فقیه در جامعه شیعی و همچنین دلیل روشن تر از آفتاب ضرورت پیروی بی چون و چرای امت از ولایت (سمعا و طاعتا) . خداوند هر آینه روح مطهر امام عزیزمان را همنشین با انیاء و وجود پربرکت رهبر شجاع و حسینی مان را از جمیع بلیه عرضی و سماوی مصون بدار.....تا ظهورت حضرت بقیه الله العظم، به حق خون شهدا .
  • یک دوست ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    عالی بود .... ممنون
  • علی گندابی ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    1 0
    بسیار احمقانه بود این گزارش.. موند علامت تعجب ها برای چی بود... آیا شما اخوان رو قبول دارید... این سلفی های حرام زاده وهابی تکفیری ؟؟؟؟؟ عمرا منتشر کنی... در ضمن تو ایران از هرکسی خوشمون نیاد به اون برچسب فتنه گر... انحرافی ... میزنیم براتون متاسفم ... وای بر ما و شما و ...
  • حامد ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    مشرق جان تکلیف مارو روشن کن تو یه روز طرفدار مرسی هستی یه روز سیسی امروزم که ظاهرا به این نتیجه رسیدی که سیسی با صهیونیستاس. مشرق عزیزحقیقت اینه که این سیاست مداران مصری نیستن که وابسته به صهیونیستان....این سیاست شونه که به صهیونیستا و کمک های مالی امریکا وابستشون کرده. درود بر شرف ملت ایران که با انقلاب استقلال واقعی سیاسی رو برای ایران به ارمغان آوردن،والا ماهم امروز در بهترین شرایط باید یکی بودیم مثل مصر یا عربستان یا ترکیه..............
  • امیر ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    باهاتون موافقم آقای محمد به جز بخشی که فرمودید اخوانی ها اصل اسلامیت رو پذیرفتند اما آقای مرسی زمانی که رئیس جمهور بود، در مصاحبه ای با بی بی سی چنین مضمونی رو بیان کرد که در حال حاضر ما به دنبال حکومت اسلامی نیستیم و در همین حد که اخوان به عنوان گروهی اسلامی در صحنه ی اجتماعی باشه برامون کافیه در واقع واضحه که اخوان سکولاریسم سیاسی (سیاسی منظورحکومتی است) و اسلامیت درون سازمانی رو پذیرفته چیزی که پیشنهاد اردوغان بود با این حال باز هم این مشکل اصلی نیست مشکل اصلی اینه که اون ها شاید در سایه ی همون پذیرش سکولاریسم سیاسی حتی دوستی و مدارا با اسرائیل رو به شراکت با ایران ترجیح میدهند، که این هم شاید یه دلیلش ضعف دیپلماتیک ما بوده باشه...
  • محمدصادق ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    اگه یه نفر بیاد ایران، بگه: بشار اسد باید بره بگه ابوبکر صدیق دیدار رهبری نره آیا مرسی نباید سرنگون می شد؟؟
  • ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    مردم مصر به‌جای مبارک باید ابتدا ارتش را با فرار دادن فرزندانشان منحل می‌کردند.
  • علی ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    من آشق عین گذارشاط هصتم مشرق نیوذ
  • سید عابدین ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    نه امریکا و نه اسرائیل راضی به کنار رفتن مرسی اخوانی سلفی ( غلام حلقه به گوش ) نبودند مگر همین مرسی نامه فدایت شوم برای شیمون پرز ننوشت مگر در همان نامه تاکید به روابط حسنه با اسرائیل نکرد مگر نمیبینید همین سلفی های کثیف و وهابی های ملعون چه به سر شیعیان مظلوم سوریه اوردند همینطور اتفاقاتی که برای شیعیان مظلوم مصری و مخصوص شیخ شحاته افتاد به قول ایت الله قزوینی خون با برکت شیخ مظلوم شحاته بود که مرسی را به زیر کشید
  • ابو مرزوق ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    تحليل و روش كهنه شما براي نفي ديگران ، صهيونيست و بهائي و آمريكائي و . . . .جاسوس ، نفوذي خجالت بكشيد ، اين السيسي اخواني بود و با مرسي بيعت كرده بود و انتخاب مرسي ، وقتي نمي توانيد تحليل و تفسير كنيد ، از اين مدل آماده استفاده مي كنيد . مثل اينكه گفتيد سعيد امامي هم يهودي و جاسوس و . . .بود
  • ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    این بابا از بچگی نظامی بوده
  • امیر ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    اشاره ی خوبی بود نقش بی بدیل امام و پس از ایشون هم آقای خامنه ای در به پیش رفتن این کشور غیر قابل انکاره
  • امیر ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    اصل صحبتتون رو قبول دارم اما لحنتون اصلاً خوب نیست
  • امیر ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    نظرشو گفته جنایت کرده؟!! من خودم هم اخوانی ها رو قبول ندارم اما ما باید تفکیک قائل بشیم، به این مفهوم که لزوماً کودتا علیه کسی که همفکر ما نیست رو نباید تایید کرد حتی اگر با کودتا افرادی نزدیک تر به ما سر قدرت بیان (که الان هم چنین چیزی اتفاق نیفتاده) این دقیقاً مثل قضیه 88 ایرانه، که احمدی نژاد با این که از نظر تصمیم گیری و مدیریتی کشورو داغون کرد، ولی به هرحال منتخب ملته و باید بیاد کارشو انجام بده مرسی هم همینطور، او منتخب بود و فقط پارلمان میتونست استیضاح و برکنارش کنه، پارلمانی که اصلاً الان در مصر وجود نداره و شاید اگر خود مرسی تلاش میکرد پارلمان رو مجدداً باز کنه، به این راحتی توسط وزیر خودش برکنار نمیشد!!!
  • ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    قیافش هم شبیه جهودهاست
  • ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    خود تو چقدر بی انصافی؟ زود قضاوت می کنی، خودت مبری و میدوزی اونهایی هم که گفتن تقلب شده یه عده مثل تو بودند دیگه چون اوضاع عالم بر وفق مرادشان نبود همه چیز یه گند می کشیدن!
  • حسین ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    به دوستان عزیزی که مثبت دادند پیشنهاد میکنم بیانات رهبری در روز عید فطر مطالعه کنند
  • ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    من که چیزی از کل این گزارش مبنی بر اثبات مهره صهیونیستی بودنش نگرفتم . تماس ایشون با آمریکا هم بسیار بجاست چون آمریکا شدیدا با رفتن مرسی مخالف بود و همین جنگهای داخلی‌ در مصر هم هنوز زیر سر گروههای اسلام گرای افراطیِ نوکر آمریکا و انگلیس هستند مرسی با اینهمه اشتباهت فاحش و دوستی‌ با صهیونیست باید میموند؟ سبرنجبورج می گوید :به گفته وی مسلمان بودن السیسی بدین معناست که وی معتقد است اسلام درای نقشی مهم در سیاست امنیت ملی است. وی می‌افزاید: السیسی از طرفی با عینک اسلامی به جهان نگاه می کند و از طرفی با اسلامی که اخوان المسلمین داعیه آن هستند مخالف است!
  • سید محمد ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    همین که اثبات شود وی رگه ای از صهیونیست یهودی دارد کافی است که این هم مهره ی بعدی صفحه ی شطرنج بازی صهیونیست است.(هر گرگی که لباس میش بپوشه باز هم گرگه)آقای ابو مرزوق یا این که حافظه تاریخی شما یاری نمی کند یا این که >>>تاریخ را نخوانده اید بیشتر کسانی که ضربه خورده اند از خودی بوده است نه دیگران ؟!چه کسی جرج واشگتن را کشت ؟چه کسی کندی را کشت ؟چه کسی گاندی را کشت؟چه کسی چنگیز را کشت؟چه کسی موجب شکست هیتلر و موسلنی شد؟؟؟اگر جواب را یافتی خواهی دانست که دشمن خودی است .
  • عباس چابک ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    به زودی دوباره علیه ایشون کودتا میشه
  • ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    درود برتوو
  • كيان ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    0 0
    از كجا معلوم اينها همه فيلم و سناريو از پيش طراحي شده امريكا نباشه.. خود مرسي زمينه رو براي روي كار امدن السيسي فراهم كرد .. و البته تيشه به ريشه خودش زد..من از همان اول هم چشمم از اين مرديكه سلفي اخواني اب نميخورد .. يك باره ديگه در همين مشرق اوايل بازداشت مرسي نوشتم كه اين مرديكه دشمن تشيع و اسلام محمدي و ايران هست وو اصولا اعراب و تركهاي عثماني ديد خوبي به ايران و ايراني و فارس ها ندارن.. رژيم هاي تركيه حجاز مصرو...كه سرشون به تنشون مي ارزه...با ايران ميانه خوبي ندارن و اصلا چشم ديدن ايران رو در عرصه سياسي ندارن..چرا چون سلفي و نكفيري و در ظاهر مسلمانن..اسلامي كه بريتانيا و امريكا دوست داره..اونها اصلا صداقت ندارن.. كسي كه صداقتشو از ابوبكر صديق بگيره ازش توقع راستي و درستي نكنين..اخرش هم به بلاي دنيوي گرفنار شد...خداوند ظالم را بوسيله ظالم ديگري.. مثل جريان صدام تكريتي.. بركنار كرد....خداوند فرج اقا رو نزديك كنه..و اسراييل را از صفحه روزگار محو كنه..اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم.. واهلك اعدائهم اجمعين امين يا رب العالمين..
  • راد ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    عالی بود ...
  • ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    درضمن متولد ۱۹۵۴ هست ولی‌ شما زدین ۱۹۴۵
  • محمد ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    0 0
    وجود یک حکومت سکولار یا دمکراتیک یا ناسیونالیست در مصر بهتر از حضور یک حکومت با گرایش های تند اخوانی برای ایران و جهان اسلام است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس