به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از مهر، در مراسم امضاي اين تفاهمنامه که صبح امروز در محل ساختمان شماره 2 وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح به انجام رسيد، ابتدا حسين باقري رئيس سازمان مديريت بحران انعقاد اين تفاهمنامه را براساس قانون اساسي و همچنين قانون تشکيل سازمان مديريت و بحران عنوان کرد و گفت: در بيش از 5 بند از قانون تشکيل سازمان مديريت بحران استفاده از توانمندي نيروهاي مسلح تصريح شده است.
وي تاکيد کرد: براساس اين تفاهمنامه توانمندي نيروهاي مسلح که فراتر از کارگروههاي مديريت بحران و همچنين در حد دستگاههاي اجرايي کشور در تجربه و علم و فناوري است استفاده خواهد شد و همچنين با پيشبينيهايي که در جزئيات اين تفاهمنامه مورد توجه قرار ميگيرد نيروهاي مسلح از قبل نسبت به وظايف خود در شرايط بحران واقف و هماهنگ خواهند بود.
وي با اشاره به توانمنديهاي مخابراتي، مهندسي و ... نيروهاي مسلح گفت: اين توانمنديها بيش از کل توانمندي پيمانکاران و دستگاههاي اجرايي کشور است و بايد براي استفاده بهينه از آن نقش نيروهاي مسلح در بحران از پيش سازماندهي شود.
باقري در پايان تصريح کرد: براساس اين تفاهمنامه آييننامه همکاري ميان نيروهاي مسلح و مديريت بحران کشور به زودي تعريف و تدوين خواهد شد.
در ادامه اين مراسم سردار جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل شرايط بحران را در کل به دو بخش تقسيم کرد و گفت: بخش نخست شرايط حاد و فراگير است که کنترل از اختيار دولت خارج و نيروهاي مسلح در اين شرايط کنترل اوضاع را به دست ميگيرند همانند سيل پاکستان و بحرانهايي که خود دولت نيز قادر به مهار آن است و نيروهاي مسلح فقط به دولت براي مهار بحران کمک مي کنند.
وي افزود: تفاهمنامهاي که امروز ميان سازمان پدافند غيرعامل به نمايندگي از ستاد کل نيروهاي مسلح يعني ارتش، سپاه، بسيج و نيروي انتظامي با سازمان مديريت بحران امضا ميشود براي بحرانهايي از نوع دوم بوده و جهت کمک به دولت اين تفاهمنامه به امضا مي رسد.
وي اعلام کرد که براساس اين تفاهمنامه نيروهاي مسلح در زمان طلايي بحران وارد به مقوله کمک رساني به دولت ميشوند و بنا شد اين همکاري در سه سطح به انجام رسد.
وي اين سه سطح را حضور در حادثه بدون مجوز از مرکز و تنها منوط به اعلام نياز فرمانداران و استانداران، بخش دوم آمادگيهاي دايمي براي امدادرساني مثل بالگرد، بيمارستان صحرايي و ... و سطح سوم در زمينه بازسازي مناطق بحران زده عنوان کرد.
وي همچنين با اشاره به توانمنديهاي گسترده نيروهاي مسلح در زمينه امدادرساني و کنترل بحران گفت: در همه کشورها مجموعهاي از توانمنديهاي اورژانسي در نيروهاي مسلح وجود دارد که در شرايط بحران ميتواند با عکس العمل مناسب مهار بحران را در اختيار گيرد.