کد خبر 240002
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰

مقام‌های فیلیپینی امروز (دوشنبه) اعلام کردند، اطمینان حاصل می‌کنند که افزایش حضور نظامیان آمریکایی در این کشور آسیایی دائمی نخواهد شد چرا که این اقدام تنها با هدف کمک به مدرنیزه کردن ارتش فیلیپین انجام می‌شود.

 به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، مقام‌های فیلیپینی و آمریکایی قرار است روز چهارشنبه در مانیل درباره معاهده افزایش حضور نظامیان آمریکایی در فیلیپین به گفت‌وگو کنند.

صدها تن از سربازان آمریکایی از قبل در جنوب فیلیپین که با شبه‌نظامیان و اقدامات تروریستی دست به گریبان است، مستقر شده‌اند. این توافق جدید احتمالا باعث افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در این مجمع الجزایر می‌شود و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا تجهیزات خود را در این کشور دایر کنند.

«آلبرت دل روزاریو»، وزیر خارجه فیلیپین و «ولتایر گازمین»، وزیر دفاع این کشور در یک کنفراسی خبری نمایندگان فیلیپین را که قرار است با مقام‌های آمریکایی دیدار و گفت‌وگو کنند، معرفی کردند.

این مقام‌ها از چین نامی نبردند اما مکررا در گذشته تاکید کردند که میانیل نیازمند ارتقای ارتش برای دفاع از آب‌های منطقه مورد مناقشه با پکن در دریای چین جنوبی است؛ محلی که دولت چین نیز مدعی مالکیت آن‌هاست.

وزیر امور خارجه فیلیپین گفت: منطقه ما نیازمند این است که بداند ما باید به سرعت صلح را برقرار کنیم. بنابراین ما از متحدان خود می‌خواهیم به ما کمک کنند تا به این وسیله بتوانیم از خود در مقابل دیگران دفاع کرده و به تضمین امنیت کشور و حفظ مردم بپردازیم.

وزیر دفاع این مجمع الجزایر نیز اعلام کرد: حضور گسترده‌تر آمریکا در منطقه دائمی نیست و بر اساس قانون اساسی ما خواهد بود که حضور دائم سربازان خارجی را منع می‌کند.

حضور نیروهای خارجی در فیلیپین یک مساله حساس برای مردم این کشور است که پیشتر مستعمره آمریکا بود. سنای فیلیپین در سال 1991 میلادی به تعطیلی پایگاه‌های اصلی آمریکا در «سوبیک» و «کلارک» در نزدیکی مانیل رای داد.

در سال 1999 میلادی، سنای فیلیپین معاهده‌ای را با آمریکا امضا کرد مبنی بر اینکه به واشنگتن اجازه می‌دهد تا به صورت موقت نیروهای خود را در فیلیپین مستقر کند و طی آن راه برای حضور و رزمایش نیروهای آمریکایی با نیروهای فیلیپینی و آموزش‌ آن‌ها در نبرد با شبه‌نظامیان مرتبط با القاعده در جنوب این کشور هموار شد.

تنش‌های فزاینده مربوط به قلمرو در دریای چین جنوبی میان چین و فیلیپین به یک معضل بدل شده است و مانیل به دلیل نداشتن یک نیروی قوی به خوبی نمی‌تواند از عهده تهدیدهای چین برآید.

آمریکا اعلام کرده است از هیچ طرفی در این مناقشه حمایت نمی‌کند، اما از رویکرد مانیل برای ارجاع این مساله به سازمان ملل و یک توافق گسترده منطقه‌ای حمایت می‌کند.

مانیل به دنبال ارتقا و افزایش سطح دفاع خارجی و امنیتی خود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس