به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست خبري جشنواره «داستان و خاطره فتنه 88» دقايقي پيش با حضور وحيد جليلي، رحيم مخدومي دبير برگزاري جشنواره و جعفر کاظمي دبير بخش خاطره اين جشنواره، در دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي و در جمع اصحاب رسانه برگزار شد.
وحيد جليلي در اين نشست رسانهاي با اشاره به فتنه سال گذشته و هنر و ادبيات انقلاب گفت: اصولا هنر و ادبيات در تعامل جدي با فضاي اجتماعي است که در اين صورت ميتواند به نقطه عطف خود برسد.
جليلي در ادامه با اشاره به وقايع ابتدايي انقلاب اسلامي عنوان کرد: اتفاقاتي که در ابتداي انقلاب و سالهاي ابتدايي رخ داد به شکلگيري جريان جديدي در هنر و ادبيات معاصر ايران انجاميد که به هنر و ادبيات انقلاب معروف شد.
وي در اين راستا افزود: اين جريان خودجوش و خلاق که با همراهي و خيزش ملت ايران و سالهاي مقارن با پيروزي انقلاب اسلامي شکل گرفت، توانست چهرههاي درخشان و آثار برجستهاي را در شاخههاي هنر و ادبيات معرفي کند.
وي در ادامه ابراز داشت: بخشي از آن در ابتداي انقلاب شکل گرفت و در سالهاي پس از آن ماجراي دفاع مقدس و مجموعه اتفاقاتي که در جنگ 8 ساله روي داد، او هم امتداد خود را در فضاي هنر و ادبيات به شکلي ديگر پيدا کرد، حتي شاخهها جديدي در هنر ما شکل گرفت؛ به طور مثال، سينماي دفاع مقدس، حاصل تعاملي است که بخش جدي هنرمندان ما با حماسه بزرگ ملت ايران در ان سالها پيدا کردند؛ شعر دفاع مقدس و موسيقي دفاع مقدس حاصل تعامل ميان هنر و اتفاقات تاريخي در ايران معاصر است.
به گفته وي، البته نميتوان پنهان کرد که هم در انقلاب و هم در دفاع مقدس بخش عمدهاي از افرادي که تا پيش از آن به عنوان حرفهاي شناخته ميشدند انقلاب و دفاع مقدس را بايکوت کرده و معتقد بودند اگر همسو با جمهور مردم خلاقيت هنري خود را به کار نبرند، انقلاب و دفاع مقدس ضربه خواهد خورد؛ اما در سالهاي بعد روشن شد اين موضوع برعکس است و هر که خود را از اين نعمت محروم کند خود آسيب خواهد ديد.
جليلي در ادامه خاطرنشان کرد: در ماجراهاي پس از انقلاب دهم رياست جمهوري که امروز از آن به عنوان فتنه 88 ياد ميکنيم با نوع ديگري از اين فضا مواجه هستيم، يعني يک حرکت عميق مردمي جنبش گسترده عدالتجويي و آرمانخواهي در ايران بزرگ ايران که صرفا به چند محله پايتخت محدود نميشود شکل گرفت؛ از خليجفارس تا مازندران، آذربايجان تا سيستان و خراسان همه را در بر ميگيرد، خيزش گسترده مردم براي تمناي عدالت و هدف مبارزه با اشرافيتي که از دل نظام سر برآورده و اصلاح مفاسدي که در فرهنگ مديريت انقلاب است، سبب اين امر شد که با واکنش جدي از سوي قدرتهاي استکباري مواجه و يک جنگ جدي تبليغاتي و رسانهاي عليه اين خيزش گسترده مردمي آغاز ميشود.
اين روزنامهنگار در ادامه اظهار داشت: همانند سالهاي ابتداي انقلاب بخشي از بدنه حرفهاي هنر و رسانه به حرکت جمهور مردم پشت و در برابر آن سکوت و آن را بايکوت کردند، اما مثل تجربيات قبل رويشهايي در ميان هنرمندان مردمي در اين مسير شکل گرفت تا اين حرکت تاريخي را ثبت کرده و در قالب مختلف رسانهاي و هنري منتقل کنند.
وي با اشاره به جشنواره فيلم عمار اضافه کرد: هفته گذشته جشنواره فيلم عمار در تهران و چند شهر ديگر از جمله مشهد، تبريز، جيرفت برگزار شد که با استقبال خوبي نيز مواجه شد.
وي افزود: در اين جشنواره فيلمهاي مستندي براي واکاوي فتنه سال 88 اکران شد که عمدتا با هزينههاي بسيار مختصر و امکانات محدود توسط رويشهاي جديد انقلاب ساخته شده بود که اين موضوع مورد توجه نخبگان فکري و فرهنگي هم قرار گرفت.
جليلي در ادامه خاطرنشان کرد: اما نشست امروز مربوط به يکي ديگر از تجديد مطلعهاي هنر انقلاب پس از فتنه 88 است، اين نشست به خاطره و داستان با موضوع فتنه 88 ميپردازد.
وي تصريح کرد: در شاخه خاطره و داستاننويسي عدهاي علم را برداشته تا استعدادهاي بيپناهي که در فضاهاي متعارف حرفهاي هنر مورد توجه قرار نداشت امکان ارايه آثار خود را داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه نهادها و سازمانها ميتوانند از آثار برگزيده استفاده کرده و آنها را به هر طريقي بازتاب دهند، يادآور شد: برگزارکنندگان اين جشنواره موسسه فرهنگي _ هنري رسول آفتاب در ورامين هستند و با توجه به اعلام برگزيدههاي جشنواره و با توجه به اينکه ادبيات موتور شاخههاي هنر است، نهادهاي ديگر هم ميتوانند اين آثار را در شاخههاي ديگر بازتاب دهند؛ به عنوان مثال دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي اعلام آمادگي کرد تا آثار برگزيده جشنواره فتنه را به فيلمنامه مبدل کند تا فيلمنامهنويسان از طريق اين آثار فيلمنامههاي قدرتمندي ارايه دهند.