کد خبر 238625
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱

طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها براساس مصوبه مجلس از کنکور ۹۴ اجرایی می‌شود و در سال اول اجرا تاثیر سابقه تحصیلی در پذیرش داوطلبان به جز سوابق سال اول دوره متوسطه، حداقل ۲۵ درصد خواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز، گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد طرح یک فوریتی سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را مورد بررسی قرار دادند و مواد دیگری از این طرح را به تصویب رساندند.

مجلسی‌ها با تصویب ماده ۸ این طرح، دولت را مکلف کردند هزینه‌های ناشی از اجرای این قانون را از اولین سال اجرای آن در بودجه سنواتی وزارتخانه‌های ذیربط منظور نماید.

وکلای ملت همچنین با تصویب ماده ۹ مقرر کردند که آئین نامه اجرایی این قانون توسط شورا تهیه می‌شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

بهارستان نشینان در ادامه این جلسه پس از بحث‌ها و برریس‌های بسیار ماده ۱۰ این طرح را اینچنین به تصویب رساندند:

این قانون از سال تحصیلی ۱۳۹۳ - ۱۳۹۴ در صورت اجرایی شدن تبصره ۵ ماده ۴ لازم‌الاجرا است.

نمایندگان مجلس این ماده پربحث را با ۱۵۷ رای موافق، ۲۰ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

همچنین ماده ۱۱ این طرح که تصریح داشت از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۹ آبان‌ماه ۱۳۸۶ لغو می‌شود، کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شد.

در جریان بررسی ماده ۱۰ طرح مذکور، برخی از نمایندگان ابهاماتی را در مورد این ماده مطرح کردند چرا که در کمیسیون آموزش و تحقیقات و در ماده ۱۰ لحاظ شده بود که این قانون از سال تحصیلی ۹۳-۹۴ لازم‌الاجرا شود، اما برخی از نمایندگان با استناد به بند الف ماده یک طرح مذکور ابهاماتی را نسبت به ماده ۱۰ مطرح می‌کردند.

در بند الف ماده یک آمده است که نمرات دروس سه سال آخر دوره متوسطه سابقه تحصیلی است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوب شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در ابتدا پیشنهاد حذف ماده ۱۰ را مطرح کرد و معتقد بود که اگر این قانون بخواهد در کنکور سال ۹۴ اجرا شود، از آنجایی که امکان برگزاری امتحانات ۳ سال آخر دوره متوسطه به صورت سراسری و نهایی مهیا نبوده و این امتحانات بدین صورت برگزار نشده، در حق متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها اجحاف می شود.

در نهایت حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس پیشنهاد اصلاحیه ماده ۱۰ رامطرح کرد که نمایندگان با آن موافقت کردند و ماده ۱۰ به صورت فوق به تصویب رسید.

به گزارش تسنیم در تبصره ۵ ماده ۴ طرح مذکور آمده است در سال اول اجرای این قانون تاثیر سابقه تحصیلی در پذیرش داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی می‌باشند، حداقل ۲۵ درصد می‌باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس