***
کودتای «حاشیه» علیه «متن»!
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، هفتهنامه «متن» به مدیرمسئولی «علی پورمحمدی» که مهر 1391 در آستانه شکلگیری رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری با استخدام تیمی از خبرنگاران مجلة «همشهری ماه» به راه افتاده بود عملاً تعطیل شده است و به جای آن یک ضمیمة غیرقانونی به نام «حاشیه» (بدون درج نام مدیرمسئول) منتشر میشود!
این هفتهنامه که هدف مدیرمسئول آن از انتشارش حمایت از کاندیداتوری برادرش در انتخابات بود، اکنون با چاپ این ضمیمه غیرقانونی رویکردی فرصتطلبانه را برگزیده است؛ تا جایی که در پی تبرئه سران فتنه و زمزمه بازگشت آنان به قدرت است. هفته گذشته نیز «مسعود بهنود» در BBC فارسی به معرفی این مجله پرداخت و حتی روش آن در تطهیر «سیدمحمد خاتمی» را ستود!
نخستین شمارههای هفتهنامه تعطیل شده «متن» با هدف نزدیک شدن به اردوگاه شبه روشنفکران و جذب آراء این قشر برای کاندیدای مورد نظرش منتشر شد و مقالاتی را از «سیدحسین نصر» (رئیس دفتر سابق فرح پهلوی)، «ناصر فکوهی» (از مترجمان سکولار)، «احمد میراحسان» (از اعضاء گروهک تروریستی پیکار)، «کامران ]رضوان الله[ فانی» (نویسنده متهم به بهائیت)، «محمدعلی سپانلو» (عضو کانون منحله نویسندگان) و... منتشر کرد، اما «متن» به تدریج تبدیل به یک «مجله زرد» شد و در مدت زمان کوتاهی به دلیل استفاده از تیمهای مطبوعاتی اصلاحطلبان به دام «شارلاتانیسم مطبوعاتی» افتاد.
این نشریه در کنار چاپ گزارشهایی از دعواهای ساختگی در عالم فوتبال و سینما و...، برای افزایش تیراژ خود دست به «جعل گفتگو» با چهرههای سیاسی و فرهنگی زد و این رویه نیز اعتراضهای زیادی را برانگیخت؛ هرچند که هفتهنامه «متن» برخلاف ادعاهای خود هیچ گاه حاضر نشد تکذیبیههای این چهرهها را منتشر و گفتگوهای ساختگی خود را تکذیب کند.
یک هفته پیش از برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور روحانی، هفتهنامه «متن» دست به اقدامی شگفتانگیز زد که استقبال سریع تلویزیون BBC فارسی را به همراه داشت. این نشریه که دستاندرکاران آن در ابتدا هدف خود را حمایت از «جبهه متحد اصولگرایان» القاء میکردند، با چاپ ضمیمه غیرقانونی «حاشیه» هدفگیری علیه متحدان سابق خود را آغاز کرد و به نشر مقالاتی از «سعید لیلاز» (تحلیلگر اقتصادی وابسته به حزب کارگزاران)، «مسعود مهرابی» (مدیر ماهنامه فیلم و کاریکاتوریست روزنامه صهیونیستی آیندگان) و دیگر چهرههای تجدیدنظرطلب پرداخت.
ضمیمه غیرقانونی «حاشیه» همچنین گزارش تیتر یک خود را به بررسی «موقعیت سیاسی کنونی سیدمحمد خاتمی» اختصاص داد و در آن با ادبیاتی از موضع اپوزیسیون خارج کشور مدعی شد که این کارگزار فتنه توانسته است «همچنان معتبر و محبوب باقی بماند» و حتی پا را از این نیز فراتر گذاشت و نوشت «محبوبیت سیاسی او به گونهای است که مخالفان درونی و پیرامونی خاتمی خلع سلاح میشوند.»(!)
اما کار به اینجا ختم نشد و وقتی ضمیمه غیرقانونی هفتهنامه «متن» روز شنبه (12 مرداد 1392) همزمان با مراسم تنفیذ ریاست جمهوری به روی دکهها آمد یک تیتر قابل تامل داشت: «احمدی! بای بای!» اینبار نشریهای که میخواست مدافع یکی از کاندیداهای جبهه اصولگرایان در انتخابات 1392 باشد و مدیرمسئولش در جلسات مختلف از سوابق تحصیلی خود در یکی از موسسات ارزشی برای اثبات صلاحیتش مایه میگذاشت، یک صفحه کامل را به اثبات فرضیه و بازنشر یکی از گزارشهای خبرگزاری انگلیسی «رویترز» اختصاص داد که در آن همه دستاوردهای دولتهای نهم و دهم نادیده گرفته شد و القاء میکرد که شعار «احمدی! بای بای!» 4 سال است که بر سر زبانهاست!
گفتنی است برابر قانون مطبوعات انتشار ضمیمههای مطبوعاتی مانند ضمیمه «حاشیه» متعلق به هفتهنامه «متن» غیرقانونی است و «هیئت نظارت بر مطبوعات» موظف است از انتشار آنان ممانعت کند؛ خصوصاً ضمیمه نشریهای که متعلق به برادر رئیس سازمان بازرسی کل کشور است و علیالقاعده به جهت این انتساب باید در رعایت قانون پیشگام باشد، اما از موازین قانونی چه در محتوا و چه در تشریفات حقوقی انتشار نشریه عدول کرده است؛ خصوصاً اینکه هفتهنامه اصلی (متن) را تعطیل و یک ضمیمه (حاشیه) را بدون درج نام مدیرمسئول جایگزین آن نموده است.
امید اروپا به اعتمادسازی در دوران روحانی
روزنامه شرق با اشاره به بازتاب های مثبت مراسم تحلیف رئیس جمهوری نوشت: تحلیف حسن روحانی همچون اعلام او بهعنوان رییسجمهوری ایران، بازتابهای خارجی مثبت فراوانی داشت. روز گذشته اتحادیه اروپا «خواستار پیشرفت فوری در مسایل هستهای ایران شد و ابراز امیدواری کرد که در دوران ریاستجمهوری دکتر روحانی، فرصت برای اعتمادسازی میان دو طرف ایجاد شود.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «مایکل مان»، سخنگوی روابط خارجی اتحادیه
اروپا، در بروکسل گفت: ما متوجه ادبیات رییسجمهوری جدید ایران هستیم و
امیدواریم دولت جدید ایران آماده پیشرفت فوری در مورد برنامه هستهای این
کشور و تعامل سازنده با گروه ۱+۵ برای اعتمادسازی باشد.
«حسن روحانی»، رییسجمهوری ایران، روز یکشنبه در مراسم تحلیف خود، گفته
بود تنها راه تعامل با ایران، مذاکره از موضع برابر، اعتمادسازی، احترام
متقابل و کاهش دشمنیهاست. کلیدیترین سخن رییسجمهوری ایران در مراسم
تحلیف این بود که «به صراحت میگویم که اگر پاسخ مناسب میخواهید، نه با
زبان تحریم، که با زبان تکریم با ایران سخن بگویید.» سخنی که با استقبال
مقامات برخی کشورهای خارجی مواجه شد. سخنگوی کاخسفید اولین نفری بود که
ساعاتی بعد از پایان مراسم تحلیف در بیانیهای نوشت: بهتر است دولت جدید
ایران با تعامل جدی و اساسی تعهدات بینالمللی خود را انجام داده و راهحلی
مسالمتآمیز برای موضوع هستهای جستوجو کند. در این صورت ایالاتمتحده را
شریکی مشتاق خواهد یافت.
سخنگوی کاترین اشتون با اشاره به پیام اتحادیه اروپا گفت: امیدواریم دولت
جدید ایران بهسرعت درباره تدابیر اعتمادساز وارد تعامل شود. اتحادیه
اروپا روز دوشنبه از حسن روحانی، رییسجمهور جدید ایران خواست برای حل
مساله هستهای بهطور جدی با جامعه بینالمللی وارد تعامل شود.
ساعاتی بعد از این بیانیه وزیر امور خارجه آلمان نیز در واکنش به اظهارات
روحانی برای مذاکره جدی با ایران اظهار امیدواری کرد. «گیدو وستروله» گفت:
ما در صورت مشاهده نشانههایی مبنی بر تمایل سازنده برای مذاکرات آمادگی
خود را برای آغاز این گفتوگوها اعلام میکنیم. به نوشته روزنامه
والاستریت ژورنال، وزیر امور خارجه آلمان روز یکشنبه با اشاره به سخنرانی
دکتر حسن روحانی، رییسجمهور ایران در مراسم تحلیف، گفت: ما از گفتوگوهای
جدی استقبال میکنیم. ما از نزدیک بر رفتار مسوولان ایرانی نظارت میکنیم و
اگر شواهدی مبنی بر شروع تمایل سازنده برای گفتوگو ببینیم، وارد عمل
خواهیم شد. وی ادامه داد: «ما ایران را باتوجه به عملکرد حکومت مورد
ارزیابی قرار خواهیم داد.» این در حالی است که آلمان یکی از شش کشوری است
که در قالب 1+5 با ایران مذاکره میکند.
حجاریان: رئیس دولت جدید نباید خود را خیلی مطرح کند
روزنامه بهار در گفت و گویی با سعید حجاریان نوشت: معتقدم آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی باید نخست به فکر کشورهای همسایه باشد. بعد از استقرار دولت و معرفی کابینه، گمان نمیکنم فرصت کافی برای برنامهریزی سفر به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل وجود داشته باشد. بنابراین بهتر آن است که ایشان به جای سفر به آمریکا، به عربستان سعودی سفر کرده و با مقامات آن کشور دیدار داشته باشد. خصوصا آنکه پس از شوال به تدریج حجاج راهی مکه میشوند و با این اوضاعی که جاری است خوف آن دارم که به «ضیوف الرحمان» بیاحترامیشود.
معتقد هستم در دوران هشتساله پیشرو رییس دولت نباید خود را خیلی مطرح کند و در مصاحبهها و سخنرانیهای فراوان شرکت کند. اساسا در زمان دولت مهرورز، نام ایران بسیار در تیتر اخبار جهانی بود و من ترجیح میدهم در هشت سال آینده اساسا خیلی نامی از ایران در رسانههای بینالمللی برده نشود. بهقدری آرام و صبورانه کارها پیش رود که لازم نباشد دنیا ما را پررنگ جلوه دهد. دولت روحانی، باید بتواند سرمایههای خارجی را، بهطور واقعی و نه روی کاغذ و وعدهای، جذب کند.
حذف بي سر و صداي صرفه جويي از بخشنامه مهم دولتحجاریان: رئیس دولت جدید نباید خود را خیلی مطرح کند
روزنامه بهار در گفت و گویی با سعید حجاریان نوشت: معتقدم آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی باید نخست به فکر کشورهای همسایه باشد. بعد از استقرار دولت و معرفی کابینه، گمان نمیکنم فرصت کافی برای برنامهریزی سفر به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل وجود داشته باشد. بنابراین بهتر آن است که ایشان به جای سفر به آمریکا، به عربستان سعودی سفر کرده و با مقامات آن کشور دیدار داشته باشد. خصوصا آنکه پس از شوال به تدریج حجاج راهی مکه میشوند و با این اوضاعی که جاری است خوف آن دارم که به «ضیوف الرحمان» بیاحترامیشود.
معتقد هستم در دوران هشتساله پیشرو رییس دولت نباید خود را خیلی مطرح کند و در مصاحبهها و سخنرانیهای فراوان شرکت کند. اساسا در زمان دولت مهرورز، نام ایران بسیار در تیتر اخبار جهانی بود و من ترجیح میدهم در هشت سال آینده اساسا خیلی نامی از ایران در رسانههای بینالمللی برده نشود. بهقدری آرام و صبورانه کارها پیش رود که لازم نباشد دنیا ما را پررنگ جلوه دهد. دولت روحانی، باید بتواند سرمایههای خارجی را، بهطور واقعی و نه روی کاغذ و وعدهای، جذب کند.
روزنامه خراسان در ستون ویژههای خود نوشت: در حالي که بر اساس مصوبه 9 تيرماه هيئت دولت، مقرر شده بود تعداد قابل توجهي از وزارتخانه ها مجوز پرداخت فوق العاده ويژه ذکر شده در بند 10 ماده 68 قانون مديريت خدمات کشوري را داشته باشند، بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، اخيرا ابلاغيه جديدي به وزارتخانه هاي مذکور ارسال شده که بر اساس آن، ديگر نياز نيست هزينه هاي مربوط به پرداخت اين فوق العاده ها از محل وجوه حاصل از صرفه جويي دستگاه هاي دولتي تامين شود.
نتيجه شكايت مشايي از مداحان و سليمينمين
تهران امروز نوشت: فرهاد شهبازوار وكيل مدافع سليمينمين و يكي از مداحان تهراني در رابطه با شكايت مشايي گفته: دادگاه تجديدنظر شكايت مشايي از مداحان تهراني 30 مرداد برگزار ميشود.شهبازوار به باشگاه خبرنگاران گفته: بعد از شكايتي كه مشايي عليه سليمينمين مطرح كرد، شعبه 1059 مجتمع قضايي كاركنان دولت موكل بنده را به اتهام تشويش اذهان عمومي به 91روز حبس محكوم كرد.
وي گفته: طبق قانوناساسي، افراد در بيان ديدگاه و نظرات خود آزاد هستند و با توجه به اينكه اقدامات موكل بنده، در راستاي فعاليتهاي تاريخي و علمي بوده است، احراز سوءنيت وي تقريبا غيرممكن است زيرا سليمينمين يك بحث تاريخي و علمي را به چالش كشيده بود و اصلا قصد و نيت مجرمانه نداشته است.
وكيل سليمينمين گفته: براساس حكم دادگاه، مجازات حبس موكل بنده منتفي شده و مجازات 91 روز حبس وي به مجازاتي غير از حبس كه احتمالا جزاي نقدي خواهد بود، تبديل شده است؛ اما هنوز حكم به طرفين پرونده ابلاغ نشده است.وي گفته: البته در اين دادگاه ما هم به حكم سعيد حداديان اعتراض كرديم و مشايي هم به حكم حاج منصور ارضي اعتراض كرده است.
بيانيه جدید دولت اوباما برای مذاکره با ایران
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: درحالي كه كشورهاي عضو گروه 1+5 در انتظار مشخص شدن وقت و اعضاي گروه جديد مذاكره كننده ايراني براي از سرگيري مذاكرات هستهاي با ايران هستند، دولت اوباما در بيانيهاي از دولت جديد ايران خواسته است به وظايف بينالمللي خود عمل كند تا آمريكا را شريكي مشتاق بيابد.
در همين حال، 76 سناتور آمريكايي در نامهاي به اوباما از او خواستند تحريمها عليه ايران را تشديد كند. آنها همچنين از اوباما درخواست كردند درحالي كه درهاي ديپلماسي را گشوده است، همه گزينهها را مطرح بداند.
گاردين نوشت: آخرين دور گفتگوها بين ايران و مجامع بينالمللي در ارديبهشت ماه بدون نتيجه پايان يافت. در آن زمان جان كري، وزير امور خارجه آمريكا اعلام كرد كه به نظر ميرسد گفتگوها به بنبست رسيده و پيشرفتي حاصل نشده است. اما انتخاب شدن روحاني اميد براي يافتن راه حلي براي عبور از اين بنبست را زنده كرد.
نتانیاهو: در ایران رئيسجمهور عوض میشود اما سیاستها نه!
به گزارش روزنامه کیهان، نخستوزیر رژيم صهیونیستی گفت: در ایران رئيسجمهور تغییر میکند اما سیاستها و اهداف رژيم تغییر نمیکند.
وی در جلسه هفتگی دولت صهیونیستی گفت: 2 روز پیش، رئيسجمهور جدید ایران، اسرائيل را به زخمی بر پیکر جهان اسلام تشبیه کرد. رئيسجمهور ایران شاید تغییر کرده اما اهداف رژيم تغییر نکرده است.
در حالی که جمهوری اسلامی ایران اتهامات غرب و اسرائيل را مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای رد میکند، نخست وزیر اسرائيل بار دیگر مدعی شد: «نیت ایران، توسعه فعالیتها و سلاحهای هستهای با هدف ویرانی اسرائيل است.»
یووال اشتاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل نیز روز یکشنبه بار دیگر تردید خود را در مورد میانهرو بودن رئیسجمهور جدید ایران بیان داشت و آن را «یک ماسک» خواند.
اشتاینیتز گفت: «روحانی مرد زیرکی است که اگر اسرائیل و غرب اقدام لازم را به عمل نیاورند، در تمام مسیر رسیدن به بمب اتم میخندد»!به گزارش رادیو اسرائيل، این سیاستمدار عضو حزب لیکود افزود؛ تحت تاثیر سخنان میانهروانه روحانی قرار نمیگیرد.
برگزاري مسابقه افغانستان شناسي در 16 استان کشور
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس ابلاغيه هفته هاي اخير وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش به مديران استاني خود در 16 استان کشور، قرار است مسابقه افغانستان شناسي براي دانش آموزان تبعه اين کشور در گروه هاي تحصيلي مقطع راهنمايي، دبيرستان و مقطع دانشگاهي برگزار شود و استان هايي که بالاترين درصد ثبت نام و بهترين سطح کيفي را داشته باشند مورد تقدير اين دو وزارتخانه قرار خواهند گرفت.